Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Tsjechië heeft het op een na hoogste besmettingspercentage met Covid-19 in de EU.

Tsjechië heeft na Portugal de op een na hoogste incidentie van coronavirusinfecties in de EU, meldt ČTK.
Volgens de huidige gegevens waren er de afgelopen 14 dagen 1.190 nieuwe gevallen per 100.000 inwoners in Portugal, 915 in Tsjechië en 843 gevallen in Spanje.
Het sterftecijfer door Covid-19 in Tsjechië is 177 per miljoen inwoners, het op twee na hoogste in de EU, na Portugal (met 334) en Slowakije (met 221).
-----------------------------------------
Er zijn momenteel ongeveer 5800 patiënten in Tsjechische ziekenhuizen.

In Tsjechië zijn donderdag 8919 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat zijn er 800 meer dan vorige week donderdag. Het aantal patiënten dat in het ziekenhuis behandeld moet worden, is licht gedaald tot 5771. In 1075 daarvan is Covid-19 ernstig.
De COVID-19-risico-index van het PES-anti-epidemie-systeem blijft op 71 punten voor de zesde dag, het gemiddelde aantal geïnfecteerden in de afgelopen 14 dagen blijft stijgen, maar het reproductiegetal blijft op R 1,04.

Tot dusver zijn in het land 421.000 vaccindoses toegediend. Het vaccin van AstraZeneca is donderdag voor het eerst gebruikt.
------------------------------------
AstraZeneca verwierp de opmerkingen van Babiš over vaccins op de zwarte markt.

Het Brits-Zweedse bedrijf AstraZeneca heeft vandaag ontkend dat sommige EU-landen hun covid-19-vaccin van een particuliere verkoper konden krijgen. De EurActiv-server heeft hierover geïnformeerd. Het farmaceutisch bedrijf reageerde daarmee op de verklaring van de Tsjechische premier Andrej Babiš, die deze week sprak over het aanbod van vaccins op de zwarte markt.
"We richten ons momenteel op het zo snel mogelijk leveren van overheids- en internationale gezondheidsorganisaties als onderdeel van onze belangrijke wereldwijde verplichtingen. Daarom is er momenteel geen levering, verkoop of distributie van het vaccin in de particuliere sector”, aldus AstraZeneca.
---------------------------------------
Het Huis van Afgevaardigden stemt tegen verlenging van de noodsituatie in Tsjechië.

Na 132 dagen wordt zondag om middernacht de corona-noodsituatie in Tsjechië opgeheven.
Na zeven uur onderhandelen heeft de Tsjechische regering. heeft zijn verzoek om de noodtoestand te verlengen tot 16 maart niet ingewilligd. De minderheidsregering bestaande uit de ANO-partij en de sociaal-democraten vond onvoldoende steun in de gelederen van de oppositie om de huidige noodtoestand met minimaal twee weken te verlengen. Daarom loopt de huidige regeling zondag af.
De Nee-stemming kwam ondanks de waarschuwing van de premier dat een abrupt einde aan de noodtoestand onder de gegeven omstandigheden levens zou kosten, en de verschrikkelijke voorspelling van de minister van Volksgezondheid dat het Tsjechische gezondheidssysteem binnen twee weken zou kunnen instorten. Minister van Volksgezondheid Jan Blatný had eerder gesproken over een "zwart scenario" als de noodsituatie niet kon worden verlengd.
Minister van Volksgezondheid Jan Blatný zei dat winkels, diensten, musea, galerieën, tentoonstellingen, mogelijk zelfs sportscholen en zwembaden op maandag zonder noodtoestand kunnen openen en dat bijeenkomsten van mensen niet langer beperkt zouden zijn.
De scholen blijven gesloten.
Hamáček: Het einde van de noodsituatie betekent een toename van risicovolle contacten met 30%.

Gezien het feit dat de overgrote meerderheid van de beperkende maatregelen en de avondklok - verband hielden met de noodtoestand, zal de regering nu een andere manier moeten vinden om te voorkomen dat de epidemie uit de hand loopt.
Welke maatregelen er precies zullen worden genomen, is nog niet duidelijk. Wat wel is, is dat met het niet langer van kracht worden van de noodtoestand de overheid de bijzondere bevoegdheden die daaruit voortvloeien verliest en deze bevoegdheden zullen moeten worden verdeeld tussen het ministerie van Volksgezondheid dat op grond van de Wet publieke gezondheid regelgeving kan uitvaardigen, en de gouverneurs van individuele regio's, die een zogenaamde "staat van gevaar" van gezondheid en levensbedreigend kunnen aankondigen, waardoor ze maatregelen op regionale schaal kunnen afdwingen.
De snelheid waarmee dit zal gebeuren, zal doorslaggevend zijn om een ernstige verslechtering van een epidemie die nu al een van de ergste in Europa is, te voorkomen.

