Tennis

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Kvitova bereikt kwartfinales Stuttgart

Petra Kvitová heeft de kwartfinale bereikt van het WTA toernooi in Stuttgart. Zij won haar partij in de achtste finale van het Belgische talent Greet Minnen in 2 sets met 6-1 en 6-4.
Karolína Plísková is gestrand in de achtste finale, waarin zij, bij verrassing, haar meerdere moest erkennen in Viktoria Azarenka uit Wit Rusland. De eerste set werd gewonnen door Karolina in 4-6, waarna Viktoria de volgende sets won met 6-3 en 6-4.

 

Ad Verschoor

Donateur
Kvitova via Kiki Bertens naar halve finale Stuttgart

STUTTGART (ANP) - Tennisster Kiki Bertens is bij het graveltoernooi van Stuttgart uitgeschakeld in de halve finale. De 27-jarige Wateringse verloor van de Tsjechische Petra Kvitova in drie sets: 7-6 (3) 3-6 6-1.

Nadat ze de eerste set in een tiebreak had verloren, dwong Bertens met een goede tweede set een beslissende set af tegen de als derde geplaatste Kvitova. Daarin verspeelde ze meteen haar servicebeurt. Nadat ze verzuimde om breakpoints te benutten op de opslag van Kvitova, liep de twee jaar oudere Tsjechische uit naar 4-0. Die achterstand kon Bertens niet meer goedmaken. Kvitova pakte met 6-1 de zege.

Kvitova treft in de finale Anett Kontaveit uit Estland. Die kreeg een vrije doorgang naar de finale door de afzegging van de als eerste geplaatste Japanse Naomi Osaka wegens een buikblessure.

Bron: msn.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Petra Kvitová wint WTA-toernooi Stuttgart

Petra Kvitová heeft het WTA-toernooi van Stuttgart op haar naam geschreven. De Tsjechische (3) klopte in de finale
Anett Kontaveit (8): 6-3,7-6 (2).

Kvitová,die Bertens in de halve finales de voet dwars zette,overvleugelde haar Estse opponente in de eerste set met
harde, secure slagen. Kontaveit gaf niet op, zette Kvitová meer aan het werk en nam een 3-1 voorsprong in set twee. Die
break hield ze niet vast en ze miste op 5-4 ook nog eens twee setpunten.

Kvitová sloeg in de tiebreak genadeloos toe en is nu de eerste speelster met twee WTA-titels in 2019. De 27ste titel
uit haar carrière leverde haar tevens een fraaie sportauto op.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Ook in Istanbul stond een Tsjechische in de finale

Was het Kvitova in Stuttgart, in Istanbul was het Markéta Vondrousová die in een finale stond van een WTA-toernooi. Al in de halve finale moest zij het opnemen tegen de andere Tsjechische deelneemster Barbora Strýcová. Deze partij wist zij te winnen met 6-2 en 6-1. In de finale moest Markéta Vondrousová spelen tegen de Kroatische Petra Martic. De eerste set werd gewonnen door Markéta met 6-1, maar in de volgende sets was zij kansloos en verloor deze met 6-4 en 6-1.
Voor Martic was het haar eerste toernooizege. Vondrousová won eerder, in 2016, een toernooi in het Zwitserse Biel.

 

Ad Verschoor

Donateur
WTA-toernooi Praag

Deze week wordt in Praag een WTA-toernooi voor vrouwen gehouden. In de kwartfinales zijn drie Tsjechische dames terecht gekomen waarvan er twee tegen elkaar strijden. Dit zijn Barbora Strýcová en Katerina Siniaková. Karolina Muchová heeft inmiddels de halve finale bereikt door een overwinning op de Russische Natalia Vichljantseva, Zij won haar partij in 2 sets met 6-3 en 6-4.
In de halve finales zullen we in ieder geval nog twee Tsjechische dames aantreffen.
 

Ad Verschoor

Donateur
Barbora Strýcová wint van Katerina Siniaková

In de kwartfinale van het WTA-toernooi in Praag moesten Strýcová en Siniaková het tegen elkaar opnemen. Deze tweestrijd werd gewonnen door Barbora Strýcová, die twee sets nodig had om de partij in winst om te zetten. Zij deed dit met overtuigende cijfers 6-1 en 6-2.
In de halve finale komt Strýcová uit tegen de Zwitserse Jil Teichmann en Karolína Muchová probeert de finale te bereiken door een overwinning op de Amerikaanse Bernarda Pera.

