Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Mijdrecht - Agenten hielden in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 december drie mannen aan omdat zij inbrekersgereedschap bij zich hadden.

Rond middernacht zagen agenten een auto over de Rondweg rijden. Zij trokken het kenteken van de auto na, waarbij bleek dat de apk was verlopen. Zij gaven de bestuurder, een 27-jarige Tsjech, een stopteken. Toen de agenten de bestuurder aanspraken, zagen zij dat er meerdere stuks inbrekersgereedschap in de auto lagen en dat er nog twee mannen in de auto zaten: eveneens Tsjechen, 27 en 28 jaar oud. Bij verdere controle van de auto troffen de agenten nog meer inbrekersgereedschap aan. Daarop hielden de agenten het drietal aan. Bij fouillering van de 27-jarige bestuurderde troffen de agenten in zijn kleding een stroomstootwapen, boksbeugel en een mes aan. Hij bekende dat zij op het inbrekerspad waren. De drie zijn naar het politiebureau overgebracht en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bron: 0297-online.nl
 
Arrestaties om geplande verkoop radioactieve stof

In Slowakije zijn zeven mannen gearresteerd die radioactief materiaal zouden hebben willen verkopen. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt. Om welke stof het precies gaat werd niet gezegd.

Het materiaal is naar schatting vijfhonderdduizend euro waard en is afkomstig uit een voormalige Sovjetrepubliek, waar het zich nog bevindt, aldus de Slowaakse politie. De verdachten, zes Slowaken en een Tsjech, werden sinds 2009 in de gaten gehouden. Ze kunnen tien jaar gevangenisstraf krijgen.

In 2007 werden in Slowakije drie personen aangehouden die hadden geprobeerd voor ruim 750 duizend euro aan uranium te verkopen.

Novum/AP
 
Stelende twintiger ligt te slapen in studentenkot

Een 29-jarige Tsjech, zonder vast adres in België, is door de Leuvense strafrechter veroordeeld tot een jaar cel, met uitstel voor het gedeelte dat de voorlopige hechtenis overschrijdt voor een periode van drie jaar. Hij moet ook 143 euro boete betalen.

Hij is schuldig bevonden aan een reeks diefstallen in Leuven, Bierbeek en Sint-Joris-Winge. M.H. die al een gevuld strafblad heeft, stal tussen 2 mei en 5september dit jaar twee gsm's in het Fnac-filiaal van Leuven en een laptop in het Krëfel-center op het Gouden Kruispunt in Sint-Joris Winge. In filialen van warenhuis Carrefour in Leuven en Bierbeek ging hij aan de haal met 26 sloffen sigaretten, een softwarepakket en een flesje deodorant.

In de nacht van 3 op 4augustus, ten slotte, werd hij slapend aangetroffen in de gemeenschappelijke keuken van een studentenresidentie in Leuven.

De openbare aanklager verdacht de man ervan daar confituur en boter te hebben gestolen uit de ijskast, maar dat achtte de rechter niet bewezen. De slachtoffers kregen 1.872euro schadevergoeding, vermeerderd met de intresten.

Nieuwsblad.be
 
Gestolen doeken Emil Filla teruggevonden

Vier schilderijen van Emil Filla die vorige maand werden gestolen, zijn door de Tsjechische politie teruggevonden. Zes verdachten van de diefstal zijn in de kraag gegrepen, meldde de politie maandag.
De werken, die volgens de eigenaar samen enkele miljoenen euro waard zijn, werden 18 november gestolen uit Kasteel Peruc, waar een permanente tentoonstelling aan de kubist is gewijd. Filla maakte de schilderijen Stilleven met een Klarinet en een Mand Fruit, Vrouw met Kaarten, Stilleven met Schalen Fruit en Blinde na de Tweede Wereldoorlog.

Hij verbleef een paar jaar op het landgoed. De schilder, die onder meer fan was van Vincent van Gogh, overleed in 1953.

Novum
 
Auto van Eindhovenaar op A67 honderden meters meegesleurd door vrachtwagen

Een vrachtwagen heeft zondagavond een auto enkele honderden meters meegesleurd over de A67 bij Veldhoven. De automobilist was dronken.
De automobilist was op de vrachtwagen ingereden. Dat gebeurde rond kwart voor zeven zondagavond op de snelweg A67 bij Veldhoven, in de richting van Eindhoven.

Pas nadat de Tsjechische vrachtwagenchauffeur was gestopt op de vluchtstrook, bleek dat er een auto vastzat onder zijn oplegger.

