Milieu/klimaat

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
images


Meer info kan je hier vinden.
 
Luchtverontreiniging

Zeven plaatsen in Tsjechië zitten dit jaar constant boven de toegestane norm. Daarvan zijn 6 plaatsen in de regio Ostrava. De zevende plaats is de stad Brno.

In bijlage foto Ostrava, en kaartje met "vuile" plaatsem regio Ostrava.
JOG421445_smog_OV_jpg.jpg

Knipsel.JPG
Bron: iDNES
 
In Líšná (Rokycany) is van een boerenbedrijf mest geloosd in het riviertje ter plaatse. Schade voor lijkt enorm. Brandweer is bezig het water te verdunnen om de schade zoveel mogelijk te beperken.

Bron: Ceske Noviny

1275567434_201006030180_PRG_1.jpg
 
Friday for Future, op de site van Radio Praha las ik dat er vandaag ook in Praag een demonstratie is georganiseerd voor en door scholieren.
Ben benieuwt of deze beweging hier in Tsjechië van de grond komt, hoe komt dit thema in de media aan in Tsjechië ?
 

kuurgast

Donateur
Friday for Future, op de site van Radio Praha las ik....
....hoe komt dit thema in de media aan in Tsjechië ?
Het artikel is te lezen op radio.cz/en + radio.cz/de.
Lucie Myslíková kennen we nog als het scoutmeisje die in Brno tegenover de neonazi's.
Studenten marcheerden ook voor het klimaat
Niet alleen in Praag maar ook in andere Tsjechische steden protesteerden studenten, zoals in Ostrava, Olomouc en Liberec. De milieubeweging Friends of the Earth en Greenpeace en ongeveer honderd wetenschappers en academici steunden de gebeurtenissen. Bron visegradgroup.eu/news.

Alle media besteden uitgebreid aandacht aan de protesterende studenten zoals eerder genoemde Radio Praha.
Wat me wel opvalt zijn de reacties onder de artikelen dat ze mensen kritiek hebben op protesten onder schooltijd en dat ze "trollen zijn die betaald worden" om te protesteren etc.
In onderstaande quote heb ik er een aantal reacties samengebracht van lidovky.cz + novinky.cz.
Dnes je smutné 80. výročí německé okupace.
Novinky mlčí .Studenti mlčí. Všichni mlčí...
Ale indoktrinovaní "studenti" přesto "vyrazili do ulic". Ulít se z vyučování...
Přitom mohli ukázat své "odhodlání bránit klima" tím, že mohli demonstrovat ve svém volnu, v sobotu...
Odhodlání neukázali, jít "demonstrovat" v době vyučování je pohodlnější.
Tak jako manifestuje jejich vzor , švédská "aktivistka" Greta , které je údajně 16 let....
Mimochodem, přijela Eko-Greta na mítinky na ekologickém kole,elektromobilem či připlula ekologickou plachetnicí ..???
Pochybuji.
Vandaag is de trieste 80ste verjaardag van de Duitse bezetting.
Het nieuws is stil. Studenten zijn stil. Iedereen is stil ...
Maar geïndoctrineerde 'studenten' gingen toch 'de straat op'. Ga weg van school ...
Daarbij konden ze hun "vastberadenheid om het klimaat te verdedigen" tonen door in hun vrije tijd op zaterdag te demonstreren ...
De vastberadenheid heeft niet aangetoond dat het "demonstreren" op het moment van lesgeven comfortabeler is.
Net zoals hun patroon zich manifesteert, de Zweedse "activist" Greta, die naar verluidt 16 jaar oud is.
Trouwens, Eko-Greta kwam op vergaderingen op de ecologische fiets, elektrische auto of aangekomen door ecologische zeilboot .. ???
Ik betwijfel het.