 

Ad Verschoor

Donateur
Karolína Muchová naar finale in Praag

Karolína Muchová heeft haar halve finale partij in het WTA-toernooi van Praag gewonnen van de Amerikaanse Bernarda Pera met 6-2 en 7-5. In de finale komt zij uit tegen de Zwitserse Jil Teichmann, die wist te winnen van Barbora Strýcová met 6-3 en 6-0. Voor Muchová, die afkomstig is van Olomouc, is het haar beste resultaat ooit. Met haar 22 jaar voorspelt men haar een goede toekomst in het tennis.
 

Ad Verschoor

Donateur
Zwitserse houdt Muchová af van eerste WTA-titel

Jil Teichmann (WTA-146) heeft het graveltoernooi van Praag op haar naam gebracht. De Zwitserse qualifier klopte
in de finale na ruim 2,5 uur Karolina Muchová (WTA-106): 7-6 (5),3-6,6-4.

Voor zowel Teichmann als de Tsjechische was het de eerste finale op het hoogste niveau. Zenuwen regeerden dan ook in de
eerste set, getuige de 41 afzwaaiers die de speelsters samen sloegen.

De 22-jarige Tsjechische,die meedeed op een wildcard, leek op weg naar de winst na een vroege break in de derde set. De
een jaar jongere Teichmann, die meerdere keren aan een bovenbeen behandeld werd, beschikte echter over meer inhoud dan
Muchová.
 

Ad Verschoor

Donateur
WTA-toernooi Madrid 2019

Na haar winst in Stuttgart lijkt Petra Kvitová haar goede resultaten voort te zetten. In het sterk bezette WTA-toernooi van Madrid is zij doorgedrongen tot de laatste 16. Zij won haar partij in de 2e ronde van de uit Frankrijk afkomstige Kristina Mladenovic met 6-3 en 7-6. De andere Tsjechische deelneemsters haalden de laatste 16 niet. Kristýna Plísková verloor van de Kroatische Donna Vekic met 6-4 en 6-4, terwijl haar zus Karolína Plísková is 3 sets (7-5, 2-6 en 6-4) verloor van de Oekraïense Kateryna Kozlova. Ook de Nederlandse Kiki Bertens is doorgedrongen tot de laatste 16.
 

Ad Verschoor

Donateur
694


Kvitova treft Bertens nu in kwartfinale in Madrid

Titelverdedigster Petra Kvitova heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het tennistoernooi van Madrid. De Tsjechische nummer 2 van de wereld versloeg de Française Caroline Garcia in twee sets: 6-3, 6-3.

In de kwartfinale neemt Kvitova het op tegen Kiki Bertens, een herhaling van de finale van vorig jaar in Madrid.

De weg naar weer een ontmoeting met de Nederlandse nummer 7 van de mondiale ranking leek op papier lastig. Garcia won drie keer in zeven ontmoetingen met Kvitova. De voormalige nummer twee van de wereld kon op het gravel in Madrid aardig weerstand bieden aan Kvitova. Garcia had echter geen antwoord op de sterke servicebeurten van titelhoudster. Drie breaks waren daarom ruim voldoende voor de 29-jarige Tsjechische om zich naar de kwartfinale te slaan.

Kvitova, begin dit jaar finaliste op de Australian Open, heeft op gravel goede ervaringen tegen Bertens. In Stuttgart, het toernooi dat ze vorige maand won, versloeg ze Bertens in de halve finale. In de eindstrijd van vorig jaar boog Bertens in drie sets voor Kvitova.

,,Jammer dat we nu al in de kwartfinale tegen elkaar spelen. De finale zou beter zijn geweest”, zegt Kvitova over het aanstaande duel met Bertens. ,,In Stuttgart heb ik natuurlijk al van haar gewonnen maar hier zal het anders zijn. Ik ga me goed voorbereiden zodat ik Kiki weer kan verslaan.”

Bron: ad.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Beresterke Bertens zet nummer twee van de wereld Kvitová opzij in Madrid

Kiki Bertens heeft op indrukwekkende wijze de halve finales bereikt van het masterstoernooi van Madrid. Ze was donderdagavond met 6-2, 6-3 de nummer twee van de wereld Petra Kvitová de baas.

