Accenture

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Beste 'Traveler',

Ik ben vorige vrijdag aangekomen in Praag en ben vervolgens warm ontvangen op het kantoor in Chodov om mee te gaan op teambuildingsactiviteit. Vandaag is mijn 4e dag dat ik werkzaam ben bij Accenture maar over het werk en de taken als HR functionaris binnen BPO kan ik je niets vertellen omdat ik hier voor een stage (onderzoek) ben en weinig inzicht heb in de dagelijkse bezigheden van de mensen op de werkvloer, misschien kan iemand anders je hier iets meer inzicht in geven. Verder kan ik je vertellen dat ik persoonlijk Accenture als een zeer prettige werkgever beschouw, het kan zijn dat anderen hier met mij over van mening verschillen maar ik denk dat dit in grote mate afhankelijk is van jezelf. Ik denk persoonlijk dat de negatieve opinie over Accenture onder een groep Nederlanders verklaart kan worden doordat ze het 'lifetime-employment idee' hoog in het vaandel hebben staan, wat botst met zo'n grote organisatie die veel verloop kent onder personeel. Ik zou me hier niet al te druk om maken, het is maar net wat je er zelf van maakt. Over huisvesting: ik vond de classifieds sectie van prague.tv en expats.cz erg nuttig om te zoeken naar een woning. Ik heb vanuit Nederland veel gemaild met huisbazen om vervolgens in mijn eerste dagen te gaan bezichtigen. Zodoende maar 2 overnachtingen in een hotel hoeven maken en ik heb nu een prettige kamer in een mooie wijk. Pas wel op met dodgy landlords, als je tussen de advertenties vaak dezelfde naam of hetzelfde e-mail adres tegenkomt dan is dit een makelaar. Deze jongens willen graag een maand huur als beloning, deze komt uit jouw zak. Dit tezamen met een maand huur als onderpand en de huur zelf kan een aanzienlijke aanslag maken op je balans. Probeer dus gewoon met particulieren een afspraak te maken. Ik kan trouwens aan mijn huisbaas vragen of hij nog plaats heeft, hij beheert (sublet) een aantal appartementen naast zijn baan als Engels docent.

Groeten,

Rutger
 
Hoi Rutger,

Bedankt voor je reactie! Goed om te lezen dat je zo positief bent. Dat is ook de indruk die ik heb gekregen van Accenture. Ik ben het indd met je eens dat het een groot verschil maakt met welke instelling en verwachtingen je er in stapt en dat dat van jezelf afhankelijk is. Ik heb er nog steeds alle vertrouwen in en super veel zin in!

Bedankt ook voor je tips mbt huisvesting. Ik zou graag in contact komen met jouw verhuurder. In welke deel van Praag woon je? Is het een zelfstandig appartement?

Groetjes.
 
Hoi,

Aanstaande woensdag heb ik een sollicitatiegesprek bij Accenture en ik heb al veel over dit bedrijf gelezen. Ik heb verder nog een aantal vraagjes voor degene die me dat kan vertellen...

- Hoeveel ben ik kwijt voor een vrij standaard kamer in Praag om te wonen? (liefst zo weinig mogelijk)

- Heeft er iemand alvast een mail of skype adres zodat ik met iemand hierover kan praten die ervaring heeft hiermee of in Praag woont?

- Heeft er iemand ervaring als Junior HR Specialist bij Accenture? en kan diegene mij vertellen of het bevalt? etc.. of meer info geven hierover. (alvast)

De salarissen die zei bieden zijn die bruto of netto? tussen 25.000 Ck - 30.000 Ck?

Groetjes,
Gastvrouw.
 
Beste Gastvrouw,

Ik woon sinds een jaar in Praag en ik heb eigenlijk alleen maar goede ervaringen hier. Bij deze dan ook een reactie op je vragen:

- Hoeveel je kwijt bent aan een kamer ligt natuurlijk aan de locatie, maar als je een eigen appartementje wilt dan ben je meestal tussen de 8000 en 12000 kwijt. Mocht je met huisgenoten willen wonen dan is dat tussen de 5000 en 7000 kronen.

- Mijn emailadres is: heyer87@hotmail.com dus mocht je nog meer vragen hebben dan hoor ik het wel.

