Vissen in Tsjechië

Topic in 'Sport & Ontspanning' gestart door loek, 03-04-2005.

 1. Kan iemand mij wat vertellen over vismogelijkheden in het Reuzengebergte? Waar zijn goede locaties? Heb je een vergunning nodig? Waar krijg ik die dan?? [​IMG]
   
 2. Ine

  Ine

  In Vrchlabi zijn vismogelijkheden in het meertje bij camping Vejsplachi. Ook achter camping Euro Air is een (speciale)visvijver. Voor de vergunning kun je dacht ik terecht bij de dierenwinkel in Vrchlabi (hoofdstraat t.o. de VVV).
  Wat een vergunning kost weet ik niet.
  Ine
   
 3. In Reuzengebergte it is very nice fishing on rivers and also on Lakes. In Vrchlabi there are two nice lakes for fishing. Also on rivers Labe and Jizera you can have very nice fishing time. You have to get permit for it. You can get it in every shop with fishing equipment. Make sure that they will sell you just for the period which you like to have. Don't buy for whole year. The price for one week is abou 1000 Kc for aduld and 500 until 15 years. I don't recomending to fishing without permid, because than it is more expensive.
  Good luck!!!!
   
 4. rob.goverde

  rob.goverde Guest

  Kun je me ook vertellen wat er zoal te vangen is in die riviertjes en dat meer?
  Of is het over het algemeen niet te eten. Forel is namelijk wel erg lekker vers gevangen en dan 's avonds in de pan of op de BBQ.
   
 5. regenboogforel enzo
   
 6. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Eventjes vertaald, in de rivieren kan je op vlagzalm, regenboogforel, forel, gele baars en snoek vissen.
  In de meren op karper en meerval.

  Grayling.jpg
  vlagzalm

  perch.jpg
  gele baars

  De andere vissen zijn bij de niet-vissers onder ons ook wel gekend.
   
 7. Ik ga volgende week naar Bezdez. Ik zou er graag eens gaan vissen. Kan iemand mij vertellen of er in de buurt vismogelijkheden zijn? Indien ja, met welk aas mag je er dan vissen?

  en moet je met vliegjes vissen of mag je ook met ander kunstaas vissen zoals bv. lepeltjes
   
 8. Macek

  Macek Geroyeerd Lid

  In de plassen zit karper en in de beken forel, je moet wel een vergunning hebben.
   
 9. hoi iedereen,

  weet iemand hoe de hengelsportmogelijkheden zijn in tsjechie? daar ik in de zomer 4 of 5 weken daar op vakantie ga met de caravan en verwoed visser ben zou ik dat graag willen weten. mijn voorkeur gaat uit naar (mijn naam zegt het al) meerval.
  ook forel en vlagzalm plekken zijn welkom.

  vr gr willem ( meerval )
   

  Bijgevoegde bestanden:

 10. he meerval,
  ik ben ook een visliefhebber en een goede plek om op meerval te vissen is het pilak meer bij zdar nad sazavou. vrienden van mijn vriendin hebben daar een sumit (tsjechish voor meerval weet alleen niet of ik het goed schrijf) van 1,90m gevangen. de beste tijd om op deze kleine jongens [​IMG] te vissen is s´avonds of s nachts. er zit in zdar nad sazavou ook een hengelsportzaak waar ze spullen van sona verkopen. goede kwaliteit hengels en benodigdheden voor een hele goede prijs. de webpagina is: http://sona.waa.cz
  ik hoor je reactie wel.
  groetjes henk [​IMG]

  ps. waar heb je die andere meerval gevangen?
   
