Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Tsjechische minister van Volksgezondheid: alle 34 Coronavirus-tests negatief

Tsjechië heeft tot nu toe 34 gevallen van verdacht coronavirus getest met alle resultaten negatief, meldde minister van volksgezondheid Adam Vojtěch vrijdag. Momenteel zijn er geen verdere vermoedelijke gevallen gemeld.

Als reactie op de noodtoestand voor de volksgezondheid die de WHO heeft verklaard, heeft Tsjechië screening op alle Tsjechische internationale luchthavens ingevoerd, terwijl dat sinds dinsdag alleen op de belangrijkste luchthaven van Praag van kracht was.
Getraind luchthavenpersoneel, politieagenten en douanebeambten controleren de gezondheid van reizigers. In de luchthavenhal vinden passagiers ook informatieborden in vijf verschillende talen.
Tien vliegtuigen uit China landen normaal gesproken elke week op Václav Havel Airport in Praag.

De Tsjechische regering komt maandag bijeen om te debatteren over het verbieden van alle rechtstreekse vluchten vanuit China. De minister van volksgezondheid zei dat hij zo'n beweging legitiem achtte.

Tot nu toe is het coronavirus, zowel in Tsjechië als in het grootste deel van de wereld, relatief beperkt gebleven. Verschillende verdachte gevallen in het land zijn negatief gebleken als normale symptomen van griep of verkoudheid.

Bron oa radio.cz/de.
 

kuurgast

Donateur
Vijf Tsjechen worden momenteel geëvacueerd uit China

In totaal zullen dit weekend vijf Tsjechen uit China worden geëvacueerd en twee Slowaken vanwege het Coronavirus. U kunt met een Frans vliegtuig vliegen, zei premier Andrej Babiš op vrijdagavond na een ontmoeting met president Miloš Zeman. Onder de geëvacueerden zijn twee studenten rechtstreeks uit het infectiegebied in Wuhan. Nog twee Tsjechen die permanent in de centrale Chinese stad wonen, willen daar blijven.

De evacués zullen zondag via Frankrijk in Brussel landen en met een Tsjechisch militair vliegtuig vanuit België naar Praag worden gebracht. Ze worden onderzocht in het Na Bulovce-ziekenhuis en brengen vervolgens twee weken in quarantaine door. Voor de Slowaakse burgers zullen artsen uit Slowakije komen.

Er zijn ongeveer 90 Tsjechische studenten die in China studeren. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gezegd dat ze door het coronavirus studenten zullen helpen om terug te keren naar Tsjechië als de studenten geïnteresseerd zijn.

De in Tsjechië gevestigde autofabrikant Škoda heeft alle werkreizen uit Tsjechië naar China uitgesteld, waar het een aantal productiefaciliteiten heeft, vanwege het coronavirus. Een woordvoerder zei dat het bedrijf de situatie nauwlettend in de gaten hield. Škoda is momenteel niet van plan om leidinggevenden die langdurig in het land zijn gevestigd, naar huis te halen.

Bron oa radio.cz/de + praguemonitor.com.
 

kuurgast

Donateur
Tsjechië verleent geen visa meer aan Chinese onderdanen

Intussen heeft Tsjechië als eerste land binnen de Europese Unie de visa voor Chinese burgers opgeschort vanwege het Coronavirus en accepteert geen nieuwe visumaanvragen in China. Het land wil zo voorkomen dat het Coronavirus zich verspreidt naar Tsjechië.

Volgens diplomaten mogen Tsjechische burgers alleen naar China reizen als dat nodig is.

Minister van Buitenlandse Zaken Tomáš Petříček vertelde journalisten dat Tsjechië de afgifte van visa op 29 januari had opgeschort en de Tsjechische visumcentra in China tot nader order waren gesloten. Online applicaties zijn ook gestopt.

Volgens de schatting van het bureau CzechTourism kwamen vorig jaar ongeveer 620.000 Chinese toeristen naar Tsjechië. Elke Chinese toerist bracht gemiddeld 2,5 dagen in het land door.

Bron oa radio.cz/en + news.expats.cz.
 

kuurgast

Donateur
Tsjechen zijn bang voor het coronavirus. Ze kopen nanovezel maskers.

