Doden door illegaal gestookte alcohol

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Nu zijn ze nog wel op zoek naar 15.000 liter met methanol vervuilde alcohol anders zullen er nog meer doden vallen.
Bron:ceskenoviny.cz/news.

1348152536_49-cr_kriminalita_zdravi_napoje_alkohol_278.gif

Er komen nieuwe keurmerken van herkomst op de flessen zie het verschil tussen (bovenste) de oude en onder de nieuwe.
 
  • Leuk
Waarderingen: Sink
Wij verkopen Becherovka en Jelinek slivocice (gelukkig geimporteerd ver voor het tragische overlijden) en hebben derhalve van zowel Jan Becher als Jelinek kwaliteitsverklaringen gekregen waarin zij garanderen dat de afgenomen drank 100% veilig is. Zij kunnen dat doen omdat zij een productieproces hebben waarvan zij aangeven dat dit van a tot z gevolgd wordt en waarvan zij bijna op flesniveau (laten we er palletniveau van maken) kunnen aangeven welke grondstoffen er gebruikt worden en waar deze vandaag komen. (Je moet je voorstellen dat bijvoorbeeld een zuivelgigant weet van welke koe de melk komt, in ieder geval van welke boerderij op welke dag en van welk melktijdstip.)
 

kuurgast

Donateur
img_19procent.jpg


Om de 20% verbod te omzeilen heeft Becherovka een 19% versie van de Lemond gemaakt voor de Tsjechische winkels. Waarom wel de Lemond maar niet de Original? Omdat het recept van de Original sinds Jan Becher in 1807 deze drank uitvond nooit is veranderd. De Lemond is in beperkte oplage gebotteld.
Bron:vary.idnes.cz.
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië staat verkoop sterke drank weer toe

PRAAG - Drankliefhebbers in Tsjechië kunnen opgelucht ademhalen. De regering in Praag heeft de verkoop van sterke drank woensdag onder voorwaarden weer toegestaan.

m1mzxddaof4m.jpg

Foto: Thinkstock

Die was op 14 september verboden wegens een schandaal rond de verkoop van vergiftigde alcohol. Die heeft aan 26 mensen het leven gekost.

De bron van de vergiftigde alcohol is inmiddels gevonden; er zijn twee arrestaties verricht. Alcohol geproduceerd voor 2012 en alcohol met nieuwe labels mag vanaf nu weer worden verkocht.
 
Iets meer drankbeperking kan geen kwaad

Ondanks alle inspanningen van Brusselse eurobureaucraten en hun nationale medewerkers blijft dit land vrijwel als enige nog een eiland van ware vrijheid in een wereld die met zijn diverse verboden en – vergeef me de uitdrukking – rechtstreekse regelgeving in rap tempo op een toestand van slavernij afstevent.

Lees verder op Presseurop
 
De verkoop van sterke drank komt hier nog niet echt op gang. De schappen zijn nog zo goed als leeg, op wat (sterke) Fernet na.
 

kuurgast

Donateur
@ Saskia de drank uit de winkels is door de winkeliers zelf uit de schappen verwijderd en deels mag dat teruggeplaatst worden. Alleen verboden illegale alcohol is in beslag genomen.Export is ook weer beperkt mogelijk.
Bron:ceskenoviny.cz/news en radio.cz/de.
 
En een hele klus, elke drank heeft die o zo belangrijke code weer ergens anders staan. We puzzelen vrolijk door.:cheers:
 

kuurgast

Donateur
Nancy morgen (woensdag) wordt een nieuwe website geopend certifikacelihovin . cz van de Unie van producenten en importeurs van gedistilleerde dranken (UVDL) waar het mogelijk zal zijn om de certificaten van oorsprong dranken op te sporen. Bron: novinky.cz.
Het dodental is opgelopen tot 27. Bron: radio.cz/de.
 
Dank je, we hebben op een paar flessen whiskey na, alles kunnen achterhalen. Dus misschien kan ik aan de hand van deze lijsten ook deze laatste flessen "traceren".
 

Marcel

Moderator
naar aanleiding van van alle problemen van de afgelopen weken, gaan er stemmen op om een verbod van verkoop van alcohol door de straatkiosken en verkoop van alcohol via zg "snoepmachines" te gaan verbieden.
ook om de straffen voor het vervalsen van de belastingzegels te verhogen en om strenger toe te zien dat er geen alcohol aan minderjarigen wordt verkocht.
 
Bovenaan