Ondertussen verloopt de vaccinatie van de bevolking, waardoor het land weer een normaal leven zou kunnen krijgen, veel langzamer dan verwacht door een gebrek aan vaccins. En de oproep van het lagerhuis - direct na de stemming gedaan - voor mensen om discipline te handhaven en zich te houden aan de aanbevolen veiligheidsmaatregelen, kan aan dovemansoren gericht zijn. Winkels, diensten en restaurants die de beet hebben gevoeld van de door de overheid opgelegde beperkingen, kunnen niet wachten om te heropenen en een peiling deze week toonde aan dat een groot aantal Tsjechen niet isoleren met Covid-symptomen en de helft van hen denkt dat de pandemie is door de media buiten proportie worden opgeblazen.
-----------
Uit de informatie die vandaag tijdens de middagvergadering van de Vereniging van Regio's van de Tsjechische Republiek met de regering is gegeven, blijkt dat niet alle beperkingen maandag na het einde van de noodtoestand onmiddellijk zullen worden opgeheven. Integendeel, verwacht kan worden dat het ministerie van Volksgezondheid de meeste maatregelen handhaaft.
-------------------------------------
De meeste bedrijven bereiden zich voor om open te gaan.

De meeste bedrijven in Tsjechië zijn bereid om de komende dagen hun fabrieken en winkels te heropenen. Er worden strikte regels in acht genomen die worden aanbevolen door de individuele bedrijfsverenigingen. Dat maakte de Tsjechische Kamer van Koophandel vrijdag bekend.
De Kamer heeft zelf met tal van bedrijfsverenigingen en groepen afspraken gemaakt om de verspreiding van het virus te voorkomen. Bedrijven moeten beslissen of ze werknemers vragen om terug te keren naar de werkplek en diensten aan te bieden.
--------------------------
Duitsland zal grenscontroles met Tsjechië herstellen.

Duitsland sloeg de deur dicht voor onverantwoordelijke Tsjechen. De nieuwe maatregelen treden zondag in werking.
De Duitse regering zal de grenscontroles aan de grens met Tsjechië tijdelijk herstellen nadat het land als 'zeer hoog risico' is aangemerkt vanwege het groeiend aantal gevallen van coronavirusvarianten op Tsjechisch grondgebied.
Het zal ook het aantal grensarbeiders verder beperken tot degenen die werkzaam zijn in kritieke infrastructuur, zorgverleners en gezondheidswerkers.
Alle andere pendelaars zijn onderworpen aan een tweewekelijkse quarantaine zonder de mogelijkheid van verkorting, waardoor dagelijks woon-werkverkeer onmogelijk is. De maatregel is geldig tot 7 maart.
De Duitse autoriteiten schrijven het hogere aantal gevallen van coronavirus in de grensregio's toe aan de aanwezigheid van Tsjechische grensarbeiders in deze gebieden.

De Tsjechische Spoorwegen zullen stoppen met rijden naar Duitsland.

Bronnen english.radio.cz + deutsch.radio.cz + expats.cz + seznamzpravy.cz.
Alle cijfers en grafieken onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19.
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
Ik dacht het eerder al eens gemeld te hebben over Tsjechische mutatie in Polen, maar kan het even niet vinden.

De vergeten "Tsjechische variant van het virus". Het kan zich beter verspreiden en ontsnappen via antistoffen.

In Tsjechië verspreidt zich sinds september vorig jaar een variant van het SARS-CoV-2-virus, met mutaties die een hogere resistentie tegen antilichamen en een snellere verspreiding kunnen veroorzaken. Terwijl Slowaakse wetenschappers er code B.1.258∆ voor voorstellen, heeft de SZÚ het over de zogenaamde Tsjechische variant.
In een buitengewoon rapport over het voorkomen van de zogenaamde Britse mutatie in de Trutnov- en Náchod-regio's, vermeldt het Tsjechische Staatsinstituut voor Volksgezondheid (SZÚ) ook een groot deel van "zogenaamde Tsjechische mutatie” in Praag met de aanduiding B.1.258.

Twee problematische mutaties
Het antwoord is bijvoorbeeld te vinden in een studie van Slowaakse wetenschappers die op 7 februari werd gepubliceerd op het professionele discussieforum Virological.org. Volgens de hoofdauteur van de studie, Bronislava Brejová van de Comenius Universiteit in Bratislava, komt de naam B.1.258 zelf overeen met een grotere groep virussen, waarvan de oorsprong teruggaat tot Engeland, waar deze lijn al in maart 2020 optrad. Voor de variant die de SZÚ omschreef als Tsjechisch, stelden Brejová en haar collega's de aanduiding B.1.258∆ voor. Dit wordt echter niet ervaren, dus wordt de meer algemene B.1.258 gebruikt.

De ∆-tag wordt in de genetica gebruikt om een deletie aan te duiden, en dit is het kenmerk van Brejová B.1.258∆. "B.1.258'-virussen worden gekenmerkt door een verlies van zes nucleotiden, wat resulteert in het verlies van twee aminozuren op posities 69 en 70 op het spike-eiwit. Dezelfde schrapping zit ook in de Britse variant B.1.1.7 en ook in de variant van de Deense nertsen B.1.1.298,” aldus de Slowaakse wetenschapper. Bovendien verwijst de studie, naar ouder onderzoek dat concludeerde dat deze deletie verband houdt met hogere SARS-CoV-2-infectiviteit en antilichaamresistentie.

De tweede problematische mutatie van de variant met de voorgestelde aanduiding B.1.258∆ is N439K, die op dezelfde manier geassocieerd is met hogere resistentie tegen antilichamen en waarschijnlijk verband houdt met een hogere viral load.

