Schaatsen

Topic in 'Tsjechische Topsport' gestart door Freddy2005, 13-10-2008.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Sabliková voor het eerst in 11 jaar van ‘wereldbekertroon’

  Voor het eerst in 11 jaar heeft niet Martina Sabliková, maar Antoinette de Jong de wereldbeker over de 3 en 5 kilometer gewonnen. De Nederlandse won zaterdag, tijdens wereldbekerwedstrijden in Minsk, de 3000 meter (4.08.85) en stootte de Tsjechische daarmee van de troon.

  Ivanie Blondin en Natalia Voronina stonden in het eindklassement nog voor haar, maar zagen hun voorsprong verdampen. Daarmee was het voor het eerst sinds het seizoen 2006/2007 niet Martina Sablikova die het gecombineerde wereldbekersklassement over 3 en 5 kilometer won. De Tsjechische, het hele seizoen al niet topfit en in bloedvorm, sloeg de wedstrijd in Minsk over.

  Bron: sportnieuws.nl
   
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Winst en verlies Erbanova in Minsk

  Vanessa Herzog pakte de wereldbeker op de 500 meter. De Oostenrijkse, die dit WB-seizoen alleen in Erfurt zegevierde, werd zowel zaterdag (38,29) als zondag (38,11) tweede en dat volstond voor de Europees kampioene op de 500 meter.

  Karolina Erbánova, zaterdag winnares van de eerste 500 meter, moest derde worden om de eindzege op te eisen. De Tsjechische werd echter vierde in 38,29. De zege op de tweede 500 meter ging met 38,08 naar de Russin Angelina Golikova.
   
 3. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Erbanova sluit seizoen bij Zilveren Bal winnend af

  Leeuwarden – De Tsjechische Karolína Erbanová en Michel Mulder hebben gisteravond de derde editie van De Zilveren Bal, ’s werelds snelste schaatsshow, op hun naam geschreven.

  In een goed gevulde Elfstedenhal in Leeuwarden wisten, naast Erbanová, titelverdedigster Floor van den Brandt en Femke Beuling de finale van de strijd over 100 meter te bereiken. De Tsjechische winnares van het Olympisch brons op de 500 meter schreef ’s werelds snelste schaatsshow op haar naam.

  Geweldig einde van het seizoen
  Winnares Erbanová vond het geweldig: “Ik denk dat het goed is voor de schaatssport, weer eens wat anders. Dit moet voor het publiek. Meer show! Het eerste jaar heb ik ook meegedaan. Van mij mag de schaatssport in de toekomst wel wat meer op De Zilveren Bal gaan lijken”, aldus de Tsjechische.

  Bron: grootsneek.nl
   
 4. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Karolína Erbanová heeft nieuws op haar facebook en instagram staan.
  Hieronder de vertaling:

  Na vier jaar het einde van tulpen en windmolens. Bedankt.

  Karolína Erbanová Tot ziens
  Je hebt me alles geleerd, Nederlands.
  Heel belangrijk hoofdstuk in mijn leven.
  Dank u allen, het die mij hebben geholpen Tijdens dit avontuur dat werd afgesloten met een bronzen olympische medaille. Ik heb veel geweldige mensen ontmoet en hier heel goede vrienden gevonden. Ik zal jullie allemaal herinneren. Het was het waard.

  screenshot.12-08-2018 20.40.05.png

  Ik ging vier jaar geleden naar Nederland voor een geweldig avontuur met een duidelijk doel. Het doel is vervuld en vandaag ben ik thuis met de bronzen Olympische medaille. ❤️ Vier jaar ervaring.

  Een volgende cyclus van vier jaar begint met een samenwerking met het Poolse nationale sprintteam. Trainen in een gemengde mannen / vrouwengroep, een nieuwe omgeving, trainingsmethoden en een andere kijk op de techniek zal me een boost geven aan mijn schaatscarrière en ik kijk er naar uit.
  Ik hoop dat je mijn pad blijft volgen en ik zal opnieuw proberen het via sociale media en daarbuiten dichterbij te brengen.
  ⛸ Díky a Ahoj / Bedankt en hallo
   
  Laatst bewerkt: 12-08-2018
  andrenel, Boya, bruinh en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 5. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechische schaatsster stopt na ‘manipulatie en vernederingen’ trainer

  De Tsjechische schaatsster Karolina Erbanova stopt per direct. Dat heeft de Europees kampioene op de sprint van 2017 aan het Tsjechische persbureau CTK laten weten. De nummer 3 op de 500 meter van de Winterspelen van Pyeongchang is pas 25 jaar.

