Tennis

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Markéta Vondrousová naar volgende ronde

Na de winst van Pliskova is ook Markéta Vondrousová doorgedrongen tot de volgende ronde. Zij won haar partij van de Chinese Wang Yafan met 6-4 en 6-3.

Bij de heren verloor Jirí Veselý in 3 sets van de Argentijn Leonardo Mayer met 7-6, 6-3 en 6-0.
 

Ad Verschoor

Donateur
Kvitova trekt zich terug op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisster Petra Kvitova heeft zich vlak voor haar partij in de eerste ronde van Roland Garros tegen de Roemeense Sorana Cirstea teruggetrokken. De als zesde geplaatste Tsjechische heeft pijn in haar linkeronderarm, laat ze via Twitter weten. Om de blessure niet erger te maken, heeft ze besloten niet te spelen op het grandslamtoernooi in Parijs.

De partij van Kvitova tegen Cirstea stond als tweede partij op Court Suzanne-Lenglen gepland, na de partij van Kiki Bertens tegen Pauline Parmentier.

Bron: msn.com
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechische mannen uitgeschakeld in 1e ronde

In Parijs is op Roland Garros de lijst van deelnemers uit Tsjechie tot slechts enkele deelnemers teruggebracht. Bij de heren zijn de Tsjechische deelnemers beiden in de 1e ronde uitgeschakeld. Zo verloor Lukás Rosol van de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris in een spannende vijfsetter met 6-1, 4-6, 2-6, 6-1 en 6-2.
In het damestoernooi werd Barbora Strýcová uitgeschakeld door de Australische Samantha Stosur met 6-2 en 7-6 en Kristýna Plísková overkwam hetzelfde tegen de Amerikaanse Lauren Davis met 6-2 en 6-4.
 

Ad Verschoor

Donateur
Muchová en Siniaková door naar volgende ronde

De laatste wedstrijden in de eerste ronde van het toernooi Roland Garros zijn afgerond. Op de laatste wedstrijddag van deze ronde behoorde de overwinning van Karolína Muchová tot de verrassingen. Zij wist haar partij te winnen van de Estse Anett Kontaveit met 3-6, 6-2 en 6-2. Ook Katerina Siniaková won met 7-6 en 6-1 van Jelena Rybakina uit Kazachstan.
De Tsjechische Marie Bouzková verloor haar partij van de Canadese Bianca Andreesku met 5-7, 6-4 en 6-4. Door deze resultaten gaan uiteindelijk vier Tsjechische dames naar de 2e ronde.
 

Ad Verschoor

Donateur
Pliskova simpel door naar derde ronde

De Tsjechische tennisster Karolina Pliskova heeft zich woensdag overtuigend geplaatst voor de derde ronde van de Open Franse tenniskampioenschappen op Roland Garros. De nummer 2 van de plaatsingslijst versloeg de Slowaakse qualifier Kristina Kucova in twee sets: 6-2 6-2. Pliskova had minder dan een uur nodig voor haar zege.

De 27-jarige Pliskova neemt voor de achtste keer deel aan Roland Garros. In 2017 haalde ze de halve finales in Parijs. Vorig jaar ging ze er in de derde ronde uit tegen Maria Sjarapova. De Tsjechische is bezig aan een goed jaar met het bereiken van de halve finales op de Australian Open, toernooizeges in Brisbane en Rome en een verloren finale in Miami.

Ook Markéta Vondrousová door

Markéta Vondrousová heeft eveneens op eenvoudige manier de derde ronde bereikt. Zij wist haar partij tegen
Anastasia Potapova te winnen in 6-4 en 6-0.
 

Ad Verschoor

Donateur
Met Siniaková nog drie over

Katerina Siniaková heeft door haar winst op de Griekse Maria Sakkari met 7-6, 6-7 en 6-3 eveneens de 3e ronde bereikt.
Verlies was er voor Karolína Muchová, die haar partij tegen de Roemeense Irina Begu verloor met 1-6, 6-3 en 6-4.

In de 3e ronde zien we nog 3 Tsjechische dames terug te weten: Pliskova, Vondrousova en Siniakova.
 

Ad Verschoor

Donateur
Plísková kan nummer een-positie vergeten na nederlaag in Parijs

Na Petra Kvitová, Angelique Kerber en Kiki Bertens is Karolína Plísková de vierde topper die al in een vroeg stadium Roland Garros heeft verlaten. De Tsjechische tennisster boog in de derde ronde met 3-6, 3-6 voor de Kroatische Petra Martic.

Door de nederlaag blijft Naomi Osaka voorlopig de nummer een van de wereld. Plísková had de Japanse in Parijs voorbij kunnen steken als ze ver in het toernooi was gekomen.