V článku je citována jedna věta z demonstrace: „Klima se mění, proč ne my?!“ Ta věta je velmi správná. Mladí ničitelé životního prostředí na jedné straně protestují, na straně druhé nejsou ochotni se vzdát všech těch "výdobytků" moderního světa, které s sebou ničení živ. prostředí přinášejí. Stále nové mobily, lyžování na uměle zasněžených svazích, mrhání pohonnými hmotami šílenými jízdami v autech a na motorkách, pohazováním obalů z fastfoodů atd. V Německu prezident takovou demonstraci studentů přiletěl podpořit z Berlína cca 300 km daleko. Kolik se přitom spálilo benzinu? Kolik spalin zamořilo ovzduší? Takže, mladí demonstranti a ochránci ŽP: Změňte se vy a namísto nesmyslných pochodů změňte svůj způsob života. Kam jste odhodili své transparenty?
Eén zin uit de demonstratie wordt geciteerd in het artikel: "Het klimaat verandert, waarom wij niet?!" De zin is heel correct. Aan de ene kant protesteren jonge milieuvernietigers en aan de andere kant zijn ze niet bereid om alle 'prestaties' van de moderne wereld die de vernietiging met zich meedraagt op te geven. Ze brengen milieu. Nieuwe mobiele telefoons, skiën op besneeuwde hellingen, brandstof verspillen met krankzinnige auto- en motorritten, fastfoodpakketten gooien, enz. In Duitsland kwam een studentendemonstratie Berlijn ondersteunen vanaf ongeveer 300 km afstand. Hoeveel was benzine verbrand? Hoeveel rookgas heeft de lucht vervuild? Dus, jonge demonstranten en milieuactivisten: verander jezelf en verander je manier van leven in plaats van onzinnige marsen. Waar heb je je banners laten vallen?

Studenti??? Děti nic jiného než hloupé děti kteří neví jak se vydělává na živobytí. Měli spíš protestovat proti chudobě, zdražování a migrační POLITICE EU. To by bylo záslužné a k věci.
Studenten ??? Kinderen niets dan domme kinderen die niet weten hoe ze hun brood verdienen. Integendeel, ze moesten protesteren tegen armoede, prijsstijgingen en het migratiebeleid van de EU. Dat zou verdienstelijk en to the point zijn.

Pokud si myslíte, že jsou to jen hloupé děti, tak jste nejspíš hloupý Vy a pokud tak soudíte podle svých potomků, tak se zamyslete hlavně nad sebou. Myslím, že těm studentům není lhostejné v jakém světě budou žít a to je dobře.
Als je denkt dat het gewoon stomme kinderen zijn, ben je waarschijnlijk dom, en als je aan je afstammelingen denkt, denk dan aan jezelf. Ik denk dat die studenten niet onverschillig zijn voor de wereld waarin ze zullen leven en dat is goed.

Tohle bych ocenila, kdyby protestovali po vyučování. Takto je to jenom jejich vyčuranost. Jestli chtějí něco změnit, tak ať začnou u sebe. Třeba tím, že se občas odpojí od elektřiny a nechají aspoň dva dny v týdnu vypnuté počítače a mobily. A začnou chodit pěšky místo toho, aby se všude nechávali vozit autem.
Ik zou dit op prijs stellen als ze na de les protesteerden. Dit is gewoon hun uitdrijving. Als ze iets willen veranderen, laat ze dan samenkomen. Bijvoorbeeld door af en toe los te koppelen van elektriciteit en computers en mobiele telefoons te laten staan gedurende minimaal twee dagen per week. En ze lopen te voet in plaats van overal met de auto te worden bestuurd.

namisto demonstrace meli cistit lesy, rybniky, potoky,ulice,.. pak by je snad nekdo bral vazne.
in plaats van de demonstraties moesten ze de bossen, de vijvers, de beken, de straten schoonmaken, en misschien nam iemand ze serieus.

Co na to daňoví poplatníci,kteří těmto "studentům" platí studium a ne demonstrace? Dnes se učitelé bojí něco těmhle studentíkům zakázat,protože se okamžitě do nich pustí úslužná média Bruselu,ochránci lidských práv,sluníčkáři,podpalači z neziskovek atd.I za komoušů byl učitel někdo a měl autoritu.Co jsou dnes učitelé,vidíme všichni. Volební právo bych dal studentům až tehdy kdy sami začnou platit daně.
Wat betalen belastingbetalers voor deze "studenten" en niet voor demonstraties? Tegenwoordig zijn leraren bang om deze studenten te verbieden, omdat de brute media van Brussel, mensenrechtenverdedigers, zonnekloppers, non-profit-makers, enz. De leiding hebben over hen. Ik zou de studenten alleen het recht geven om te stemmen als ze belasting betalen.