Hoewel B.1.258∆ niet alleen wijdverspreid is in Tsjechië, maar ook in Slowakije en vele andere Europese landen, en de oorsprong ervan zeker niet duidelijk is, is de aanduiding Tsjechisch op zijn minst zinloos. Tenminste als we een vergelijkbare logica volgen als andere varianten onofficieel werden genoemd, dwz Brits, Zuid-Afrikaans en Braziliaans. In de tabel van Slowaakse wetenschappers, die laat zien in welke mate, wanneer en waar het werd gedetecteerd, domineert Tsjechië. De variant werd gedetecteerd in maar liefst 40% van de monsters uit Tsjechië van afgelopen september, terwijl het tegelijkertijd ook verscheen in Denemarken, waar het slechts in 11% van de monsters was.

De conclusie van de Slowaakse studie is een oproep voor verder onderzoek naar de variant. "De associatie van mutaties in variant B.1.258∆ geassocieerd met hogere virulentie en het vermogen om immuunresponsen te weerstaan, met het feit dat het overvloedig aanwezig is in veel landen en vooral in Tsjechië, dat een van de grootste aantallen nieuw geïnfecteerde per 100.000 inwoners in de wereld is er behoefte aan verder onderzoek naar deze variant”, besluit hij aan het einde van de vaktekst.

Dergelijk onderzoek ontbreekt en er valt niet veel af te lezen uit de bestaande data. "Er zijn publicaties die het effect van individuele mutaties behandelen, maar er zijn niet veel resultaten over hun combinatie, die voorkomt in de variant. Bovendien laten de gegevens over de expansie tegenstrijdige resultaten zien, die we niet kunnen interpreteren'', legt Brejová uit.
“In het VK was de variant bijvoorbeeld al in augustus aanwezig, maar bleef die op een frequentie van enkele procenten. In Denemarken bleef het stabiel op 10%. Deze twee landen sequencen veel en hebben betrouwbare gegevens waarin we dat niet zien B.1.258. verspreid meer dan andere varianten. Daarentegen was het in Tsjechië en Slowakije veel hoger, maar het is niet duidelijk of de sterke tweede golf in deze landen ermee verband hield, of het was toeval dat het plaatsvond op een moment dat de epidemie verergerde." beschreef de wetenschapper het dilemma.

Niets nieuws
De vraag waarom er tot nu toe geen onderzoek heeft plaatsgevonden, is moeilijk te beantwoorden. Maar het is zeker niet omdat het een nieuwe ontdekking is die niet bekend was. Slowaakse onderzoekers hebben gegevens over het voorkomen van de variant verkregen uit de wereldwijde genetische database GISAID, waartoe wetenschappers van over de hele wereld toegang hebben. Afgelopen september werden de genoemde gegevens over het aandeel van 40% van deze mutaties uit monsters uit Tsjechië naar de database gestuurd door Tsjechische experts van de SZÚ, die er ook herhaaldelijk over informeerden.

Pools "medialabel"
Een maand geleden legde de Poolse minister van Volksgezondheid, Adam Niedzielski, ook een verklaring af over de Tsjechische mutatie. De verklaring werd overgenomen door de Poolse media, aan wie Tomasz Dzieciątkowski, een viroloog van de medische universiteit van Warschau, vertelde dat de Tsjechische variant "we weten dat het besmettelijker is, maar het veroorzaakt noch mildere noch ernstigere symptomen van de ziekte."
Een maand later gebruikte de SZÚ zelf de term zogenaamde Tsjechische variant.

Of de variant Tsjechisch moet heten of niet blijft controversieel, maar één ding is duidelijk. Namelijk het feit dat het al lang wijdverbreid is in Tsjechië en niemand goed weet, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Britse variant, welk effect het heeft.
Zoals verklaard door Jiřincová en ook vermeld door Slowaakse wetenschappers, kan het feit dat deze variant dezelfde deletie deelt met de Britse mutatie problemen veroorzaken bij het detecteren van het voorval. Volgens het onderzoek hebben ze hier in Slowakije al eigen ervaring mee. Een aanzienlijk deel van de monsters die in verschillende delen van het land zijn verzameld, werd ten onrechte beschouwd als behorend tot de Britse B.1.1.7 vanwege eenvoudigere tests die op zoek waren naar een bepaalde verwijdering. Aanvullende sequentiebepaling toonde aan dat het B.1.258 was.
Bron seznamzpravy.cz.
 
"De hele Covid pandemie is door de media en politiek enorm opgeblazen".

https://www.ad.nl/buitenland/na-70-...rona-nog-een-keer-elkaars-hand-vast~abf24b06/
https://joop.bnnvara.nl/nieuws/33-jarige-corona-ontkennende-influencer-overleden-aan-corona

en de, in mijn ogen althans, meest hartverscheurende:

https://www.volkskrant.nl/nieuws-ac...rpleegkundige-boy-ettema-aan-corona~bf67bcd7/

Ja, Corona is enorm door de media en politiek opgeblazen. 'Mondkapjes zijn onzin, afstand houden hoeft niet, we willen zuipen en feesten'.

Vooral zo doorgaan beste egocentrische ontkenners, dan is het probleem van de overbevolking zo opgelost. Ik ben erg benieuwd of al die brulboeien die nu heel hard roepen dat alles open moet, 'want we worden in onze vrijheid beknot', ook zo hard roepen als ze bij het verse graf van hun geliefde, ouders of beste vriend staan. Vast niet...
 
