Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Marcel

Moderator
bron : http://www.infrasite.nl/news/news_article.php?ID_nieuwsberichten=6072&language=en

de EIB (europese inversterings bank) leent tsjechie een bedrag van EUR 321 miljoen voor projecten om wateroverlast te beperken of in te dammen.
voor de jaren 2007-2012 zullen vele projecten uitgevoerd worden om huizen en dorpen en wegen te gaan beschermen.

de EIB had al eerder geld uitgeleend aan tsjechie
EUR 250 miljoen voor wegenbouw
EUR 200 miljoen voor de rondweg om Praag
EUR 80 miljoen voor reparaties aan het Praagse Metrostelsel
 
-Turn Media Group en The Ring Ring Company samen

Het Tsjechische U-Turn Media Group en het Belgische The Ring Ring Company slaan de handen in elkaar en tekenen een reseller overeenkomst.

U-Turn ontwikkelt en commercialiseert een oplossing die vooral toegespitst is op mobiele videocontent en waarmee het vooral mikt op operatoren en broadcasters. Door de samenwerking krijgen de klanten van Ring Ring toegang tot een merkgebonden mobiel marketingplatform met advertenties en mediagerelateerde content.

De toegang tot het platform voor de gebruiker gebeurt door het verzenden van een SMS, het inschrijven op de website of via Bluetooth. De gebruiker krijgt dan allerhande mobiele content binnen bereik waaronder, naast videoclips, ook ondermeer tekstuele content.

De gebruiker krijgt daarbij een icoon te zien in het hoofdmenu van zijn mobiele telefoon met het merk. Binnen het platform worden advertenties getoond in de vorm van banners, ‘scrolling' tekst of kunnen de advertenties ook getoond worden juist voor of na de videocontent. Mobiele vouchers met korting of exclusieve deals kunnen worden aangeboden om consumenten naar verkooppunten te trekken, aldus nog het persbericht.

Noteren we tenslotte dat het U-Turn platform daarbij de nodige Analytics biedt zodat de adverteerder de ROI van zijn investeringen kan berekenen.

Bron: www.digimedia.be
 
Minimumloon per 1 januari 2007

Het minimumloon gaat per 1 januari 2007 naar 8.000 Kč per maand bij een werktijd van 40 uur per week. Het minimum uurloon wordt 48,10.

Bron: Personalista.com
 
KBC verhoogt deelneming in Tsjechische ČSOB tot 97,5%

KBC Bank N.V. heeft zijn huidige aandeel van 89,9% in ČSOB (actief in Tsjechië en Slowakije) verhoogd met 7,47% nadat het zijn calloptie heeft uitgeoefend op 381 365 ČSOB-aandelen die in handen zijn van EBRD (European Bank for Reconstruction and Development, Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling) volgens een put- en calloptie-overeenkomst die dateert van de privatisering in 1999.

KBC bezit nu 97,5% van ČSOB en zal deze operatie financieren met zijn kapitaaloverschot.

Bron : KBC (20/12/06 17:45 CET)
 
Arcelor Mittal krijgt boete belastingdienst Tsjechie

ArcelorArcelor Mittal heeft een boete gekregen van de Tsjechische belastingautoriteiten ter waarde van CZK 2,4 mrd (circa euro 87,4 mln). Dat meldt persbureau Bloomberg woensdagavond. Bij Arcelor Mittal was niemand bereikbaar voor commentaar.

Een Tsjechisch dochterbedrijf van het staalconcern, Mittal Steel Ostrava, is volgens Bloomberg beboet omdat het in 2004 en 2005 een te hoge rekening heeft voorgeschoteld aan een klant voor cokes, een ingredient dat wordt gebruikt bij de productie van staal.

Arcelor Mittal acht de boete ongegrond. Het staalbedrijf is tegen de uitspraak in beroep gegaan, zo meldt het persbureau.

FD.nl/Betten
 
Akkoord Over Verkoop 'electronic Manucturing'

Barco kondigt aan een akkoord bereikt te hebben met IPTE over de verkoop van de afdeling Electronic Manufacturing van de divisie Barco Manufacturing Services. De overdracht treedt in werking op 1 januari 2007 en zal een marginale impact hebben op de resultaten van Barco.

Electronic Manufacturing is de bestukkingsactiviteit van Barco Manufacturing Services en heeft een jaaromzet van ongeveer 60 miljoen euro. Ongeveer 75% van deze omzet bestaat uit interne verkoop aan Barco divisies. De activiteit heeft productievestigingen in Belgie (Poperinge) en Tsjechië (Kladno) en stelt meer dan 350 mensen te werk.

Barco had vroeger reeds aangekondigd niet verder te willen investeren in de subcontracting activiteiten die deel uitmaken van de divisie Barco Manufacturing Services. Het contract met IPTE betekent dat op vandaag de grootste activitieit van deze divisie van de hand gedaan wordt. De overeenkomst bepaalt dat IPTE voor een periode van vijf jaar hoofdleverancier van Barco zal zijn voor bestukking. Gedurende deze periode zijn in de overeenkomst per jaar minimale afnames door Barco van IPTE bepaald.

forteon.be
 
Marketing seminar boomkwekerij in Tsjechië

Op 17 januari aanstaande vind in de Tsjechische stad Jihlava het jaarlijkse “tuinplanten- marketing-seminar” plaats voor tuincentra en andere retailers. Tijdens een dagvullend programma zullen diverse sprekers, waaronder Miroslava Jandovska, Peter Gajdostin en Jaroslav Vich, de marketing rond tuinplanten toelichten.

Communicatie met klanten staat tijdens dit seminar centraal. Daarnaast zullen tevens diverse voorbeelden worden belicht over “het gebrek aan presentatie” van tuinplanten. Na afloop zal een discussie plaatsvinden.

Het seminar start om 09.00 en duurt tot ca. 16.00 uur. Deelname is kosteloos. Locatie: Provinciehuis Jihlava, zaal B 3.15, Krasjsky kraje Vysocina, Zizkova str. 57, Jihlava.

Laatste Nieuws
 
Vašek schreef:
KBC bezit nu 97,5% van ČSOB en zal deze operatie financieren met zijn kapitaaloverschot.
Nu KBC meer dan 90% van CSOB in handen heeft, kan het volgens de Tsjechische wet, de minderheidsaandeelhouders met een belang van 2,5% uitkopen. KBC is van plan dit te doen; een onafhankelijk expert zal bepalen wat de waarde is van de aandelen CSOB.

beurs.nl
 
Inkomensstijging boeren in Europa

Het inkomen per landbouwmedewerker in de Europese Unie zal in 2006 naar verwachting met 2,6% stijgen. Dat heeft Eurostat, het officiële statistische bureau van de Europese Unie berekend. In 2005 daalde het inkomen nog met gemiddeld 7,3% De stijging is het resultaat van een stijging in het agrarisch inkomen met 0,4% en daling van de hoeveelheid arbeidsuren met 2,2%. In Nederland steeg het agrarisch inkomen het meest, met 17,6%.

De sterkste stijging deed zich voor in Nederland (+17,6%), Frankrijk (+8,6%), Oostenrijk (+6,6%) Litouwen (+6,5%) en Tsjechië (+6,4%). De sterkste daling wordt verwacht in Ierland (-10,2%), Finland (-6,2%) en Malta (-5,.5%).

Europese Commissie, 21/12/06
 
Metaalcollectief op Tsjechische MSV beurs

De Koninklijke Metaalunie nodigt ondernemers uit om van 30 september t/m 5 oktober deel te nemen aan een collectieve beursstand op de MSV in Brno, Tsjechië. Het is de derde keer dat de Metaalunie een collectief op deze beurs organiseert. Opdrachtgever voor dit evenement is de EVD, een agentschap van het ministerie van Economische Zaken.

De Tsjechische economie groeit nog steeds enorm. Een van de belangrijkste stuwende krachten achter deze groei is de toenemende industriële productie. Deze productie moet op gang gehouden worden en er is dan ook veel vraag naar machines. In 2004 importeerden de Tsjechen voor 6,7 miljard euro aan machines (bron: EVD). Dit metaalcollectief richt zich dan ook speciaal op de sector machinebouw. Het benoemen van een doelgroep vergroot de kans een goede plaats in een passende hal te bemachtigen op de MSV, die bekend staat als dé ontmoetingsplaats voor de metaalsector in heel Tsjechië en zelfs daarbuiten. Een collectieve beursdeelname biedt een aantal voordelen. Zo is deelname in het collectief een flink stuk goedkoper dan een individuele deelname door de financiële ondersteuning vanuit de EVD. Bovendien verzorgt de Metaalunie vrijwel de hele organisatie. Daarnaast profiteren deelnemers van het "Holland Imago" van het collectief; het bedrijf kan zich onder Nederlandse vlag presenteren. Een extra voordeel om deel te nemen aan het collectief is het matchmakingprogramma. Dit houdt in dat er voor elke individuele deelnemer een afsprakenschema wordt samengesteld van minimaal 4 gesprekken. De gesprekken worden gemaakt met potentiële handelspartners die voldoen aan een van tevoren opgegeven profiel. (Deelnemers aan door de EVD gefinancierde matchmaking in de drie voorafgaande jaren van de beurs, zijn nu uitgesloten van de door de EVD gefinancierde matchmaking.) Op 1 februari organiseert de Metaalunie een voorlichtingsbijeenkomst over het collectieve beursconcept. Leden vinden meer informatie in de agenda op www.metaalunie.nl.

Voor vragen over de reis kunnen ondernemers contact opnemen met de Koninklijke Metaalunie: Linda Koot (030-605 3344 of koot@metaalunie.nl) of Paul Verlinden (030-605 3344 of verlinden@metaalunie.nl).
 

Marcel

Moderator
bron : Prague Daily Monitor

http://www.praguemonitor.com/ctk/?story_id=e48406i20061221

Ahold heeft in 2005 een verlies geleden van KCR 891 miljoen. in 2004 was er nog een winst van CKR 380 miljoen.
omzet in 2004 was CKR 32 miljard en in 2005 steeg dat naar CKR 33.4 miljard.
verwachtingcijfers voor 2006 zijn nog niet genoemd.
Ahold heeft 300 supermarkten in Tsjechie.

hier de gegevens van de grootste spelers op de supermarkt-markt in tsjechie :

ahold.JPG
 

Marcel

Moderator
bron : Prague Daily Monitor

http://www.praguemonitor.com/ctk/?story_id=e48339i20061221

CEZ zal vanaf zomer 2007 zijn energie moeten gaan verkopen via de Beurs van Praag.
het is nog maar een plannetje, maar het ministerie van industrie en handel wil zo voorkomen dat de energie prijzen te veel gaan schommelen.
maar vele experts voorspellen dat dan de tsjechische energie prijzen heel snel aan het (hoge) nivo komen van omringende landen. het verschil nu is al gauw zo'n 20%.
 
Bovenaan