Sneeuw?! Winter 2010/2011

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

En denk eens aan al die mensen die in de schoolvakantie van februari nog op wintersportvakantie gaan....:snotter:
 

kuurgast

Donateur
Hekwerkgroepen zijn acteurs die middeleeuwse en andere taferelen nabootsen om zo de historie te laten herleven. Bij het sneeuwkasteel is dat een veldslag en als je nu naar de webcam kijkt zie je dat ze al enkele tenten hebben geplaatst waarmee een begin wordt gemaakt van het theaterspel. De 26ste is het slotspektakel met de verovering van het kasteel.
 

Freddy2005

† In Memoriam
kuurgast, heb jij mijn vorig bericht hier niet gelezen ?

žoldnéřů kan je ook vertalen als huurlingen of huursoldaten.

Hekwerktroepen kent zelfs onze vriend google niet.
 
Het is niet geheel zonder ´gevaar´. Onze buurman doet ook mee met deze Middeleeuwse spektakels. Als huursoldaat heeft hij een zwaard. Zeer indrukwekkend. Afgelopen weekend heeft hij ook meegedaan, maar loopt nu wel op krukken.
 
Ik hoop dat er ook wat van de kou in Tsjechie terecht komt

9-2-2011 10:38 uur

Extreme kou bedreigt oosten Europa
Het oosten van Europa krijgt de komende dagen te maken met een kouinval van allure. In Moskou lag de temperatuur deze ochtend rond het vriespunt en vroor het de afgelopen nacht licht.
Vandaag baant diepvrieskou zich echter een weg tot de Russische hoofdstad. Vanmiddag daalt de temperatuur daar al tot rond de -10 graden en komende nacht vriest het rond de 15 graden. Morgen overdag wordt het er niet ‘warmer’ dan -12 tot -14 graden. De temperatuur loopt dus nauwelijks op!
De rest van de week gaat het daar in de nachten tussen de -25 en -35 graden vriezen. Dat is zelfs voor Moskouse begrippen zeer koud.
Overdag loopt de temperatuur niet verder op dan rond de -15 tot -20 graden! In het weekend krijgen de Polen en de mensen in het westen van Rusland ook nog eens te maken met een sneeuw en misschien wel sneeuwstormen!
Aankomend weekend wint de vorst verder terrein in westelijke richtingen. Zo gaat het ook in Polen flink vriezen. In het weekend ‘s nachts matige vorst met de meeste kou in het oosten en noordoosten. (-8/-12 c)Na het weekend wordt de kou vooral in het oosten nog veel feller met zeer strenge vorst in de nacht en ochtend: -15 tot beneden de -20 graden! De kou houdt zeker tot halverwege volgende week aan.
De diepvrieskou is inmiddels al aanwezig in Lapland waar het afgelopen nacht 33 graden vroor! De komende tijd zullen grote delen van Scandinavië verovert worden door het diep winterse weer en zal het in veel meer gebieden tussen de -30- en -35 graden gaan vriezen!
Na het weekend probeert de vrieslucht verder terrein richting west Europa te winnen. Ook ons land zou dan nog een staartje van winterweer mee kunnen pikken.:D:D
bron pietsweer.nl
 
zon, sneeuw.....prachtig

P2070015.jpg P2090055.jpg

P2070010.jpg P2090068.jpg
Gisteren en eergisteren waren prachtige wintersportdagen in Rokytnice nad Jizerou. Wat wenst een mens zich nog meer...?
 
Prachtig Inas! Wel inversie, zo te zien de bulten van Vlči hřeben nog net boven de wolken uit.
Veel plezier nog in RnJ.
Ik hoop trouwens dat die extreme kou lekker in Rusland blijft!
 
kijk die kou is mooi nu ook nog wat sneeuw want wij gaan pas met de voorjaarsvakantie en dat duurt voor ons nog 2 weken.

wel gaaf dat kasteel is er ook een programma bekend want helaas is de verovering op de zaterdagavond en tjsa dan rijden wij en als het goed is zijn wij er al weer bijna naar huis. wordt er eerder in die week al wat gedaan en zo wat wat?
 

Freddy2005

† In Memoriam
Er is opnieuw hoop op wat verse sneeuw. In het week-end wordt het bewolkt en zouden de temperaturen gevoelig dalen, er kan er tot 15 cm sneeuw vallen in de bergregio's in het noorden van het land aldus meteopress. In de lagere gebieden wordt dan weer regen verwacht. Begin maart gaat het gevoelig warmer worden.

novinky.cz
 
Bovenaan