Hoewel er nog steeds geen bevestigde gevallen van het coronavirus in Tsjechië zijn, gaat de verkoop van gezichtsmaskers en basisgeneesmiddelen door het dak omdat velen ervoor hebben gekozen voorzorgsmaatregelen te nemen.

Het aantal bezoeken aan het internetportaal nanoSPACE, dat fabrikanten van Tsjechische nanotechnologiebedrijven samenbrengt, heeft al veertien keer het gemiddelde dagelijkse gebruik overschreden en groeit nog steeds.

Benu, een bedrijf dat zo'n 200 winkels in het land runt, kondigde bijvoorbeeld aan het begin van de week aan dat zijn gezichtsmaskers uitverkocht waren.

Onder degenen die graag gezichtsmaskers willen kopen, zijn verkopers in het pittoreske Zuid-Boheemse stadje Český Krumlov, een populaire bestemming voor Chinese toeristen.

Bron oa nanoasociace.cz en radio.cz/en.
 

kuurgast

Donateur
Tsjechisch bedrijf ontwikkelt "revolutionair" gezichtsmasker dat de verspreiding van het coronavirus kan helpen beperken

Respilon, een ontwikkelaar van gezichtsmaskers in de Moravische stad Brno, zegt dat het gezichtsmaskers zal gaan produceren die niet alleen coronavirusdeeltjes kunnen vangen, maar ook vernietigen. Dit laatste is blijkbaar mogelijk door speciale nanodeeltjes koperoxide in het masker, zei Respilon-directeur Roman Zima tijdens een persaankondiging op woensdag.

De maskers zouden over twee weken in samenwerking met een Israëlisch bedrijf moeten worden geproduceerd en zouden binnen zes tot acht weken beschikbaar kunnen zijn voor een prijs variërend in tientallen kronen.

Bron oa radio.cz/en.
 

kuurgast

Donateur
Třebíč doneert medische apparatuur aan de Chinese zusterstad Yichang

De Moravische stad Třebíč is gevraagd door haar partnerstad Yichang, waar honderden zijn geïnfecteerd met het Wuhan-coronavirus, voor medische hulp, meldt de Tsjechische televisie. Třebíč en de omliggende regio Vysočina hebben toegezegd 100.000 kronen te reserveren voor de aankopen.

Burgemeester Pavel Pacal zegt dat het ingezamelde geld kan worden gebruikt om ongeveer 100.000 gezichtsmaskers, 150 laboratoriumjassen, enkele kilometers gedesinfecteerde beddespreien, latexhandschoenen en schoenovertrekken te kopen. Hij vertelde de Tsjechische televisie op woensdag dat deze vóór 10 februari moeten worden geassembleerd en vervolgens onmiddellijk naar China zullen worden verzonden. Blijkbaar hebben sommige lokale burgers ook aangegeven dat zij van plan zijn een bijdrage te leveren.

Třebíč is sinds 2015 een partnerstad van Yichang. Sindsdien hebben studenten van beide kanten deelgenomen aan bezoeken en hebben sommige lokale bedrijven zakelijke banden.

Bron oa radio.cz/en.
 

kuurgast

Donateur
Tsjechië sluit humanitaire hulp aan China uit.

Tsjechië heeft geen enkele mogelijkheid om humanitaire hulp aan China te verlenen vanwege het coronavirus. Volgens premier Andrej Babiš heeft Tsjechië de voorraden mondmaskers en handschoenen zelf nodig voor haar burgers. Maar het zal China financieel helpen vanwege het coronavirus.

Beijing had via zijn ambassadeur een verzoek gestuurd aan de Tsjechische Republiek om hulp aan China te overwegen. Een soortgelijk verzoek ging ook naar de Europese Unie als geheel.
Bron oa radio.cz/de.
 

kuurgast

Donateur
Vijf Tsjechen worden momenteel geëvacueerd uit China.
In de nacht van maandag keerden vijf Tsjechische burgers uit China terug naar hun thuisland. De evacués landden kort na middernacht op de luchthaven Praag. Alle vijf zijn momenteel in orde en vertonen geen symptomen van de ziekte en blijven nog twee weken in quarantaine in het ziekenhuis Na Bulovce in Praag. Ze worden echter nog steeds onderzocht op het coronavirus. De monsters worden verzonden naar het referentielaboratorium van het ministerie van volksgezondheid.

