Re: Knedliky
Nebo rajska, kure na paprice, s vejci.... te veel om op te noemen.
Nebo rajska, kure na paprice, s vejci.... te veel om op te noemen.
Het spijt Zdendo, maar wat je zegt is niet waar. In o.a. moravie, duitsland en oostenrijk wordt naast de twee bovengenoemde typen deeg, ook zeker aardappeldeeg gebruikt. Een vreemde combinatie is het zeker niet en het smaakt echt heerlijk.Zdenda schreef:Ovocne knedliky kunnen ALLEEN uit twee soorten deeg gemaakt worden:
1. kynute testo
2. tvarohove testo.
Het spijt me voor alle Tsjechie kenners, maar het is niet anders.
barbie schreef:....maar Zdenda heeft gelijk, bij ons in Plzen wordt het niet gemaakt.
Het kan dus wel anders... Plzen is ook niet heel Tsjechie, toch ?Zdenda schreef:Ovocne knedliky kunnen ALLEEN uit twee soorten deeg gemaakt worden
.....
Het spijt me voor alle Tsjechie kenners, maar het is niet anders.
Vasku,Zdenda schreef:... manier van maken van ovecne knedliky zeker die zeker voor 95% (= kynute + tvarohove testo) voorkomt of ...
over exotische recepten die niemand kent?? ...
Ik hoor bij jouw 20% die ze wel gegeten heeft!! En mijn moeder heeft ze verschillende keren zelf gemaakt.Zdenda schreef:Trouwens nog meer van gedurfde statistiek hier op het Forum: naar mijn schatting heeft 80% van alle Forum leden nooit ovocne knedliky gegeten en 99% van alle leden nooit zelf gemaakt.
Als het over de Knedliky die ik gemaakt heb gaat, JA.. het was zeer lekker, en absoluut niet moeilijk om te maken, het enige wat vereist is, is een beetje geduld.Ank schreef:Ik wou jullie bedanken voor de tips!
Ga zowieso knedliky proeven in tsjechie.
Wou ook even zeggen dat ik wat ik zag op een van de foto's er heerlijk uit vond zien!
De foto met de bruine saus!!
Wou nog even vragen: was het lekker??