Allemaal heel treurig maar je hoeft geen virusontkenner te zijn om het nut van sommige overheidsmaatregelen te betwijfelen. Daar mag best gezonde kritiek op zijn. De overheid in NL zag en ziet weinig nut in mondkapjes. Weinig nut in ventilatie en de rol van aerosolen bij besmetting en adviseert nog steeds niet het innemen van extra vitamine D om ernstige Covid te voorkomen. Ondanks de oproep van veel artsen, wetenschappers en hoogleraren. De Duitse overheid riep wetenschappers op om te overdrijven en met horrorscenario's te komen. Dat noemen ze propaganda. Ik ken veel mensen die Covid hebben opgelopen. Allemaal opgelopen binnen de familie, werk, kennissenkring, ziekenhuis, verzorgingstehuis, school. Niemand van de mensen die ik ken heeft het opgelopen in de winkel of supermarkt. Daarom sta ik niet achter alle maatregelen. In landen zonder winkelsluiting en avondklok dalen de besmettingscijfers net zo hard. Goede voorlichting is beter is beter dan repressie. Zorg dat de mensen erachter staan. Zorg voor goede voorlichting bij bedrijven. Test alle werknemers. Zorg dat werknemers niet voor hun baan of inkomstenverlies hoeven vrezen als ze besmet zijn, of een besmette partner hebben of volgens de regels in quarantaine moeten gaan. Maar uit angst voor inkomensverlies toch aan het werk gaan en collega's besmetten. Anders zal het niet werken. Ik denk dat de besmettingsfactor "werk" daarom een hele grote rol speelt in Tsjechië. Ik sta niet achter alle maatregelen, maar volg mijn regels. Vaak strenger dan die van de overheid. Omdat ik geen besmetting op wil lopen en een gevaar kan zijn voor mijn moeder die bij mij thuis woont. Dat klinkt best egoïstisch maar door goed tegen je eigen gevaar te handelen bescherm je ook anderen.

zo kan het ook:
https://www.ad.nl/buitenland/ijslan...oronagevallen-teruggebracht-tot-nul~a9579cce/
 
Laatst bewerkt door een moderator:
"De hele Covid pandemie is door de media en politiek enorm opgeblazen".

dan is het probleem van de overbevolking zo opgelost.

win win situatie dus.
alhoewel ,als ik naar de berichtgeving kijk , zouden we al in de walking dead moeten leven......
Lees ik op nu.nl dat in de eerste golf meer dan 80% op de ic ernstige obesitas heeft bmi over 40.
of over de 80jr met problemen
Kom ik voor iets in het ziekenhuis is het nagenoeg leeg ,zal wel toeval zijn.
Zal toch niet dat ze veel corona patiënten op een 1 plek gooien ,en dan de drukke situatie aldaar als maat staf nemen..
Hoe langer dit duurt ,zonder dat ik deze ernstige gevallen heb gezien ,wordt ik steeds sceptischer.
ken je 10 mensen ken je de wereld.
 

kuurgast

Donateur
Dit is wat er zal gebeuren als de noodtoestand op zondagavond afloopt. Alles kan nog anders worden afhankelijk van wat regio's en regering verder gaan doen.
De volgende uitsplitsing is gebaseerd op voorlopige informatie van het Tsjechische ministerie van Volksgezondheid.

De volgende maatregelen zullen veranderen:
- Winkels en diensten kunnen heropend worden. Het aantal toegestane personen binnen is echter beperkt tot één persoon per 15m2 en sanitaire maatregelen moeten in acht worden genomen.
- De beperkingen op het vrije verkeer komen te vervallen. Dit is inclusief de nachtklok, momenteel van kracht vanaf 21.00 uur.
- Beperkingen op het recht op montage komen te vervallen. Er zal niet langer een limiet gelden voor het aantal mensen van buiten hetzelfde huishouden dat zich in openbare ruimtes kan verzamelen.
- Skigebieden en markten zullen kunnen openen, maar er moet worden gezorgd voor sociale afstand en sanitaire maatregelen.

De volgende maatregelen zullen *niet* veranderen:
- De voorschriften voor het dragen van gezichtsmaskers en andere sanitaire maatregelen blijven van kracht.
- Grensbeperkingen en vereisten voor toelating tot het land blijven van kracht.
- Restaurants blijven gesloten om te dineren. Bezorging en afhaalmaaltijden blijven gewoon doorgaan.
- De accommodatiediensten blijven gesloten voor toeristische doeleinden.
- Scholen blijven opereren onder hun huidige protocol.
Bron expats.cz.
-----------------------------------
De PES-score steeg na zes dagen weer naar 73 punten.
Het reproductiegetal, dat het gemiddelde aantal mensen aangeeft dat besmet raakt met één positieve test, steeg vrijdag van 1.046 naar 1.052.
--------------------
De Tsjechische Spoorwegen zullen tot nader order stoppen met reizen naar Duitsland. De Deutsche Bahn is ook van plan om het aantal aansluitingen te verminderen. Zo zal ze vanaf zondag de EC-langeafstandslijnen tussen Berlijn en Praag opschorten vanwege een strengere epidemische beoordeling van Tsjechië.
Bron irozhlas.cz.
Kom ik voor iets in het ziekenhuis is het nagenoeg leeg ,zal wel toeval zijn.
Ligt er aan waar je moet zijn. Alle afdelingen zijn afgeschaald en personeel wordt bijna allemaal ingezet op covid-afdelingen. Daar mag jij niet komen !!! en zie je niet dat op de IC per bed 6 mensen nodig zijn om die persoon enkele malen per dag om te draaien van buik naar rug en terug. Dit doen ze allemaal in die fijne warme beschermende pakken waar ze urenlang in werken zonder pauze om zo minder vaak van kleding te wisselen.
Zo was er een ontkenner in Praag die filmpjes maakte van een ziekenhuis waar de afdeling leeg was en geen covid-patiënten te zien waren..... stond hij bij de polikliniek voor orthopedie of zoiets.....
 