Voortekenen Plísková waren goed
Vooraf werd er veel van Plísková verwacht. Ze won vlak voor Roland Garros het graveltoernooi van Rome en bij de laatste tien grandslamtoernooien reikte ze een keer tot de finale, twee keer tot de halve finales en vier keer tot de kwartfinales.

Tegen Martic verloor ze vanaf 3-2 echter zes games op rij en maakte ze ook in het vervolg veel te veel fouten (28 in totaal).

Voor de 28-jarige Martic, die in Parijs voor de derde keer de vierde ronde haalde, was het al haar vierde zege op Plísková in vijf duels.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Katerina Siniakova stunt tegen nummer één Osaka.

Voor tennisster Naomi Osaka zit Roland Garros er al op. De nummer één van de wereld en winnares van de vorige twee Grand Slam-toernooien werd in Parijs vrij kansloos uitgeschakeld door de Tsjechische Katerina Siniakova. De mondiale nummer 42 kreeg zeven breakpoints tegen, maar werkte ze allemaal weg en won in ruim vijf kwartier met 6-4, 6-2.

Ook Markéta Vondrousová door naar volgende ronde. Zij won haar partij tegen de Spaanse
Carla Suárez met 6-4 en 6-4
 
Laatst bewerkt:

Ad Verschoor

Donateur
vondrousova-eerste-kwartfinaliste-op-roland-garros-na-simpele-zege.jpg

Vondrousová eerste kwartfinaliste op Roland Garros na simpele zege

Markéta Vondrousová heeft zich als eerste geplaatst voor de kwartfinales van Roland Garros. Het Tsjechische talent rekende zondag overtuigend af met Anastasija Sevastova uit Letland.

De negentienjarige Vondrousová gunde de als twaalfde geplaatste Sevastova slechts twee games: 6-2 en 6-0. De partij op het gravel van Parijs duurde niet langer dan een uur.

Voor Vondrousová is het de eerste keer dat ze de kwartfinales van een Grand Slam-toernooi bereikt. De beste prestatie van de nummer 38 van de wereld was tot dusver een plek in de vierde ronde van de US Open van vorig jaar.

Bij de laatste acht neemt Vondrousová het op tegen de winnares van de partij tussen Kaia Kanepi uit Estland en de Duitse Petra Martic, die in de derde ronde de als tweede geplaatste Karolína Plísková verraste.

Bron: nu.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Katerina Siniaková verliest van Keys en mist kwartfinale plek

Madison Keys heeft ten koste van Katerina Siniaková de laatste acht op Roland Garros bereikt. De Amerikaanse,
die vorig jaar de halve finales haalde, versloeg de Tsjechische met 6-2,6-4.

De 23-jarige Siniakova had in Parijs Maria Sakkari al verslagen, een outsider voor de titel, en ook de nummer een van
de wereld, Naomi Osaka. Tegen Keys zat een nieuwe verrassing er nooit echt in.

Keys serveerde simpelweg te goed, vooral ook bij de 7 breekkansen die Siniaková kreeg. En op de machtige forehands van
Keys had ze zelden een antwoord. Louter op vechtlust bleef ze nog wel lang in het spoor van de Amerikaanse, die haar
eerste matchpoint direct benutte.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tennissensatie Markéta Vondroušová (19) dendert door naar halve finale

imageName149954708_original-756x422.jpg


Markéta Vondroušová heeft de halve finales bereikt van Roland Garros. De ongeplaatste Tsjechische, 19 jaar oud pas, was in twee sets te sterk voor de Kroatische Petra Martic, die in Parijs als 31ste was geplaatst: 7-6 (1), 7-5.

Vondroušová kent een voortreffelijk Roland Garros. Martic was al de derde geplaatste speelster die geen antwoord had op het ragfijne spel van de Tsjechische. Carla Suárez (28ste geplaatst) en Anastaija Sevastova (12de) gingen Martic voor.

In de halve finale stuit Vondroušová op de als 26ste geplaatste Johanna Konta, die eerder vandaag simpel afrekende met de als zevende geplaatste Sloane Stephens.
Bron: sportnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Vondrousová voor het eerst naar finale Roland Garros

Ashleigh Barty en Markéta Vondrousová hebben zich vrijdag geplaatst voor de finale van Roland Garros. De Australische en Tsjechische wonnen in de halve finales na bizarre partijen van respectievelijk Amanda Anisimova en Johanna Konta.

De wedstrijd tussen Vondrousová en Konta ging alle kanten op. Vondrousová verspeelde in de eerste set een comfortabele marge (5-3), maar zij liet zich echter niet ringeloren sloeg bij 5-5 alsnog toe (7-5).

