Jak se vyrovnáváte s holandskou kulturou

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Zvykli si jiní (co mysleli, že si nikdy nezvyknou a byli hroozně nešťastní :( ), zvykneš si i Ty:ja:! A až se jednou vrátíš zase domů, bude se Ti stýskat....

To je prave to. Po case si tu zvyknes.A kdyz ne, a vratis se,bude se ti styskat.:slik:
Proto musis si dobre vse promyslet.
Myslim,ze nejdulizitejsi je vedet,jestli to vse opravdu chces.Zda-li je to opravdu tve prani.Nerikam to jen tak do vetru.
Ze skusenosti.
Preji ti spravne rozhodovani.
 
je fakt, že minulý léto stálo za to ;) v šest hodin večer 33 stupňů? :slik:

Tak to nebrat! :tohot:
Za slunickem a teplem holt musime nekam na jih k mori nebo do Cech. Fakt je, ze kdyz jsem v Cesku a nemuzu vedrem spat, tak taky nadavam.
Jinak vyhodou mistniho klimatu jsou celkem teple zimy, byly doby, kdy tu nebyl nekolik let snih.... tak se mi to libi. Az posledni dva roky se tady nejak ochladilo....:koud:.
 
K tem skokovym sebevrazdam...to mas vsude. V nasem udoli kousek od Brna vede zeleznicni most a tam skakali sebevrazi jeden za druhym. V proslunenych Cechach v prekrasnem koute prirody podhuri Ceskomoravske vrchoviny...A kriminalita je v NL podle meho nazoru podobna jak v Cechach. V mem rodnem Brne jsem se na ulici v noci kolikrat bala...tady v Amsterdamu jsem se nebala snad nikdy...a dest tomuhle mestu slusi, splachne spinu a prach, mesto se cele trpyti, dobre se dycha...myslim, ze na kazdem miste na svete si clovek muze najit neco dobreho i neco spatneho. Dulezite je, co vlastne chces od sveho prestehovani ziskat. Co se chces naucit - o sobe, o jine kulture, zemi...
 
Clovek se na to musi podivat z te druhe stranky. Pri osklivem pocasi je cas na klubove aktivity, konicky ci jine zaliby. Vsak v Holandsku je snad klub pro vsechno - od fotografovani, sbirani znamek, minci, pocitacove kluby, i ja jsem propadla plno hobby aktivitam a nemam cas ani myslet na deprese.

V Hoofddorpu jsou take sportovni aktivity, fitnes centra, bazen, bowling, proste pro kazdeho neco. :top: Jednou rocne tu mame i kone (parkur, drezuru). Prilehly park je centrem kulturnich aktivit.

A tim to nekonci - treba take i muzea a moznost vlastnit rocni slevovou kartu pro volne vstupy do mnoha mist (muzea, zamky, kulturni centra).

Fakt? Ja myslela, ze je to jenom pro duchodce? Treba takovej "knutselclub", kde se vyrabeji vanocni prani....:?:
 
Jóóó to bych si přála, ale jak toho docílit? Už jsem pokročila do fáze, kdy si objektivně dokážu říct, že život je ve svý podstatě naprosto úžasnej, ale nedošla jsem k tomu, jak si to uvědomit "až do morku kostí" a ten pocit zase neztratit. Holt je přede mnou asi kus práce...

No, jestli to opravdu chci? Stěhovat se do Holandska? Popravdě by mě v životě nenapadlo, že odejdu z rodný hroudy, byť jen na nějaký čas a už vůbec ne do NL. Proč? Protože nemám ráda změny :D Ale stát na jednom místě mě taky nebaví. To si ale pěkně protiřečím, co? :confused: Co vlastně chci? To teda vážně netuším, ještě jsem k tomu nedospěla a nebo jsem tak nedospělá? :fool:
 
To muzu potvrdit. Nemecko je opravdu podobnejsi Cesku, jsme tu dva roky a po Holandsku se mi trochu styska. Ale jen trochu. A ten dest me porad neskutecne s..., asi i proto, ze jsme se, bohuzel, prestehovali do pry nejdestivejsiho mesta v Nemecku. Mistni to rikaji.
 