De Eindhovense bestuurder raakte niet gewond, maar hij had wel zoveel gedronken dat hij zijn rijbewijs moest inleveren.

Omroep Brabant
 
Vermiste Rob Faes uit Reusel na anderhalf jaar terecht

Een man uit Reusel die 18 maanden geleden verdween, is weer terecht. De 20-jarige Rob Faes heeft zijn ouders laten weten dat hij in de Tsjechische hoofdstad Praag zit, en dat hij het goed maakt.
Volgens de politie vertrok de man in juli 2010 zonder een adres achter te laten. Zijn familie gaf hem daarna als vermist op. Ook het tv-programma TROS Vermist besteedde aandacht aan de verdwijning. De electromonteur had in de tussentijd wel een keer contact met zijn ouders.

Een brigadier uit Reusel meldde dinsdag via Twitter dat Faes vanuit Praag van zich heeft laten horen.

Omroep Brabant
 
Tsjech met 247 reptielen in koffer aangehouden in Buenos Aires

Een Tsjech is begin december aangehouden op de internationale luchthaven van Ezeiza bij het Argentijnse Buenos Aires, omdat hij een koffer met 247 levende dieren probeerde in te checken. Door een tekort aan zuurstof waren al twee van de dieren gestorven, schrijven de Argentijnse kranten maandag.

De 51-jarige Karel A. gaf zijn valies af aan de balie voor een vlucht naar Madrid. De werknemers die de bagage met röntgenstralen controleren, zagen tot hun grote verbazing dat de koffer volzat met "organische, bewegende substanties", aldus talrijke Argentijnse kranten.

De werknemers van luchtvaartmaatschappij Iberia telden niet minder dan 247 reptielen en weekdieren, waarvan 15 giftige adders zoals twee jararaca-slangen die tot 1,50 meter lang kunnen worden, en meerdere jonge boa's. Verder werden ook veldslangen, padden, slakken, hagedissen en schildpadden aangetroffen. Enkele soorten daarvan worden zelfs met uitsterven bedreigd.

Volgens experts zou een beet van die slangen in de Tsjechische Republiek dodelijk kunnen zijn. Het land beschikt namelijk niet over de nodige tegengiffen voor het venijn van de inheemse Zuid-Amerikaanse dieren.

Abelovsky werd in verdenking gesteld van een poging tot smokkel, vooraleer hij op borg vrijgelaten werd. Er hangt hem een celstraf van vier tot tien jaar boven het hoofd.

Belga
 

Vodnik

† In Memoriam
Vier Tsjechen worden berecht voor brand bij Roma

Vier mannen zijn in Ostrava, in het oosten van Tsjechië, voor de rechter verschenen wegens poging tot racistische moord. De vier zouden brand hebben gesticht bij een Roma-familie. Een 2-jarig meisje raakte daarbij zwaar gewond.

De aanklager zei dinsdag dat de vier mannen rechtse extremisten zijn die verantwoordelijk zijn voor de aanval vorig jaar april op het huis van de Roma nabij Vitkov.

Het 2-jarige meisje liep over tachtig procent van haar lichaam ernstige brandwonden op en lag maandenlang in het ziekenhuis. Ook haar ouders moesten worden opgenomen.

nieuws.nl

idnes.cz (video)

novinky.cz (video)


De veroordeelden waren in hoger beroep gegaan bij het hoogste gerechtshof dat de straf bevestigd heeft, 22 tot 25 jaar! De verooldeelden gaven als excuus aan dat ze niet konden weten dat er een kind lag te slapen maar dat is uiteraard door de rechters van tafel geveegd.
dit is citaat uit praque monitor:

Czech court confirms stiff sentences for race hate arson

Chris Johnstone | 28.12.2011 - 16:59
The Czech Supreme Court (NS) has confirmed sentences of between 20 and 22 years in prison for four Czechs who took part in an arson attack on a Roma family that left a two-year-old nearly dead and scarred for the rest of her life from burns.
Court spokesman Petr Knötig said on Wednesday it had found the appeal on behalf of the men “unsubstantiated,” without giving further details.
The attack took place in April 2009 when the four threw Molotov cocktails into the family’s house at Vítkov in the north-east of the country. Three people were injured in the attack, the most serious the two-year old who suffered burns to around 80 percent of her body and only survived thanks to her own will power and top medical help.
An earlier appeal in March against the sentences for attempted murder with racial motivation said that the original court verdicts, described as exemplary at the time, were tough but not excessive. The original verdict from an Ostrava court said it was clear that the attackers knew that their victims could be killed.
A final appeal is possible to the Constitutional Court, but it rarely accepts appeals against sentences handed down for criminal violence.
 