Er leek een derde set aan te pas te moeten komen, maar Vondrousová liet het niet zover komen doordat ze zich terugvocht van een 3-5-achterstand en in de tiebreak aan het langste eind trok.
 

Ad Verschoor

Donateur
Primeur voor Vondrousova en Barty in Parijs

primeur-voor-vondrousova-en-barty-in-parijs-78517108bf9a3c7e15c91a4e3011631f-916d15399f47e133a111207809935bdd.jpg



De Tsjechische Marketa Vondrousova (19) en Ashleigh Barty (23) uit Australië strijden zaterdagmiddag om de titel op Roland Garros. Beiden stonden nooit eerder in de finale van een grand slam.

Vondrousova heeft nog geen set verloren in Parijs, Barty stond twee keer een set af. In de halve finale knokte Barty zich tegen de Amerikaanse Amanda Anisimova terug na een achterstand van 7-6 en 3-0.

Sinds 2008 waren de finalisten in Parijs nooit zo jong bij de vrouwen. Elf jaar geleden stonden Ana Ivanovic (20) en Dinara Safina (22) in de eindstrijd en dat tweetal was gezamenlijk nog jonger. Vondrousova en Barty stonden twee keer eerder tegenover elkaar en beide duels - in 2017 op het grastoernooi van Birmingham en in 2018 op hardcourt in Cincinnati - werden gewonnen door Barty.

De finale begint om 15.00 uur en wordt gespeeld op het Court Philippe Chatrier. In de halve finales werd wegens het slechte weer uitgeweken naar de kleinere stadions, tot ongenoegen van de WTA en speelsters.

Bron: ziggosport.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Barty te sterk voor Markéta Vondrousová in finale

Ashleigh Barty heeft voor het eerst in haar loopbaan een grandslamtoernooi gewonnen. De 23-jarige Australische, als achtste geplaatst, was in de finale van Roland Garros met 6-1, 6-3 te sterk voor de pas negentienjarige Markéta Vondrousová.

Barty is vanaf maandag de nieuwe nummer twee van de wereld.

Het is haar vijfde WTA-titel en pas de eerste op gravel. Ze was in negentien grandslamtoernooien nog nooit verder dan de kwartfinales gekomen en had in Parijs nog nooit de derde ronde bereikt. Barty treedt met haar overwinning in de voetsporen van Margaret Court en Evonne Goolagong, de enige Australischen die Roland Garros al eens wisten te winnen.
De ongeplaatste Vondrousová had op weg naar haar eerste grandslamfinale geen set verloren. Tegen Barty kwam de mondiale nummer 38 er in de eerste set niet aan te pas.

De Australische was oppermachtig in de rally's en niet te passeren aan het net. Vondrousová, met 27 zeges tegenover vijf nederlagen sinds de Australian Open de succesvolste speelster op de WTA-tour, bleef vechten, maar het zat haar ook niet mee.

Zo werd ze in de eerste game van de tweede set gebroken na drie gelukkige ballen van Barty. De Australische bleef daarna uiterst kalm, serveerde ijzersterk en gaf de break voorsprong niet meer weg.

1600x900.jpg

Markéta Vondrousová

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tennistopper Karolína Plísková verliest van tweelingzus Kristýna
1600x900.jpg

Karolína Plísková feliciteert tweelingzus Kristýna Plísková met haar zege

Karolína Plísková is in de achtste finales van het tennistoernooi in Birmingham uitgeschakeld. De nummer drie van de wereld verloor van haar twee minuten oudere zus Kristýna met 2-6, 6-3, 6-7 (7).

De twee hadden zes jaar geleden voor het laatst tegen elkaar gespeeld en nog nooit in een WTA-hoofdtoernooi. Sterker, de ontmoeting tussen de Tsjechische speelsters was de eerste ooit tussen tweelingzussen op het hoogste niveau.

24 aces
Uiteindelijk won de ouderdom het van de jeugd op het Engelse gras. Kristýna, de mondiale nummer 112 die zich eerst nog door het kwalificatietoernooi had moeten slaan, was op dreef met serveren (24 aces) en won de eerste set met gemak.

Karolína knokte zich nog terug in de partij, maar capituleerde op het derde matchpoint. Het was voor haar zus de eerste zege op een speelster uit de mondiale top vijf.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Bertens verliest met harde cijfers van Karolina Plisková

Kiki Bertens is uitgeschakeld in de halve finales van het WTA-toernooi in Eastbourne. De mondiale nummer vier had op het Engelse gras geen schijn van kans tegen Karolína Plísková: 1-6, 2-6.

Bertens had de Tsjechische nummer drie van de wereld drie van de vier keer verslagen, onder meer vorig jaar op Wimbledon, maar werd ook al op een forse nederlaag getrakteerd (6-2, 6-2 in Stuttgart, 2018).