Změna klimatu v důsledku činnosti lidí?Já si myslím,že to je jen velmi zanedbatelná záležitost.Myslím si,že na vině je přepólování Země.A s tím nikdo nic nenadělá...
Klimaatverandering als gevolg van de activiteit van mensen, ik denk dat het gewoon een heel onbelangrijk iets is.

Antifácká skautka , aktivistka, organizátorka a levicová bojovnice za klima Lála Myslíková neví o klimatu nic.
Antifácká Girl Scout, activist, organisator en linkse klimaatjager Lucie Myslíková weet niets van het klimaat.
Quote aanklikken om helemaal te lezen.


Minister van Milieu: Tsjechië kan de uitstoot in 2050 met 80 procent verminderen.
De Tsjechische Republiek zou de uitstoot van broeikasgassen met minstens 45 procent in 2030 en met 80 procent in 2050 kunnen verminderen. Minister van Leefmilieu Richard Brabec (Ano) zei in reactie op de studentenstaking van vrijdag op het klimaat. Bron radio.cz/de.
 
Het valt mij op dat politieke partijen die liefst niets willen veranderen, steeds weer met dat spijbelen argument aan komen zetten.
Goed dat de jeugd zich inzet voor veranderingen van levensstijl, daarvoor ben je jong. Van die "vroeg oude" types hoef je niks te verwachten, zo van: mijn opa rookt sigaren, mijn vader rookt sigaren, en ik wil ook sigaren roken.
Bovendien, wat ik van mijn schooltijd herinner, is dat veel tijd werd verknoeid met lesuren die in die tijd belangrijk werden gevonden. Al na enige jaren moest ik vaststellen dat het leven op deze aardbol anders in elkaar steekt. Veel van wat me is voorgekauwd bleek verloren tijd, daarbij vergeleken zijn die paar uurtjes op vrijdagmiddag peanuts.
 
politiek en economie zijn 2 verschillende dingen.
bijv 1e kamer is het van belang dat de eigen prive belangen niet tegen de 2e bijbaan ingaan
als groen link is het van belang zoveel mogelijk niet technische mensen te verzamelen ,om dan iets te gaan verkondigen wat helemaal niet realistisch noch technisch haalbaar is.
als bijv vvd is het van de belang de techniek zo veel mogelijk af te remmen ,hoge import veel interne regelgeving op het gebied van energie.
als ondernemer is het interessant te zien dat je gestimuleerd wordt om grootverbruiker in energie te worden.
naarmate ik minder verbruik ,stijgen de kosten enorm.
natuurlijk zijn er veel dingen te verbeteren.
geen import op zonnecellen uit china .
geen regels voor het plaatsen van de zonnecellen of een windmolen.
geen subsidies ,nergens op
alle vrachtwagens minimaal 2x zo lang.
als je de wereld wilt verbeteren kost dat nu eenmaal heeel veel geld. jammer dat net die mensen die dit willen er absoluut niet voor willen betalen.
 
Kost veel geld, dan maar beter niets doen? Sober leven, kost niets extra, de kinderen naar school brengen met een bakfiets i.p.v. met een S.U.V. bespaart geld, minder vlees eten ook, in de tuin een deel van je voedsel zelf verbouwen spaart transportkosten, verpakking en is goed voor je gezondheid.
De mensen in de westerse wereld, zijn zo druk met kopen van spullen, dingen, nodig, niet nodig, het is een mallemolen geworden van kopen en weggooien, als we niet meer weten waar naar toe, sturen we het per schip naar Afrika, en dit systeem wordt nog eens gestimuleerd door Mario Draghi met zijn goedkoop geld.
Het succes van Marktplaats, komt ook voort uit dit systeem, ik zocht een keer een broodbakmachine, 30 pagina's !! met broodbakmachines, men koopt, geeft een kado met kerstmis, en men wil er weer vanaf.
Met kleding het zelfde, men besteld [ online ] 3 jassen; 2 sturen we terug, want kleur niet mooi, past niet goed, na 3 maand donderen we de jas in de kleding container, de bedrijven in Polen die deze kleding verwerken, weten niet meer waar naar toe met al die kleding [ van slechte kwaliteit ] en die meisjes in Azië maar werken voor een hongerloon.
Er is geen enkel respect meer voor grondstoffen, kwaliteit ,en het werk van een vakman.
Men hoeft heus niet als een vrek te leven , maar dit doorgedraaide systeem van kopen en weggooien kan geen toekomst hebben, en, er is best wel hoop, want er zijn steeds meer [ jonge ] mensen, die zien dat er wat veranderen moet.
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië wil kernenergie uitbouwen