Drugs verstopt in teddybeer

De Duitse politie heeft afgelopen dinsdag op een parkeerplaats op de snelweg A3 bij Emmerik een partij drugs onderschept die verstopt zat in een pluchen beer.

Bij de controle van een touringcar die vanuit Rotterdam onderweg was naar Praag viel het agenten op dat een 23-jarige Tsjechische passagiere behalve een handtas en een speelgoedbeer nauwelijks bagage bij zich had. Toen de agenten de beer opensneden rolden er elf zakjes met amfetaminen uit. De Tsjechische is voor nader onderzoek vastgezet.

Gelderlander
 
Tsjech staat terecht voor dodelijk ongeval

De Tsjech Vladimir K. moest dinsdag voor de politierechter in Brugge verschijnen. Hij staat terecht voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval op de A18snelweg in Middelkerke.
Op 20december2010 reed Vladimir K. tegen een andere auto. De bestuurder van die wagen was een 21-jarige Brit die de dag na het ongeval aan zijn verwondingen overleed. De Tsjech kwam dinsdag niet naar de politierechtbank. Zijn verzekeringsmaatschappij stuurde een advocaat om de zaak te pleiten. Volgens meester Mario Vandeghinste, de advocaat van de nabestaanden van het slachtoffer, gebeurde het ongeval op een besneeuwde snelweg. De Brugse politierechter Luc Soetemans benadrukte dat het dossier over dit dodelijk ongeval maar weinig concrete informatie bevat.
De doodsoorzaak is niet duidelijk, er werden geen getuigen verhoord en er werd geen deskundige aangesteld. De zaak wordt op donderdag 12april voortgezet.

Bron: nieuwsblad.be
 
Vijf jaar gevorderd voor moordpoging op prostituee

Het openbaar ministerie in Antwerpen heeft vijf jaar cel gevorderd voor Luc V.d.D. (48) uit Schoten, die vervolgd wordt voor de moordpoging op de Tsjechische prostituee Nikol D. (24). Ze had misbruik gemaakt van zijn verliefdheid en hem volledig kaal geplukt. Zij en haar vriend Sevki Ö. (31) riskeren tien maanden cel met uitstel voor oplichting. De zaak is behandeld voor het hof van beroep.
Luc kende een beschermde opvoeding en was pas op zijn 44 alleen gaan wonen in een appartement aan de Driehoekstraat in Ekeren. Toen hij eind 2007 Nikol leerde kennen in het Schipperskwartier, werd hij voor het eerst verliefd. Zij zag in hem een goudmijntje en vroeg hem voortdurend om geld.

Wanhoopsdaad
Volgens de advocaat-generaal lieten Nikol en Sevki hem ook geloven dat hij haar voor 8.000 euro kon vrijkopen, maar ze bleef zich prostitueren. De man bouwde 30.000 euro aan schulden op. Hij kon zich Nikol niet meer veroorloven en besefte dat hij haar ging verliezen. Ten einde raad besloot Luc om haar te doden en dan zelfmoord te plegen. Hij stak haar op 19 maart 2009 met een jachtmes in het achterhoofd, maar een buurman redde haar leven.

Uitlokking
De rechter in eerste aanleg volgde de verdediging toen die de uitlokking pleitte en veroordeelde Luc vorig jaar tot vijf jaar cel met uitstel. Het openbaar ministerie vindt dat er van uitlokking echter geen sprake is. Nikol en Sevki ontkenden dat ze Luc hebben opgelicht.
Het arrest volgt op latere datum.

demorgen.be
 
Bus vol met reptielen

Bulgaarse douaniers hebben in een bus uit Tsjechië een hele verzameling slangen en andere reptielen ontdekt. Ze waren bestemd voor de illegale markt.

De bus werd vandaag doorzocht aan de Servisch-Bulgaarse grens. De dieren werden aangetroffen in grote koffers in zowel de passagiersruimte als de bagageruimte. Het ging onder meer om 3 pythons, 15 kameleons en 49 schildpadden. Ook kikkers, kreeften en een giftige schorpioen werden aangetroffen.
Volgens de Bulgaarse douane zou een jonge Bulgaar hebben geprobeerd de reptielen het land binnen te smokkelen om ze te verkopen. Ze worden nu naar de dierentuin van de Bulgaarse hoofdstad Sofia gebracht.

