Češky rodí v Holandsku

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ja jsem si privezla malou z nemocnice z inkubatoru,byla tu chudak v novem bydleni asi 2hod a uz tu zvonila teta ......no a ja se zrovna pokousela kojit dvou kg mimi.Takze jsem ji z ostra rekla,ze potrebuju cas si zvyknout na situaci atd....a ona snad delala jako ze neslysi,jak je neomalena.....
 
A kdyz se narodi dite, tak se hrne do baraku pulka sveta... pricemz z porodnice (paklize se rovnou nerodi doma, samozrejme) se jde domu pokud mozno hodinu po akci.. ale zas je tady kraamzorg.
..
Hele, to zas nepřeháněj, mě tam vždycky nechali přespat (za úplatu, pojišťovna to nehradila). Ale už jsem nedostala jídlo, porodila jsem po večeři. Že by mezitím došlo k dalšímu odbourání péče?
 
Ja teda muzu rict,jak to asi chodi v nemocnici po porodu,protoze jsem tam 20 dni lezela.Tak vim,ze zensky porodi a vetsinou pokud to byl normalni porod bez komplikaci,tak jdou druhy den domu.Po cisari nepousti nejdriv jak za 5 dni,takze zas tak spatne to neni.Ja jsem prave take slysela takove vymysli,ze porodi a jdou domu ale neni to pravda.Vzdy tam tu aspon jednu noc prespi.I s manzelem.Teda u me mohl spat manzel 3 dny.Protoze to byl porod na tri dny.Uf.Ale vyvolavaci.
 
rodila jsem v Nl a poslali me po 3 hodinach domu, byla jsem z toho pekne vyvalena, takze zadne prespani v porodnici.....pokud probehne porod bez komlikaci, poslou te normalne domu a tam ti pak prijde kraamzorg...vsechny moje kamaradky, ktere tu porodily deti v nemocnici sli hned ten den domu....
 
Ja jsem rodila v Boxmeer a jak rikam ,tam nikdy nesla domu hned zenska po porodu.Vzdy ji nechali prespat.A nebo pokud rodila rano ,sla domu vecer.Ale minimalne tam po porodu tech 10hod zustavali.To by museli mit pekne narvano aby je pokazdy vykopli ihned po porodu .
 
No, tak to asi bude záležet na místních zvyklostech. Ale pokud si dobře vzpomínám, za nic to nestálo, na pokoji další tři ženský, všechny chrápaly (já možná taky, hihi) a příšerné horko a trvalý hluk, asi z klimatizace? Podotýkám, že to bylo v listopadu. Bude to možná mít nějakou administrativní příčinu - jako třeba kdyby se ti vrazilo mlíko do hlavy v noci na ulici, mohla bys je zažalovat. Nebo - porod do šesti do večera - běž se pěkně najíst domů.
 
Ja prave rodila 1.listopadu a byla jsem pred porodem jeste 15 dni v nemocnici a ten hluk to je pravda.Az do23 hod.denne tam po chodbe porad nekdo chodil bouchal atd...Ale ja mela nastesti pokoj pro sebe,pokud to slo tak me pry nechaji samotnou,je pravda ,ze jsem se musela jednou stehovat z pokoje do pokoje abych byla sama ale manzel tam mohl semnou aspon spat cca.3 noce pred porodem a tu noc porodu.Ale radsi na to nevzpominat.Bylo zrovna tak krasne venku a trcela v nemocnici......
 
Moje dcera musela dve hodiny po porodu domu...to byl opravdu desny zazitek...a pak se nahrnuli zvedavci, holka krvacela, nemohla vstat, protoze vsude byli lide..musela jsem je vykazat vsechny ven, co si o me mysleli, je mi doted ukradeny...
 

Vendula

Actief Lid
To si teda nedokazu predstavit, ze to tem lidem nedojde, jak se ta cerstva maminka asi musi citit, o mimcu ani nemluve, to spi a je mu to stejne vsecko ukradeny. Prijde mi to opravdu hodne neohleduplne.
 
To ze se jde po porodu po 3 hodinach domu neni vymysl, protoze tak to bylo v mem pripade. Nemela jsem zadne komplikace tak jsem mohla domu, za par hodin prisel huisarts na kontrolu a druhy den kraamzorg, takze vse v pohode.
 
To ze se jde po porodu po 3 hodinach domu neni vymysl, protoze tak to bylo v mem pripade. Nemela jsem zadne komplikace tak jsem mohla domu, za par hodin prisel huisarts na kontrolu a druhy den kraamzorg, takze vse v pohode.
A to mne utvrzuje v přesvědčení,že se dost škrtalo ve zdravotním pojištění. V devadesátých letech se rodilo buď doma nebo tzv. poliklinika, což zahrnovalo 1 den hospitalizace.
 
To si teda nedokazu predstavit, ze to tem lidem nedojde, jak se ta cerstva maminka asi musi citit, o mimcu ani nemluve, to spi a je mu to stejne vsecko ukradeny. Prijde mi to opravdu hodne neohleduplne.

Jak ja jsem byla rada, ze to k nam maji holandani daleko a hned u nas nebyla cela familie!!!

A jinak porod v Nemecku, v nemocnici byl uplne super, pece, personal, vsechno. Ale to je odbocka od tematu.
 
Lesnenko, ja rodila v 1995 takze uz tehdy se asi skrtalo...Muj huisarts mi rekl ze vi o polskem gynekologovi (vykulil se z nej Cech), a ten Cech mi rekl at nad domacim porodem ani neuvazuju a at jdu hezky do nemocnice - coz byl i muj napad. Asi zalezi na tom v jake kondici matka a dite je a podle toho te bud nechaji jit domu a nebo si te nechaji na noc v nemocnici. Ja se nemohla dockat jit s malickym domu do vlastni postele.
Zdendo, za par let tu budou rodit v zahrade vsichni. Nedostatek sester a porodnich babek.
 
Ja mam asi tak 2 tydny pred porodem - druhym. No prvni byl taky zazitek. Ztratila jsem mimo jine skoro litr krve a oni me i tak poslali po 3 hodinach domu. A to jsem se jim tam jeste stacila slozit. Hm, to jim ani nejak nevadilo....hruza. Reknu vam ze me to dost stve rodit zase tady, jsou tu desne laksni. Dokud nekdo neumira tak s nim nic nedelaji, tak mi to prijde i kdyz to zni mozna az moc krute.

Jay62: hm ja kdyz prisla s malou domu z nemocnice taky byl plnej barak rodiny a nejen to, sila to teda povim. Tak ja asi tak 4 hodiny po porodu a sedela jsem na gauci s miminkem v naruci, bylo mi hrozne a oni by nejradsi abych jim hned vsem vypravela.
V loznici jsem se pak sesypala jeste jednou.

Ted mam celkem problemy, jako ze od asi 32tt poslicky, desny boleni bricha ze ani chodit nemuzu a vybojovala jsem si konecne CTG. Pry ok. ULZ taky ok, ale i tak doufam ze me s tim pupkem nenechaji do 42 tydne jak to tu je normalni. V CR to nedelaji nebo jo? Kdyz se neporodi okolo toho 40 tydne tak nechaj do 42 tydne???
 
Bovenaan