Muziek Tsjechische blaasmuziek

Topic in 'Muziek, Film, Radio & TV' gestart door Tiny en Paula, 16-05-2007.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  [​IMG]
  Die Stevensländer in Stevensbeek

  Nieuwjaarsconcert Die Stevensländer in Stevensbeek

  Op zondagmiddag 12 januari kunnen de liefhebbers van de Tsjechische blaasmuziek in Stevensbeek het jaar 2020 muzikaal inluiden. Blaaskapel "Die Stevensländer" blaast dan vanaf 13.30 uur in de grote zaal van Gemeenschapshuis 't Stekske aan de Ceresstraat het nieuwe jaar in.

  Natuurlijk is er volop gelegenheid met elkaar de beste wensen voor het nieuwe jaar uit te wisselen. De blaaskapel wordt niet versterkt. De aanwezigen kunnen de vooral Böhmische blaasmuziek (met een klein uitstapje naar de meer virtuoze Mährische muziek) dus puur beluisteren.

  Nieuwe leden
  Blaaskapel "Die Stevensländer" kan op een aantal plekken in het orkest nog nieuwe leden een plek geven. Iedereen die geïnteresseerd is, is natuurlijk van harte welkom om eens te horen of lid worden van "Die Stevensländer" niet een hele mooie activiteit in het nieuwe jaar zou kunnen zijn.

  De entree is gratis en de zaal is open vanaf 13.00 uur. Meer informatie op www.diestevenslander.nl

  Bron: kliknieuws.nl
   
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  upload_2020-1-16_17-22-22.jpeg

  Toutenburgher Muzikanten nodigt muzikanten uit

  Blaaskapel de Toutenburgher Muzikanten organiseert een Muziekproeverij voor muzikanten en zangers onder leiding van Simon Meurs. Op de donderdagen 30 januari en 6 en 13 februari komt hij daarvoor langs tijdens de repetities in De Burght.


  De Muziekproeverijen bieden volgens voorzitter Andries Bakker een uniek kijkje in de keuken van de Egerländer en Böhmische muziek. “Simon Meurs zal uitleg geven over deze muziekstijlen en een aantal muziekstukken met de aanwezige muzikanten instuderen, zoals de ‘Isabel Polka’ en de wals ‘Abendgedanken’. Belangstellenden mogen volop meedoen tijdens de Muziekproeverij. “Neem je eigen instrument mee of wellicht kunnen we een instrument voor je regelen.”

  Meurs is kapelmeester en componist en een autoriteit op het gebied van Egerländer en Böhmische muziek. Deze blaasmuziek onderscheidt zich door de mooie melodielijnen en bijzondere timing. “Geen hoempapamuziek dus, maar muziek voor fijnproevers,” zegt saxofonist Gerard Gal. Zangers maken ook deel uit van een blaaskapel. De veelal Duitstalige liederen die ze zingen gaan vaak over de natuur en de liefde. “Het is toegankelijke volksmuziek, bij concerten zie je mensen meeklappen of een dansje wagen.”

  “Muziek maken verbindt”
  Tjalling Dijkstra verheugt zich op de komst van Meurs. “Het worden gezellige avonden, want samen muziek maken geeft veel voldoening en bevordert de saamhorigheid,” weet de klarinettist uit ervaring. “We streven ernaar om ook in de toekomst een mooi representatief orkest te blijven en daarom zijn nieuwe muzikanten, zangers en zangeressen uit Steenwijkerland en wijde omgeving van harte welkom om de bezetting compleet te houden,” voegt hij daar aan toe.

  De Muziekproeverijen vinden plaats in zalencentrum De Burght aan Godfried van Rhenenlaan 2 in Vollenhove. Ze beginnen om 20.00 uur en duren tot 22.00 uur.
  Voor informatie en opgave: info@toutenburghermuzikanten.nl, telefoonnummer 0522-257796 of 06-25139211.

  Bron: De Brederwiedekrant
   
 3. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  'Mala Kapela'-concert in Tante Toetje

  Op zondag 16 februari is er een prachtig concert van blaaskapel "Mala Kapela". Deze blaaskapel laat mooie muziek horen, waar je versteld van staat. Prachtige kapel- en Tsjechische muziek. Vorig jaar was Mala Kapela ook te gast in cafe-zaal Tante Toetje. In de bomvolle zaal liet de blaaskapel horen wat ze in petto hebben.

