Muziek Tsjechische blaasmuziek

Topic in 'Muziek, Film, Radio & TV' gestart door Tiny en Paula, 16-05-2007.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  [​IMG]
  De Böhmische blaaskapel speelt goed in het gehoor liggende melodieën uit Tsjechië en Duitsland. (Foto Dorfplatz Musikanten)
  Optreden Dorfplatz Musikanten in Het Witte Huis in Donkerbroek

  De Dorfplatz Musikanten treden zondag 19 november op in Het Witte Huis in Donkerbroek.

  De Böhmische blaaskapel is te beluisteren vanaf 15.00 uur. De kapel speelt goed in het gehoor liggende melodieën uit Tsjechië en Duitsland. Naast polka`s, marsen en walsen wordt ook een aantal solistische werkjes uitgevoerd.

  Die Dorfplatz Musikanten staat onder leiding van Harrie de Jong, die tevens de presentatie en, samen met Feikje van der Lei, de zang verzorgd. De kapel bestaat uit muzikanten uit Friesland en Drenthe.

  Er geldt entree.
   
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Vlaaienconcert met de Drie Donken Blaaskapel

  [​IMG]

  Berlicum (Sint-Michielsgestel): De Drie Donken Blaaskapel verzorgt op zondagmiddag 26 november samen met Den Durpsherd een middagconcert met Tsjechische volksmuziek. Ditmaal gebeurt dat met een vleugje Brabant in combinatie met een Limburgse lekkernij. Op de met Brabants bont gedekte tafels, krijgt u een heerlijke kop koffie met Limburgse vlaai geserveerd. De muzikanten tooien hun originele Moravische kleding ook met het gezellige Brabants wit-rode ruitje.

  De Drie Donken Blaaskapel speelt vrijwel een nieuw Moravisch repertoire. Muziek uit de Tsjechische landstreek Moravië dat zich in de polka's voornamelijk kenmerkt door een hoog temperamentvol speeltempo. Dat wordt gecombineerd met rustige melodische walsen. De kapel speelt tijdens het concert voor de liefhebber regelmatig ook leuke herkenbare werken uit Bohemen. Het vocale gedeelte krijgt in het programma met twee zangers en een zangeres ook een prominente plaats. Met dit alles ontstaat een prachtige mix van de totale Tsjechische volksmuziek.

  De legendarische Drie Donken Blaaskapel begon in 1965 met vijf maal twee broers en twee "losse" muzikanten". In die tijd was het een echte Dungense kapel. Nu komen de muzikanten uit de verre omtrek. Ieder jaar treedt de kapel nog zo'n 20 keer op. De Drie Donken Blaaskapel maakte reizen naar Oostenrijk, Zwitserland. Duitsland en zelfs China, maar spelen in Tsjechië blijft toch het meest bijzonder omdat er op een gegeven moment door 700 man werd meegezongen met de muziek van de kapel. Dat was voor de muzikanten kippenvel! Een ander hoogtepunt was het opnemen van het legendarische nummer "vogeltje wat zing je vroeg", samen met Toon Herman in een Duitse studio. In die tijd kwam de kapel nog regelmatig op TV". U bent van harte uitgenodigd. Het concert in de Berlicumse Durpsherd begint om 13:30 uur. De toegang bedraagt 5 euro. In dit bedrag is koffie met vlaai inbegrepen. Kaartjes bestelt u via www.durpsherd.nl.


  Bron: thuisinhetnieuws.nl
   
 3. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  [​IMG]
  Blaaskapel Fenntaler Musikanten treden op in Vledder
  Zondag 26 november kunnen muziekliefhebbers hun hart ophalen. In hotel Brinkzicht in Vledder geeft de blaaskapel Fenntaler Musikanten uit Ede een optreden. Ze spelen polka's, walsen, marsen en solistische nummers. Hun repertoire bestaat uit Böhmische blaasmuziek. Het optreden begint om 14.30 uur en de entree is 7,50 euro.
   