Ondertussen hebben meer dan 100 Tsjechische burgers zich geregistreerd bij de Tsjechische autoriteiten die ook vanuit China naar huis willen terugkeren. Ze hebben tot het einde van de week de tijd om terug te keren naar Tsjechië, waarna alle directe commerciële vluchten worden geannuleerd. Premier Andrej Babis heeft echter beloofd dat een speciaal regeringsvliegtuig zal worden gestuurd voor degenen die er niet in slagen om voor de deadline terug naar huis te komen.

Tsjechië schort alle rechtstreekse vluchten naar China op vanwege het coronavirus. Het vliegverbod wordt aanstaande zondag van kracht. Praag heeft directe vluchtverbindingen naar Beijing, Chengdu en Shanghai via Xi'an.

Bron radio.cz/de.
 

kuurgast

Donateur
Kom nu niet terug, schrijven de Tsjechische universiteiten aan Chinese studenten

Universiteiten maken zich zorgen over het Coronavirus.
Op de Tsjechische universiteiten studeren veel Chinezen die naar China zijn voor hun voorjaarsvakantie.

Bron lidovky.cz.
 

kuurgast

Donateur
Teruggekeerde Chinese studenten en leraren worden geïsoleerd aan de universiteiten van Tsjechië

De Praagse gezondheidsdienst (HSHMP) heeft 31 scholen voor hoger onderwijs opgedragen om studenten en docenten te isoleren die mogelijk uit China komen, gedurende 14 dagen als een maatregel tegen het coronavirus.

De studenten en docenten moeten aan het HSHMP worden gemeld en zij kunnen niet deelnemen aan de cursussen of naar bibliotheken gaan. Het HSHMP heeft de scholen bevolen haar te blijven informeren bij de komst van studenten of docenten uit China.
Ook de Technische Universiteit in Ostrava, Noord-Moravië, zijn enkele Chinese studenten geïsoleerd.
Tot nu toe zijn meer dan 60 mensen getest op coronavirus in Tsjechië, maar de resultaten zijn altijd negatief geweest.

Bron news.expats.cz.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Chinezen verbannen uit restaurant in Praag om 'de volksgezondheid te beschermen'


Een Vietnamees restaurant in Praag heeft een bericht op de deur geplakt waarin staat dat Chinese klanten daar tijdelijk niet worden ontvangen omwille van de bescherming van de volksgezondheid.

De aankondiging was in drie talen, Engels, Tsjechisch en Chinees: “Om de volksgezondheid te beschermen, zal het restaurant tijdelijk geen Chinese klanten toelaten. Bedankt voor uw begrip."
Een restaurantmedewerker heeft verteld dat de tekst slechts enkele uren is gepost, gedurende welke er geen contact is geweest met een Chinese klant.

De foto wekte woede op sociale netwerken, waarvan de gebruikers spreken over vreemdelingenhaat en discriminatie. “Wij zijn mensen, geen virus. Stop met oordelen, 'zei een Chinese gebruiker. De auteur van de bijdrage heeft zich tot het restaurant gewend en om uitleg gevraagd. “Dit is discriminatie. Zouden ze nee zeggen tegen homoseksuelen? Of Britten? Of zwarten?" vroeg hij.

“Er is een griepepidemie in Tsjechië, maar er wordt geen verbod op zieken aangekondigd, alleen voor Chinezen. Hoe kun je eigenlijk een Chinees onderscheiden? Zullen alle Aziaten paspoorten moeten tonen bij de ingang? 'voegde hij eraan toe.

Tot dusverre hebben noch het ministerie van Volksgezondheid noch de openbare gezondheidsinstanties maatregelen uitgevaardigd die een dergelijke stap vereisen. Restaurants moeten alleen goedgekeurde hygiënische maatregelen in acht nemen om infecties te voorkomen. Het verbod op Chinezen om er binnen te gaan hoort er niet bij, voegde ze eraan toe.

Ook in Karlovy Vary had een restaurant soortgelijke actie ondernomen.

