Navrat domu

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Zdravim,

vite nekdo jestli si pokud se odstehuju muzu porad nechat holandsky ucet? Pristi rok budu jeste zadat o vraceni dani za letosek a tak bych si do te doby rada nechala holandsky ucet a az teprve to bude vyrizeno penize prevedla na svuj cesky ucet a ten holandsky zavrela. Nemam ale predstavu jestli je to mozne i bez trvaleho pobytu v holandsku.
Diky za rady.

ty se stehujes zpatky do Cech?
 
Ahoj Katko,

Já se zde "integruji" uz 4 roky. Někdy líp a někdy hůř; to hned plánuju :schrijven: pětiletky s baráčkem a Alíkem v Praze. Minulý týden se mi při návštěvě města Den Bosch, rozrářili se oči , že tohle přece musí být gezellige stad om hier te willen leven.

Určitě to nebyla jednoduchá volba zabalit si kufry bez přítele, držím proto palce s vybalováním v Čechách!
 
Sice se pripojuji k dost staremu tematu, co se datumu tyce, ale pro me prave teprve az ted aktualni.
Je zde zbytecne se rozepisovat co me tahne zpatky do CR, protoze vse jiz bylo receno vyse.

Mam vsak par urednich otazek, protoze se v tom nejak motam.
Byla jsem se na UWV ptat na vystaveni formulare E 301, ale dostalo se mi jen odpovedi, ze pokud stale pracuji, tak mi ho vystavit nemohou. Jedine, kdyz budu na podpore. Jenze ja chci do posledni chvile pracovat a kdyz odejdu sama od sebe, tak na podporu snad ani pravo nemam. To mi hlava nejak nebere.

Kdyz jsem si sla zadat o formular na pojistovnu, tak tam mi zase sdelili,ze az po tom co odhlasim z gemeente. Nekde jsem se docetla, ze pokud se odhlasim z gemeente, tak jim musim vratit i pas. Je to pravda? Ja si ale nechci zasebou zavrit dvere. I kdyz mam obe obcanstvi, tak precejenom deti tady maji tatu a clovek nikdy nevi.
Ma v tom nekdo nejake zkusenosti ?
 
účet si můžeš určitě ponechat,jen si zařid internet banking na převod v případě,že budeš potřebovat valuty.Zde jsou špatné podmínky na devizové účty,budeš mit v Holansku lepší.
Nezapomen zrušit posílání výpisů.
Já osobně mám účet v Belgii+internet banking a vše funguje perfekt.
Jestli máš Holanskou příslušnost,tak se neodhlašuj,to si můžeš zařídit zde na konzulátě./
Můžeš se přihlásit jako cizinka na Hol.pas..bohužel nemůžeš mít dvě občanství,zákon to nedovoluje...máš na výběr.Přechodně jako cizinka nebo trvale jako Češka...Já jsem si Belgické ponechala a zde jsem jako cizinka,vše si zařizuji přes konzulát...má to své výhody i nevíhody..přeji hodně stěstí Deníse
 
Prave, ze se mi taky nekde neco nezda, ale znate to pokud se potrebujete dopidit nejake pravdy, tak je to hotovej rebus.

Jen pro ujasneni, mam obcanstvi, jak holandske, tak i ceske. Deti stejne tak. Kdyz to tak je, tak to asi zakon umoznuje. Z Cech jsem se nikdy neodhlasila a mam tam take po celou dobu trvale bydliste. Tady mam take trvale bydliste, jiz 16 let.

Ponechat si ucet je jiste sikovna vec. Nevim jak v Belgii,ale tady ma internet bankieren snad uz kazdej. V mem pripade jiz 10 let a vypisy se tu neposilaji nekde od roku 2004. Pouze na pozadani.
Nehlede, ze mi tam budou chodit alimenty, tak uvazuji, ze s nim budu mozna disponovat i v CR, protoze jak vidim vsude ty poplatky za kazdou transakci, tak mi mozna vyjde levneji i jen ten poplatek za prevod valut.
Jinak se tu neplati vubec nic. Ale to je zatim jen uvaha a musim to jeste poradne prozkoumat, kde, jak a co.

Kazdy tip je vitan.

Zde je odkaz na neco, co nevim jestli se me vubec tyka.

http://www.svb.nl/int/nl/remigratie/hulp_remigratie/gevolgen_remigratie/nationaliteit/
 
tak já jsem si to také myslela,že to tak je...ale emigrační v Praze mi řeklo,že nacionalitet se dá obnovit/ já jsem emigrovala v 1977roku/vrátili mi jí 2007/,..ale musela jsem si vybrat,ponechala jsem si Belgickou stim,že jsem odhlasená na trvalem bydlišti v Belgiji a na konzulate jsem nahlašená k pobytu v Praze jako Belgičanka,ale pro ČR jsem hlašená přechodně.Belgie tyto možnosti nemá,přechodné bydliště tam neznají,myslím,že Holansko to má stejné.NELÉPE TI PORADÍ EMIGRAČNÍ..pro cizince z EU....Dodávam k tomu,jak mile bych chtela mít registraci pod Českou příslušností,tak mohu hned,ale Belgický pas bych musela odevzdat,což pokládám za hloupost...Člověk nikdy neví???
 
To uz se tu probiralo, zalezi na tom, kdy jsi holandske obcanstvi dostala, jestli v posledni dobe (po 29.10.2003), a v souvislosti s uzavrenim manzelstvi, tak muzes mit obe.
 
Bovenaan