 4. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Nieuwjaarsconcert Drei Dörfer Musikanten

  De Drei Dörfer Musikanten kunt u morgen zondag 7 januari beluisteren tijdens hun Nieuwjaarsconcert in Sociaal Cultureel Centrum De Vink. U kunt dan genieten van de door de muzikanten gespeelde Egerländer, Böhmische en Tsjechische volksmuziek. De muzikanten komen uit Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel, Volkel, Zijtaart, Sint-Michielsgestel en Schoonrewoerd. Het concert aan de Hoevenbraaksestraat 28 in Schijndel begint om 14.00 uur (zaal open vanaf 13.00 uur) en duurt tot 17.00 uur. Het optreden is voor eenieder gratis toegankelijk. Alle leden van de blaaskapel hopen u als muziekliefhebber en vele andere bekenden tijdens dit drie uur durende concert te mogen begroeten om zo gezamenlijk het nieuwe (muzikale) jaar in te luiden. U bent van harte welkom.

  [​IMG]

  Bron: tvschijndel.nl

  fDeel
   
 5. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  [​IMG]
  Zuidema Kapel. Eigen foto
  Winterconcert in Wehe-den Hoorn

  WEHE-DEN HOORN – In ‘t Marnehoes te Wehe-den Hoorn geeft de Zuidema Kapel een winterconcert met Moravische en Boheemse blaasmuziek afgewisseld met zang, op zondagmiddag 28 januari.

  Deze uit Tsjechië afkomstige blaasmuziek wordt sinds jaar en dag door de Zuidema Kapel op het hoogste niveau gebracht. Speciaal voor dit Winterconcert te Wehe-den Hoorn bestaat het repertoire uit pittige polka’s en romantische walsen.

  Laat u meenemen in een muzikale wereld die u ongetwijfeld zal verrassen. Blaasmuziek op dit niveau is een ongekende mix van enerzijds prachtige klankkleuren en melodielijnen en anderzijds opzwepende ritmes en verrassende muzikale wendingen, maar steeds herkenbaar en lichtvoetig. Info: www.zuidemakapel.nl en www.polkafest.nl
   
 6. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  [​IMG]
  Vlado Kumpan und seine musikanten

  Vlado Kumpan und seine musikanten in Aarle-Rixtel

  Aarle-Rixtel - Stichting Tsjechische Blaasmuziek Laarbeek is een jonge stichting die zich tot doel stelt om de blaasmuziek in het algemeen te promoten. Daarom wordt er tweejaarlijks een internationaal evenement georganiseerd.

  Op 10 maart wordt dit evenement voor de tweede keer gehouden en op verzoek van de vele fans is Vlado Kumpan Und Seine Musikanten weer uitgenodigd om te komen spelen in de Dreef, Duivenakker 76 Aarle-Rixtel. Zij hebben een totaal nieuw programma met nieuw gecomponeerde stukken van huiscomponist Milosav Prochazka. Maar ook de show om alle muziek heen is nieuw, dus het wordt een hernieuwde kennismaking met deze virtuoos op trompet.

  In het voorprogramma treedt blaaskapel Krajovjanka op. De zaal gaat om 18.00 uur open en begint ook het voorprogramma tot 19.30 uur. Om 20.00 uur begint het optreden van Vlado Kumpan USM. Zij spelen tot ongeveer 0.00 uur. Kaarten en verdere informatie zijn te verkrijgen via www.blaasmuziek-laarbeek.nl of bij het secretariaat na telefonische afspraak: J. Pennings, Meierijstraat 26, Aarle-Rixtel. Tel. 06-43090171.

  Bron: mooilaarbeek.nl
   
 7. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  [​IMG]
  Willem Charko is muzikant én presentator bij de Essener Muzikanten.
  Muzikale middag met de Essener Muzikanten in Halsteren

  HALSTEREN - Onder de slogan 'Musik für Feinschmecker' nodigt gezelschap De Essener Muzikanten liefhebbers van Moravische en Böhmische klanken uit voor een gezellige middag in de Wittenhorst op zondag 8 april in Halsteren. Vanaf 13.30 uur brengt het Belgisch-Nederlands blaasorkest onder bezielende leiding van Alex Rommers vrolijke klanken ten gehore.