Kom ik voor iets in het ziekenhuis is het nagenoeg leeg ,zal wel toeval zijn.
Ik werk zelf ook in de zorg (urologie).
Op dit moment is het best wel erg druk.
Er wordt natuurlijk heel veel telefonisch gedaan, en de niet urgente operaties vinden niet plaats of gebeuren in plaats daarvan op de poli.
Ik merk er niets van dat het nu rustig is.

Groet Luigi
 
Ik ben helemaal klaar met al die mensen die zichzelf critici of sceptici noemen. Bespaar je de moeite om ze met argumenten op andere gedachten te brengen, want ze weten het toch beter. :tong:
Allemaal goed. Ik reageer ook niet meer ben er op dezelfde wijze ook wel klaar mee om op de meningen van anderen te reageren die er toch niet voor openstaan. Ik neem gewoon mijn dagelijkse vitamine D suppletie, krijg binnenkort mijn prik en kom de winter wel door.
 
De noodtoestand zal in heel Tsjechië voortduren, de regering heeft het opnieuw voor 14 dagen uitgeroepen


Op verzoek van de gouverneurs riep de regering in heel Tsjechië de noodtoestand voor 14 dagen uit vanwege de covid-19-epidemie. De nieuwe noodtoestand duurt tot 28 februari. Het begint vandaag om middernacht en bouwt voort op de huidige noodtoestand, die tegelijkertijd zal eindigen. Premier Andrej Babiš verklaarde zaterdag dat de procedure volgens de analyse van het kabinet in overeenstemming is met de grondwet. Volgens sommige advocaten of het hoofd van de Senaat, Miloš Vystrčil, gaat hij echter voorbij het Instituut en de Kamer van Afgevaardigden.

Alle gouverneurs, inclusief de burgemeester van Praag, vroegen de regering om de noodtoestand in hun regio af te kondigen na ochtendbijeenkomsten met ministers. Na de afkeuring van donderdag door de Kamer van Afgevaardigden met de verlenging van de huidige noodtoestand, volgens Babiš, was dit volgens Babiš de enige manier om voldoende maatregelen tegen covid-19 te handhaven. Het kabinet wil met de oppositie gaan onderhandelen over een andere vorm van bestrijding van de epidemie. De gouverneurs en vertegenwoordigers van de fracties hebben bedenkingen bij een aantal maatregelen.

Minister van Financiën Alena Schillerová benadrukte dat de nieuwe noodtoestand in overeenstemming is met de grondwet, zoals de regering deze op basis van een andere feitelijke basis verklaart.

"Er verandert niets voor zowel detailhandelaren als diensten", zei minister van Industrie en Handel Havlíček. Hij zei dat ze volgens dezelfde regels zouden opereren als voorheen. "Het regime van de autoriteiten verandert, de beperkingen op openingstijden worden opgeheven om clustering te voorkomen", voegde hij eraan toe.

"We zullen doorgaan met vaccineren en zoveel mogelijk vaccin krijgen," zei Babis. Volgens hem zou de capaciteit van de gevaccineerden 100.000 gevaccineerden per dag moeten zijn, maar het hangt af van de aanvoer van het vaccin.

Volgens premier Babiš kan Tsjechië het zich niet veroorloven om het nu losser te maken. Volgens hem is de situatie niet goed. Hij wees op het voorkomen van de Britse mutatie in Tsjechië en de Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse mutaties in andere Europese landen.

Volgens de Zuid-Boheemse gouverneur Martin Kuba kunnen zelfs in geval van nood enkele gesloten etablissementen worden geopend. Volgens hem was het afkondigen van de noodtoestand de enige manier om ervoor te zorgen dat het hele anti-epidemische systeem in de Tsjechische Republiek niet instortte en hoe de politieke vertegenwoordiging kon worden gedwongen tot overeenstemming te komen.

bron; zpravy.aktualne.cz
 
@curious.

Mijn laatste reactie op jouw berichten en vanaf heden negeer ik de 'sceptische' rommel die je spuit.

Bekijk bijlage 86056
mooi ,scheelt een hoop tijd en emotie .
En het is een stuk makkelijker, om te praten met iemand die al jouw mening heeft.
Doet me denken aan de commentaren op nu.nl.
Iedereen van de tegenpartij (doet er niet toe welke kant) is dom ,de weg kwijt en ga maar door.
Soms kost het moeite zich te verplaatsen in anderen.
 