Tsjechië houdt vast aan de uitbouw van kernenergie in eigen land. “Er is geen andere weg dan die van de kernenergie”, zei minister van Industrie Karel Havlicek op de Tsjechische televisie. Voorzien in de vraag met hernieuwbare energiebronnen is “in wetenschappelijk, geografisch en technisch opzicht” niet mogelijk, verklaarde de ondernemer. Enkel “zeer rijke landen” zoals Duitsland kunnen zich dat veroorloven, zei hij voorts.
763


Intussen is bekendgeraakt dat het energiebedrijf CEZ, deels in het bezit van de overheid, maanden geleden al twee dochterondernemingen oprichtte voor de bouw van nieuwe reactors bij de kerncentrales in Temelin en Dukovany. Volgens Havlicek gaat het om een duidelijk signaal dat het investeringsproces van start is gegaan.

Over de voorwaarden wordt nog onderhandeld, klinkt het. De vraag is onder meer in welke mate de overheid zich garant zal stellen voor kredieten voor de financiering van de bouwprojecten. De belangrijkste gegadigden voor de bouw van, in eerste instantie, een nucleaire reactor ter waarde van omgerekend 10 miljard dollar in Dukovany, zijn het Koreaanse KHNP en het Russische staatsbedrijf Rosatom.

Milieuorganisaties klagen in Tsjechië al langer de verouderde staat en pannegevoeligheid van de kerncentrales aan.

Bron: hln.be
 

kuurgast

Donateur
Tsjechische experts: VN-rapport over klimaatverandering roept de planeet op om minder vlees te eten, duurzaam landgebruik te implementeren

Volgens een nieuw rapport van de Verenigde Naties kan de opwarming van de aarde ver onder het streefcijfer van 2 ° C worden gehouden door alleen de uitstoot van broeikasgassen uit alle sectoren, inclusief land en voedsel, te verminderen. Het schetst onder andere ernstige waarschuwingen over de effecten van mondiale eetgewoonten en landbouwmethoden.

Climatoloog Radim Tolasz was deze week de enige Tsjechische vertegenwoordiger op de Intergouvernementele Panel voor klimaatverandering van de VN in Genève. Via een live feed naar het hoofdkantoor van de VN in Praag, onmiddellijk na de publicatie van het speciale rapport van het IPCC over klimaatverandering en land, vatte hij de belangrijkste bevindingen samen.
Het IPCC zegt dat landbouw, bosbouw en ander landgebruik goed zijn voor 23 procent van door mensen gemaakte broeikasgassen. De landbouw alleen is verantwoordelijk voor 44 procent van de uitstoot van methaangas, een belangrijke bijdrage aan het 'broeikaseffect' en dus de opwarming van de aarde.

