Winterseizoen 2021 - 2022

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

En vonden het ook best duurder geworden in Cerny Dul. Helaas geen punten kaart meer en geen ochtend kaart. Online bleek bij thuiskomst dat de commissie kosten van de creditcard ook aardig zijn waardoor het verschil met de aan de kassa kopen niet echt heel groot is.
Zijn de pistes van Vrchlabie en Herlicovice vergelijkbaar met Cerny Dul? Heb wel op kaart gekeken maar vind dat de ene rode piste niet gelijk is aan de andere rode, die soms meer aan voelt als blauw bv.😉
Dat is dus precies wat ik bedoel.
 
Plank die linken gaan over overschrijvingen en pinnen. Goedkoop pinnen daar zijn wij na al die jaren mee bekend. Maar je skipas online kopen was voor ons dit jaar voor het eerst en hier heb je dus een Visa kaart voor nodig want met giro pas of Ideal lukte het ons niet. Het koste ons voor drie keer drie daagse kaart 30 euro handelings kosten. Hierdoor werd het verschil met aan de kassa kopen uiteraard niet zo veel.
 
"Goedkoop pinnen" is bij Revolut dus helemaal gratis pinnen. Bij Nederlandse banken heb je toch vaak een verschil in koers en/of een koersopslag en/of extra kosten in de vorm van een bedrag per maand.
Revolut is ook een VISA pas en ook online te gebruiken. Ze hebben zelfs zogenaamde "virtuele kaarten". Die kan je meteen gebruiken zonder dat je een pas thuis hebt.
Die handelingskosten die je noemt is wel bizar veel.

Er is op dit moment sneeuwval te zien op de webcams in het Reuzengebergte ! De voorspellingen zien er goed uit voor de komende week, meer vorst en ook af en toe de zon erbij. Dit zal het wintersportseizoen alleen maar verlengen. In maart is het altijd afwachten, maar het gebeurt niet vaak dat de temperatuur juist zakt.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

kuurgast

Donateur
Het weer zal slecht worden; temperatuur daalt 15 graden

Van de lente terug naar de winter. Zo wordt het weer deze week. Naar Tsjechië komt arctische lucht, die het weer zijn winterse karakter geeft - ochtendvorst, ijsvorming en sneeuwbuien, vertelde meteoroloog Dagmar Honsová aan het nieuws.

Bron novinky.cz
 
Kijk elke dag nog even op de pistes, in Spindl en cerna hora zijn ze nog steeds aan het ⛷🏂.
Vraag me af als er nu nog sneeuw bijkomt houden ze de pistes dan lange open?
 

kuurgast

Donateur
Vanavond en vannacht trekt er weer een sneeuwfront over Tsjechië van Plzeň, Karlovy Vary en Midden-Bohemen naar Ústí nad Labem.
Er wordt 7 tot 15 cm sneeuw verwacht, wat problemen op de weg kan geven en ook stroomuitval door kapotte leidingen.
Bron novinky.cz.
 
Bovenaan