  Er werden mooie kapelliedjes ten gehore gebracht en de liefhebbers genoten met volle teugen. De kapel liet horen, 'we komen volgend jaar weer terug', en dat gebeurt ook. Zondag 16 februari en aanvang 14.00 uur in zaal "Tante Toetje", te Berghem. De entree is gratis!

  Blaaskapel 'Mala Kapela' kun je volgen op www.malakapela.nl

  [​IMG]
   
 4. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  38ste Blaaskapellenfestival Kessenich België

  Zaterdag 25 en zondag 26 april organiseert De Maasgalmkapel het jaarlijkse blaaskapellenfestival. Ook bestaat de Maasgalmkapel 40 jaar.

  [​IMG]

  Zaterdag 25 april is er een Tsjechische muziekavond vanaf 18.00 uur met blaaskapel Gloria; de Europameister der Blasmusik in de profklasse. Ook de Maasgalmkapel treedt deze avond op.
  Voorverkoop € 13,00
  Kassa € 15,00
  Zie voor reserveren en programma: www.maasgalmkapel.be of bel +32 895 646 88.

  Zondag 26 april start met het bekende Früh- und Spätschoppen om 11.15 uur. Je kunt genieten van blaaskapellen uit België, Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Speciale gast is de Oostenrijkse blaaskapel Tidirium.
  De toegang is gratis.

  Sporthal De Dom aan de Meierstraat 46 in Kessenich is omgebouwd tot een heuse concertzaal met een groot podium en een decor dat een hele muur in beslag neemt. Vooral het metersbrede schilderij ‘Kessenich in de bergen’ is iets om trots op te zijn.

  Bron: ml5.nl
   
 5. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Die Papendörfer Musikanten uit Papendrecht zoeken zangers en muzikanten

  [​IMG]


  Goedendag, wij zijn Die Papendorfer Musikanten.

  Wij maken met een aantal muzikanten Oostenrijkse/Tsjechische muziek. Bij een aantal van onze nummers kan prachtig gezongen worden, daarom zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om te zingen (alt/tenor).
  Kunt u zingen en/of een muziekinstrument bespelen én bent u geïnteresseerd, neem dan contact met ons op:
  www.diepapendorfermusikanten.nl of bel 06 - 28986040.

  We hopen zodra het weer mag (vanwege Corona), snel weer te kunnen repeteren.
   
 6. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  [​IMG]

  Maak kennis met Malá Kapela

  BERLICUM – Liefhebbers van Tsjechische volksmuziek kunnen zondag 11 oktober vanaf 14.30 uur in het Beneluxtheater van Den Durpsherd hun hart ophalen tijdens een concert van Malá Kapela. De blaaskapel met ook een zanger en zangeres die met een pakkende mix van muziek uit de Tsjechische landstreken Moravië en Bohemen, iedereen een fijne, muzikale middag gaat bezorgen.

  Ze leggen ziel en zaligheid in hun muziek en maken, zoals ze zelf stellen, muziek uit het hart. Maak kennis met Malá Kapela. Een naam die vertaald kleine kapel betekent, maar groots is in het neerzetten van Tsjechische volksmuziek met blaasinstrumenten, slagwerk én zang.

  Hoewel Malá Kapela slechts enkele jaren geleden ‘geboren’ werd, ontstond deze uit de bij velen goed bekende, geroemde en intussen voormalige blaaskapel De Drie Donken. Het in totaal achtkoppige Brabantse gezelschap kan zich dan ook met recht en reden meer dan ervaren noemen. Er stroomt muziek door hun aderen.

  De basis van wat ook wel Egerländermuziek wordt genoemd, werd in de jaren ’50 van de vorige eeuw gelegd door de Duitse orkestleider Ernst Mosch. Genoemde was een Tsjech en vertolkte volksmuziek uit zijn geboortestreek Egerland en Bohemen. Eind jaren ’80 en begin jaren ’90 werd ook muziek uit Moravië, een andere Tsjechische landstreek, steeds populairder.

  Bezoekers worden deze middag door Malá Kapela getrakteerd op een mix van Mährische en Böhmische muziek oftewel onvervalste Tsjechische volksmuziek op hoogstaand niveau. Met veel plezier gaan zij doen wat ze altijd doen: Zorgen voor muzikale hoogstandjes en een tevreden en enthousiast publiek.

  De toegang is gratis.
  In verband met COVID-19 dient er gereserveerd te worden. Dat kan via info@malakapela.nl.

  Bron: janenjanmedia.nl
   
  cor vindt dit leuk/interessant.

Deel deze pagina