Huis gekocht

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ik wens je veel succes en veel geduld.

Wij hadden nadat het huis gestript was allen de muren nog, want zelfs het dak was zo slecht dat het eraf moest.
Uit eindelijk is het uiterlijk nog het zelfde alleen van binnen totaal anders geworden.
 
Zo weer een tijdje offline geweest. Ons huis zal inderdaad vanaf buiten nog wel hetzelfde uiterlijk houden en binnen zal alleen de binnenmuren nog oud blijven. Vloeren gaan er ook allemaal uit waarschijnlijk (in de toekomst)

Wel hebben we het volgende idee om toch ook binnen de oude sfeer terug te krijgen:
Enkele muren zijn ook nog van hout met leem ertussen (dus het Roubenka idee). Alleen nu gestuukt
Het idee is om enkele delen van die wanden te ontdoen van de stuc en dan de balken in het zich laten! niet hele muren, maar delen dus! Zo houden wij het oude gevoel binnen (hopelijk).

Voor de rest nog bezig met de aannemer maar er zal naar verwachting binnenkort gestart worden!
 
wat een gedoe allemaal. Maar eigelijk wisten we dit al ...toch?
t gaat niet allemaal zo snel als je wel zou willen.
Wij zijn hier nieuw in tsjechie. Wonen sinds kort in de buurt van jicin. bevalt ons prima, alleen laat het mooie weer op zich wachten. Verder is de taal nog een probleem maar met handen en voeten komen we een eind hoor. hahaha
 
Inderdaad, het gaat nog wel eens iets trager dan we gewend zijn. Maar ben nu bijna een jaar verder en nu pas een aannemer waar we een overeenkomst mee hebben.

Maar maakt niet uit. Dit is toch de uitdaging. Zodra de vergunningen geregeld zijn gaan ze aan de slag!!!

Leuk dat jullie in de buurt van Jicin woont. Het is een omgeving met vele Nederlanders!! En een prachtige omgeving!
 
Nou, als het goed is begint de aannemer aankomende week met de voorbereidende werkzaamheden. Slopen van het stucwerk, oude fundering uitgraven etc. Helaas kunnen we er nog niet vol tegenaan want we moeten eerst de vergunning hebben.
En dat duurt een maand of 3...... Tijd zat he!

Maar het begin is er.
 
Nee eigenlijk nog steeds geen echte ontwikkelingen.
Helaas wachten we nog steeds op een vergunning. Snap niet dat het zo lang moet duren. Inmiddels een 3-4 maanden wachten. Nu schijnt dat afdeling milieu weer iets meer wil weten mbt tot de septictank etc.

De aannemer heeft al wel alle voorbereidingen gereed voor als we eenmaal vergunning hebben. Al het stucwerk/ leem van de muren en plafonds is er af en de vloeren zijn er ook ui! Er blijft weinig over zo.
De balken van de plafonds (waar de leem tegenaan zat, niet de draagbalken) zijn ook op veel plekken rot, dus ook dat wordt vernieuwd. Straks een compleet nieuwbouwhuis hahaha.

De aannemer zegt dat hij het dit jaar nog wel klaar krijgt (tenminste is de bedoeling), maar ik heb daar nog geen vertrouwen in. We wachten af.

Nog een paar foto's. De laatste foto van die wand met hout en steen (wat lijkt op een oud stookpunt/ kookpunt) laten wij in het zicht. Die wand wordt weer helemaal netjes gemaakt en gevoegd zodat er toch nog wat ouds in het huis aanwezig blijft en is een mooie blikvanger in de hal! Maar zover is het nog lang niet!

IMG_0917.JPG IMG_0918.JPG IMG_0919.jpg IMG_0922.JPG
 
We wachten maar af. De projectbegeleider die de vergunning en tekeningen heeft aangevraagd en gemaakt zou er deze week langs gaan. Dus hopelijk wordt het snel opgelost. Dan kunnen we verder, want we willen in het voorjaar direct weer verder met de andere werkzaamheden binnen, want dat is al weer opbouwen, dat is altijd leuker dan afbreken!
 