Bron irozhlas.cz.
Ligt er aan waar je moet zijn. Alle afdelingen zijn afgeschaald en personeel wordt bijna allemaal ingezet op covid-afdelingen. Daar mag jij niet komen !!! en zie je niet dat op de IC per bed 6 mensen nodig zijn om die persoon enkele malen per dag om te draaien van buik naar rug en terug. Dit doen ze allemaal in die fijne warme beschermende pakken waar ze urenlang in werken zonder pauze om zo minder vaak van kleding te wisselen.
Zo was er een ontkenner in Praag die filmpjes maakte van een ziekenhuis waar de afdeling leeg was en geen covid-patiënten te zien waren..... stond hij bij de polikliniek voor orthopedie of zoiets.....
maar als je dan hier de locale media volgt ,krijg je het idee dat het allemaal wel meevalt.
2 kamers met een ventilator ?? maar kan uitgebreid worden indien nodig !!!!
ligt er dus maar net aan waar je woont of wat je leest ???

upload_2021-2-15_10-30-51.png

upload_2021-2-15_10-31-45.png upload_2021-2-15_10-30-51.png upload_2021-2-15_10-31-45.png upload_2021-2-15_10-30-51.png upload_2021-2-15_10-31-45.png
 
Zondag waren er nog 2.832 gevallen van covid, de meest geïnfecteerde sinds half januari

Zondag bracht in Tsjechië 2.832 nieuw bevestigde coronavirusinfecties met zich mee. Het waren er zondag ongeveer 400 meer dan een week geleden. Tegelijkertijd is het aantal ziekenhuisopnames in ziekenhuizen gestegen met 55. Er zijn nu 5.553 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 1.084 in ernstige toestand. Het aandeel ziekenhuispersoneel onder hen is de afgelopen week echter afgenomen.

Momenteel bevindt 5,37 procent van alle geïnfecteerde zich in ziekenhuizen. Een kleiner deel van de ziekenhuisopnames vond eind oktober plaats.

Het ministerie van Volksgezondheid meldt 103.456 actieve gevallen van de ziekte. De laatste keer dat er meer actieve zaken waren, was een maand geleden, op 14 januari. De ergste situatie in de hele republiek heerst in de Trutnov-regio, waar 1.177 geïnfecteerde per honderdduizend inwoners zijn.

Het aantal mensen dat in Tsjechië wordt genezen van een coronavirusinfectie nadert geleidelijk de één miljoen. Het ministerie heeft sinds het begin van de pandemie 969.154 van hen geregistreerd.

De risicoscore van het anti-epidemische systeem PES blijft op de tweede dag 77 punten, wat overeenkomt met het hoogste alarmniveau. Het reproductiegetal dat de snelheid van verspreiding van de epidemie aangeeft, daalde met ongeveer tweehonderdste tot 1,03. In de afgelopen dagen is het gemiddelde aantal nieuw geïnfecteerde met covid-19 per 100.000 inwoners de afgelopen 14 dagen licht maar gestaag gestegen. Er zijn nu 966 geïnfecteerde per 100.000 inwoners.

Van de vier indicatoren voor het berekenen van de PES-score stagneerden twee andere indicatoren, namelijk het veertiendaagse gemiddelde van de geïnfecteerde onder ouderen en het aandeel van de ziekenhuisopname bij wie de infectie pas in het ziekenhuis werd ontdekt.

bron; idnes.cz
 
Je blijft ook zien dat het veel mensen niet uitmaakt. Vanuit Olomouc zitten we vrij dicht bij de Poolse grens die 2 weken lang alles gaat opengooien om te kijken of het impact heeft op de corona gevallen. Dus nu zie je hier de busreisjes voor Skien uit de grond schieten omdat je als Tsjech 12 uur in polen mag zijn en daar alles open is.

Mensen vinden een weg om alles te omzeilen :)
 
Mensen vinden een weg om alles te omzeilen

En daar gooien ze net hun eigen ruiten mee in, zo blijft het alleen maar langer duren, meer besmettingen + meer opnames + meer doden = strengere regels.

Alhoewel ik denk dat de vooruitzichten niet slecht zijn, de lente is op komst, en de vaccinaties komen heel voorzichtig op gang. Als Johnson & Johnson nog goedgekeurd wordt, waar je slechts 1 vaccinatie van nodig hebt, zal je de besmettingscijfers flink naar beneden zien gaan, en zullen er snel vooruitzichten zijn!

En heel belangrijk, een moeilijk jaar is geen moeilijk leven.
Eens het voorbij is zullen we alle leuke dingen des te meer waarderen!
Dus nog heel even tanden bijten en volhouden..... :)
 
We brengen nu patiënten tot 250 kilometer verder weg. Ziekenhuisdirecteuren vragen de hulp van de burgers.

De directeuren van ziekenhuizen in de regio Hradec Králové hebben een oproep gedaan aan het publiek, die ze vragen zich verstandig te gedragen. De regio kan zich geen nieuwe grote verspreiding van de ziekte veroorloven, patiënten met covid-19 moeten nu naar andere regio's worden vervoerd.

De regio Hradec Králové is momenteel een van de twee meest door het coronavirus getroffen regio's in Tsjechië; patiënten uit lokale ziekenhuizen moeten al medische voorzieningen krijgen, bijvoorbeeld in het zuiden van Bohemen of Moravië. Het laatste grote transport van patiënten ging van Náchod naar Kyjov.

De directeuren van de lokale ziekenhuizen en hulpdiensten wendden zich daarom tot het grote publiek voor hulp. Ze vragen geen hulp van de afdelingen, maar helpen in de vorm van naleving van hygiënemaatregelen, ongeacht wat de komende dagen wel of niet van toepassing is.