Tolasz merkte op dat het eten van minder vlees zou bijdragen tot het verminderen van methaangas geproduceerd door vee. Mede om deze reden beveelt het IPCC-rapport een dieet aan dat veel zwaarder is voor fruit, groenten en peulvruchten.
Volgens het IPCC-rapport moet duurzaam landbeheer maatregelen voor het vasthouden van water en veenlandherstel omvatten. Ecoloog Vojtěch Kotecký van de lokale denktank Glopolis zei dat hij hoopte dat het VN-rapport de Tsjechische regering tot actie zou aanzetten, met het argument dat een aantal belangrijke stappen vrijwel onmiddellijk konden worden gezet.
“Er zijn praktische dingen die de staat zelfs morgen zou kunnen doen. Een anti-bodemerosiebesluit is al twee jaar geleden opgesteld en kan echt morgen worden ondertekend. Dat zou een groot verschil maken bij het houden van biomassa in de bodem."
“Wat de landbouw betreft, moet de staat beslissingen over wat alleen wordt geteeld niet overlaten aan de particuliere eigenaren die ongeveer de helft van het land in handen hebben. De staat moet proactief zijn op het gebied van duurzaamheid en verantwoordelijk zijn bij het uitdelen van subsidies. ”

Krachtens de Overeenkomst van Parijs heeft Tsjechië toegezegd de broeikasgasemissies tegen 2030 met 40 procent te zullen verminderen. Het land is de vijfde grootste vervuiler in Europa en de twintigste grootste ter wereld op het gebied van CO2-uitstoot.
Het houden van de opwarming van de aarde ver onder de doelstelling van 2ºCelsius kan alleen worden bereikt door de uitstoot van broeikasgassen uit alle sectoren, inclusief land en voedsel, te verminderen, volgens het ‘Speciaal rapport over klimaatverandering en land’ van het IPCC.
Bron radio.cz/en.
 

kuurgast

Donateur
Agrarische kamer kritisch over VN-rapport waarin wordt opgeroepen tot vermindering van de veehouderij.

Een van de regionale hoofden van de Tsjechische Agrarische Kamer, Jaroslav Šíma, vertelde het Tsjechische persbureau dinsdag dat Tsjechische boeren tegen zijn wat zij zien als een campagne om varkens- en veehouderijen te beschrijven als een belangrijke producent van broeikasgassen. De verklaring werd afgelegd als reactie op het speciale rapport van vorige week door het Intergouvernementeel Panel van de VN over klimaatverandering, waarin ook de effecten van mondiale eetgewoonten en landbouwmethoden werden onderzocht.

Het speciale IPCC-rapport zegt dat het niet langer voldoende is om de CO2-uitstoot in de energiesector en het transport te verminderen. In plaats daarvan zijn volgens het document ook reducties van broeikasgassen geproduceerd door landbouw noodzakelijk. Afgezien van veranderingen in het gebruik van land, strekt dit zich ook uit tot het verminderen van de hoeveelheid vleesconsumptie.

Het lijkt er echter op dat de Tsjechische Landbouwkamer die mening niet deelt. Op dinsdag een van de bestuursleden, Jaroslav Šíma, klaagde over oproepen om de hoeveelheid varkens en runderen in het land te beperken.

"Wat een idee! Iedereen weet dat landbouw [en bosbouw] verantwoordelijk zijn voor 23 procent van de uitstoot van broeikasgassen. Maar niemand heeft in het rapport ontdekt wie de andere 77 procent produceert en hoe we daarmee moeten stoppen. "

De heer Šíma vervolgt dat eventuele beperkingen eerst moeten beginnen in Duitsland en Frankrijk, waar het aantal runderen hoger is.
“Is dat waar we het eerst naar toe gaan en hun niveaus verlagen naar de onze? Kunnen we dit vervolgens oplossen als een wereldwijd probleem? Niemand zal me deze vraag beantwoorden. '

Volgens de Eurostat-gegevens van 2017 lopen Frankrijk en Duitsland de Tsjechische Republiek ver voor op hun rund- en varkenspopulatie. Ze behoren echter ook tot de grootste en dichtstbevolkte lidstaten van de Europese Unie.
Bovendien zijn hun productieaantallen niet ver hoger dan die van sommige andere lidstaten. In 2017 produceerde Spanje bijvoorbeeld meer varkens dan Frankrijk of Duitsland.

De Tsjechische varkens- en rundveehouderij heeft sinds de Fluwelen revolutie een zeer aanzienlijke daling gekend. Volgens het Tsjechische persbureau is de veehouderij met 55 procent gedaald, terwijl de varkensproductie slechts 30 procent bedraagt van wat het in 1989 was.