- Over werken bij Accenture heb ik geen idee, ik werk zelf voor Expedia.

- Het salaris dat zij bieden is bruto, als het 25000 is dan hou je ongeveer 18500 kronen, mocht het 30000 zijn dan hou je ongeveer 22000 over.

Mocht je nog verdere vragen hebben dan hoor ik het wel.

Succes woensdag!

Groetjes Jorik
 
Hoi Jorik,

Ik ben aangenomen :) en zal per februari in Praag gaan wonen, ik ga nog opzoek naar een woning alvast erg bedankt voor je informatie, ben erg blij dat ik in Praag kan gaan wonen!!!

Ok, nou ik vind het totaal geen ramp om met mensen samen te wonen :) je kan altijd speling hebben natuurlijk of wat anders vinden na een tijdje.. tussen de 5000 en 7000 dus, nice.

Groetjes Gastvrouw
 
Hoi,

Ik heb een kamer 25m2 , fyi :) dus niet meer opzoek, 10 minuten lopen naar het centrum vrij mooie locatie, bedankt voor de informatie !! ik vertrek 30 januari en zal denk ik voorlopig niet veel meer op dit forum aanwezig zijn.

bedankt !
 
Hallo allemaal!

Allereerst iedereen bedankt voor het delen van jullie ervaring. Dit forum is voor mij echt zeer nuttig geweest.

Ik ben zelf ook van plan om voor Accenture te gaan werken in Praag. Aankomende week zal ik dan ook naar Praag afreizen om een indruk op te doen van de stad. Ik zou het echt geweldig vinden om met andere landgenoten in contact te komen en verhalen uit te wisselen. Mocht iemand het leuk vinden om wat te drinken, laat even een bericht achter!

Groetjes,
Joey
 
Beste nederlanders,

Ik ben enkele dagen geleden aangenomen bij Accenture en ik zal daar half augustus beginnen. Dankzij jullie websites heb ik al heel wat woonruimtes kunnen vinden maar heeft toevallig iemand van jullie nog een kamergenoot nodig? Het is natuurlijk altijd leuk/makkelijk om een nederlandse kamergenoot te hebben. Ik ben wel opzoek naar een huisvesting in Praag 1. Dus al heb jij een kamergenoot nodig of je kent een private eigenaar die een woning voor 1 persoon te huur heeft in Praag 1 dan hoor ik het graag.

BVD

Haan
 
Waarom meteen in Praag 1? Ik woon op randje Praag 2, maar ken ook zeer goede locaties net buiten het centrum vanwaar je ook in enkele minuten in het stadshart zit. Houd er rekening mee dat in het centrum wonen vaak wel geluidsoverlast met zich meebrengt. Ik zelf hoor 's nachts (ook doordeweeks) vaak mensen tot 4:00 uur schreeuwen op straat terwijl er toch niet echt dicotheken in de buurt van mijn huis zijn. Overigens is een 1 persoons appartement niet heel goedkoop in Praag 1 (begint ongeveer vanaf 12 a 13.000 CZK), maja ik weet natuurlijk niet welke functie jij gaat doen en welk salaris daarbij hoort?

Succes in ieder geval.
 
Bedankt voor jullie snelle reacties. Ik ben al meerdere keren in praag geweest met vrienden waar we meestal een villa huurde in praag 5 maar deze omgeving was mij meestal iets te rustig. Daarvoor kijk ik voornamelijk naar praag 1 maar ook naar praag 4 aangezien dit dicht bij het werk zou zijn. Ik ben aangenomen als junior hr generalist en ik zal inderdaad in Chodov komen te werken. Ik heb al wat woonruimtes gevonden maar ik dacht dat het vast geen kwaad kon om wat tips en info bij jullie te vragen.
 
