Schaatsen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005

† In Memoriam
Sablikova bevestigt dominantie op 3000 meter

Martina Sablikova heeft vrijdagavond haar dominantie op de lange afstanden bevestigd. Bij de wereldbekerfinale in Salt Lake City finishte de Tsjechische schaatsster op de 3000 meter na 3.58,64 en greep daarmee het goud. De wereldkampioene allround had zich eerder al verzekerd van de eindzege in het WB-klassement.

Sablikova had ruim een seconde voorsprong op Daniela Anschütz uit Duitsland, terwijl het brons naar Kristina Groves uit Canada ging.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Groenewold grijpt goud voor Sablikova op WK

Zowel Martina Sablikova als Kristina Groves beten in de laatste rit hun tanden stuk op de tijd van Renate Groenewold (4.05,43). Daarmee pakte de TVM-schaatsster de wereldtitel en dus goud op de 3000 meter op het WK afstanden op de Richmond Olympic Oval in Vancouver. Over elf maanden worden op deze ijsbaan de olympische titels verdeeld. De Groningse werkte donderdag alvast een grandioze generale af.

In de slotrit zat de Tsjechische Sablikova samen met de Canadese Groves de hele race een fractie boven de tijd die Groenewold een rit eerder neerzette. De vuist van Groenewold ging direct de lucht in toen de 32-jarige schaatsster zag dat haar rivalen nipt tekort kwamen. Sablikova greep het zilver in 4.05,50 terwijl het brons naar Groves ging, 4.06,46.

telesport.nl
 
853-01.gif
 

Freddy2005

† In Memoriam
Schaatssters schrikken van Sablikova

Het was vrijdag voor de Nederlandse schaatssters bij de start van het wereldbekerseizoen op de 3000 meter behoorlijk schrikken. Naast het feit dat in Berlijn de eigen tijden flink tegenvielen, toonde Martina Sablikova aan wél vroeg in het seizoen in vorm te zijn. Met 4.00,75 verbeterde ze het bijna drie jaar oude baanrecord van Renate Groenewold. Masako Hozumi uit Japan won zilver in 4.06,25, voor de Duitse Stephanie Beckert: 4.07,17.

„Het verschil is echt enorm”, constateerde TVM-trainer Gerard Kemkers. Ireen Wüst, die bij de Olympische Spelen van 2006 goud won op de 3 kilometer, was ruim elf seconden langzamer. Met 4.12,01 mocht ze zich wel de beste Nederlandse noemen, op de elfde plaats. Ploeggenote Renate Groenewold, die vorig jaar de wereldtitel won, werd slechts dertiende in 4.12,57. De Groningse heeft dankzij haar wereldtitel een beschermde status van de KNSB. Als ze een wereldbekerwedstrijd op de 3000 meter wint, kwalificeert ze zich rechtstreeks voor de Spelen.

„Maar het niveau van Sablikova heb ik nog lang niet”, constateerde Groenewold vrijdag. De routinier heeft als excuus dat ze een herniaoperatie heeft ondergaan. „Ik hoop stapje voor stapje beter te worden. Maar dit is even een klap in het gezicht, een duidelijke stap terug. Ik hoopte het echt beter te doen dan vorige week bij de NK afstanden. Maar na zo'n 500 meter voelde ik de energie uit mijn lichaam wegvloeien.”

Wüst zei dat ze maar moeilijk in haar slag kon komen. Trainer Kemkers oordeelde dat ze te verkrampt en te houterig had gereden. „Ireen moet toch zeker tot een tijd van 4.08 in staat zijn. Ik moet met beide dames nog maar eens goed over deze races praten.”

Ook de overige drie Nederlandse schaatssters konden niet imponeren op de 3000 meter. Moniek Kleinsman werd twaalfde, Diane Valkenburg zeventiende en Annouk van der Weijden achttiende.

telesport.nl

BUR2ef3a7_ermany_World_Cup_Speedskating_MSC122.jpg
 
Dit bericht is al flink oud oud, Freddy. Zie het teletekstbericht boven het jouwe, waarin dezelfde info staat.

Ook ik had het gisteren al geplaatst, maar vlug weer weggehaald. :D
Kennelijk is er iets verkeerd gegaan bij de websites van diverse kranten en hebben ze een oud bericht bovengehaald, want het stond ook op www.ad.nl.
 