  De presentatie van de middag is in handen van Willem Charko (58) uit Halsteren. Hij is sinds twee jaar lid van De Essener Muzikanten en speelt flügel en trompet. Willem Charko vertelt: "Bij een reis naar Tsjechië raakte ik meteen in de ban van Moravische en Böhmische muziek. Ik ben een halve Pool en hoe dichter ik mijn roots naderde, des te meer trok deze muziek me aan. De flügel wordt in Tsjechië heel veel bespeeld, in combinatie met trompet. Hier is dat meer de bugel. Ik repeteer dagelijks twee uur en krijg daarnaast ook nog les, van Frank van der Poel uit Sprundel, een echte topper. Eigenlijk leef ik voor de muziek."

  Bron: halsterse-zuidwestkrant.nl
   
 8. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  De Eendracht uit Uden gaat naar Steti in Tsjechië

  Muziekkorps De Eendracht uit Uden gaat van 22 juni tot en met 25 juni naar Steti in Tsjechië. In Steti wordt ieder jaar het FEDO festival georganiseerd, waarbij orkesten uit Europa komen optreden. Dit jaar zijn dat orkesten uit Polen, Slovenië en Nederland. Eerder was het Veldhovens Muziekkorps een graag geziene gast, en dankzij hun goede ervaringen en contacten is De Eendracht dit jaar van de partij.

  Het orkest zal 6 tot 8 optredens geven tijdens deze dagen, met muziekstukken die lokaal en internationaal bekend zijn bij het Tsjechische publiek, Škoda Lásky (ook bekend als Rosamunde) ontbreekt natuurlijk niet. Het is een vol programma, met op zaterdag een echte parade door Steti. Er worden diverse concerten gegeven in en om Steti. Er is eveneens tijd gemaakt om wat meer van het land te zien, op zondag gaat De Eendracht Praag bezichtigen. De leden kijken uit naar dit bijzondere optreden.  [​IMG]

  Bron: mooiuden.nl
   
  bruinh vindt dit leuk/interessant.
 9. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Terrasconcert Larenka 8 juli

  [​IMG]

  LAREN – Blaaskapel Larenka zal op deze zondagmiddag vanaf 15.30 uur haar Tsjechische muziek laten horen. Onder leiding van Gertie Braakman zullen diverse polka’s en walsen uit Bohemen en Moravië worden gespeeld.Een aantal nummers zal worden gezongen door Joke en Herman en er zijn ook solistische nummers van de Larense muzikanten te horen. Dit alles op het terras van café Stegeman, de toegang is gratis.

  Bron: bathmensekrant.nl
   
 10. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Genieten tijdens terrasconcert van Die Stallfreunde
  [​IMG]

  VELDHOVEN – Op zondag 8 juli zal de Tsjechische blaaskapel Die Stallfreunde een optreden verzorgen op het gezellige terras bij Café In d’n Olie-fant, Kromstraat 29 te Veldhoven.

  Het optreden zal bestaan uit een afwisselende muzikale mix van polka’s, walsen en solistische nummers. Het optreden vindt plaats van 13.30 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Graag tot dan!
   
 11. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Optreden Die Stallfreunde tijdens jaarmarkt Riethoven

  [​IMG]

  Op zondag 5 augustus a.s. zal de Tsjechische blaaskapel Die Stallfreunde uit Wintelre een optreden verzorgen tijdens de jaarmarkt te Riethoven.

  De markt vindt plaats in het centrum van Riethoven. Het optreden van Die Stallfreunde vindt plaats van 14.00 tot 17.00 uur.
   
 12. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  [​IMG]
  Terrasconcert in Gemonde met Tsjechische blaasmuziek

  GEMONDE – Bij Cafè “De Schuif“aan de Dorpsstraat 30 in Gemonde is zondag 19 augustus een terrasoptreden te beluisteren van de Gimmese Kapel onder leiding van Sjaak de Punder. De muzikanten van de kapel brengen een muzikaal repertoire dat bestaat uit Hollandse en Tsjechische blaasmuziek. Het optreden start om 14.30 uur en de toegang is gratis.
   