  [​IMG]

  ''Ik ben niet langer bereid het slachtoffer van manipulatie, vernederingen en aanvallen van onze nationale trainer Petr Novak te zijn'', verklaarde Erbanova. ''Zijn persoonlijke aanpak en werkmethoden komen niet overeen met die van mij. Op deze manier kan ik niet presteren.''

  Erbanova trainde jarenlang bij Novak, die ook de Tsjechische topper Martina Sablikova onder zijn hoede heeft. Na de Winterspelen van 2014 ging ze haar eigen weg, onder meer bij Nederlandse ploegen.
   
 6. Ik hoop dat dit een tijdelijke bevlieging van Erbanova is. Ze is een geweldige schaatsster die nog veel mooie internationale prijzen in wacht zou kunnen slepen.
   
  Ad Verschoor vindt dit leuk.
 7. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Punkenstein daar ben ik het van harte mee eens.
   
 8. En ik ook! :stout:
   
 9. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Ongelooflijk wat een verhaal , dat te lezen is op facebook.com/KarolinaErbanova.cz/posts. :slik:
  Hieronder enkele delen met goochelvertaling:

  Mijn vertrek uit het Tsjechische team veroorzaakte echter een sterke negatieve reactie van de representatieve coach Petr Novák en de Tsjechische vereniging voor snelschaatsen. Helaas is ze, ondanks mijn prestaties of juist vanwege hen, op een persoonlijk niveau gaan bewegen. Ik was het doelwit van een reeks persoonlijke aanvallen, afgebeeld op vrienden, sportpartners en de media als een verrader, ondankbaar en iemand die niet goed genoeg is voor de "Tsjechische manier". Dit onware beeld heeft me jarenlang bezighouden. Ik hou van mijn land en ik ben een patriot, ook al klinkt het zo uit de tijd van nationale opleving. Maar ik kom uit een oud Krkonoše-gezin, mijn hart is stevig verankerd in onze heuvels en de kans om mijn land te vertegenwoordigen is altijd een eer en een hartelijke zaak geweest. Jarenlang heb ik alle aanvallen zonder commentaar achtergelaten en niet hetzelfde betaald. Ik ben niet zo dicht bij je. Ik ben een atleet, het is essentieel voor mij om eerlijk te spelen. Ik leef in een win-cyclus, ik geloof in hard werken en in het feit dat iemand zijn daden spreekt. Ik hoopte dat als ik geduldig en vredig zou zijn, alles zou kalmeren en de relaties zouden goed komen.

  Zoals ik al zei, wordt gespecialiseerde sprintertraining niet gedaan in het Tsjechische team.
  Daarom heb ik in mei een deal gesloten met het Poolse sprinterteam en zijn trainer. Volledig officieel. Ik informeer de voorzitter van de Tsjechische vereniging voor snelschaatsen (de vakbond over de nationale vertegenwoordiging) en de Olympische CSMV (hij bereidt de voorbereiding van zijn atleten voor en is mijn werkgever) gedetailleerd en onverwijld uit. Het bewijs is onder meer dat de vereniging de juiste visa heeft afgehandeld en dat OLYMP heeft betaald voor de opleiding in het kader van ons arbeidscontract. Dus ik was in vrede en helemaal klaar om het volgende seizoen in te gaan.
  De Tsjechische bondscoach Petr Novák ondervroeg het niveau van het Poolse team en de kwaliteit van zijn coach in de media. Hij drukte ook het gevoel uit dat ik traag was. Hij voegde er ook aan toe dat ik hem niet genoeg had ingelicht over de deelname aan het team.