Het treffen met de Tsjechische was een herhaling van de finale van vorig jaar en eind april ontmoetten ze elkaar ook in de halve finales van het toernooi in Stuttgart. Beide keren won Kvitová in drie sets.

Bertens, momenteel de mondiale nummer zeven, laat echter de hele week al prima tennis zien in Madrid. Ook nu was ze lange tijd superieur en na een half uur had ze de eerste set binnen.

Kvitová, die het toernooi in Madrid ook in 2011 en 2015 op haar naam schreef, kwam halverwege de tweede set wel wat beter in haar spel en repareerde nog een break achterstand, maar Bertens brak direct terug met een puike passeerslag. Op haar tweede matchpoint sloeg ze vervolgens toe.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
WTA-toernooi Rome

Deze week speelt een WTA-toernooi zich af in Rome met een sterk deelnemersveld, dat vergelijkbaar is met het, onlangs gehouden toernooi in Madrid. De eerste ronde is afgewerkt en inmiddels heeft Karolína Plísková de laatste 16 bereikt. Zij won haar partij van de Australische Ajla Tomljanovic met 6-3 en 6-3. Van de Tsjechische deelneemsters hebben Petra Kvitova, Marketa Vondrousova en Katerina Siniakova eveneens de 2e ronde bereikt.
 

Ad Verschoor

Donateur
Simona Halep verrassend eraf tegen Tsjechische tiener

imageName148010713_original-756x422.jpg


Simona Halep is verrassend uitgeschakeld in de tweede ronde van het tennistoernooi van Rome. De Roemeense nummer 2 van de wereld verloor van de 19-jarige Tsjechische Marketa Vondrousova: 6-2, 5-7, 3-6.

Het was de eerste partij van Halep sinds de van Kiki Bertens verloren finale in Madrid. De enige eerdere ontmoeting tussen beide speelsters, in maart op Indian Wells, eindigde ook al in een zege voor Vondrousova.

Goede start
Op het Italiaanse gravel ging Halep nog goed van start. De eerste set ging relatief eenvoudig naar de 27-jarige Roemeense. De jonge Tsjechische, nummer 44 van de wereld, ging daarna beter spelen en won de tweede set. In het derde bedrijf sloeg Vondrousova eerst een breakpoint van Halep weg om vervolgens in de achtste game zelf wel een breakpoint te benutten, 5-3. Met een sterke servicegame besloot Vondrousova de partij.


Bron: sportnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Markéta Vondrousová en Karolína Plísková naar kwartfinale

In de achtste finale van het WTA toernooi van Rome heeft Petra Kvitova haar partij tegen de Griekse Maria Sakkari moeten opgeven in de 3e set. Het zag er toen als volgt uit: 7-5, 5-7 en 4-0 waarna opgave moest volgen.
Markéta Vondrousová won haar partij van de Russische Daria Kasatkina met 7-5, 2-6 en 6-2.
Karolína Plísková won van de Amerikaanse Sofia Kenin met 4-6, 6-4 en 6-3
 

Ad Verschoor

Donateur
Halve finale voor Karolína Plísková

Markéta Vondrousová heeft het in haar kwartfinale in Rome niet kunnen redden tegen de Britse Johanna Konta. Zij verloor in 3 sets met 6-3, 3-6 en 6-1.

Karolína Plísková bereikte de halve finale door een overwinning op de Wit Russische Viktoria Azarenka. Verloor zij nog de 1e set met 6-7, in de volgende sets was zij oppermachtig en won deze met 6-2 en 6-2.
 

Ad Verschoor

Donateur
Finaliste Pliskova zit Bertens op de hielen

ROME - De Tsjechische tennisster Karolina Pliskova is zondag in de finale van het WTA-toernooi van Rome de tegenstandster van Johanna Konta, die eerder op de dag Kiki Bertens in drie sets bedwong. Pliskova versloeg de Griekse Maria Sakkari met 6-4 6-4.

6783aad0-79a3-11e9-be41-0217670beecd.jpg

Karolina Pliskova viert haar zege op de Griekse Maria Sakkari.

