Niet in de koekenpan, maar in de oven. Geen gespetter, minder werk, minder vet en net zo lekker. Dit is voor 2 personen als volledig gerecht. Wil je er vlees bij eten, halveer de ingredienten.
1 kg aardappelen
5 tenen knoflook
2 eieren
1 ui fijngesneden
100 gram magere ontbijtspek (katenspek), snijden 1x1 cm
3 eetlepels bloem
3 eetlepels melk
Gist
Majoraan
Zout (niet te veel)
Zwarte peper
Spaghetti kruiden
5 eetlepels geraspte Parmezaan
Aardappels en knoflook raspen. Eieren goed doorheen mengen.
Ui, ontbijtspek, kruiden, melk, bloem en gist toevoegen en goed doorheen mengen.
1 uur laten rusten.
Bakpapier invetten met boter en bestrooien met paneermeel.
Deeg gieten op de bakplaat (met bakpapier) en uitsmeren tot een dikte van 1 cm.
Bestrooien met kaas.
Goudbruin bakken in voorverwarmde oven op 230 graden in ca 45 minuten.
1 kg aardappelen
5 tenen knoflook
2 eieren
1 ui fijngesneden
100 gram magere ontbijtspek (katenspek), snijden 1x1 cm
3 eetlepels bloem
3 eetlepels melk
Gist
Majoraan
Zout (niet te veel)
Zwarte peper
Spaghetti kruiden
5 eetlepels geraspte Parmezaan
Aardappels en knoflook raspen. Eieren goed doorheen mengen.
Ui, ontbijtspek, kruiden, melk, bloem en gist toevoegen en goed doorheen mengen.
1 uur laten rusten.
Bakpapier invetten met boter en bestrooien met paneermeel.
Deeg gieten op de bakplaat (met bakpapier) en uitsmeren tot een dikte van 1 cm.
Bestrooien met kaas.
Goudbruin bakken in voorverwarmde oven op 230 graden in ca 45 minuten.