Bronnen news.expats.cz + zpravy.aktualne.cz.
 

kuurgast

Donateur
Coronavirus: luchthaven van Praag voert controles uit voor passagiers uit Italië.

Sinds dinsdag heeft Prague Airport speciale gates gereserveerd voor aankomsten uit Italië, vanwege een coronavirusuitbraak die zeven levens heeft geëist, met minstens 229 bevestigde gevallen.
De luchthaven begon vanaf 24 februari met thermische screening en andere maatregelen voor passagiers die uit Italië aankwamen, naast het isoleren van mensen met de ziektesymptomen.

"Deze maatregel is van toepassing op zes gates op de begane grond van Pier D in Terminal 2 die het dichtst bij de uitgang van Terminal 2 liggen. Door deze maatregel toe te passen, zullen passagiers die vanuit Italië reizen op één locatie worden geconcentreerd," zei Roman Pacvoň, een woordvoerder van Prague Airport.

Er zullen strengere sanitaire maatregelen worden getroffen in deze aangewezen aankomstpoorten met frequentere desinfectie. Het beveiligingspersoneel op de luchthaven is verantwoordelijk voor het uitvoeren van directe visuele passagiersonderzoeken.
Bussen die passagiers uit Italië naar de poorten brengen, worden ook gedesinfecteerd.

Het eerste vliegtuig uit Italië kwam woensdag om 11:00 uur vanuit Rome aan in Praag, gevolgd door nog eens zeven vluchten, voornamelijk vanuit Milaan.

"Volgens onze informatie zijn we de eerste luchthaven ter wereld die dergelijke maatregelen neemt bij aankomst uit Italië," voegde Pacvoň eraan toe.

Maandag adviseerde het ministerie van Buitenlandse Zaken reizigers Noord-Italië niet te bezoeken.

Prague Airport heeft ook de luchtvaartmaatschappijen zelf uitgenodigd om meer aandacht te besteden aan boord van hun vliegtuigen en hun bemanning te vragen passagiers aan boord te informeren dat iedereen die vanuit een getroffen gebied reist en zich bewust is van tekenen van ademhalingsziekten of zich niet goed voelt moeten onmiddellijk medische hulp zoeken op de luchthaven.
Bron praguemorning.cz.
 

kuurgast

Donateur
Tsjechische ziekenhuizen zijn voorbereid op uitbraak van coronavirus, zegt minister van Volksgezondheid.


Tsjechische ziekenhuizen zijn voorbereid op het optreden van coronavirus, dat nog niet in het land is verschenen, maar het risico bestaat, zei minister van Volksgezondheid Adam Vojtěch woensdag aan de media tijdens een bezoek aan het Benesov-ziekenhuis.
Met betrekking tot het naderende risico moeten Tsjechische gezondheidsinstellingen hun actie coördineren, zei hij in de nasleep van een sterke toename van coronavirusgevallen in Noord-Italië.
Een totaal van 86 mensen zijn tot nu toe getest op coronavirus, en allemaal negatief getest, zei Vojtěch.
Er is geen reden om in paniek te raken en massa-evenementen te verbieden, maar voorzichtigheid is geboden, zei Vojtěch later vandaag.
Vojtech zei dat Tsjechische ziekenhuizen zijn voorbereid op patiënten met de zeer besmettelijke ziekte en weten hoe verder te gaan. Hij herinnerde eraan dat zij een vergadering van de Nationale Epidemiologische Commissie heeft bijeengeroepen met vertegenwoordigers van andere ministeries.
"We volgen de gegevens en communiceren met andere landen van Europa, waaronder Italianen, over hoe de situatie zich heeft ontwikkeld," zei Vojtech. “Op dit moment lijkt het erop dat er een duidelijk omschreven cluster is, een gebied dat gesloten is, en dat de epidemie zich niet massaal verspreidt. Niettemin moeten we voorbereid zijn voor het geval er een patiënt [met coronavirus] in ons land zou verschijnen, 'zei Vojtech, verwijzend naar de situatie in Italië.

Premier Andrej Babis riep het uitgebreide bestuur van de Tsjechische Nationale Veiligheidsraad (BRS) bijeen om het woensdagavond over de situatie te raadplegen.