 13. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Fruhschoppen met Die Stall-Freunde

  NETERSEL – Zondag 19 augustus wordt het weer genieten tijdens het Fruhschoppen van de Tsjechische blaaskapel Die Stall-Freunde. We hopen op een zonnige zondagmorgen waarbij de bezoekers en liefhebbers van volksmuziek weer volop kunnen genieten op het terras van de blaasmuziek onder het genot van een drankje.

  Die Stall-Freunde speelt voornamelijk Moravische volksmuziek. Bij Moravische volksmuziek is temperament in de polka’s, afwisselend met lieflijke melodielijnen in de walsjes heel typerend. Ook solistisch staat de kapel haar mannetje. Bijna alle nummers hebben wel enkele solistische trekjes erin, voor de muzikanten een uitdaging en voor het publiek een genot om naar te luisteren. Het optreden vindt plaats bij Camping De Couwenberg, De Ruttestraat 9a te Netersel. Het Fruhschoppen is van 11.00 tot 13.30 uur. De toegang is gratis.
   
 14. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Blaaskapel ‘Turnami’ viert 50 jaar

  Met een speciaal jubileumconcert op 23 september, viert Blaaskapel ‘Turnami’ 50 jaar muziek maken. Deze groep enthousiaste muzikanten treedt op met hun bijzondere muziekprogramma dat bestaat uit muziek die van oorsprong uit Tsjechië afkomstig is. Het gouden jubileum wordt samen met een aantal andere kapellen uit de regio gevierd, waaronder de Aä-lander Muzikanten, de Herzogenwälder Blasmuzik, Die Apfelstrüdel Muzikanten en Morava.
  [​IMG]

  Turnami verzorgt regelmatig publieke optredens, zoals bij oktoberfeesten, evenementen en andere festivals. Ook in het buitenland laten de muzikanten van zich horen tijdens groepsreizen die regelmatig worden georganiseerd o.a. naar Duitsland en natuurlijk Tsjechië. Op deze manier brengen de muzikanten vN ‘Turnami’ hun gevarieerd muzikaal programma ten gehore voor een breed publiek. Ad Tolk: “Nieuwe enthousiaste muzikanten zijn altijd welkom bij het gezelschap. Wij komen elke maandagavond samen, onder leiding van Gerrie van Eijk, om muziek te maken.”

  Het Jubileumconcert van Turnami vindt plaats in de Speeldoos in Vught op zondag 23 september, aanvang 13.00 uur. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

  Mocht je niet in de gelegenheid zijn om het concert te bezoeken, neem dan eens een kijkje op de website: www.turnami.com.
   
 15. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Herfstconcert Die Stall-Freunde

  VELDHOVEN – Op zondagmiddag 7 oktober verzorgt de Tsjechische blaaskapel Die Stall-Freunde uit Wintelre een optreden dat zal bestaan uit een afwisselende muzikale mix van polka’s, walsen en solistische nummers.

  [​IMG]

  De originele met de hand geborduurde Tsjechische kostuums zorgen voor een kleurrijk geheel. We hopen dat we nog even kunnen genieten van onze nazomer zodat het optreden plaats kan vinden op het mooi gelegen terras bij Gasterij ‘t Dorpsgenot of ook wel bekend onder de naam ‘t Geitenboerke, Toterfout 13 te Veldhoven. Bij slecht weer vindt het optreden plaats in het bezoekerscentrum/Gasterij ‘t Dorpsgenot.
  Het optreden vindt plaats van 14.00 tot 16.30 uur en de toegang is gratis.

  Bron: pc55.nl
   
 16. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  [​IMG]
  Blaaskapel Vinocanka treedt op in Lochem

  Zangduo uit Tsjechië versterkt Vinocanka

  Lochem – De Lochemse blaaskapel Vinocanka speelt zondag 28 oktober samen met het Tsjechische zangduo Sourozenci Bat'kovi.

  Het zangduo met Zdenek Bat'ka en Božena Batková-Hrubá is de crème de la crème van de Moravische zang. Zij treden op in Tsjechië met topkapellen zoals die van Vlado Kumpan en Mistrínanka.