MartinaK

Moderator
Jak se vyrovnáváte s holandskou kulturou...
Porpavde, neni se s cim vyrovnavat, proste to vem se vsim vsudy, nebo nech lezet... :lmfao:
Prvni krok do neznama je vzdycky tezky, ale kdo ho dokaze udelat, nelituje... to uz se zde da vycit na Forum. Zila jsem v mnoha jinych zemich, Holandsko mne oslovilo... neni co dodat. Navic nejsou hranice zavrene jako drive, kdyz se nelibi, vzdy je moznost se vratit ci zkusit jinou zemi!:top:
 

MartinaK

Moderator
Fakt? Ja myslela, ze je to jenom pro duchodce? Treba takovej "knutselclub", kde se vyrabeji vanocni prani....:?:

Fakt... kdo hleda, ten najde. A neni to jen o "knutselclubech". Zalezi na Tvem zajmu... take tuincentra ci self-do-shops treba poradaji ruzne "workshopy".

To ne, ale treba Nemecko nebo Rakousko se mi zda kulturou a zvyky hodne podobne Cesku. To se o Holandsku rict neda....

Souhlasim... Nemecko mi pripada zeme vse podle pravidel. V Holandsku je to vse proti... jak se pravidlum efektivne vyhnout a dodat tomu svuj nazor. :ja::lmfao:
 
Fakt... kdo hleda, ten najde. A neni to jen o "knutselclubech". Zalezi na Tvem zajmu... take tuincentra ci self-do-shops treba poradaji ruzne "workshopy".

Neblazni, na takovy zajmy jsem jeste moc mlada :cheerleader::D.... a navic nemam na takovy blbosti cas, to radsi doma upecu poradnej kolac, ja na nejaky "knutselen" fakt nejsem, tady uz se to uci od skoly.... no a zase neumi nic poradnyho uvarit nebo upect, ale hlavne ze umi udelat na Mikulase "surprise". :stout:
 

Vendula

Actief Lid
Tak, tak, Barbie, na to mame cas po osmdesatce az nebudeme moct chodit, pak uz nam nic jinyho nezbyde, teda jestli se toho dozijeme . :oeps:

Ne ale vazne, aktivit je mnoho, casu malo. Kdyz uz se nejaky cas najde, tak nazouvam "pohory" a prcham mezi louky. Casto mi taky volny dny padnou na uklid rodinneho hnizda, coz me docela stve, ale pres tyden clovek furt jen pracuje a pracuje a pracuje a na nic neni cas. Natoz nekde po vecerech skladat origami:D. Ale zase na druhou stranu je to mozna otazka nedostatecneho time-managementu:lmfao:.
 
Mas pravdu Vendulo,ale tady asi to nebude jen tim vekem.. V sousedstvi mame dve holky kolem 18 ky no a taky vyrabeji pohlednice a navlekaji koralky. Lakali mne do sveho spolku,ale
kdyz jsem odmitla s tim ze radeji sportuji tak mne rekli ze nejsem kreativni..:(
 
Nejste náhodou všichni sportovci a sportovkyně :ja:

V Praze je teď hodně kreativních dílen a kurzů a malování v plenéru, atd. atd. myslím, že to dřív taky nebývalo a i tady je spousta mladých lidí, kteří se věnují kreativním věcem. Proč ne, mě by to vcelku lákalo být v nějakým spolku :)

Každopádně nejste někdo náhodou ve spolku veslařů? Přemýšlím, že bych se na ně zašla podívat ;)
 
ja si myslim ze ak sa niekto niekde rozhodne zit a ekzistovat, tak musi respektovat vsetku kulturu tej krainy inak tam nevydrzi a ked vydrzi tak bude na tom psychicky zle a skor ci neskor sa zbali a pojde tam odkial prisiel.
 
V sousedstvi mame dve holky kolem 18 ky no a taky vyrabeji pohlednice a navlekaji koralky.

ou tak to by som sa ja do holandska asi mala prestahovat na slovensku totiz hlasno kricim ze chcem pracovat rukami a nie ustami alebo hlavou a nejde to a tam by som sa uplne nasla a to aj v pripade ze by to nebola platena praca.
 
...

Rada se divam lidem do kocarku na miminka,jak vypadaji a tak ..mam rada male deti -
jen ze uz par krat se mne stalo ze na mne z detskeho kocarku vykoukl pes..a jednou dokonce obtloustla velikanska kocka.
Psala jsem o tom svoji kamaradce v CR a ona mne rikala ze jeste nic takoveho v Cesku nevidela..ZATIM.
 
Bovenaan