Artsen Tsjechië nemen uit protest ontslag

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Heb ook een arts in de Klatovy -regio hij stuurt mij altijd door naar een specialist en stelt zelf nooit een diagnose .

Het is wel een grappenmaker maar professioneel komt het niet over .Ben benieuwd of hij bij de ontslagen artsen hoort
 

Vodnik

† In Memoriam
...............Ben benieuwd of hij bij de ontslagen artsen hoort


Er zij geen artsen ontslagen, er zijn artsen die ontslag genomen hebben en in sommige gevallen zijn ziekenhuizen daar héél blij mee!

(doorsturen hoeft helemaal geen teken van onkunde te zijn, in tegendeel, zeker als het om een bij de arts bekende patient gaat)
 

Freddy2005

† In Memoriam
Leger biedt chirurgen, reddingswagens en helikopters aan

Het leger beschikt over chirurgenteams, maar vooral over ziekenwagens en helikopters, die voor het vervoer van patienten kunnen gebruikt worden. Dit zegde minister van landsverdediging Alexandr Vondra na onderhandelingen met premier Petr Nečas van volksgezondheid minister Leoš Heger.

Volgens Vondra kan het leger wel niet alle ziekenhuisartsen door militaire dokters vervangen, doch ze zijn bereid te helpen. Het leger kan tot 1000 soldaten, artsen en militaire politie inzetten. Voor het ziekentransport staan vijf helikopters van de reddingsdienst, tien andere helikopters, vijf vliegtuigen en een honderdtal ziekenwagens ter beschikking.

radio.cz

idnes.cz

Verder zullen de Uni-Klinieken de acute medische verzorging zeker stellen, wanneer eind februari de artsen de ziekenhuizen werkelijk zullen verlaten.

Dit verklaarde minister Leoš Heger na onderhandelingen met de verantwoordelijken van de Uni-Klinieken. Premier Petr Nečas verklaarde na het treffen, dat de klinieken crisisplannen aan het maken zijn om de medische verzorging zeker te stellen.
 

char

† In Memoriam
Ik mag toch aannemen dat Wikipedia, als organisatie, daar niet zelf een bijdrage aan geleverd heeft...Of zie ik dat verkeerd?

Char.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Exodus artsen afgewend

"Loonsverhoging en hervorming gezondheidszorg, gerechtigheid voor de artsen”, kopt Hospodářské noviny nadat de regering de belangrijkste eisen van de artsen heeft ingewilligd. Uit protest tegen de lage lonen hadden de artsen massaal hun werk neergelegd. Het Tsjechische economische dagblad beschouwt de overwinning van de vakbonden als de grootste in vijftien jaar. Volgens de krant zal vanaf april 2011 het salaris van iedere arts worden verhoogd met 5.000 tot 8.000 kroon (200-330 euro). In overeenkomst met de eisen van de vakbonden zullen de salarissen in 2013 anderhalf tot drie keer boven de gemiddelde salarissen komen te liggen.

“De maatschappij betaalt eindelijk wat zij de artsen verschuldigd is waardoor de artsen op hun beurt de patienten, die in tegenstelling tot de artsen niet naar het buitenland kunnen vertrekken, betalen wat zij hen verschuldigd zijn”, meldt de krant in een commentaar.

presseurop.eu
 
Artsen krijgen verhoging ,verpleegkundigen niet

Was vandaag in het ziekenhuis en een paar bekende gezichten waren er niet meer .:snotter:
Bij navraag bleek dat een aantal verpleegkundigen in Duitsland was gaan werken uit omdat ze geen loonsverhoging hadden gehad [zo heb ik het begrepen] en daar nu dus voor meer geld werken.:(

Hun plaats is ingenomen door collega,s uit de Oekraïne .:ja:

De arts in kwestie klaagde dat hij nu veel meer zelf moest doen[injecties geven enzo] omdat het nieuwe personeel hier niet toe bevoegd is:kwaad:
 

kuurgast

Donateur
Er zou volgend jaar salarisverhoging komen voor de verpleegkundigen ,dit hangt samen met de hervormingen in de ziekenhuizen. Binnen de Česká asociace sester/Tsjechische Vereniging van verpleegkundigen is onenigheid over de onderhandelingen die gevoerd zijn omdat er geen garanties zijn op loonsverhoging.
Ze zijn het oneens dat de loonsverhoging afhankelijk is van het succes van de hervorming
Bron:zdn.cz.

Wat betreft de hervorming zal het aantal ziekenhuis bedden worden teruggebracht. De patiënt zal meer moeten betalen voor bezoek aan arts ,hogere eigen bijdrage voor verblijf in het ziekenhuis en voor de ambulance (die is nu gratis) voor niet acute noodzaak een kilometer vergoeding moeten betalen.
Bron:idnes.cz.

Er moet meer concurrentie komen tussen ziektekostenverzekeringen.
Kwam een opvallend detail tegen:
Verantwoordelijk voor de gezondheidszorg, werd dit voorstel geïnspireerd in Nederland, waar zijn er verschillende verzekeringsmaatschappijen die meer verantwoordelijkheid hebben, en als ze negatieve financiële resultaten, zijn verplicht om te fuseren met efficiëntere verzekeringen.
Vertaling van eurozpravy.cz
 

kuurgast

Donateur
Salarisverhoging krijgt vorm.

Eindelijk wordt het duidelijker hoeveel salarisverhoging de artsen gaan krijgen. Zoals het er nu uitziet zal dat 6,25% worden en niet de 10% die beloofd was.
Afwachten wat de artsen nu gaan doen.
De minister van volksgezondheid gaat bezuinigingen doorvoeren in de gezondheidszorg waaronder de vergoedingen en verwijzing naar een kuuroord. Daar krijgen minder mensen een vergoeding voor en de tijd van verblijf wordt verkort tot 21 dagen. Nu zijn er mensen die voor bv astma en beginnende diabetes er zomaar naar toe kunnen maar dat is dan over.
Dit zal grote gevolgen voor het personeel in de kuuroorden hebben en waarschijnlijk zullen enkele kuuroorden hun deuren moeten sluiten.
Bronnen:ceskenoviny.cz en zpravy.idnes.cz.
 

kuurgast

Donateur
Het antwoord van de artsen op de loonsverhoging begint met een vriendelijke actie om minister Heger aan zijn belofte van 10% te herinneren. Dit gaat een maand duren waarna de druk opgevoerd zal worden.
Bron:ceskenoviny.cz/news.

Wordt vervolgt.
 

kuurgast

Donateur
Vervolg op actie "Dank je wel ,we gaan"

"Wij blijven, houdt uw beloften" is de titel van de nieuwe acties.
Deze keer doen de verpleegkundigen ook mee aan de actie voor salarisverhoging.
Uitgebreid Duitstalig artikel in radio.cz/de.
 

kuurgast

Donateur
De artsen hebben een nieuw ultimatum gesteld om hun salaris te verhogen naar de eerder gevraagde 10%.
Eind vorig jaar werd hen 6,25% beloofd maar dat wordt niet door alle ziekenhuizen betaald. Als er in april geen verhoging is zullen ze verder plannen maken om actie te voeren.
Bronnen:radio.cz/en en tyden.cz.
 
Bovenaan