  Deze concertmiddag klinkt er fraaie Moravische blaasmuziek uit de wijnstreken tussen Brno en Slowakije. Dit alles vindt plaats in grote zaal van Bousema te Lochem waar maximaal 250 personen een zitplaats hebben. Men adviseert op tijd te komen.

  Het concert begint om 14.00 uur, de zaal is open om 13.30 uur en de entree is € 10,- per persoon.
  De kaarten zijn aan de zaal op 28 oktober te verkrijgen (geen voorverkoop!).

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gertie Braakman, 0573 - 25 45 67 of stuur een mail naar kaartverkoop@vinocanka.nl

  Het concert wordt gehouden in zalencentrum Bousema, aan de Zutphenseweg 35 te Lochem, 0573-251868.

  Voor meer informatie over Vinocanka en boekingen kunt u terecht bij André Olden op telefoonnummer 06 - 11 60 87 14 of stuur een e-mail naar: andreolden40@gmail.com of kijk op de website: http://www.vinocanka.nl
   
  kuurgast vindt dit leuk/interessant.
 17. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Kapellendag met toporkesten in Zevenaar

  De Original Liemers Musikanten verzorgt op zaterdag 3 november een Kapellendag. Er treden dan maar liefst zes toporkesten op met Egerländer-, Böhmische- en Tsjechische blaasmuziek.

  Dit evenement wordt gehouden in zalencentrum Staring aan de Grietakkers in Zevenaar. De deur is vanaf 12.30 uur open. De concerten beginnen om 13.00 uur.

  Voor meer informatie ga je naar www.originalliemersmusikanten.nl.
   
 18. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Blaaskapel Sohajka in Nederland

  Concert in Zeijen : om 19.00 uur in Zaal Hingstman, Hoofdstraat 18 te Zeijen. Blaaskapel Sohajka uit Zuid-Moravië (Tsjechië) verzorgt een avondvullend programma. Info en kaartreservering via >>>
  Concert in Overloon
  : om 12.30 uur in Gemeenschapshuis De Pit, 14 Oktoberplein 2 te Overloon. Sohajka verzorgt een middagvullend programma met in het voorprogramma Blaaskapel Freunde Echo. Info en kaartreservering via www.blaaskapel.nl.
  Meer info >>>

  Het is jaren geleden dat deze kapel in ons land heeft opgetreden.[​IMG]

  Šohajka is in 1992 opgericht door Vojtěch Ducháček, die nu nog steeds kapelleider is. Ook neemt hij de microfoon ter hand om te zingen, tesamen met twee zangeressen.

  Daarnaast bestaat de kapel verder nog uit 11 muzikanten. Zij vertolken de Máhrische volksmuziek en zijn afkomstig uit de alom bekende omgeving van Hodonin.
   
  Laatst bewerkt: 08-11-2018
 19. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Papendorfer Musikanten in PUPUP tent  Tijdens het PUP UP festival konden wij kennis maken met de nieuwe Dirigent, Sebastian Petersen en met het vernieuwde orkest van de Papendorfer Musikanten. Zij spelen de Egerländer muziek die uit een streek in Tsjechië komt en in de Alpenlanden heel populair is.

  Bron: rtvpapendrecht.nl
   
 20. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Nieuwjaarsconcert Larenko op 13 januari 2019

  upload_2019-1-4_8-42-0.png

  Traditiegetrouw gaan de muzikanten van Larenka het nieuwe jaar openen met een concert. Deze kapel uit het Gelderse Laren is al vele jaren actief op het gebied van Böhmische en Mährische blaasmuziek. Dankzij vele contacten in Tsjechië beschikt de kapel over een breed en actueel repertoire.

  Onder leiding van Gertie Braakman zullen diverse Tsjechische polka's en walsen ten gehore worden gebracht. Daarnaast is er zang van Joke en Herman en staat er een aantal nieuwe (solistische) nummers op het programma.

  Datum: zondag 13 januari vanaf 14.00 uur
  Locatie:
  zaal Stegeman, Laren (Gld)
   

Deel deze pagina