Tsjechië en Corona

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Er is weer een covid-vaccin in Tsjechië, mensen zullen kunnen kiezen.

Het nieuwe vaccin van Pfizer is sinds september verkrijgbaar en er komt een nieuwe stof van Novavax bij, waarvan een deel in Tsjechië wordt geproduceerd.
Vanaf volgende week is het in Tsjechië mogelijk om je tegen covid te laten vaccineren met een vaccin dat is aangepast aan nieuwere varianten. Mensen zullen dus de keuze hebben tussen twee soorten vaccins. Vrijdag informeerde de woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Ondřej Jakob, over de levering van 200.000 doses van het vaccin van Novavax.
Voor vaccinatie tegen de ziekte covid-19 zijn momenteel in Tsjechië twee soorten vaccins beschikbaar, namelijk het mRNA-vaccin Comirnaty Omicron XBB 1.5. en nu het eiwitvaccin Nuvaxovid XBB 1.5”, aldus viceminister van Volksgezondheid Josef Pavlovic.
Volgens deskundigen behoren tot de kwetsbaardere groepen vooral ouderen of mensen met chronische ziekten. Van de 325.000 mensen die sinds september tegen covid-19 zijn ingeënt, is ongeveer driekwart ouder dan 65 jaar.
In dezelfde periode vorig jaar waren er ruim 670.000 mensen, waarvan ongeveer tweederde senioren. Sinds de start van de vaccinatie eind 2020 heeft ongeveer 65 procent van de bevolking minimaal één dosis van het vaccin gehad, bij ouderen ligt dit aandeel hoger.
Deskundigen verwachten dat de grootste golf van luchtwegaandoeningen en covid na Kerstmis zou kunnen arriveren.

Bron novinky.cz.
 
Bovenaan