  Ik stop met het deelnemen aan alles. Ik dank mijn familie, vrienden en iedereen die mij vergezelde tijdens mijn schaatstocht. Dank Olympo CSMV dat ik altijd volledig betrouwbaar en high-end professionele partner geweest, en hun persoonlijke partners, Pardubice firma ERA en het Nederlandse Controle Seal, zonder wiens materiële en menselijke steun het niet mogelijk zou zijn. Ik bedank ook de Poolse schaatsbond, het Poolse sprinteam en coach Tuomas Nieminen, dat ze me tussen hen namen, en ik bied hun mijn excuses aan voor een spoedig einde. Ik zal hier niet verder op ingaan en iedereen bedanken, dat ze het zullen respecteren.

  ps Ik hoop van harte dat Karolina toch weer terugkeert op het ijs.
   
 10. Zij komt uit Vrchlabi, jammer toch dat het zo gaat!
   
 11. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Nieuw schaatsseizoen van start

  Gisteren zijn in het Japanse Obihiro de eerste wereldbeker schaatswedstrijden van start gegaan. De Tsjechische vrouwen schaatsten daar hun eerste 1500 meter in wedstrijdverband. De resultaten waren als volgt:

  Martina Sablikova 1.59.05 minuten
  Nikola Zdrahalova 2.01.50 minuten
  Natalie Kerschbaummayr 2.06.80 minuten
   
 12. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Brons voor Sablikova op 3000 meter

  Op de beide langste afstanden vandaag kwamen Tsjechen langs. Op de 5000 meter voor mannen was het Sebastian Druszkiewics, die in de B-divisie een tijd klokte van 6.33.416 minuten.

  Op de 3000 meter voor vrouwen eindigde Nikola Zdrahalova in een tijd van 4.15.766 minuten eveneens in de B-divisie.

  Goed resultaat was er voor Martina Sablikova, die 4.05.23 minuten klokte dat goed bleek te zijn voor het brons, achter de 1e plaats voor Esmee Visser en de 2e plaats van de Russin Natalia Voronina
   
 13. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Wereldbekerwedstrijden in het Japanse Tomakomai

  Dit weekend wordt in het Japanse Tomakomai een wereldbekerwedstrijd afgewerkt. Op de 1500 meter was de uitslag:

  Een tijd van 1.58.073 minuten voor Sebastian Druszkiewicz in de heren B-divisie.
  Voor de vrouwen waren de tijden: 2.01.502 minuten voor Martina Sablikova en daarmee 11e in de A-divisie. Nikola Zdrahalova reed 2.05.422 en Natalie Kirschbaummayr 2.12.607 in de B-divisie.

  Bij de massastart werd Zdrahalova 15e in 8.54.560 en Kirschbaummayr 20e in 9.14.830 minuten.
   
 14. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Zilver voor Sablikova op 3000 meter

  Vandaag werd tijdens de wereldbekerwedstrijden in Japan o.a. de 3000 meter verreden voor vrouwen en een 5000 meter voor mannen. Op de 5000 meter zette Sebastian Druszkiewics een tijd van 6.47.818 minuten in de B-divisie.

  Het weer waarin vandaag geschaatst moest worden was bizar te noemen met zeer wisselende omstandigheden.

  De B-divisie werd gewonnen door de Tsjechische Nikola Zdrahalova in een tijd van 4.17.034, terwijl Natalie Kirschbaummayr genoegen moest nemen met een 20e plaats in 9.14.830 minuten.

  In de A-divisie werd uiteindelijk Martina Sablikova 2e in 4.13.005 minuten en won daarmee het zilver achter de Canadese Isabelle Weidemann.
   
 15. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Wereldbekerwedstrijden in Polen

  Deze dagen spelen de wereldbekerwedstrijden zich af in de Arena Lodowa in het Poolse Tomaszow Mazowiecki.

  De vier deelnemende Tsjechen reden vandaag de 1500 meter.

  Sebastian Druszkiewics werd in de B poule laatste in 1.55.994 minuten.
  In de B poule bij de dames behaalde Natalie Zdrahalova een keurige 5e plaats in 2.02.033 minuten. Natalie Kerschbaummayr werd 22e in 2.09.835 minuten.

