Haardhout

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

pepo

† In Memoriam
Ja het is een houtkachel en daar gooi ik wat steenkoolbriketten samen met het hout en dat brand lekker lang en het is ook nog warm.

Zoals je aangeef de briketten worden te heet en dan smelt je kachel,
ja dat is niet de bedoeling,
mijn kachel is voorzien van die gele hittebestendige platen van 2 cm dik,
als die dikker zouden zijn kan het dan wel, of moet je hele andere platen in de kachel hebben????

Arie cz


De kachelfabricant schrijft altijd voor, wat in de kagel mag. Wat voor type kachel heb je?
 
De kachelfabricant schrijft altijd voor, wat in de kagel mag. Wat voor type kachel heb je?

Deze Kachel gr Arie

Někdo možná namítne, že taková změna vyžaduje vysoké investice, takže se vlastně ani nevyplatí. Ale jak se ukazuje, nemusí to být ani nákladné ani náročné. Stačí si vybrat krbová kamna s proskleným ohništěm, která jsou ideální pro kvalitní a úsporné vytápění a přitápění nejen v chatách a chalupách, ale i rodinných domcích. Pokud si zvolíte některý z typů s teplovodním výměníkem, které lze napojit na standardní vytápěcí systém ( soustava radiátorů), bez problémů vyhřejete celý dům.

krbovkyvymenik.jpg
Krbová kamna GRAND MAX jsou jedním z nejvýkonnějších modelů krbových kamen s výměníkem. Po napojení na stávající soustavu radiátorů v domě vytopí až 220 m3.

Krbová kamny versus krby
Pří výběru vhodného druhu vytápění se nabízí srovnání krbových kamen s klasickými krby. Asi nejpodstatnější výhodou krbových kamen je fakt, že na rozdíl od krbů nevyžadují žádné velké stavební úpravy a jsou podstatně lehčí. Stačí jim jen pevná, nehořlavá podlaha a přívod ke komínu. Přitom nabízejí stejně příjemný pohled na živý oheň. Nezanedbatelnou devizou krbových kamen jsou i nízké pořizovací náklady, které se díky vynikajícím užitným vlastnostem v brzké době vrátí.
Krbová kamna ovšem udělají nejen dobrou službu, ale jsou i atraktivní na pohled a bez obtíží zapadnou do každého interiéru. Romantický pohled na plápolající dřevo v zasklením ohništi si můžete stejně dobře dopřát jak v rodinném domě, tak v městském bytě nebo na chalupě.
 

pepo

† In Memoriam
Heb je Haas & Sohn Grand Max?

Dan geldt:

Použitelné palivo: Kusové dřevo, Ekobrikety, Uhelné brikety
Te gebruiken brandstof: Hout, Ekobriketten, Koolbriketten

Bron: website Haas Sohn
 
In mijn kachel gooi ik s,avonds voor het slapen wat koolbriketten ,scheelt s,ochtends met aanmaken ff poken hout erop en gaan .ik heb ook zo,n combigeval met ronddraaiend asrooster aan de onderzijde .:top:
 

Vodnik

† In Memoriam
DE kachel in de afbeelding een paar postings hoger heb ik in de uitvoering mét warmte wisselaar.

Ik stook daar gewoon hout in maar ook houtbriketten en ook steenkoolbriketten (of hoe die zwarte blokken ook maar heten)

's nachts gaan er langbrandende briketten in die van oa. cocosnoten gemaakt zijn. Deze briketten (ca 10cm diameter en 30 cm lang) blijven bij lage kachelstand (primaire luchttoevoer dicht) ca 8 uur branden.'De volgende ochten wat dun en droog hout erop en het fikt weer lekker!

Nadeel van de koolbriketten vindt ik dat de ruit zo zwart wordt dus die gebruik ik minimaal.

In de documentatie van deze kachel staat overigens wat erin mag en ook hoeveel! Het vermogen van de kachel is maximaal 13 kW waarvan 7 kW in het water gaat zitten.

Pieter
 
Bovenaan