Druk komt van service en forehand
Ditmaal kwam ze maar niet onder de druk van Plísková uit, die veel indruk maakte met haar service-forehand combinaties.

1600x900.jpg

Karolína Plísková AFP
Plísková, de toernooiwinnares van 2017, maakte bovendien amper fouten en had de zege in slechts 56 minuten binnen. Ze stuit in de finale op Angelique Kerber, die vorig jaar op Wimbledon de beste was.

Wimbledon begint aanstaande maandag. Bertens speelt in Londen dinsdag in de eerste ronde tegen de Luxemburgse Mandy Minella.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Plísková herovert titel bij grastoernooi in Eastbourne

Karolina Plísková is voor de tweede keer in haar loopbaan winnares geworden van het grastoernooi in Eastbourne. De Tsjechische, als tweede geplaatst in de Engelse badplaats, liet in de finale ook Wimbledon-kampioene Angelique Kerber kansloos: 6-1, 6-4.

Plísková, die in de halve finales al Kiki Bertens van het kastje naar de muur had gestuurd, boekte haar vijfde overwinning in twaalf ontmoetingen met Kerber. De Tsjechische speelde voor de 26ste keer een finale en won er veertien, waarvan drie op gras. Ze bracht dit jaar ook de toernooien in Brisbane en Rome op haar naam.

De 27-jarige Plísková, die ook in 2017 de titel in Eastbourne won, was deze week een klasse apart. Ze speelde vijf partijen en verloor in totaal maar negentien games.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Vier Tsjechische dames naar laatste zestien op Wimbledon.

Tijdens het toernooi op Wimbledon hebben 4 Tsjechische dames zich geplaatst voor de laatste 16.
Meest opvallend was de overwinning van Barbora Strýcová , die won in 2 sets 7-5 en 6-1 van de Nederlandse Kiki Bertens. Petra Kvitová won haar partij met 6-3 en 6-2 van de Poolse Magda Linette. Karolína Muchová won met 7-6 en 6-3 van de Estse Anett Kontaveit en als 4e Tsjechische plaatste Karolína Plísková zich door te winnen met 6-3, 2-6 en 6-4 van de Taiwannese Hsieh Su-Wei.

 

Ad Verschoor

Donateur
Bertens-beul Strycova ook te sterk voor Mertens

Twee dagen nadat Barbora Strycova Kiki Bertens uit Wimbledon knikkerde, heeft de Tsjechische ook de Belgische Elise Mertens (4-6, 7-5, 6-2) aan de zegekar gebonden.

Voor Mertens, de nummer 21 van de wereld, leek aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht. Ze won overtuigend de eerste set en leek met een voorsprong van 5-2 af te stevenen op de kwartfinales. Maar van het een op het andere moment was de Belgische het volledig kwijt. Strycova won zelfs negen games op rij (7-5, 4-0), voor Mertens weer op het scorebord terecht kwam. Dat was na een medische time-out, maar die hielp haar niet meer. Strycova won de derde set simpel: 6-2.

In de volgende ronde treft Strycova de winnaar van het duel tussen Johanna Konta en Petra Kvitová.

Bron: ad.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Muchova door, Pliskova en tweevoudig kampioene Kvitova uitgeschakeld

Karolina Pliskova is in de vierde ronde van Wimbledon verrassend uitgeschakeld. De Tsjechische moest na dik drie uur buigen voor landgenote Karolina Muchova: 4-6, 7-5, 13-11.


Karolina Muchova.
Pliskova serveerde zelfs nog voor de wedstrijd, op 5-4 en 11-10, maar die wist ze niet te verzilveren. Bij 12-11 kreeg Muchova op de service van Pliskova drie matchpoints. De eerste twee wist de nummer 3 van de ranglijst nog weg te werken, de derde verzilverde Muchova door een netbal.

De 22-jarige Muchova staat pas voor het eerst op het hoofdtoernooi van Wimbledon. Ze had zich zonder setverlies geplaatst voor de vierde ronde. Ze treft nu de Oekraïense Elina Svitolina.

Pliskova won in aanloop naar Wimbledon met overtuiging het grastoernooi van Eastbourne. Vorig jaar kwam ze in Londen ook niet verder dan de vierde ronde.

Kvitova uitgeschakeld

Ook Petra Kvitova kan naar huis. De tweevoudig kampioene verloor van de Britse Johanna Konta in drie sets: 4-6, 6-2, 6-2. Het bleef lange tijd onzeker of de Tsjechische mee zou kunnen spelen vanwege een armblessure.

Kvitova was in 2011 en 2014 de winnares in Londen. Konta haalde in 2017 de halve finales, waarin ze verloor van Venus Williams.

Bron: ad.nl
 
Bovenaan