“Hoewel we een aantal maatregelen hebben genomen, personeel hebben verplaatst en steeds meer afdelingen hebben geopend voor covid-patiënten, gaat de toestroom van patiënten door en zijn onze ziekenhuizen ernstig overbelast. De mogelijkheden om andere afdelingen te openen zijn al zeer beperkt en het verlenen van patiëntenzorg is op sommige dagen alleen mogelijk dankzij het vervoer van patiënten naar andere regio's. Helaas zijn de vooruitzichten voor de komende weken niet erg optimistisch ”, aldus de brief aan het publiek.

De directeuren van de regionale ziekenhuizen in Náchod, Trutnov, Rychnov nad Kněžnou, Jičín, het universitair ziekenhuis in Hradec Králové en het gemeentelijk ziekenhuis Dvur Králové nad Labem hebben het ondertekend.


Ook de directeur van de regionale spoedeisende hulp zette een handtekening op de brief.

Sinds het begin van het jaar hebben regionale reddingswerkers in de hele regio bijna een halfduizend patiënten behandeld, voor wie het beloop van de ziekte van covid-19 tijdens de thuisbehandeling verergerde en naar het ziekenhuis moest worden gebracht.


"In januari hebben we een recordaantal van 5.402 ritten geregistreerd. Als we hun aantal vergelijken met dezelfde periode vorig jaar, zijn er bijna 700 interventies meer. Het aantal zelf is alarmerend, maar we moeten ons nog een feit realiseren. In januari 2020 voerden we traditioneel een groot aantal ritten naar ongelukken in de bergen uit. Maar ze gaan er dit jaar minimaal heen. Toch zijn onze capaciteiten, gezien de bovenstaande statistieken, op het randje ”, aldus reddingswoordvoerder Ivo Novák.

Daarom vragen ziekenhuisdirecteuren niet alleen de inwoners van de regio Hradec Králové om alle effectieve maatregelen in acht te nemen, zoals reisbeperkingen en ontmoetingen met andere mensen, inclusief familieleden, strikte bescherming met een sluier of gasmasker, handhygiëne of het aanhouden van afstanden.

"Vermijd grote evenementen, vooral die waar barrières vallen en infecties zich gemakkelijker verspreiden - we zien de gevolgen ervan in onze ziekenhuizen", zeggen ziekenhuisdirecteuren, die een R-kwart toevoegen aan de zogenaamde "drie R's - sluiers, handen, afstand". - gevoel.

Ze wijzen erop dat coronavirus iedereen kan treffen en dat het ernstige beloop van de ziekte niet alleen bij zieke ouderen voorkomt. "Het treft vaak veel jongere mensen, en zelfs met moeite overwinnen ze een kritieke toestand en soms, ondanks al onze inspanningen, slagen ze er niet in", waarschuwen ze.


bron: seznamzpravy.cz

Als dit geen noodkreet is, weet ik het ook niet meer...
 
Laatst bewerkt:
Als dit geen noodkreet is, weet ik het ook niet meer...

Helaas blijken steeds minder mensen zich bewust van de gevaren en worden ze geinspireerd door vage YouTube kanalen, antivaxxers en complotdenkers die of Covid ontkennen of erg tegen vaccins zijn want ze weten niet wat er in zit..... En de attitude 'ik zie het niet, dus is het er niet'.

Wel laat half het land zich vrolijk vaccineren als ze op vakantie naar Costa Rico gaan, probleemloos zelfs, maar een Covid vaccin willen ze niet, want men weet niet wat er in zit.... Alsof men dat van een Hepatitus vaccin of anti Malaria pil wel weet...

Ziekenhuizen zijn vol, meer dan vol, ziekenhuispersoneel uitgeput of zelf ziek en het gevaar bestaat dat je nu niet meer tijdig geholpen kan worden!
Dit is inderdaad een echte noodkreet! Neem het ter harte!
 
Het vervelende van dit virus is dat het onberekenbaar is.
In het begin werd gezegd over de IC in Groningen, dat bijvoorbeeld zowat alle patienten op de IC daar overgewicht hadden. Nou, als je geen overgewicht hebt, kan je het dus niet ernstig krijgen? Echt wel!! En dan hoor je ook om je heen dat mensen covid krijgen en alleen maar lichte klachten hebben. Ik ken die gevallen persoonlijk. Zelfs een hele goede vriendin van mij die in het ziekenhuis een bloedtest heeft ondergaan waar ook gelijk naar antistoffen gekeken werd en die werden tot haar verbazing ook aangetroffen. Mensen horen wat ze willen horen en geloven wat ze willen geloven. Hoor je dan van een gezonde fitte jongeman die Covid krijgt en daar dan aan overlijdt, dan willen diezelfde mensen direct geloven dat dit een hele hoge uitzondering is. Maar zelfs als dit zo is, speel je dan russisch roulette? Zet je een pistool tegen je hoofd en druk je af omdat je weet dat 5 kamers leeg zijn? Dacht het niet.