Vodnik

† In Memoriam
durf zelfs te stellen dat dat tegenwoordig averechts werkt!

Wij hebben de dame die verantwoordelijk was voor de afgifte vergunningen ná de afgiftes van ALLE papieren bedankt door een presentje mee te nemen, dat werd na enige moeite geaccepteerd (het ging om iet kleins, een echte eidammer kaas)
 
We wachten maar af. De projectbegeleider die de vergunning en tekeningen heeft aangevraagd en gemaakt zou er deze week langs gaan. Dus hopelijk wordt het snel opgelost. Dan kunnen we verder, want we willen in het voorjaar direct weer verder met de andere werkzaamheden binnen, want dat is al weer opbouwen, dat is altijd leuker dan afbreken!
Ben best wel benieuwd hoe het inmiddels staat met de verbouw van jullie huis. :oeps:
 
Goedemorgen, ja dit topic maar even af stoffen! Er is lang geen ontwikkelingen geweest! We hebben nog steeds problemen om de vergunning te krijgen. Het is ongelooflijk. Waar het aan ligt, tja ik weet het niet!
We hebben een hele tijd geleden een vergunning aangevraagd voor de waterput, als die binnen is krijgen we de bouwkundige vergunning ook! De vergunning voor de Septic is inmiddels binnen.

De gemeente wil eerst de vergunning voor het water ook nog hebben (tja andere afdeling.....) en als die rond is dan wordt de bouwkundige vergunning afgegeven (die dus al klaar is en ook akkoord, alleen niet uitgegeven). Bureaucratie zeg maar.

Maar onze aannemer heeft een aanvraag ingediend om alvast het huis stabiel te maken omdat we bang zijn dat hij de winter niet overleefd (overdreven, maar het werkt). De gemeente heeft ons toestemming gegeven om het huis stabiel te maken maar we mogen niet hoger dan een meter slopen:slik:. Om gek van te worden. Maar we zijn nu dus gestart en de eerste muren zijn gesloopt en de fundering is gestort voor het eerste gedeelte. We bouwen nu dus het hele huis tot een meter op en als vergunning binnen is beginnen we met het hogere gedeelte.

Ook hebben we de hele binnenzijde al zover gesloopt als mogelijk. Er is werkelijk weinig over. Straks gewoon een nieuw huis met oude elementen. De balkjes (boomstammetjes) van het plafond (waar het leem op vast zat) waren ook aangestast en we hebben besloten om ook het plafond geheel te vernieuwen. Dan kunnen we het netjes isoleren en ook goed bevloeren op de zolder. Ook is er een tussenmuur gesloopt andere konden we de begane grond vloer niet netjes vernieuwen. Dus woonkamer en keuken is op dit moment 1 grote ruimte. We beginnnen dus met een schone lei!

Er zijn momenten geweest dat ik dacht: We trekken de stekker er uit en nemen het verlies. Vooral toen we met onze vakantie een leuk huis zagen in de Harz die gunstig geprijsd was en in vrij redelijke staat op een mooie plek.
Maar toch besloten om met Ostruzno door te gaan. Ook gedacht om het hele voorste huis te slopen en een nieuw huis te maken in de stenen schuur die er bij aan zit. Maar ook dit niet gedaan. Je krijgt dan toch een "klein" huis voor Tsjechische begrippen (maar een enorm huis voor Nederlandse begrippen) en het sfeertje van het huis wordt dan toch anders. Ik vind zo'n oude schuur erbij achter toch wel mooi en wil er toch nog mijn cafe in gaan maken hahahaha.

Dus we zijn bezig, maar de vergunning is er nog niet. Dat is in het kort de stand van zaken. We hopen nu wel door te kunnen en tegen de tijd dat we de fundering en een meter muur klaar hebben zou de complete vergunning binnen moeten zijn!
IMG_9212.JPG IMG_9215.JPG IMG_9217.JPG IMG_9380_2.JPG 251120141197_2.jpg IMG_9396_2.JPG
 
Bovenaan