Ondertussen vertelden CK Canaria Travel CZ-directeur Lenka Vikova en Invia-agent woordvoerster Andrea Reznickova CTK dat zes Tsjechische toeristen in een hotel in Tenerife verblijven, waarop de Spaanse autoriteiten quarantaine oplegden nadat bij een Italiaanse gast de diagnose coronavirus was gesteld. Vijf Tsjechische volwassenen en een kind verblijven in het H10 Costa Adeje Palace hotel, dat sinds maandagavond onder politiecontrole staat.

Op de internationale luchthaven Praag-Ruzyne hield het personeel 11 Tsjechische universitaire studenten vast bij aankomst uit Iran, waar recent ook coronavirusgevallen verschenen. De passagiers werden getest op het nieuwe coronavirus in het Na Bulovce ziekenhuis in Praag. De resultaten zijn nog niet bekend.
Omdat ze geen symptomen vertonen, blijven ze in huisquarantaine, vertelde het ziekenhuispersafdeling Filip Repa aan CTK.
Dit zijn studenten van universiteiten van Pilsen, West-Bohemen, Olomouc, Noord-Moravië en Ceske Budejovice, Zuid-Bohemen.
Woordvoerder Roman Pacvon van de luchthaven vertelde CTK dat de zaak aantoonde dat de beschermende maatregelen die de luchthaven enkele dagen geleden had ingevoerd, goed werkten.
Volgens de officiële gegevens zijn 95 mensen besmet geraakt met het nieuwe coronavirus en zijn er sinds vorige week 16 in Iran gestorven.
Bron news.expats.cz.
 
Ook de Tsjechen beginnen nu te hamsteren...

https://prosvet.cz/silenstvi-zacina...-potraviny-ve-velkem-o-jake-zbozi-bude-nouze/

Het Coronavirus is een wereldwijd thema en dat is niet anders in Tsjechië. Het aantal slachtoffers wereldwijd blijft groeien en het virus heeft Europa bereikt, waar het al slachtoffers heeft geëist in Italië. Mensen beginnen zich zorgen te maken en de spanning stijgt, wat langzaam in paniek verandert. Bewijs hiervan zijn de lege rekken in supermarkten.

Als het Coronavirus ons land bereikt, zullen mensen niet willen verblijven op openbare plaatsen en plaatsen waar meer mensen zijn. Mensen zullen voor zichzelf en voor hun dierbaren willen zorgen, zodat ze niet onnodig onder anderen hoeven te gaan. Daarom worden nu goederen met een langere levensduur zoals pasta, bloem, ingeblikte goederen en flessenwater gekocht.

Er wordt aangeraden voldoende water in te slaan en contant geld op voorraad te hebben:

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/...ni-krizova-situace.A200225_135112_domaci_linv
 
Belachelijk advies. Water inslaan. En contant geld. Juist contant geld blijkt een grote drager van ziektekiemen te zijn. En is er straks geen elektriciteit meer en functioneren de computernetwerken niet meer door het virus? Ook in China blijft de energie- en drinkwater voorziening en internet en digitaal betalingsverkeer gewoon functioneren.
 

kuurgast

Donateur
Er wordt aangeraden voldoende water in te slaan en contant geld op voorraad te hebben:
idnes.cz/zpravy/domaci/...ni-krizova-situace.A200225_135112_domaci_linv
Goochelvertaling van dat artikel:
Wat te doen bij een epidemie? Water en geldvoorraden zullen helpen

Verlaten straten, gesloten restaurants en cafés, in een paar open winkels, komen klanten lege planken tegen en wachtrijen vormen zich voor apotheken. Zo zien de gesloten gebieden van Noord-Italië eruit. Hoe bereid je je voor op een soortgelijke situatie als gevolg van coronavirus in de Tsjechische Republiek?

1 Minimaal één maandelijks inkomen in contanten
"De meeste mensen hebben een paar honderd in hun portemonnee en vertrouwen op de kaart, maar in geval van nood kan het banksysteem overbelast zijn, kan er een stroomstoring zijn, enz. En u betaalt niet met de kaart." volgens zelfverdedigingsinstructeur Pavel Houdek.

In geval van nood en de aflossing van winkels wordt het voedsel duurder. "Handelaars of dealers zullen er onmiddellijk van profiteren, hetzelfde met transport", zei hij.