PowNed
 
Gitaarkoffer vol coke onderschept

De Marechaussee heeft op Schiphol een man aangehouden die een gitaarkoffer vol cocaïne ons land in probeerde te smokkelen. De 54-jarige smokkelaar had in totaal zeven kilo coke in de koffer verstopt. De drugs hebben een geschatte straatwaarde van 300.000 euro.


De man heeft de Tsjechische nationaliteit. Hij kwam Nederland binnen met een vlucht vanuit de Dominicaanse Republiek. Hij kon bij de grenscontrole niet duidelijk maken wat hij hier kwam doen. Toen de douaniers zijn koffer openmaakten, ontdekten ze de cocaïne.

de Telegraaf
 
Auto ramt rotsblok op de Kempervennen

Een auto met daarin drie Tsjechische mannen heeft afgelopen nacht rond kwart voor drie een flink ongeluk veroorzaakt op Center Parcs De Kempervennen in Westerhoven. De bestuurder reed vol op een rotsblok in en verwoestte ook een verkeersbord.
Twee van de drie passagiers konden op eigen kracht uit de auto komen, de passagier die op de bijrijderstoel zat moest door het ambulancepersoneel uit de auto geholpen worden.
Opvallend is dat geen van de mannen aangeeft de auto bestuurd te hebben. Waar de vermeende chauffeur aanvankelijk nog bevestigde gereden te hebben werd dat later door hem in twijfel getrokken en vervolgens glashard ontkend. Desondanks is hij aangehouden.

kempervennen153.jpg

Bron: eindhoven.dichtbij.nl
 
Roof van CKR 153 miljoen bijna opgelost

bron : Prague Daily Monitor

http://www.praguemonitor.com/ctk/index.php?story_id=e41744i20060922;set=yes

4 jaar geleden had tsjechie zijn Roof van de Eeuw. de buit was CKR 153 miljoen, een overval op een geldtransport van Citibank.
de politie ziet als 2 grootste verdachten de heren Tomas Puta en Maros Sulej. leden van de zg. Berdych bende.
de heren zijn adv een internationaal opsporingsbericht in ierland aangehouden.
de overval is toendertijd door minimaal 3 man uitgevoerd, men was bewapend en had zelfs explosieven bij zich.
of de politie de rest te pakken krijgt, zal liggen aan de informatie de men her en der verzameld heeft in de loop der jaren maar nog niet helemaal uitgeplozen heeft.
Hier was wel een hele oude voorgeschiedenis aan vooraf gegaan, en of dit uitgeplozen gaat worden is nog maar de vraag,
dit was niet ongevoelig.
 
13-jarige wil wapens kopen in Tsjechië

De politie in Oostenrijk heeft een 13-jarige inwoner van Wenen aangehouden die met een 4 jaar oudere vriend en een 14-jarig meisje op weg was naar Tsjechië om wapens te kopen. Daarmee wilden zij overvallen plegen.

de Telegraaf
 

Marcel

Moderator
Lamb Of God-zanger verdacht van doodslag in Tsjechië

AMSTERDAM - Lamb Of God-zanger Randy Blythe is donderdag gearresteerd in Tsjechië, vlak voor een optreden dat de band die avond zou geven. Hij wordt verdacht van doodslag.

m1fzfefa1nld.jpg


Het incident speelde zich af in 2010. Een fan sprong toen op het podium tijdens een show van de Amerikaanse metalband in Praag, waar vervolgens een schermutseling ontstond tussen de persoon en Blythe.
De fan is later aan zijn wonden overleden. De Tsjechische politie houdt de zanger hiervoor verantwoordelijk, melden Tsjechische media.

Een woordvoerder van Lamb Of God laat in een reactie weten dat de aanklacht onzin is en verwacht dan ook volledige vrijspraak. Ook de broer van de 41-jarige Blythe verwacht dat de aanklacht onmiddelijk komt te vervallen. Hij laat weten dat er verder nog niet meer details zijn.
De band laat weten dat ze de zanger zo snel mogelijk vrij willen hebben. "#FreeRandyBlythe", aldus Lamb Of God op Twitter. De band speelde begin juni nog op in Nijmegen op het Fortarock-festival.

Door: NU.nl/René Hartkamp
 
Bovenaan