Tsjechië en Corona

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Het reproductiegetal R is 1,02, wat betekent dat de pandemie zich iets uitbreidt.
De incidentie van nieuwe gevallen per 100.000 mensen gedurende zeven dagen is 102. Het is het hoogst in Hradec Králové met 115. De op één na hoogste is Praag met 114. Het laagste is in de regio Karlovy Vary, met 85.
Het aantal Covid-hospitalisaties bereikte 703 en het aantal patiënten in ernstige toestand was 23. Vorige week waren er 877 patiënten en 44 ernstige gevallen.

COVID 19 - aantal gevallen van het laatste half jaar:
covid 3 september 2022.PNG

Ministerie van Volksgezondheid verwacht herfstgolf in november.

De terugkeer van mensen van vakantie en kinderen naar school in de afgelopen twee jaar begonnen de herfstgolven van de coronavirusepidemie. Dit jaar verwacht het ministerie van Volksgezondheid de volgende golf later dan vorig jaar en het jaar daarvoor zal die volgens minister Vlastimil Válek waarschijnlijk in november arriveren. Het ministerie bereidt nog geen maatregelen voor tegen de verspreiding van de ziekte. Het beveelt het dragen van gasmaskers of maskers aan op risicovolle plaatsen, zoals medische voorzieningen en sociale zorginstellingen. Ook worden vooral oudere en chronisch zieke mensen aangemoedigd om een tweede boosterdosis vaccinatie tegen Covid te komen halen.

Bronnen expats.cz.
Alle cijfers en grafieken onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19.
Het R-getal en cijfers en grafieken covdata.cz/cesko.

De cijfers blijven een beetje stilstaan wat me beetje verbaasd omdat ze in omringende landen veel verder zijn gedaald.
Het aantal testen en procenten van positieve testen blijft al langere tijd continu hetzelfde. Alleen de ziekenhuisaantallen nemen iets af, met op maandag telkens een toename. De sterfgevallen liggen rond 5 tot 10 per dag.
 

kuurgast

Donateur
Het reproductiegetal is R 1,14, wat betekent dat de pandemie zich iets uitbreidt.

covid 13 september 2022.PNG

Aantal Covid-gevallen in Tsjechië bereikt opnieuw 3.000 per dag.

Het aantal besmettingen stijgt al acht dagen op rij in Tsjechië.
Voor het eerst sinds begin augustus zijn er meer dan 3.000 op één dag overschreden. Maandag werden 3.288 gevallen geregistreerd, een stijging van ongeveer 500 ten opzichte van zeven dagen eerder.
Maandag lagen zo'n 728 mensen met het coronavirus in Tsjechische ziekenhuizen. Het aantal in kritieke toestand blijft rond de 30.
De zevendaagse van sterfgevallen is 46.
De zevendaagse incidentie in Tsjechië is momenteel 123 coronagevallen per 100.000 inwoners.

Bronnen oa expats.cz + english.radio.cz + deutsch.radio.cz.
Alle cijfers en grafieken onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19.
Het R-getal en cijfers en grafieken covdata.cz/cesko.
 

kuurgast

Donateur
Het reproductiegetal in Tsjechië is R 1,15, wat betekent dat de pandemie zich verspreidt.

covid 28 september 2022.PNG

De meeste nieuwe gevallen van Covid sinds begin april in Tsjechië.

In Tsjechië werden maandag 4.731 nieuwe gevallen van Covid bevestigd. Het waren de meeste nieuwe gevallen sinds begin april en 1000 meer dan vorige week..
Aantal positieve testen staat op gemiddeld rond de 30%.
Het aantal Covid-hospitalisaties bereikte 1.300 en het aantal patiënten in ernstige toestand is 41. Vorige week waren er 984 patiënten en 31 ernstige gevallen.
De mensen die aan/met Covid sterven ligt na herberekeningen rond de 10 per dag. De zevendaagse van sterfgevallen is 52.

De incidentie van nieuwe gevallen per 100.000 mensen gedurende zeven dagen is 170, tegen 161 een dag eerder. Op maandag was met 195 het hoogst in de regio Hradec Králové, tegenover 181 een dag eerder. De op een na hoogste was de regio Pardubice met 187. De laagste is in de regio Karlovy Vary met 116. Deze aantallen verschillen per regio per dag. Dat kan je ook zien op het kaartje met bewezen COVID-19-ziekte per regio op onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19.

Experts verwachten dat de epidemische situatie de komende maanden zal verslechteren en artsen raden mensen aan zich te laten vaccineren of opnieuw te vaccineren. De belangstelling voor de coronavaccinatie neemt de laatste tijd toe.

Ondertussen zijn de eerste leveringen van Pfizer/BioNTech-vaccins tegen Covid, aangepast aan de nieuwere varianten Omicron BA.4 en BA.5 aangekomen in Tsjechië.
Het ministerie zei dat de 1,2 miljoen vaccins zijn uitgedeeld aan enkele vaccinatiecentra in heel Tsjechië, en dat deze centra de aangepaste vaccins zonder registratie kunnen gaan toepassen.
Het ministerie verwacht nog eens 1,5 miljoen doses in oktober en 2 miljoen in november.

Bron oa expats.cz.
 
Bovenaan