Daarom wordt aanbevolen om ongeveer een maandelijks inkomen thuis te hebben, idealiter in kleinere bankbiljetten. "Natuurlijk zal niemand je teruggeven aan de $ 5000," voegde hij eraan toe.

2 Minimaal 20 liter drinkwater
Voor basisoverleving adviseert Houdek om te rekenen met ongeveer twee liter water per persoon per dag. Voor meer comfort in de vorm van tandenpoetsen of spoelen van 5 tot 6 liter.

"Er zijn twee opties: ergens water in de voorraadkast hebben verpakt of een plastic vat van 20 liter kopen, bij voorkeur met een kraan, om het te vullen en in de kast te plaatsen of te bedekken met een donkere doek," adviseerde hij. Het water moet in het donker zijn om te voorkomen dat algen en bacteriën zich vermenigvuldigen.

Buitenlandse rampenbureaus, zoals FEMA, schatten dat het in geval van een grootschalige noodsituatie drie dagen zal duren voordat het systeem operationeel wordt en voor noodvoorraden. “Drie dagen water is minimaal. Maar ik zou twee keer zoveel denken, 'zei Houdek.

De instructeur van de survivalcursus van Amar Ibrahim beveelt aan om een drinkwatervoorziening te creëren. "Neem gewoon 20 liter drinkwater thuis", zei hij. Het ideaal is echter om twee weken voorraad te hebben. “Als er iets op kleinere schaal gebeurt, bijvoorbeeld in een kleinere stad, kan er binnenkort hulp komen. In het geval van een wereldwijd evenement kan niemand erop rekenen dat brandweerlieden over een uur aankomen ”, legde hij uit.

3 Paniek en voedsel
"Je kunt een tijdje zonder eten blijven, maar het is niet goed om vier of zes dagen te eten," zei Houdek. Volgens hem is het voldoende om een doos duurzaam voedsel thuis te hebben, zoals noten, gedroogd fruit, koekjes of ingeblikt voedsel. "Je verbruikt het de hele tijd, maar je weet dat je een voorraad hebt", voegde hij eraan toe.

Ibrahim beveelt aan om voedselvoorraden gedurende ongeveer twee weken thuis te hebben. "We zijn gewend voedsel te kopen op elke hoek, alles in de koelkast, niet vooruitdenkend," zei hij.

Het wordt daarom aanbevolen om een voorraad rijst, meel, pasta, suiker of zout thuis te hebben. "Mensen moeten worden bevoorraad, want als er een dreiging bestaat van het sluiten van steden, zal er paniek ontstaan en mensen zullen alles meteen kopen," zei hij.

4 medicijnen
Volgens Ibrahim zou iedereen thuis wat pijnstillers, diarree, buikpijn, allergie, oogdruppels en neusdruppels moeten hebben. Hij moet ook een voorraad medicijnen hebben die hij inneemt. "Je kunt niet verwachten dat als je geen medicijnen meer hebt, je naar de dokter gaat", voegde hij eraan toe. Ontsmettingsmiddelen zijn ook nodig.

4 kaarsen
Volgens Houdek is het ook handig om in geval van nood een lichtbron te hebben. “Of het nu kaarsen zijn die een paar uur meegaan en lucifers of aanstekers. Matchsticks zijn beter omdat ze niet falen, "zei hij. Het wordt ook aanbevolen om een zaklamp voor batterijen en reservebatterijen te hebben.

5 Warmte
Omdat we midden in de winter zijn, beveelt Houdek ook aan dat je iets warms hebt om te dragen of een deken voor het geval je warmtetoevoer uitvalt. "In Tsjechië heeft bijna iedereen een slaapzak en warme kleding thuis, dus dat hoeft niet zo'n probleem te zijn", concludeerde hij.

