Bramborák uit de oven

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Niet in de koekenpan, maar in de oven. Geen gespetter, minder werk, minder vet en net zo lekker. Dit is voor 2 personen als volledig gerecht. Wil je er vlees bij eten, halveer de ingredienten.

1 kg aardappelen
5 tenen knoflook
2 eieren
1 ui fijngesneden
100 gram magere ontbijtspek (katenspek), snijden 1x1 cm
3 eetlepels bloem
3 eetlepels melk
Gist
Majoraan
Zout (niet te veel)
Zwarte peper
Spaghetti kruiden
5 eetlepels geraspte Parmezaan

Aardappels en knoflook raspen. Eieren goed doorheen mengen.
Ui, ontbijtspek, kruiden, melk, bloem en gist toevoegen en goed doorheen mengen.
1 uur laten rusten.
Bakpapier invetten met boter en bestrooien met paneermeel.
Deeg gieten op de bakplaat (met bakpapier) en uitsmeren tot een dikte van 1 cm.
Bestrooien met kaas.
Goudbruin bakken in voorverwarmde oven op 230 graden in ca 45 minuten.
 
Vers gist is hier nergens te krijgen. Ik gebruik altijd van die zakjes, koop ik bij Jumbo, het is verpakt per 5 geloof ik. Zullen ze wel overal hebben. Ik doe er 1 zakje in.
 
Vers gist is hier nergens te krijgen. Ik gebruik altijd van die zakjes, koop ik bij Jumbo, het is verpakt per 5 geloof ik. Zullen ze wel overal hebben. Ik doe er 1 zakje in.
Verse gist is te koop bij Turkse winkels, het ligt in de koeling bij melkproducten. Ik gebruik meestal de droge versie. De inhoud van het zakje doe ik in beetje warm water met een beetje bloem en als het oprijst, doe ik het bij het deeg.
Dit recept ga ik zeker proberen (zonder spaghetti kruiden).
 
Als je verse gist kunt krijgen, dan is 1/2 blokje voldoende.

Spaghetti kruiden kun je inderdaad weglaten, als je niet van pittig houdt.

Wat kaas betreft, ik gebruik Parmezaan, maar mijn moeder deed altijd Niva in.
 
Bovenaan