Volgens de heer Šíma zal het verminderen van de veehouderij ook leiden tot het gebrek aan mest voor Tsjechische velden, waardoor de behoefte aan meststoffen toeneemt.
Bron radio.cz/en.
 

Ad Verschoor

Donateur
Schipper bekeurd voor ontgassen op de Waal

Een 29-jarige Tsjechische schipper van een Nederlandse binnenvaarttanker is door de waterpolitie betrapt op illegaal ontgassen. Dat gebeurde op de Waal ter hoogte van IJzendoorn.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid, die aan boord waren van een politieboot, constateerden de overtreding. Ze zagen dat er vanaf twee ventilatoren slangen waren aangesloten op het leidingsysteem en hoorden dat er ventilatoren in werking waren.

Explosiegevaar
Om te controleren of er sprake was van ontgassen, zijn de agenten aan boord van de tanker gestapt. De schipper verklaarde dat hij zijn lege tanks aan het ventileren was na het vervoer van gasolie en nafta. Daarmee was hij volgens de politie begonnen toen er geen explosief mengsel meer was geconstateerd. Uit metingen van de politie bleek echter dat er nog wel degelijk explosiegevaar was. Ook werd een te grote hoeveelheid van de giftige stoffen tolueen en styreen gemeten.

Bron: ad.nl
 
Tolueen en Styreen MAG je in Nederland gewoon ontgassen als je dit op de voorgeschreven manier doet. Gasolie is geen thema maar Naptha valt onder de verboden stoffen. TENZIJ je onder de 10% benzeen zit.
En dat het een Tsjechische schipper is, is toeval. Maar gezien het grote aantal Tsjechen en Polen niet verwonderlijk.
 

Ad Verschoor

Donateur
Tegen de Poolse bruinkoolmijn wordt geprotesteerd door de buren
De Tsjechische Republiek verzet zich tegen de uitbreidingsplannen van een Poolse bruinkoolmijn.

Turow2012Panorama_short.jpg

Panorama Turówmijn – auteur Atalanta CC BY-SA 3.0

Het Tsjechische ministerie van Milieu heeft vrijdag een negatief advies uitgebracht over de uitbreiding van de Poolse bruinkoolmijn van Turów in de buurt van de Tsjechisch-Poolse grens, op grond van mogelijke milieuschade. Het Tsjechische geologisch onderzoek en de nabijgelegen regio Liberec, die door de uitbreiding getroffen zouden kunnen worden, bevestigden de verklaring.

Als Polen het advies negeert en de mijnbouw opvoert, zal Tsjechië financiële compensatie eisen voor mogelijke schade, aldus het Poolse persbureau PAP. De Tsjechen willen ook dat er een muur komt die het wegstromen van grondwater tegenhoudt. Bovendien eist Tsjechië dat het grondwater en de geluidsniveaus op lange termijn in de gaten worden gehouden en dat de getroffen gemeenten op alternatieve wijze van drinkwater worden voorzien als de mijnbouwactiviteiten leiden tot het verlies van grondwater.

De mijn levert bruinkool aan de naburige energiecentrale van Turów, die 8 procent van de Poolse energievoorziening genereert. De mijnwerker van de PGE-groep, de eigenaar van de installaties, heeft plannen om er tegen 2044 bruinkool te winnen. Het bedrijf is van plan om de mijnbouw uit te breiden tot 30 vierkante kilometer en tot een diepte van 330 meter onder het niveau van de omgeving.

Bron: PAP, Polish Radio (English version)
 

Ad Verschoor

Donateur
Waarom de klimaatbeweging zélf het grootste gevaar is

De grootste bedreiging voor vrijheid, democratie en welvaart gaat uit van de arrogante en soms gewetenloze ideologie van de klimaatbeweging. Dat stelt de Tsjechische oud-president Vaclav Klaus in zijn boek Blauwe Planeet In Groene Kluisters.

De klimaatbeweging is misschien ooit met de beste bedoelingen aan het milieuthema begonnen, maar heeft inmiddels nog maar weinig met het milieu te maken. Al Gore waarschuwde jaren geleden in New York dat ‘we met een planetaire catastrofe worden geconfronteerd’.