Het bericht van Freddy is niet oud hoor; ik heb een tijd geleden een teletekst bericht gplaatst met een zodanige link dat altijd het actuele nieuws er staat; kijk maar naar de datum...........
 
Leuk maar toch niet heel handig.. Je oorspronkelijke "nieuwtje" is dus al weg en de post zelf verdwijnt langzamerhand achter de nieuwere. De meesten onder ons lezen zo'n post maar één keer dus veel heb je er niet aan.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Beckert houdt Sablikova van WB-zege

Schaatsster Stephanie Beckert heeft vrijdag in Heerenveen verrassend de wereldbekerwedstrijd op de 3 kilometer gewonnen. De Duitse zette in Thialf een tijd neer van 4.05,29. Daarmee bleef ze de Tsjechische Martina Sablikova, vorig weekeinde in Berlijn nog de snelste, voor: 4.05,68. Daniela Anschütz-Thoms (4.05,73) uit Duitsland werd derde.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Sablikova wint 5000 meter met baanrecord in Hamar

Martina Sablikova heeft zaterdag bij wereldbekerwedstrijden in Hamar de 5000 meter op haar naam geschreven. De Tsjechische schaatsster vestigde in het Vikingschip met 6.50,07 een baanrecord. Stephanie Beckert uit Duitsland eindigde als tweede in 6.52,79. Haar landgenote Daniela Anschütz-Thoms werd op ruime achterstand derde: 6.59,62.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Martina Sablikova derde op 1500 meter in Hamar

Kristina Groves heeft de 1.500 meter in het Noorse Hamar op haar naam geschreven. De Canadese zette in de slotrit de snelste tijd op de klokken: 1.55,16. Ireen Wüst noteerde de tweede tijd: 1.55,95. De Tsjechische Martina Sablikova maakte het podium compleet met haar: 1.56,34.

sportdome.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Internationale schaatstop test zich in Calgary

Op vrijdag 4 december start in het Canadese Calgary de vierde worldcup. De internationale schaatstop is afgereisd naar de hooglandbaan en enkelen testten zich gisteren tijdens de eerste dag van een tweedaagse trainingswedstrijd. Enkele toppers wisten al sterke tijden op de klok te zetten.

De dames bleven nog ver verwijderd van het wereldrecord op de 500m. de Japanse Sayuri Yoshii won de sprintafstand in 38,28, voor haar landgenoten Shihomi Shinya (38,60) en Tonomi Okazaki (38,61). Karolina Erbanová, een jongedame uit Vrchlabí, schaatste een nationaal 500 meter record in 39,87.

Katarzyna Bachleda-Curus uit Polen won de 1000m in een Pools record; 1.15,91. Tweede werd Daniela Anschütz-Thoms (1.15,99). Ook de Noord-Koreaanse Hyon-Suk Ko (1.16,02) en Martina Sablikova (1.17,36) uit Tsjechië wisten een nationaal record de schaatsen.

sport.cz

121693-article-klt0p.jpg


Karolina Erbanová
 

Freddy2005

† In Memoriam
WB: Beckert klopt Sablikova in laatste tien meter

Stephanie Beckert heeft de 3.000 meter gewonnen bij het WB-weekend in Calgary. De Duitse zegevierde in 3.56,80 en klopte daarmee in een rechtstreeks duel Martina Sablikova met drie honderdsten. Daniela Anschutz werd derde in 3.58,07. Ireen Wust was de beste Nederlandse op een zesde plaats met 4.02,83. Op de laatste zeven plaatsen in de rangschikking bevonden zich nog vier Nederlandse dames.

Sablikova leek onbedreigd om de winst af te stevenen. De Tsjechische had de hele race geen tegenstand van haar Duitse opponente, maar in de laatste ronde plaatste Beckert een aanval. Met een ronde van 30,8 verraste ze Sablikova, die de Duitse te laat zag aankomen. In de laatste tien meter van de race passeerde Beckert haar opponente om uiteindelijk met een voorsprong van drie honderdsten te zegevieren. Bovendien verbeterde Beckert haar persoonlijk record met ruim vier seconden.

sportdome.nl

idnes.cz
 
Bovenaan