Škoda

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
skoda+superb+fabriek.jpg

Foto: Skoda

Productie Skoda Superb gestart

Vanaf vandaag rollen de eerste exemplaren van de Skoda Superb van de band. Voor de Tsjechen een belangrijk moment, want van het model hoopt Skoda er wereldwijd meer dan 700.000 van te verkopen in z’n hele levenscyclus.

Roomster en Yeti

Skoda bouwt de Superb naast de Yeti en Roomster in de Werk Kvasiny-fabriek in Tsjechië. Om de Superb er te bouwen heeft Skoda flink geïnvesteerd. Zo stak de Volkswagen-dochter 62,3 miljoen euro in het moderniseren en geschikt maken van de carrosserieafdeling. Vorig jaar zijn er 166.200 auto’s gebouwd in Werk Kvasiny.

De eerste Superbs zijn bedoeld voor dealers. In juni is het kopen van een nieuwe Superb echt mogelijk. De Superb Combi wordt na de zomer voorgesteld en komt niet veel later op de markt.

Bron: telegraaf.nl
 

kuurgast

Donateur
PAV596686_zeman04.jpg


@ Punk je hebt gelijk :bloos2: dat is zijn huidige Superb die hij in 2013 kreeg.
Vorige maand was hij in de fabriek en heeft toen een foto gekregen van de nieuwe Superb die hij als eerste krijgt in juni.
Er staat een lijstje met prijzen van de nieuwe Superb die in juni in de verkoop gaat, onderaan op autoweb.cz.
 
Maar die nieuwe Roomster gaat qua vormgeving wel een stuk minder herkenbaar worden dan de huidige versie. Zoals eigenlijk geldt voor alle nieuwe modellen. Gaat allemaal steeds meer op VW en Audi lijken. Vind ik jammer, maar aan de andere kant begrijp ik ook wel dat er brood op de plank moet (blijven) komen bij Skoda.
 

Ad Verschoor

Donateur
Skoda wil meer auto’s bouwen in Tsjechië

door Bart Oostvogels | Autovisie

Skoda wil meer auto’s kunnen bouwen en vergroot daarom de productiecapaciteit van drie fabrieken in Tsjechië. De productiefaciliteiten in Mladá Boleslav en Vrchlabí krijgen een hogere output en de fabriek in Kvasiny ondergaat een grote opfrisbeurt. Skoda gebruikt de zomervakantie om de fabrieken uit te breiden en te moderniseren.

Skoda+fabriek+005.jpg
Skoda+fabriek+003.jpg

Foto's: Skoda

De productiecapaciteit van de fabriek in Kvasiny, waar Skoda de Superb, Superb Combi, Yeti en Roomster bouwt, neemt toe naar 280.000 auto’s per jaar. De Tsjechen vergroten niet alleen de productiecapaciteit maar moderniseren ook de lakstraat, voegen extra productielijnen toe in de carrosserie-afdeling en geven de logistieke hal een update.

In de fabriek in Vrchlabí wil Skoda op grotere schaal DQ 200-transmissies met dubbele koppeling gaan produceren. Deze DSG-bakken worden sinds 2012 in deze vestiging gebouwd. De productie is nu beperkt op 1.500 versnellingsbakken per dag, maar dat moeten er 2.000 worden.

De fabriek in Mladá Boleslav wordt hoofdzakelijk gemoderniseerd. Er vinden onderhoudswerkzaamheden plaats in de plaatwerk- en carrosserie-afdeling. Ook de lakstraat wordt aangepakt en de hal met motoren krijgt een grondige opknapbeurt.

Bron: telegraaf.nl
 

kuurgast

Donateur
Škoda Auto lanceert website voor autobezitters getroffen door emissies schandaal.
Volgende modellen met dieselmotor zijn betrokken bij het schandaal:
Fabia II (tussen 2009 en 2014) Roomster (2009 tot 2015) Rapid (2011 tot 2015), Yetti (2009 tot 20015) Octavia II (2009 tot 20013) en Superb II (2009 tot 2013)
Bron radio.cz/en.
De website in Engels skoda-auto.com/en/mini-apps/customer-information.
Inmiddels is de Nederlandse versie ook bereikbaar skoda-recallactions.skoda-auto.com/nl.
 
Laatst bewerkt:

dennuzzz

Donateur
Het wordt alle hens aan dek. Met een beetje pech gaat de hele zaak op de fles. Zou echt doodzonde zijn. Vraag blijft bij mij is de norm wel realistisch als zo'n grote speler er kennelijk niet aan kan voldoen.
 

Ad Verschoor

Donateur
Half miljoen Yeti's in zes jaar

Onlangs is in de Skoda-fabriek in Kvasiny de 500.000ste Yeti van de band gerold. Daar is zes jaar voor nodig geweest. In de fabriek werd ter gelegenheid hiervan een kleine ceremonie gehouden.


64091_500-000e-yeti-loopt-van-de-band.jpg

Natuurlijk wordt deze mijlpaal gevierd.

De Yeti maakte zijn debuut in 2009. Vier jaar later - in 2013 - onderging deze SUV een grondige facelift en is sindsdien ook verkrijgbaar als avontuurlijke Outdoor. Beide versies zijn beschikbaar met voor- of vierwielaandrijving.

Overigens bouwt Skoda de Yeti niet alleen in thuisland Tsjechië, maar ook in China en Rusland. In de Volkswagen-fabriek in Shanghai wordt de Yeti speciaal voor de Chinese markt in een verlengde versie geproduceerd.

Momenteel ondergaat de fabriek in Kvasiny de grootste modernisering en uitbreiding ooit. De komende jaren zal de productiecapaciteit hier toenemen tot 280.000 auto's per jaar.

Bron: dichtbij.nl
 
Of er uit pure hebzucht niet aan voldoen wil
Normen worden opgelegd door druk van mileuclubs.
DIe eisen zijn soms onrealistisch.

Dat gegevens op testbank en ideale situatie worden gebruikt als norm is ook beetje struisvogelpolitiek. Iedereen
weet dat die normen in de praktijk nooit gehaald werden. Dat is zelfs al eerder onderkend.

Dat VW hier op een creatieve manier mee om is gegaan is niet juist maar wel begrijpelijk. Politiek en lobbyclubjes willen soms bedrogen worden.
Vrijdag wordt mijn nieuwe auto afgeleverd..... een VW diesel....
 
Bovenaan