Schaatsen

Topic in 'Tsjechische Topsport' gestart door Freddy2005, 13-10-2008.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Keurig resultaat voor Zdrahalova op 1000 meter
  Vandaag stonden bin Hamar slechts de 500 en 1000 meter op het programma, waarbij alleen Nikola Zdrahalova in actie moest komen. Zij reed een 1000 meter in de B-divisie in een tijd van 1.17.216 minuten, waarmee ze op een uitstekende 2e plaats eindigde.
   
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Redelijke uitslagen voor de Tsjechen op 1500 meter
  Vandaag werden in Hamar enkele sprintnummers afgewerkt zonder Tsjechische deelname. Wel waren zij vertegenwoordigd op de 1500 meter. In de B-divisie voor heren was er een 20e plaats voor Sebastian Druszkiewicz in 1.53.674 minuten
  In de B-divisie voor dames was er weer een uitstekende 2e plaats weggelegd voor Nikola Zdrahalova in 1.58.805 minuten .
  Hier was er plek 16 voor Natalie Kerschbaummayr in 2.03.471 minuten, In de A-divisie werd Martina Sablikova 7e in een tijd van 1.58.011 minuten


   
 3. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Vandaag WK afstanden in Inzell (Dui) van start.

  In het Zuid-Duitse Inzell gaat vanmiddag het wereldkampioenschap schaatsen per individuele afstand van start. Op de 3000 meter voor dames rijdt Martina Sáblíkováin de 10e en laatste rit tegen de Wit-Russische Zoejeva. De start van de eerste rit op deze afstand staat gepland op 16.45 uur 
   
 4. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Sábliková heeft haar wereldtitel op de drie kilometer terug

  Martina Sábliková heeft voor de vijfde keer in haar carrière de wereldtitel veroverd op de drie kilometer. De Tsjechische won vorige week voor het eerst in drie jaar tijd een wereldbeker om de drie kilometer en had daarmee al aangetoond precies op het goede moment in vorm te zijn.

  [​IMG]

  Sábliková zegevierde in 3.58,91 en verwees Antoinette de Jong daarmee naar het zilver. De Jong gaf een halve seconde toe: 3.59,41. Het brons ging naar de Russische Natalia Voronina.

  De Tsjechische pakte twaalf jaar geleden haar eerste wereldtitel en heerste jarenlang op de twee lange afstanden, de drie en de vijf kilometer. De laatste jaren had Sábliková echter weinig meer gewonnen. Het maakte haar versnelling in het tweede deel van de race en haar veertiende wereldtitel in totaal des te indrukwekkender.

  Bron: nos.nl
   
 5. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Sablikova pakt tiende WK-goud op 5000 meter

  Martina Sablikova heeft op magistrale wijze goud gewonnen op de 5000 meter bij de WK afstanden in Inzell (6.44,85). Het was de tiende gouden WK-medaille voor de Tsjechische op rij op de vijf kilometer.

  Esmee Visser, de olympisch kampioen van Pyeongchang, werd in een persoonlijk record knap tweede (6.46,14). Het brons ging naar de Russische Natalia Voronina (6.50,39).

  Sablikova kwam dit seizoen laat op gang. Bij de wereldbeker in Polen kwam de oudgediende niet verder dan de vijfde plaats. Met haar overwinningen op de 3000 meter vorig weekeinde bij de wereldbeker in Hamar en donderdag bij de WK in Inzell toonde de Tsjechische stayer aan, dat ze net op tijd toch weer haar topvorm had gevonden.

  Bron: ad.nl
   
 6. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  De slotdag van het WK afstanden in Inzell

  Op de laatste dag van het wereldkampioenschap afstanden in Inzell werden de 1500 meter en de massastart afgewerkt. Nikola Zdrahalova mocht namens Tsjechie meedoen op de 1500 meter en werd 17e in een tijd van 1.57.426 minuten.

  Toch wel opmerkelijk was de deelname van de Tsjechische vrouwen aan de massastart. Het team bestaande uit Nikola Zdrahalova en Natalie Kerschbaummayr werden resp. 16e en 17e in het veld van 24 deelneemsters.
   
 7. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Na bijna 13 jaar verbetert Sábliková wereldrecord op 3.000 meter

  Martina Sábliková heeft bij de WK allround in Calgary het wereldrecord op de 3.000 meter verbeterd. De Tsjechische schaatsster klokte op het ijs in Calgary 3.53,31. Daarmee was ze 0,03 seconde sneller dan het oude record van de Canadese Cindy Klassen uit 2006.

  [​IMG]

  Door het wereldrecord schoof viervoudig wereldkampioene allround Sábliková van de dertiende naar de tweede plaats in het algemeen klassement. Ze heeft op de 1.500 meter zondag een achterstand van 2,88 seconden op titelverdedigster Miho Takagi.

  "Ongelooflijk", vertelde Sábliková na haar rit. "Ik heb het eerder geprobeerd en vandaag dacht ik ook: nu ga ik gewoon! Het was wel heel spannend, want 0,03 is bijna niets. Toch is dit perfect, want ik heb het geprobeerd en het is gelukt. Echt nice!"

  Bron: nos.nl
   
 8. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechië heeft een super-kampioene.

  [​IMG]
  Martina Sablikova krijgt de felicitaties na haar titel bij WK allroundschaatsen. © ANP
  Titel Sablikova na spectaculair wereldrecord op 5 kilometer

  Brons voor De JongMartina Sablikova heeft op imponerende wijze haar vijfde wereldtitel allround veroverd. De 31-jarige schaatsster uit Tsjechië sloeg toe op de afsluitende 5000 meter. Ze reed in de voorlaatste rit met 6.42,01 een wereldrecord en stelde daarmee de Japanse klassementsleidster Miho Takagi voor een zware opdracht.

  De titelhoudster, die nog weinig ervaring heeft als stayer, mocht bijna 15 seconden verspelen op de langste afstand. In de slotfase van haar race moest ze zich echter gewonnen geven. Haar tijd van 7.02,72, een persoonlijk record, was nog wel goed voor zilver in het eindklassement. Het brons was er voor Antoinette de Jong.

  Bron: ad.nl
   
 9. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Opvolgster Sablikova staat klaar
  Door de euforie die het grootse kampioenschap van Martina Sablikova met zich meebracht zijn de resultaten van Nikola Zdrahalova naar de achtergrond verdrongen. Terugblikkend heeft zij dit seizoen goede resultaten geboekt, tijdens meerdere wedstrijden. Ook de behaalde tijden van het afgelopen WK mogen er zijn. Zo was er een 8e plaats op de 500 meter in een tijd van 38.91 seconden, 18e op 3000 meter in 4.09.24 minuten en 14e op 1500 meter in 1.55.81 minuten
  Met een uiteindelijke 15e plaats van 22 deelneemsters en een puntentotaal van 119.053 in het algemeen klassement mag zij niet ontevreden zijn.
   
 10. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Opnieuw wereldrecord voor Sábliková op 3000 meter

  Martina Sábliková heeft in Salt Lake City haar wereldrecord op de 3.000 meter verbeterd. Tijdens de wereldbekerfinale zette de Tsjechische 3.52,02 op de klokken en won daarmee ook het eindklassement in de wereldbeker.

  Drie wereldrecords in acht dagen

  Sábliková had vorige week tijdens de WK allround zowel op de 3.000 als de 5.000 meter een wereldrecord gereden. Acht dagen later was het opnieuw raak voor de Tsjechische, die maar liefst 1,29 sneller was dan in Calgary.

  Daarvoor was het record op de 3.000 meter maar liefst dertien jaar in handen geweest van de Canadese Cindy Klassen.

  "Toen ik de andere tijden zag, dacht ik, mijn god, ik moet een wereldrecord rijden", zei Sábliková. "De laatste twee rondjes waren heel zwaar, maar het is een fantastische tijd."

  Bron: nos.nl
   
 11. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

Deel deze pagina