 11. Misschien valt dit niet direct onder dit onderwerp, maar we hebben een paar maal gezien hoe zo'n karpermeertje werd leeggehaald. Heel leuk en interessant om te zien.
  Een paar jaar geleden waren we in oktober bij een meertje bij Blatna (Pilzen). Was heel mooi en warm nazomerweer, net zoiets als nu. Gigantisch wat een karpers er uit het meertje werden gehaald. Toen het meertje bijna leeggelopen was, ging de plaatselijke jeugd in zwembroek of zelfs in ondergoed het water in. Voor de restvangst. Overgebleven karpers, maar ook vuistdikke palingen!
  Later hebben we het nogmaals meegemaakt bij Klatovy. Een meertje liet men leeglopen en een tiental markante mannen in een groene outfit schepten daar gigantische karpers in grote bakken. Een deel ging in plastic zakken mee naar huis. Ik heb hier een aantal foto's van gemaakt.
  Inmiddels hebben we met kerstmis bij Tsjechische vrienden KAPR gegeten. Smaak was goed, maar al die graten. Niet mijn kerstmaal. Voor de Tsjechen kennelijk een delicatesse.
  Ik zal kijken of ik die foto's van het leegvissen van het meer hier aan kan leveren. Ben niet zo'n computerfreak, maar ik ga het proberen.
  [​IMG]
   
 12. hoi henk,
  bedankt voor je reactie en ga het zeker van de zomer eens proberen daar.

  de meerval op die foto was mijn eerste meerval. hij was 143 lang (een baby dus), gevangen in frankrijk. daarna nog velen gevangen, waaronder een van 196 cm. we zijn nu op zoek naar water waar de grotere jongens zitten. in spanje (de ebro) of in italie (de po) of in kazakstan (iliedelta) zitten wel grotere meervallen, maar wordt ook zeer druk bevist. dus daarom ben ik op zoek naar een iets minder druk bezochte stek.

  hoi tabe,
  jij ook bedankt voor je reactie.

  gr willem
   
 13. Een Sumec Velky (meervalleke dus), zo'n 1.80 meter, is door een zekere schoonvader van mij uit de Luznice gevist, tussen Kolodeje nad Luznici en Bechyne.
  Om je even gerust te stellen: deze vangst is het resultaat van plm. 35 jaar geduld ter plekke. Voor de rest karper en snoekwerk. Dus maak je niet al te sappel, maar het kan gebeuren...
   
 14. volgens mij is de Dyje en Morava redelijk water voor het vangen van meerval (sumec), zie ook bijgaand plaatje:
   
 15. Hallo Allemaal,

  Net nu we van plan waren een trektocht door tsjechie te gaan maken (lekker met z'n tweetjes) met de caravan, kwam onze jongste zoon (20 jaar) gisterenavond met de mededeling dat zijn karpervisvakantie in frankrijk niet doorgaat. Ik ga dus weer gezellig met jullie mee. :D Ik heb al via de zoekfunctie geprobeerd goede karperviswateren en prijzen van vergunningen op te zoeken, maar dat is nog niet gelukt. Vandaar mijn vraag: wie weet een goed karperviswater zowel in het reuzengebergte/adelaarsgebergte als in het gebied tegen slowakije, als in het gebied van de sumava?

  Kan je daar ook goed 's nachts (en veilig!) alleen vissen aan de waterkant ? En hoe zit het met de vergunningen?

  Alvast bedankt
  Arie vd Berg
   
 16. Pelhřimov

  Pelhřimov Donateur

  Hallo Arie,

  Hier wat links: visserslatijn ; vliegvissen (een site met veel links) ; Nymphing en Czech Fishing Union.
  Verder is er op het forum al vaker geschreven over vissen, dus als je even zoekt op "vissen" kom je ongetwijfeld meer tegen. (inmiddels is dit berichtje aan een bestaande topic toegevoegd)

  Succes en alvast een prettige vakantie

  Jeanne
   
 17. Vissen in de buurt van Pastviny (Adelaarsgebergte)?

  Wie weet er goeie karperstekken in de buurt van Pastviny adelaarsgebergte.

  vriendelijk bedankt alvast,

  Piet
   
 18. in pastviny is een grote stuwdam waar je heel goed kan vissen

  het is een groot meer en ik weet niet precies waar de beste plekken zijn. maar als je een beetje rond rijdt of rond vraagt in pastviny, vind je zeker weten goede plekken om te vissen.
   
 19. Kan iemand mij vertellen of het klopt dat je voor een tsjechische visvergunning ook een nederlandse visvergunning nodig hebt?
   

Deel deze pagina