Ik ben zelf ook van plan om voor Accenture te gaan werken in Praag. Aankomende week zal ik dan ook naar Praag afreizen om een indruk op te doen van de stad. Ik zou het echt geweldig vinden om met andere landgenoten in contact te komen en verhalen uit te wisselen. Mocht iemand het leuk vinden om wat te drinken, laat even een bericht achter!
Hoi Joey,

ik werk voor Accenture in Nove Butovice als Oder To Cash analist en is echt een hele leuke job. Er word met spoed gezocht naar een Nederlander die dit ook zou willen doen. Het is soms wel hard werken, maar wel erg leuk. Ik heb geen idee wat je achter grond is natuurlijk. Dit is een kantoorklerk baantje en je zal ongveer 22/23.000 in je handen vangen. Als je nog werk zoekt in Praag moet je maar een reactie geven, dan kan ik wat contacten voor je regelen.

Ciao,
Laurence.
 
Hi allemaal,

Aangezien dit topic toch nog steeds één van de eerste sites is die je tegenkomt bij het zoeken van informatie over werken in Praag bij Accenture, wil ik toch graag ook nog eens een (2014) update geven. Ik werk nu ongeveer zes maanden voor Accenture en ik moet zeggen dat ik het hier zeer goed naar mijn zin heb. Leuke collega's en een heerlijke stad om in te vertoeven.

Meestal gaat het om startersbanen wat dus een uitstekende kans is om als pas afgestudeerde te werken voor een internationaal bedrijf en tegelijkertijd buitenlandse ervaring op te doen. :top: :ja:
 
Nieuwe update...Inmiddels werk ik niet meer bij Accenture omdat wij ons eigen Nederlandse excursiebureau zijn begonnen in het centrum van Praag, maar heb toch 5 jaar bij Accenture gewerkt (in Praag). Af en toe met wisselende gevoelens. Wat mij tegenstond is dat je in dienst bent van een van de grootste multinationals ter wereld, waar miljarden in omgaan, maar waar qua personeelskosten op iedere kroon wordt beknibbeld. Ook was het werkelijk heel hard werken, en moesten de opdrachten steeds sneller af: Dus eigenlijk een bedrijf dat voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten.

Maar het was niet alleen maar negatief. De gezelligheid onderling met een grote groep mensen (veel Nederlanders) maak je niet snel mee bij een ander bedrijf. Het bedrijf heeft mij veel ruimte gegeven. Waarschijnlijk omdat ik ook een stabiele factor was. Ik woon hier, heb mijn eigen huis en ben niet van plan ieder moment weg te gaan. Veel collega's kwamen en gingen omdat velen de baan voor 1-2 jaar wilden doen. Enfin, ik mocht heel veel thuis werken en toen ik startte met ons eigen bedrijf werd ik steeds in de gelegenheid gesteld onbetaald verlof te nemen wanneer ik wilde.

Ik kwam uit het redelijk vrije Welzijnswerk en moest bij Accenture op iedere komma letten. Ik ben blij dat ik ook zoiets heb meegemaakt. Maar voor zo'n HR functie is 5 jaar wel meer dan genoeg.
 
Beste mensen,

Naar alle waarschijnlijkheid begin ik per 1 oktober bij Accenture in Praag. Nu zit ik met een aantal vragen vooraf. Hoe zit het met huisvesting, rekeningen, verzekeringen enzovoort. Is het verstandig om vooraf iets te regelen of toch verstandiger om het te regelen zodra je daar bent? Mocht iemand trouwens nog een mooie (en betaalbare) kamer hebben, dan houd ik mij aanbevolen. Ik zoek iets om en nabij 3000 - 5000 CKZ. Het liefst een gedeeld huis of iets dergelijks.

Alvast bedankt voor de reacties.

Jeroen
 
Hoi Jeroen,

3000-5000 CZK voor een kamer lijkt mij wel wat aan de lage kant. Het dubbele is meer realistisch. Bij Accenture word je automatisch verzekerd voor je ziektekosten en pensioen. Ik zou als ik jou was misschien alleen een bankrekening regelen, maar ook dat kan ter plekke.

Succes!!!!
 
Hi!

Ik heb een baan aangeboden gekregen en voorlopig geaccepteerd in Praag bij Accenture.
Nu lees ik vrij wat slechte reviews van oud medewerkers maar die zijn ook allemaal een paar jaren oud.
Ik vroeg mij af of er nu mensen zijn die er ervaring mee hebben en mij hun verhaal kunnen vertellen?

Alvast bedankt :)
 
Bovenaan