Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005

† In Memoriam
Tsjechische Bonnie en Clyde gedood bij bankoverval Duitsland

Bij een bankoverval in de Zuid-Duitse stad Karlsruhe zijn de twee daders gedood, een man en een vrouw met de Tsjechische nationaliteit. Een agente raakte bij de schotenwisseling levensgevaarlijk gewond.
Toen de gealarmeerde politie bij de bank arriveerde, liepen de overvallers naar buiten en openden meteen het vuur op de agenten, aldus de politie. De identiteit van de bankrovers is nog niet bekend.
De overval gebeurde in het centrum van Karlsruhe, waar het Federale Constitutionele Hof van Duitsland zetelt. Op het moment van de overval was het druk op straat met mensen die kerstinkopen deden. Volgens de krant Bild was het een ,,wonder'' dat bij de schietpartij geen voorbijgangers zijn geraakt.
Volgens de politie waren de overvallers waarschijnlijk de zogenoemde gentlemen-rovers. Die hebben de afgelopen vijftien jaar bij een twintigtal overvallen in het noorden van Baden en het zuiden van Palts honderdduizenden euro's buitgemaakt. Zij kregen hun bijnaam omdat zij na een van de eerste bankovervallen excuses aanboden.

ad.nl

AHA37bc02_p201012110155901.jpg


idnes.cz

novinky.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
Douane ontdekt textielwerkplaats voor vervalste kleding

Vorige vrijdag is in Velatice bij Brno, een grote textielwerkplaats voor vervalste kledij ontdekt door de douane. De zaak werd gerund door vijf Vietnamezen. In de woning werden meerdere programmeerbare borduurmachines en andere textielmachines aangetroffen. Ook waren er diskettes om de machines in te stellen voor het namaakwerk. Volgens het type machine kunnen ze tot 150 stuks per uur produceren. Ook logo's van handelsmerken en etiketten werden er gemaakt. De mannen waren agressief bij de inval en na controle bleek dat twee onder hen illegaal in het land verbleven.
Volgens een woordvoerder van de politie werden de mannen reeds een half jaar gevolgd. Hoe lang de werkplaats reeds actief was moet nog uitgezocht worden.

245341-top_foto1-mbjl1.jpg


radio.cz

novinky.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
Tsjechische bandendief opgepakt

Op de Beersebaan in Cuijk is maandagavond een 37-jarige man uit Tsjechië aangehouden in verband met diefstal van drie banden bij een bedrijf aan de Lange Linden in Katwijk.
Hij was gezien door de eigenaar van het bedrijf, die de politie belde. De man bleek ook al eerder die avond op het bedrijfsterrein te zijn geweest.
In de auto van de aangehouden man lagen geen banden meer, maar deze werden op zijn aanwijzing terug gevonden op de Keersluisweg. In zijn auto lagen wel een jerrycan met rode diesel en een pomp. Nog onduidelijk is waar deze vandaan komen.
De Tsjech was tijdens zijn aanhouding in het bijzijn van een tweede man, maar die bleek niets van de diefstal te weten. De verdachte is ingesloten.

kliknieuws.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Politie en douane ontdekken illegale stokerij in Ostrava

Politie en douanebeamten zijn in Ostrava een illegale stokerij binnengevallen. Hierbij werden zeven personen vastgenomen en drie werden er opgesloten. Er zijn 20.000 liter ethanol en 10.000 liter gestookte alcohol, klaar om af te vullen, aangetroffen. Omgerekend waren er 240.000 euro aan belastingen ontdoken mochten deze verhandeld geworden zijn. De politie hield het "zaakje" reeds een geruime tijd in de gaten alvorens toe te slaan.

radio.cz

idnes.cz (video)

novinky.cz

JOG38162b_IMG_1571a.jpg
 

kuurgast

Donateur
Tsjechische bankrovers hebben vergist in de Beierse bank openingstijden.
Onwetendheid van de openingstijden van de bank in Duitsland heeft er voor gezorgd dat twee overvallers uit Cheb woensdagmiddag rond 15:30uur voor een dichte deur stonden. Een personeelslid die aanwezig was zag de mannen wegrijden in een Škoda met Tsjechische nummerplaten. Vanwege de omstandigheden werd gevreesd dat potentiële dieven het opnieuw zouden proberen. Daarop heeft de politie donderdagmorgen op hen gewacht en kwam de bewuste auto met zelfde mannen opnieuw aanrijden. De mannen ontdekten de politie en gingen er vandoor maar werden voor de grens aangehouden.

