Horeca Uit eten in Vrchlabi e.o.

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

We waren 27-12-2009 weer eens bij Drevenka in Dolni Lanov, wat een afknapper was dat!
We waren met 14 man en ja we hadden ruim van tevoren gereserveerd.
De bediening door een oudere gezette "ober" was ronduit onbeschoft!!
Hij was erg snel gepikeerd toen de kinderen een 2 ronde drinken bestelde en wij om de nog niet gekregen patat vroegen. Hij hief zijn handen ten hemel en gaf aan dat we niet moesten zeuren........ Bij na vraag gaf de ober te verstaan NIET met ons te willen praten. De vrouwelijke bediende in het restaurant probeerden het nog goed te maken met een gratis borreltje, maar we waren zo perplex dat we de maaltijd hebben op gegeten en daarna snel betaald........(was ook nog eens de duurste maaltijd van de vakantie). Nadat er nog gevraagd werd of we weer wilden reserveren voor de volgende dag, hebben we toch maar bedankt....... We zijn al verschillende jaren in dit restaurant geweest, maar voorlopig toch maar niet meer.
Volgende keer eten we weer lekker in Proscesne waar we iedere keer weer als vrienden worden binnen gehaald door de ober en de kok!!
Nogmaals, we hebben vele jaren met veel plezier en heerlijk gegeten in Drevenka. Vorig jaar zelfs nog een fantastisch "Silvester-menu" gehad. Goed verzorgd en fantastische sfeer. Jammer dat dat nu niet meer zo is.
 
Als het een keer tegenviel mag dat ook best gezegd worden. Ander personeel kan soms een grote verandering betekenen. In het restaurant in Studenec waar wij ook altijd als vrienden worden ontvangen is een andere kok aangetreden. Dat was ook geen verbetering, dus gaan we er nu minder vaak naar toe. Over een tijdje gaan we wel weer eens proeven hoe het dan is. Sibbel zegt ook niet dat ze nooit meer teruggaan. Dus die gaan het ook nog eens proberen.
 
Wij gaan tegenwoordig inderdaad ook altijd naar de hospoda in Prosecne, dit omdat de mensen die hier werken erg aardig zijn en omdat deze prijs-kwalitatief gezien een stuk beter is dan Drevenka.
 
Ondanks de crisis en het feit dat de restaurants steeds minder bezoekers krijgen en dat er zelfs restaurants sluiten, is er in Vrchlabi een nieuwe horecagelegenheid geopend.
Toevallig zagen we het toen we er vanmiddag langsreden. Wat het precies is, weten we nog niet. Waarschijnlijk een restaurant, maar dat gaan we komende week bekijken. We houden jullie op de hoogte.
Na wat googlen is dit te vinden : http://www.gambrinus.cz/studio-gambrinus/tankove-hospody/detail/?id=1098724
Ze schenken dus Gambrinus. Verder zoeken heeft tot nu toe nog niet echt veel informatie opgeleverd. Er wordt nog iets met sport georganiseerd ( prijsuitreiking? ).
 
restaurace/pivnice Partyzane

Vanavond hebben wij dit restaurant geprobeerd. Het zag er leuk uit : een mooie inrichting.
Veel belangrijker is natuurlijk of er klanten komen. Die komen er dus wel, want het was vol.
Het eten was prima ( een extra salade bestellen is geen overbodige luxe ) en dus is het een aanwinst voor Vrchlabi.
Het is niet alleen een restaurant, maar ze hebben ook muziekavonden op een andere verdieping.
Als klant van het restaurant zul je daar weinig last van hebben, want die avonden beginnen om 21.00 uur.
Wij hopen dat de sfeer en de kwaliteit zal blijven zoals wij die vanavond ervaren hebben.
 
Zo zie je maar weer dat smaken verschillen... de laatste keer in Prosecne gegeten brr het was gewoon niet lekker terwijl het de keer daarvoor uitstekend was dan ga je terug, maar nu voorlopig niet meer.

Dat hadden wij ook bij de hospoda in Prosecne. Bij deze tent (en volgens mij geldt dat voor heel veel van dit soort tentjes) is de kwaliteit erg afhankelijk van de dag dat je toevallig komt eten en welke kok er op dat moment in de keuken staat. We hebben er een keer 2 avonden achter elkaar gegeten en sommigen hadden het zelfde als de dag er voor en het leek er bijna geeneens op! En de ene dag was het geweldig. De andere dag dachten we ook devolgende keer een andere tent.

Dit jaar onder druk van mijn zoon (wellicht de laatste keer dat hij nog met ons mee wil) voor de afwisseling weer eens eens een zomervakantie Frankrijk. Zal wel weer wennen zijn! Kijken of de restaurants op kunnen tegen die in Tsjechië! In ieder geval niet kwa prijs ;) dus wordt weer wat vaker zelf koken ;)
 
Nou meneer Houtsma onder druk een beslissing genomen?

(wellicht de laatste keer dat hij nog met ons mee wil)

Maar ik lees ook dat je Tsjechie wel zal missen?
In ieder geval niet kwa prijs dus wordt weer wat vaker zelf koken

:(;)
 
Wordt off topic. Maar ja, we leven hier thuis ook vaak volgens het poldermodel dus moest er uiteindelijk een compromis komen. Ramon is bijna 18 en gaat al met vrienden en nu ook nog een jaartje met ons. Dus nu maar zijn ultieme droom en dus een 5 sterren camping met 5 sterren prijzen in de Ardèche. 2x zo lang rijden in de auto. Volgepropte campings. Met Nederlanders uitpuilende terrasjes. Joepie! Volgend jaar vast weer Tsjechië o.i.d. ;)
 
Goed nieuws voor GROTE eters. Het mestkarretje is weer te koop.

's Avonds om 18.00 uur gaat het beroemde restaurant weer open in Horni Branna. Ga er op tijd naar toe, het was/is er heel erg druk.
 
Bovenaan