Onzin
Hij zei dat de schade aan de planeet onherstelbaar zal zijn als we niets doen. Klaus wees erop dat de planeet in de geschiedenis voortdurend is veranderd als gevolg van natuurlijke processen zoals de werking van de zon. Het is volgens de oud-president onzin dat we getuige en oorzaak zijn van een klimaatcatastrofe. Hij stelt dat de klimaatbeweging een anti-menselijke ideologie aanhangt.

Fascisme
We moeten niet wachten tot de burger begrijpt wat er aan de hand is, maar gelijk beslissingen nemen. Daarbij bepalen degenen die weten waar het om gaat natuurlijk wat er gaat gebeuren, aldus Klaus. Hij verwijst naar een aantal schrijvers die wijzen op het historische verband tussen de klimaatbeweging en het fascisme. Zo sprak Peter Staudenmaier, die de groene vleugel van het Duitse nationaalsocialisme onderzocht, van ‘belangrijke ideologische raakvlakken’.

Alles
Klaus beschouwt de klimaatbeweging als de belangrijkste antiliberale ideologie van onze tijd. Zij wil radicaal en tegen elke prijs de wereld veranderen, ook als dat ten koste gaat van de vrijheid van het individu of zelfs mensenlevens. Het is een ideologie die de mens, zijn gedrag en de maatschappelijke orde wil veranderen. Kortom: alles.

Bron: ninefornews.nl
 

kuurgast

Donateur
Tsjechische president: “Klimaatverandering is nieuwe religie, ik ben een klimaatketter”

Miloš Zeman wijdde het grootste deel van zijn kerstboodschap, uitgezonden op 26 december vanaf de presidentiële retraite in Lány, aan de kwestie van klimaatverandering, wijzend op temperatuurschommelingen van miljoenen jaren.

Hij zei dat de klimaatverandering wordt besproken als een nieuwe religie, waarbij hij zichzelf als ketter beschouwt. Dit werd door de Tsjechische president Miloš Zeman in zijn kersttoespraak verklaard. De staten van de EU dreigden door “klimaatbescherming” achterop te raken bij andere regio’s.

In zijn kersttoespraak bekritiseerde Zeman met scherpe woorden de “strijd tegen de klimaatverandering”: “Er wordt een nieuwe religie gemaakt uit de discussie over de klimaatverandering. Sta me daarom toe om een ketter tegen te zijn.”

Zeman benadrukte ook dat Europa zichzelf in de voet schiet met de nodige maatregelen “voor het klimaat”.
De EU-landen liepen het risico achterop te raken bij andere delen van de wereld als gevolg van de maatregelen voor de zogenaamde klimaatbescherming. Zeman waarschuwde: “Het zou theoretisch kunnen gebeuren dat de industrie zich verplaatst naar een plaats waar de energieprijzen lager zijn en de EU een ecologisch museum wordt met een lagere levensstandaard voor haar inwoners.”

Net als vorig jaar beschermde Zeman premier Andrej Babiš. De miljonair wordt onderzocht op verdenking van subsidiefraude; Honderdduizenden hadden tegen het regeringshoofd gedemonstreerd en hem gevraagd af te treden.
Zeman bekritiseerde de demonstranten en verdedigde Babiš: "In een parlementaire democratie die we zijn en blijven, komen en gaan leiders op basis van de resultaten van vrije verkiezingen. Punt."
Bronnen radio.cz/en + deutsch.rt.com.
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
Mattoni jako první v Česku prodává minerálku ve vratných PET lahvích.
Mattoni is de eerste in Tsjechië die mineraalwater in herbruikbare PET-flessen verkoopt.
Bron domaci.ihned.cz.

Het was me nooit opgevallen maar......hebben ze in Tsjechië nog steeds geen statiegeld flessen?
 
Ik hoop ook niet dat het komt. Dat gesleep met die flessen weer naar de supermarkt. Nu kan je ze gewoon plat maken en in de container voor plastic afval doen. Wel zo gemakkelijk, aangezien die op bijna iedere straathoek staan.
 
Bovenaan