Schaatsen

Topic in 'Tsjechische Topsport' gestart door Freddy2005, 13-10-2008.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Keurig resultaat voor Zdrahalova op 1000 meter
  Vandaag stonden bin Hamar slechts de 500 en 1000 meter op het programma, waarbij alleen Nikola Zdrahalova in actie moest komen. Zij reed een 1000 meter in de B-divisie in een tijd van 1.17.216 minuten, waarmee ze op een uitstekende 2e plaats eindigde.
   
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Redelijke uitslagen voor de Tsjechen op 1500 meter
  Vandaag werden in Hamar enkele sprintnummers afgewerkt zonder Tsjechische deelname. Wel waren zij vertegenwoordigd op de 1500 meter. In de B-divisie voor heren was er een 20e plaats voor Sebastian Druszkiewicz in 1.53.674 minuten
  In de B-divisie voor dames was er weer een uitstekende 2e plaats weggelegd voor Nikola Zdrahalova in 1.58.805 minuten .
  Hier was er plek 16 voor Natalie Kerschbaummayr in 2.03.471 minuten, In de A-divisie werd Martina Sablikova 7e in een tijd van 1.58.011 minuten


   
 3. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Vandaag WK afstanden in Inzell (Dui) van start.

  In het Zuid-Duitse Inzell gaat vanmiddag het wereldkampioenschap schaatsen per individuele afstand van start. Op de 3000 meter voor dames rijdt Martina Sáblíkováin de 10e en laatste rit tegen de Wit-Russische Zoejeva. De start van de eerste rit op deze afstand staat gepland op 16.45 uur 
   
 4. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Sábliková heeft haar wereldtitel op de drie kilometer terug
  [​IMG]

  Martina Sábliková heeft voor de vijfde keer in haar carrière de wereldtitel veroverd op de drie kilometer. De Tsjechische won vorige week voor het eerst in drie jaar tijd een wereldbeker om de drie kilometer en had daarmee al aangetoond precies op het goede moment in vorm te zijn.

  Sábliková zegevierde in 3.58,91 en verwees Antoinette de Jong daarmee naar het zilver. De Jong gaf een halve seconde toe: 3.59,41. Het brons ging naar de Russische Natalia Voronina.

  De Tsjechische pakte twaalf jaar geleden haar eerste wereldtitel en heerste jarenlang op de twee lange afstanden, de drie en de vijf kilometer. De laatste jaren had Sábliková echter weinig meer gewonnen. Het maakte haar versnelling in het tweede deel van de race en haar veertiende wereldtitel in totaal des te indrukwekkender.

  Bron: nos.nl
   
 5. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Sablikova pakt tiende WK-goud op 5000 meter, zilver voor Visser

  Martina Sablikova heeft op magistrale wijze goud gewonnen op de 5000 meter bij de WK afstanden in Inzell (6.44,85). Het was de tiende gouden WK-medaille voor de Tsjechische op rij op de vijf kilometer. Esmee Visser, de olympisch kampioen van Pyeongchang, werd in een persoonlijk record knap tweede (6.46,14). Het brons ging naar de Russische Natalia Voronina (6.50,39).

  Sablikova kwam dit seizoen laat op gang. Bij de wereldbeker in Polen kwam de oudgediende niet verder dan de vijfde plaats. Met haar overwinningen op de 3000 meter vorig weekeinde bij de wereldbeker in Hamar en donderdag bij de WK in Inzell toonde de Tsjechische stayer aan, dat ze net op tijd toch weer haar topvorm had gevonden.

  Bron: ad.nl
   
 6. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  De slotdag van het WK afstanden in Inzell

  Op de laatste dag van het wereldkampioenschap afstanden in Inzell werden de 1500 meter en de massastart afgewerkt. Nikola Zdrahalova mocht namens Tsjechie meedoen op de 1500 meter en werd 17e in een tijd van 1.57.426 minuten
  Toch wel opmerkelijk was de deelname van de Tsjechische vrouwen aan de massastart. Het team bestaande uit Nikola Zdrahalova en Natalie Kerschbaummayr werden resp. 16e en 17e in het veld van 24 deelneemsters.
   

Deel deze pagina