Kortom: Je weet het niet wat het met je gaat doen, dat is het vervelende.
 

kuurgast

Donateur
maar als je dan hier de locale media volgt ,krijg je het idee dat het allemaal wel meevalt.
Heb je een link van de quotes die je daar plaatste, want dit is niet zomaar te vertalen.
Als er artikelen vanuit de praktijk geplaatst worden, wil je niet weten hoe daarop gereageerd wordt.
Vorige week nog van het ziekenhuis in Nachod
met daaronder oa volgende reactie:

V Fryda
Mediamassage gaat door, ik zie meer personeel op die foto's dan patiënten, waarom schiet je niet een compleet bedgedeelte met een covid, laat ze statistieken over leeftijd laten zien, wanneer de titel hier mensen weer bang maakt ... Het verbaast me niet dat daar is nergens vertrouwen, alleen een circus.
Ik heb veel, veel vrienden in de leeftijd van 30-40 en echt geen van hen had de minste problemen, ook al was hij zogenaamd positief, dus wat cast hij hier nog steeds. Schaamte u zogenaamde experts op het woord.

en vandaag volgende artikel:


We rijden patiënten tot 250 kilometer. Help alstublieft, vragen ziekenhuisdirecteuren.

De directeuren van ziekenhuizen in de regio Hradec Králové hebben een oproep gedaan aan het publiek, die ze vragen zich verstandig te gedragen. De regio kan zich geen nieuwe grote verspreiding van de ziekte veroorloven, patiënten met covid-19 moeten nu naar andere regio's worden vervoerd zoals naar Zuid-Bohemen of Moravië. Het laatste grote transport van patiënten ging van Náchod naar Kyjov.

“Hoewel we een aantal maatregelen hebben genomen, personeel hebben verplaatst en steeds meer afdelingen hebben geopend voor covidpatiënten, gaat de toestroom van patiënten door en zijn onze ziekenhuizen ernstig overbelast. De mogelijkheden om andere afdelingen te openen zijn al zeer beperkt en het verlenen van patiëntenzorg is op sommige dagen alleen mogelijk dankzij het vervoer van patiënten naar andere regio's. Helaas zijn de vooruitzichten voor de komende weken niet erg optimistisch”, aldus de brief aan het publiek.

De directeuren van de regionale ziekenhuizen in Náchod, Trutnov, Rychnov nad Kněžnou, Jičín, het universitair ziekenhuis in Hradec Králové en het gemeentelijk ziekenhuis Dvur Králové nad Labem hebben het ondertekend.

Daarom vragen ziekenhuisdirecteuren niet alleen de inwoners van de regio Hradec Králové om alle effectieve maatregelen in acht te nemen, zoals reisbeperkingen en ontmoetingen met andere mensen, inclusief familieleden, strikte bescherming met een masker, handhygiëne of het aanhouden van afstanden.

Ze wijzen erop dat coronavirus iedereen kan treffen en dat het ernstige beloop van de ziekte niet alleen bij zieke ouderen voorkomt. "Het treft vaak veel jongere mensen, en zelfs zij hebben moeite om een kritieke toestand te overwinnen en soms, ondanks al onze inspanningen, kunnen ze het niet aan", waarschuwen ze.

De daaropvolgende stukje van de discussie:
vlastimil barvíř
hoe doktoren zo diep kunnen zinken om tegen mensen te liegen en de verzinsels van ineenstorting bang te maken, weet waarschijnlijk niet dat er veel mensen naar toe gaan, dat er fatsoenlijke mensen zijn die elke dag zeggen hoe het is iedereen kan lezen hoeveel positieve we hebben die onmiddellijk doen alsof ze besmet zijn, zelfs met hen ze hebben niets gemeen zijn mensen zonder symptomen zonder ziekte begeleid naar ziekenhuizen waar ze alle plaatsen bezetten en ziekenhuizen persen verzekeringsmaatschappijen op hen, maar mensen die echt heel serieuze operaties nodig hebben, worden naar huis gestuurd omdat er is niets om covid-vergoedingen te verdienen en ziekenhuizen zullen leeg zijn voor echt zieke mensen en alles documenteren als het na deze komedie is, zodat experts en artsen alles kunnen uitleggen.

Karel Michalek
De kippen moeten nu bellen. Demonstreer de vrijheid om te genieten. Dat het maar een komedie is. Ziekenhuizen zijn zelfs vrij. Hij houdt patiënten daar om meer geld te krijgen. Het is nodig om te laten leven en te genieten. Open onnodig gesloten pubs, bars, fitness, festivals, etc. We zijn tenslotte jong, gezond als we worden bedreigd. Holt, laat de oudere stukken ergens sluiten, in het slechtste geval erven we iets eerder. En we zullen de beste ter wereld zijn. De Duitsers gaan onze grenzen openen omdat de corona in ons land verdwijnt.

Katka Kopr
Niemand ontkent hier covid, ze maken gewoon een kameel van een mug, vooral de media en de overheid, er ging veel geld naar ziekenhuizen op de covid ICU en de vraag is of de directeuren ze gaven waar ze personeel hadden op de ICU

Jan Stejskal
Ik wil niet ongevoelig of onbeleefd zijn, en ik waardeer hun werk ten volle. Het verbaast me gewoon hoe ze klagen dat ze moe zijn van het werk als ik me herinner hoe ik buiten werkte, zelfs bij -20, 12 uur per dag, 20 ton gehesen, 6 dagen per week voor 8000 CZK per maand.
Bron goochel-vertaling seznamzpravy.cz.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan