Een recept voor lekkere gevulde koekjes, het zijn een soort 'op elkaar geplakte zandkoekjes' met vulling."
Ingrediënten voor de koekjes:
420 gr. meel 280 gr. boter 140 gr. suiker
1 pakje vanillesuiker 2 eieren
Ingrediënten voor de vulling:
60 tot 120 gr. suiker 1 ei 1 kleine eetl. melk
3/4 theel. oploskoffie 2 theel. cacaopoeder
Bereidingswijze:
Doe de ingrediënten voor de koekjes in een kom en kneed het met koele hand door elkaar tot gelijkmatig deeg. Druk het deeg op het aanrecht uit en rol het uit tot niet te dikke lap. Druk er vormen uit. Van alle vormen een even aantal, dit i.v.m. vullen. Bak de koekjes midden of net boven het midden van de oven op stand 3 of 4. (140-160 graden). Ze zijn gaar als ze goudbruin zijn of bijna goudbruin.
Meng de ingrediënten voor de vulling door elkaar. Besmeer de koekjes als ze koud geworden zijn. Doe ze dan per 2 op elkaar. Ook met jam i.p.v. de pastavulling erg lekker!
Ingrediënten voor de koekjes:
420 gr. meel 280 gr. boter 140 gr. suiker
1 pakje vanillesuiker 2 eieren
Ingrediënten voor de vulling:
60 tot 120 gr. suiker 1 ei 1 kleine eetl. melk
3/4 theel. oploskoffie 2 theel. cacaopoeder
Bereidingswijze:
Doe de ingrediënten voor de koekjes in een kom en kneed het met koele hand door elkaar tot gelijkmatig deeg. Druk het deeg op het aanrecht uit en rol het uit tot niet te dikke lap. Druk er vormen uit. Van alle vormen een even aantal, dit i.v.m. vullen. Bak de koekjes midden of net boven het midden van de oven op stand 3 of 4. (140-160 graden). Ze zijn gaar als ze goudbruin zijn of bijna goudbruin.
Meng de ingrediënten voor de vulling door elkaar. Besmeer de koekjes als ze koud geworden zijn. Doe ze dan per 2 op elkaar. Ook met jam i.p.v. de pastavulling erg lekker!