Vorig jaar verloor Pliskova in Rome nog in de tweede ronde van Sakkari, die dit jaar als qualifier het hoofdtoernooi had bereikt. Sakkari versloeg op weg naar de laatste vier onder anderen de als tweede geplaatste Petra Kvitova en Anett Kontaveit, de nummer 14 van de plaatsingslijst.

Mocht Pliskova het toernooi winnen, dan voorkomt ze dat Bertens maandag de nieuwe nummer 3 van de wereld is. Pliskova stijgt dan van de zevende naar de tweede plek op de mondiale ranglijst. Mocht Konta het toernooi op haar naam schrijven, dan stijgt Bertens wel een plekje.

Bron: telegraaf.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Pliskova pakt titel in Rome

Tennisster Karolina Pliskova heeft voor de derde maal een graveltoernooi gewonnen. Dat deed de Tsjechische in Rome, waar ze in een kleine anderhalf uur de baas was over de Britse Johanna Konta. Pliskova, vooraf de nummer 7 van de wereld, hoefde geen enkele servicegame in te leveren: 6-3 6-4.

Voor Konta, die zaterdag in de halve finales te sterk was voor Kiki Bertens, kwam daarmee een einde aan een imposante reeks die tot haar eerste toernooizege op gravel had moeten leiden.

Behalve Bertens, die vorige week nog de beste was op het gravel van Madrid, versloeg Konta in Rome onder anderen Venus Williams en Sloane Stephens. Maar Pliskova, van wie ze in zeven eerdere ontmoetingen al zes keer had verloren, bleek te sterk.

Bron: rtlnieuws.nl
 
Pliskova tweede op wereldranglijst

nu.nl - 19 mei 2019

Karolína Plísková heeft zondag het grote WTA-toernooi van Rome op haar naam geschreven. Plísková klimt door de dertiende toernooizege uit haar carrière van de zevende naar de tweede plek op de wereldranglijst. Ze heeft alleen de Japanse Naomi Osaka nog boven zich. De Roemeense Simona Halep zakt van twee naar drie en Kiki Bertens blijft vierde.

Top tien nieuwe WTA-ranking:

1. Naomi Osaka (Jap) - 6486 punten
2. Karolína Plísková (Tsj) - 5685
3. Simona Halep (Roe) - 5533
4. Kiki Bertens (Ned) - 5405
5. Angelique Kerber (Dui) - 5195
6. Petra Kvitová (Tsj) - 5055
7. Sloane Stephens (VS) - 4552
8. Asleigh Barty (Aus) - 4430
9. Elina Svitolina (Oek) - 3967
10. Serena Williams (VS) - 3521
 

Ad Verschoor

Donateur
Tennistoernooi Roland Garros van start

Vandaag gaat in Parijs het tennistoernooi Roland Garros van start. Dat het vrouwentennis in Tsjechië op een hoog peil staat bewijst het grote aantal deelneemsters. Liefst 8 tennissters zijn toegelaten tot het toernooi.

Dit zijn achtereenvolgens: Katerina Siniaková, Marie Bouzková, Karolina Muchová, Barbora Strýcová, Petra Kvitová, Kristýna Plisková, Markéta Vondrousová en Karolina Plisková.

Bij de heren doen slechts twee Tsjechen mee, te weten: Lukás Rosol en Jiri Veselý
 

Ad Verschoor

Donateur
Pliskova simpel verder

PARIJS - Tennisster Karolina Pliskova heeft zich makkelijk geplaatst voor de tweede ronde op Roland Garros. De als tweede geplaatste Tsjechische versloeg de Amerikaanse Madison Brengle in twee vlotte sets: 6-2 6-3.

c20daf5a-7fd4-11e9-a2b7-02c309bc01c1.jpg

Karolina Pliskova

Het beste resultaat van Pliskova in Parijs is een plek in de halve finales in 2017. Ze won dit jaar de titel in Brisbane en Rome en was finalist in Miami.

Pliskova treft in de tweede ronde de Slowaakse kwalificatiespeelster Kristina Kucova. De nummer 189 van de wereldranglijst verraste in de eerste ronde oud-winnares Svetlana Koeznetsova in twee sets (6-4 6-2). De Russische won Roland Garros tien jaar geleden.

Bron: telegraaf.nl
 
Bovenaan