Škoda

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Octavia RS diesel pas in september

Škoda Octavia RS met dieselmotor wordt in september 2006 geintroduceert. De snelle diesel komt naast de RS met 2.0 TFSI benzinemotor in het programma en beschikt over 2.0 dieselmotor met 170 pk en 350 Nm. Octavia RS diesel komt in zowel Hatchback als Combi.
 
2005 is een goed jaar voor Skoda Nederland geweest. Totaal verkocht 8.500 (6.286) stuks waarvan:

Fabia 3.691 (4.073)
Octavia 4.517 (1.832)
Superb 291 (371)

Tussen de haakjes aantallen 2004.

Bron Bovag
 
Fabia II komt ook in 3-deurs uitvoering en ook als RS met 170 pk motor. Nieuwe Fabia komt eind 2006 begin 2007 op de markt.
 

Bijlagen

  • A060105_FDV_VFABIA_V.jpg
    A060105_FDV_VFABIA_V.jpg
    27,9 KB · Bekeken: 7
Volkswagen-topman Bernd Pischetsrieder tegen journalisten dat het Duitse concern van plan is om een autofabriek in Rusland te gaan bouwen met een productiecapaciteit van 250.000 auto's per jaar.
In de nieuwe fabriek zou onder andere Škoda Octavia gebouwd worden.

Bron: novinky.cz
 
Skoda neemt de Yeti in productie. Dat heeft een woordvoerder van het merk in Groot-Brittannië bevestigd. Vorig jaar heeft een studiemodel van deze Yeti op de autoshow in Genève gestaan.

De Skoda Yeti is afgelopen voorjaar als studiemodel gepresenteerd. De auto kreeg lovende kritieken van het publiek omdat deze SUV van een bescheiden formaat een sympathieke uitstraling heeft. De ronde vormen staan in contrast met de hoekige lijnen van het gros van de SUV´s.
Wanneer de productieversie van de Yeti precies komt, en hoe de auto er dan exact uitziet, is nog niet duidelijk. Het is echter aannemelijk dat in 2007 de Yeti zijn gezicht laat zien. Dit jaar is Skoda druk met de komst van de Roomster, een mini-mpv die staat gepland voor het einde van het jaar. In 2007 is het naast de Yeti ook tijd voor de opvolger van de Fabia, het model wat Skoda in de afgelopen jaren veel succes heeft gebracht.

Bron: autotrader.nl

Lijkt me een erg goede zet van Skoda!! Leuke auto
 
Open variant van de Yeti:

035525.jpg
 

spookycat

† In Memoriam
vorige zaterdag onze oudste zoon zen nieuwe wagen opgehaald
een octavia break,vooral men man schrok er toch van,mooie afwerking en echt alles erop en eraan,hij is namelijk een audi rijder maar kon achteraf niet zeggen wat zijn auto meer had,in de octavia is in iedergeval veel meer ruimte en hij rijd supper
groetjes spooky
 
Skoda Roomster blijft Roomster

Tot nu toe werd aangenomen dat de productieversie van het studiemodel Roomster zijn naam zou behouden. Skoda bevestigt nu dat dat ook inderdaad het geval is. De Roomster verschijnt na de zomer op de Nederlandse markt. Skoda geeft de foto’s van de definitieve uitvoering volgende week vrij.

Het publieksdebuut staat gepland voor de Autosalon van Genève. In mei start de productie, gevolgd door de verkoopstart in juni op de thuismarkt. Na de zomer staat het Nederlandse debuut gepland. Skoda verwacht nog dit jaar 15.000 eenheden te produceren.

Skoda heeft de 4,06 meter lange bij 1,84 meter brede en 1,67 meter hoge Roomster als concept car op de autoshow in Frankfurt in september 2003 voor de eerste maal getoond. Destijds riep de fabrikant dat het puur een studie was. Over serieproductie was nog niet gedacht, en dat was het management ook niet van plan. Door de enthousiaste reacties van het publiek besloot de Tsjechische Volkswagen-dochter toch om de MPV verder uit te werken. Op basis van de Roomster is inmiddels een Cross-over in conceptvorm getoond, de Yeti. Dat model verrijkt het modellengamma over twee jaar.

Bron: De Telegraaf
 
spookycat schreef:
... hij is namelijk een audi rijder maar kon achteraf niet zeggen wat zijn auto meer had,in de octavia is in iedergeval veel meer ruimte en hij rijd supper
Waar men wel niet over te spreken is zijn de stoelen. Vooral na een lange rit klaagt men over de rugpijn.
 
Bovenaan