Bramborák uit de oven

Topic in 'Recepten' gestart door Vašek, 09-12-2011.

  1. Niet in de koekenpan, maar in de oven. Geen gespetter, minder werk, minder vet en net zo lekker. Dit is voor 2 personen als volledig gerecht. Wil je er vlees bij eten, halveer de ingredienten.

    1 kg aardappelen
    5 tenen knoflook
    2 eieren
    1 ui fijngesneden
    100 gram magere ontbijtspek (katenspek), snijden 1x1 cm
    3 eetlepels bloem
    3 eetlepels melk
    Gist
    Majoraan
    Zout (niet te veel)
    Zwarte peper
    Spaghetti kruiden
    5 eetlepels geraspte Parmezaan

    Aardappels en knoflook raspen. Eieren goed doorheen mengen.
    Ui, ontbijtspek, kruiden, melk, bloem en gist toevoegen en goed doorheen mengen.
    1 uur laten rusten.
    Bakpapier invetten met boter en bestrooien met paneermeel.
    Deeg gieten op de bakplaat (met bakpapier) en uitsmeren tot een dikte van 1 cm.
    Bestrooien met kaas.
    Goudbruin bakken in voorverwarmde oven op 230 graden in ca 45 minuten.
     
    soesje, Fujara, Tabe en 7 anderen vinden dit leuk/interessant.
  2. Bedankt Vasek,
    spreekt mij wel aan en hier zijn wat mannen in huis die om gaan voor Bramborák, ik ga het eens (voor de eerste keer) proberen.
     
    ave271 vindt dit leuk/interessant.
  3. kuurgast

    kuurgast Donateur

    Hoeveel gist heb je nodig in dit recept? :denk:
     
  4. Vers gist is hier nergens te krijgen. Ik gebruik altijd van die zakjes, koop ik bij Jumbo, het is verpakt per 5 geloof ik. Zullen ze wel overal hebben. Ik doe er 1 zakje in.
     
  5. volgens mij kun je bij sommige echte bakkers in nederland wel verse gist kopen, je moet er wel expliciet naar vragen...
     
  6. kuurgast

    kuurgast Donateur

    Vasek bedankt. :toppie:
    Zdenda dat kan je zeker kopen maar de zakjes zijn eenvoudiger omdat je dat in voorraad kan hebben.
     
  7. Verse gist is te koop bij Turkse winkels, het ligt in de koeling bij melkproducten. Ik gebruik meestal de droge versie. De inhoud van het zakje doe ik in beetje warm water met een beetje bloem en als het oprijst, doe ik het bij het deeg.
    Dit recept ga ik zeker proberen (zonder spaghetti kruiden).
     
    ave271 vindt dit leuk/interessant.
  8. BEDANKT Vasek,voor het recept.:top: Ga ik ook proberen.:ja:
     
  9. Gaan we allemaal lekker stinken.... :D
     
    ave271 vindt dit leuk/interessant.
  10. Daarom ben ik blij dat ik het zelf ook lekker vind. ;)
     
    ave271 vindt dit leuk/interessant.
  11. ik zal het zeker proberen, als iedereen het eet, valt het stinken mee hoor. :D
     
  12. Als je verse gist kunt krijgen, dan is 1/2 blokje voldoende.

    Spaghetti kruiden kun je inderdaad weglaten, als je niet van pittig houdt.

    Wat kaas betreft, ik gebruik Parmezaan, maar mijn moeder deed altijd Niva in.
     
  13. dit ga ik dus ook proberen!
     
  14. ik ook, lijkt me erg lekker!:ja:
     
  15. Ik heb het recept opgeslagen en ga dit zeker een keer proberen, bedankt.
     
  16. Weet iemand of het ook met geraspte oude kaas kan, ben de Parmezaanse kaas vergeten.
     
  17. Ja hoor, geen probleem.
     
  18. vooral de huisgemaakte de zg domaci bramboracky zijn bij mij zeer geliefd.
    overal waar ik kom vraag ik er naar en tien tegen een hebben ze ze.
     
  19. Jawel, maar verse gist is beter .. Ik koop altijd bij de bakkers, geen problem
    :toppie:
     
  20. We hebben gisteravond de bramborak gegeten, met rollade en een frisse salade.
    Heerlijk was het!!
    Dat mag dan ook wel, want wat een takkenwerk is dat zeg, die aardappelen raspen:D
     

Deel deze pagina