  Martina Sablikova mocht uitkomen in de A poule, waarin zij goed was voor een 8e plaats in 1.59.838 minuten.

  Morgen rijden de dames de 5000 kilometer, waarin Zdrahalova voor het eerst in de A poule mag rijden.
   
 16. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Sablikova ver weg van medaille op 5000 meter

  De heren reden in Polen vandaag een 10.000 meter, waarop Sebastian Druszkiewics in de B poule 17e werd in 13.55.027 minuten. Bij de vrouwen reed Natalie Kerschbaummayr de 5000 meter in de B poule en werd er 15e in 7.51.491 minuten.

  In de A poule werd Natalie Zdrahalova 12e in 7.37.578 minuten en Martina Sablikova werd hier 5e in 7.11.268 minuten.
   
 17. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Brons voor Sablikova in Heerenveen

  Dit weekend waren er wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. Helaas was Zdrahalova hier afwezig en vonden we de andere Tsjechische schaatsers/sters in de achterste regionen.

  Lichtpunt was Martina Sablikova, die een 3e plaats behaalde op de 3000 meter in een uitstekende tijd van 4.00.337 minuten. Antoinet de Jong werd 1e in 3.59.419 minuten en de Canadese Isabelle Weideman werd 2e in 4.00.129 minuten.
   
 18. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Twee Tsjechische dames aan start EK-allround

  Deze dagen vinden in het Italiaanse Collalbo de Europese kampioenschappen plaats voor dames en heren op de sprint en de lange afstanden allround. Bij de dames allround zien we twee Tsjechische deelneemsters. Ik ben niet helemaal zeker, maar ik dacht dat dit enige tijd geleden is op een startveld van 16 deelneemsters.

  Nikola Zdrahalova behaalde een 5e plaats in 40.085 seconden op de 500 meter en een 13e plaats in 4.25.766 minuten op de 3000 meter.

  Martina Sablikova werd 11e op de 500 meter in 40.955 seconden en 2e op de 3000 meter in 4.08.226 minuten. Op deze laatste afstand behaalde ze dus een zilveren medaille achter de Nederlandse Antoinette de Jong, die aan de leiding gaat in het algemeen klassement.
   
 19. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Sablikova eindigt als tweede tijdens EK-allround

  De tweede dag van het Europees kampioenschap is goed afgelopen voor Martina Sablikova. Nadat zij op de 1500 meter 3e werd in 1.58.652 minuten en de 5000 meter won in 7.03.880 minuten werd zij 2e in het algemeen klassement en mocht zij de zilveren medaille ophalen na Antoinette de Jong die zich Europees kampioen mag noemen.

  Nikola Zdrahalova werd 12e op de 1500 meter in 2.01.447 minuten. In het klassement na 3 afstanden werd zij 12e, zodat zij na een teleurstellende 3000 meter niet meer mocht starten op de 5000 meter.

  Aan het heren allround kampioenschap neemt Sebastian Druszkiewics namens Tsjechie deel aan de wedstrijden. Op de 500 meter werd hij 18e in 39.388 seconden en op de 5000 meter werd hij 12e in 6.46.844 minuten, zodat zijn deelname aan de 10.000 meter uitgesloten is.
   
 20. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Wereldbeker winst voor Sablikova
  In de Olympic Hall in het Noorse Hamar worden deze dagen wereldbekerwedstrijden gehouden. Vandaag waren dat de 3000 meter voor dames en de 5000 meter voor heren.
  Bij de heren reed Sebastian Druszkiewicz in de B divisie naar een 5e plaats in 6.31.596 minuten. In de B divisie voor dames werd Natalie Kerschbaummayr 9e in een tijd van 4.15.169\
  In de A divisie werd Nikola Zdrahalova 14e in 4.14.394 minuten. Een 1e plaats en dus goud was er voor Martina Sablikova in 4.02.177 minuten. Zij liet de Russin Voronina (2e) en de Wit-Russin Zuyeva (3e) achter zich. De Nederlandse Esmee Visser behaalde een 4e plaats in 4.04.396 minuten
   

Deel deze pagina