Bron:ceskenoviny.cz + nordbayern.de.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Tsjech in Duitsland aangehouden na grootschalige bandendiefstal

De politie in Beieren heeft een 44-jarige Tsjech gearresteerd die het afgelopen half jaar niet alleen in Beieren maar ook in Saksen, Thüringen en Brandenburg op grote schaal vrachtwagenbanden heeft gestolen. Volgens onderzoek heeft hij voor meer dan € 400.000 aan banden gestolen. Alleen al in Beieren heeft de man 37 grote diefstallen op zijn naam staan en acht pogingen tot diefstal.

De eerste diefstal vond plaats in april 2009 in Zwickau. Voor meer dan € 30.000 aan banden werd uit een magazijn en container gestolen. Voor de gestolen waar wist hij heel snel klanten in Tsjechië te vinden.

De 44-jarige verdachte is in hechtenis genomen. Samen met zijn 43-jarige vrouw heeft de man een transportbedrijf gehad dat inmiddels failliet is verklaard. Ook tegen de vrouw loopt een onderzoek.

transport-online.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Nieuwe getuigenissen in zaak Krejčíř

Freddy2005 schreef:
De Tsjechische gangster Radovan Krejčíř zou volgens het Duitse tijdschrift "Stern" betrokken zijn bij de moord op de wereldvermaarde Porsche-tuner Uwe Gemballa...

Nieuwe getuigenissen belasten Radovan Krejčíř in de moordzaak op Uwe Gemballa. Volgens de Zuid-Afrikaanse krant Mail & Guardian zou Krejčíř aan zijn huisarts verklaard hebben dat hij de man heeft omgebracht.

radio.cz

idnes.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
Europese politieactie tegen mensensmokkelaars

Bij een gecoördineerde politieactie in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Tsjechië en Hongarije zijn 35 mensensmokkelaars opgepakt. Dat melden Eurojust, het EU-agentschap dat gerechtelijke samenwerking ondersteunt, en de Europese politiedienst Europol.

Bij een operatie werden 19 individuen opgepakt in Frankrijk, acht in Duitsland, twee in Tsjechië en één in Groot-Brittannië. Bij een tweede actie volgden vijf arrestaties in Hongarije. De Duitse politie maakt melding van twee vermoedelijke smokkelaars die opgepakt werden, bovenop de acht gezochte mensen die in Berlijn ingerekend werden.

Het onderzoek loopt volgens de Duitse politie sinds september vorig jaar en heeft betrekking op 22 mensensmokkelaars die 72 Vietnamezen via Frankrijk en België van Duitsland naar Groot-Brittannië gebracht hebben. Voor de tocht zouden ze tot 25.000 euro per persoon opgestreken hebben.

hln.be
 

Pasqual

Forumleiding
Administrator
Slapende Tsjechen in gestolen auto
07 april 2011

LEIDEN - Op donderdag 7 april rond 01.00 uur trof de politie Leiden tijdens de surveillance een gestolen auto aan aan de Heyderweg. De politie zag de auto op een industrieterrein staan en besloot het voertuig te controleren. In de auto lagen twee personen te slapen.

Het gaat om een 16-jarig meisje en een 25-jarige man uit Tsjechië. Zij zijn aangehouden op verdenking van heling. De auto is weggesleept. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.

Bron:webregio.nl
 
Pooier uit Tsjechië voor de rechter

GRONINGEN - Justitie in Groningen eist ruim een kwart miljoen euro terug van een 48-jarige verdachte van vrouwenhandel.

Daarnaast eist het OM vier jaar gevangenisstraf tegen de man uit Tsjechië voor het in de prostitutie brengen en houden van twee vrouwen. De man zou in 2008 en 2009 misbruik hebben gemaakt van twee jonge Tsjechische vrouwen.

De slachtoffers werden gedwongen in Groningen in de prostitutie te werken en het verdiende geld aan hem af te dragen. Hij bedreigde de vrouwen en bepaalde hoe ze moesten werken en hoeveel ze per dag verplicht moesten verdienen.

Een van de slachtoffers eist bijna dertig duizend euro schadevergoeding van de man. De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak

Bron.RTV.noord
 

kuurgast

Donateur
Verdachte van aanslagen Noorwegen was in Praag voor wapens,

Anders Breivik is jarenlang bezig geweest met het voorbereiden van de aanslagen van afgelopen vrijdag.
Dat schrijft hij in een dagboek dat hij vrijdag kort voor de explosie in Oslo online zette.
In augustus 2010 probeert hij op de zwarte markt van Praag aan wapens te komen. Breivik neemt alle maatregelen om te voorkomen dat hij gevolgd wordt: "Hoewel het moeilijk wordt, zal ik proberen mijn creditcard niet te gebruiken. Mijn telefoon zal voor de hele trip uit blijven."

Het plan mislukt echter, omdat het hem niet lukt via prostituees en pooiers in contact te komen met een wapenhandelaar. "De mensen die ik benaderde, dachten dat ik een politieman was of gewoon gek."
Zijn oorspronkelijke plan was om in contact te komen met de Hells Angels van Praag voor de aanschaf van wapens. Hij wist uit Noorwegen dat zij nauw verbonden zijn met de georganiseerde misdaad en de wapenhandel. Na een paar dagen gaf hij het op. Zoals hij schrijft: "verloor hij zijn motivatie."
Praag, verraste hem door de veiligheid en enorme hoeveelheid toeristen.
Hij voelde zich in Praag veel veiliger dan in Oslo. "Ongeacht de uitkomst, ik heb een leuke vakantie doorgebracht, zag de meest verbazingwekkende historische plaatsen en architectuur."aldus Breivik.

Bij de Noorse ambassade in Praag zijn bloemen gelegd en kaarsjes geplaatst voor de slachtoffers van de bomaanslag en schietpartij in Noorwegen.

Bronnen:nos.nl + ihned.cz+zpravy.idnes.cz+radio.cz/en/news.
 
Tsjechen vast na diefstal diesel

HAAFTEN - In Haaften zijn drie Tsjechen aangehouden voor de diefstal van diesel. Het gaat om twee mannen en een vrouw in de leeftijd van 18 tot en met 31 jaar.
De politie kreeg vrijdagnacht rond kwart over 12 een melding dat er mogelijk diesel werd gestolen uit vrachtauto's op een parkeerterrein aan de Waalbandijk.
Na een zoekactie met onder meer een diensthond en een warmtebeeldcamera werd het drietal aangehouden. De politie nam twee bestelbusjes, vaten, jerrycans en dieselolie in beslag.
 
Complete locomotief gestolen

PRAAG - Brutale metaaldieven zijn er in de Tsjechische stad Jablonec vandoor gegaan met een complete locomotief. De 24 ton wegende machine werd met een kraan op een vrachtwagen geladen, afgevoerd en verkocht aan een plaatselijke schroothandelaar. Hoeveel die betaalde voor de locomotief is niet bekend.

De politie heeft een 43-jarige motorcoureur gearresteerd, die in het verleden meedeed aan de Dakar Rally. Hij zou met de diefstal zijn schulden hebben willen afbetalen.

Bron: telegraaf.nl
 
Hoe kan je in hemelsnaam een locomotief stelen, zonder dat dat opvalt? Volgens mij is de schroothandelaar net zo fout. Je kan op je klompen aanvoelen dat niemand zomaar een locomotief nog op zolder had staan!
 

Ad Verschoor

Donateur
IKEA-afpersers zaten in geldnood.
De twee Polen die worden verdacht van het plaatsen van explosieven bij o.a. 2 vestigingen van IKEA in Tsjechie hebben een bekentenis afgelegd. Het tweetal zegt uit pure geldnood te hebben gehandeld en hadden geen persoonlijke of zakelijke rekening met Ikea te vereffenen.
Na de aanslagen in Tsjechie eisten de mannen 6 miljoen euro van het meubelwarenhuis, anders zouden er meer aanslagen volgen.
De mannen worden vervolgd voor het veroorzaken van springstofexplosies en voor afpersing.

249019.jpg
 
Bovenaan