6 Informatiebron
Volgens Houdek is het optimaal om thuis een zaklampradio te hebben. “Als er een stroomstoring is, kun je amper internet opstarten, de batterijen in je telefoon raken zo leeg. Waar wordt de informatie uitgezonden? Op de radio! 'Voegde hij eraan toe. Wacht op meer informatie. De procedure kan evacuatie of quarantaine zijn, zoals we nu in Italië zien.
:lezen: :denk: :sterretjes:
Gelukkig zijn er nuchtere Tsjechen die massaal regeerden op dit artikel.
Zoals:
"Denkt de auteur in godsnaam serieus dat water niet zal stromen of dat elektriciteit zal verdwijnen vanwege het coronavirus? Sorry dat ik moet lachen"
"Idnes begon reacties te verschijnen van Mr. Houdek, die 2 jaar geleden schreef, hoe je je zou moeten gedragen in de black-out. Een journalist heeft dit artikel misbruikt en zijn woord zonder toestemming in een artikel over coronavirus ingevoegd."
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
Er is in Tsjechië nog geen Coronageval geweest volgens de vice-minister van Volksgezondheid, Roman Prymula. De infectie zal waarschijnlijk wel in de Tsjechische Republiek optreden, maar paniek is niet gepast. Volgens hem is er geen reden om voedsel in te slaan. "Er wordt geen grootschalige isolatie verwacht, maar zelfs als een of twee steden geïsoleerd zijn, hebben we een systeem van noodvoedselvoorraden dat door brandweerlieden zou worden geleverd", zei Prymula vandaag.

Bron zpravy.aktualne.cz.
 
De eerste 3 meldingen zijn binnen!

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/...rstvo-zdravotnictvi.A200301_150713_domaci_lre

Online reportage

16:58
Een man die met het Coronavirus in Ústí nad Labem in een ziekenhuis lag, is naar Bulovka in Praag gebracht.

16:29
"De grenzen van het land blijven open. Het is niet gepast om maatregelen aan de grenzen in te voeren, en we zouden er waarschijnlijk ook niets over te weten komen. Deze mensen vertoonden alleen klinische symptomen in Tsjechië”, zei Adam Vojtěch, minister van Volksgezondheid.

16:27
Regionale hygiënestations voeren nu epidemiologisch onderzoek uit. Ze bevatten een kaart van mensen met wie de besmette mensen in contact zijn gekomen sinds hun terugkeer uit het buitenland.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/...rstvo-zdravotnictvi.A200301_150713_domaci_lre
 
PRAAG (ANP/RTR/DPA) - Het Coronavirus heeft ook Tsjechië bereikt. Het land meldde zondag dat bij drie mensen een besmetting met het virus is vastgesteld. De drie zijn in het noorden van Italië geweest.

Volgens de minister van Volksgezondheid, Adam Vojtech, vertonen de drie patiënten "milde symptomen". Het gaat om twee Tsjechen en een Amerikaanse. De patiënten zijn inmiddels in quarantaine geplaatst in ziekenhuizen.

https://www.welingelichtekringen.nl/anp/coronavirus-steekt-kop-op-in-tsjechie
 

kuurgast

Donateur
De Tsjechische regering heeft besloten om vluchten van en naar Italië (Milaan, Venetië en Bologna) en Zuid-Korea op te schorten vanwege het coronavirus.

De wereldbeker biatlon in Nové Město waar tot 100.000 mensen werden verwacht, zal zonder toeschouwers zijn. De biatlon races worden gehouden van 5 tot 8 maart.

Bron oa news.expats.cz

------------------------------------------------------------

bij drie mensen een besmetting met het virus is vastgesteld. De drie zijn in het noorden van Italië geweest.
Tsjechische Landbouwuniversiteit Praag annuleert vandaag en morgen de lessen

Een besmette professor is na terugkeer uit Udine, Italië, van 24 tot 26 februari op de universiteitscampus geweest. Alle studenten en collega's die met het slachtoffer in aanraking zijn gekomen, moeten in quarantaine blijven.

Bron tn.nova.cz

------------------------------------------------------------------------------------

Vanaf dinsdag wordt op de Mendel University in Brno twee weken lang alle onderwijs vanwege het coronavirus geannuleerd. Studenten ontvangen opdrachten elektronisch. De studentenkantine, bibliotheek, studeerkamers en computerlokalen worden ook gesloten. Studenten moeten de toegang tot de campus aanzienlijk beperken, zegt de universiteit op haar website.
Het is slechts een preventieve maatregel, niemand is besmet op de universiteit.
Bron irozhlas.cz.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan