Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005

† In Memoriam
Rusland stopt ook olielevering aan Tsjechië en Slovakije

Rusland heeft maandagavond de olieleveringen aan Tsjechië en Slovakije via de Droesjba-pijpleiding stopgezet. Zondagnacht werden de leveringen aan Duitsland en Polen al opgeschort.

De oorzaak van de stopzetting is een conflict met Wit-Rusland. Dat land wil vanaf januari een belasting van 45 dollar invoeren voor elke ton Russische olie die via de Wit-Russische pijpleidingen stroomt. Gisteren/maandag werden om dezelfde reden ook de leveringen aan Duitsland en Polen stopgezet.

Slovakije heeft voldoende eigen reserves om het tekort aan Russische olie op te vangen. Ook Tsjechië haalt zijn olie vanaf nu uit de Slovaakse tanks. Beide landen hebben er vertrouwen in dat het conflict snel zal worden opgelost.

gva.be
 
16 miljoen toeristen

In 2006 heeft Tsjechie 16 miljoen toeristen mogen ontvangen. Een stijging van 5% ten opzichte van 2005.

Novinky

---

In 2006 heeft Tsjechie 5,1 miljoen toeristen mogen ontvangen, ze hebben in Tsjechie 16,1 miljoen nachten doorgebracht. Een stijging van 3,8% ten opzichte van 2005.


Financni Noviny
 

Marcel

Moderator
Bloemen stiefkindje in Tsjechische supermarkt

Tsjechische supermarkten geven de verkoop van bloemen te weinig aandacht. De consument straft dat af: die vindt de bloemen niet vers en de keus te beperkt.

Dat blijkt uit marktonderzoek van het Productschap Tuinbouw. De Tsjechische consument is ronduit negatief over het bloemenaanbod in supermarkten. Afgezien van de povere kwaliteit van de bloemen wordt ook de presentatie bekritiseerd.

Nederlandse handelaren herkennen de kritiek en zeggen dat hun pogingen om supermarkten te leren hoe zij met bloemen moeten omgaan, nog weinig effect hebben.

zibb.nl
 

Marcel

Moderator
bron : Prague Daily Monitor

http://www.praguemonitor.com/ctk/?story_id=e49432i20070109

Penta, die Aero Vodochody heeft overgenomen, heeft de gehele directie van Aero eruit doen vliegen.

bron : Prague Daily Monitor

http://www.praguemonitor.com/ctk/?story_id=e49914i20070116

er gaan nog meer mensen de laan uit gestuurd worden.
met wil de kosten gaan drukken om in 2008 weer zwarte cijfers te laten zien.
hoeveel mensen ontslagen/afvloeien, is nog onbekend. men gaat onderhandelingen inzetten met de bonden.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Delhaize boekt 4,8 procent meer omzet

De Belgische voedingsdistributeur Delhaize Groep heeft over 2006 een omzet van 19,223 miljard euro geboekt, een stijging met 4,8 procent in vergelijking omzet over 2005.

Versnelde groei
Gedelegeerd bestuurder Pierre-Olivier Beckers wijst erop dat Delhaize voor het vierde opeenvolgende jaar een versnelde omzetgroei realiseert. In het vierde kwartaal van vorig jaar lag de omzet weliswaar één procent lager dan in dezelfde periode in 2005, maar dat is "uitsluitend te wijten aan de verzwakking van de dollar tegenover de euro met 7,8 procent in vergelijking met het laatste kwartaal van 2005", luidt het.

Uitbreiding
Delhaize plant in 2007 een uitbreiding van haar verkoopnetwerk met 101 winkels. Na de verkoop van 97 Delvita-winkels in Tsjechië zal dat resulteren in een totaal van 2.709 op het einde van het jaar. Voor dit jaar voorziet de voedingsdistributeur investeringen (uitgezonderd financiële leasing) van ongeveer 825 miljoen euro.


hln.be


Is er overigens al iets merkbaars in Tsjechië qua naamsveranderingen van de Delvita supermarkten ?
 
Bovenaan