Voorstellen Bert en Jacqueline

Topic in 'Stel jezelf voor!' gestart door Bert Wolda, 16-02-2021.

 1. Hallo,

  Wij hebben interesse in Tsjechie om in de zeer nabije toekomst te emigreren. We hebben jarenlang een woning in de Oberlausitz in Ebersbach-Neugersdorf gehad en dat ligt tegen de grens met Tsjechie aan en we zijn vaak in Tsjechie geweest (Ruburk en Liberec). Het is een prachtige omgeving waar we gewoond hebben (vooral aan de tsjechische kant) maar de mentaliteit van de duitsers bevalt ons niet (vooral in Corona tijd) vandaar dat we in dezelfde regio eens over de grens willen kijken in Tsjechie. In het verleden (2003) hebben we ook een woning gezocht in Tsjechie maar destijds was het lastig om een huis op naam te krijgen maar volgens mij is dat nu anders.
  In Corona tijd is het lastig zoeken in het buitenland met reisbeperkingen en dichte grenzen en de makelaars in Nederland die huizen in Tsjechie aanbieden zijn volgens mij veel te duur. Wij hadden destijds een umgebindehaus in Ebersbach Neugersdorf maar dat stond te lang onbeheerd dus we kregen steeds vaker met inbraak te maken en hebben het derhalve verkocht. We zijn binnenkort in hele andere omstandigheden omdat de pensioensgerechtigde leeftijd nadert en zoeken iets waar we dus langer kunnen blijven in plaats van de vakantiedagen die je van je werkgever krijgt. De reden van aanmelding is dan ook om ons te informeren en op dit moment hebben we nog geen binding met Tsjechie.
  Overigenis op dit moment werk ik nog bij het ministerie van Buitenlandse Zaken

  Groetjes Bert en Jacqueline
   
 2. Die tijden zijn wel voorbij, de meeste "cowboys" uit de jaren '90 zijn er al mee gestopt. Er zijn wel nog Tsjechische makelaarsbedrijven (met Nederlandse roots, en die dus ook Nederlands spreken), die gewoon op de Tsjechische markt adverteren, maar waarbij er geen prijsverschillen gehanteerd worden, voorzover ik weet.
   
  curious en Bert Wolda vinden dit leuk/interessant.
 3. Via internet kan je al veel voorwerk doen. Als je bijvoorbeeld zoekt op: Domy na prodej Liberecký kraj krijg je al een hele lijst van makelaars met aanbiedingen. Vervolgens kan je via mapy.cz met luchtfoto's bekijken waar het precies ligt (soms even puzzelen met de foto's van het huis) en met Street view de omgeving verkennen. Als je bij mapy het adres ingeeft, krijg je ook de gegevens van het kadaster. Zo kan je al een hoop informatie verzamelen voor je een huis daadwerkelijk gaat bezichtigen. ik wens jullie veel succes met jullie zoektocht.
   
  Bert Wolda vindt dit leuk/interessant.
 4. Bedankt naar dit soort informatie ben ik op zoek! Momenteel woon ik in Duitsland bij de Nederlandse grens en dan weet je gewoon niet hoe je moet beginnen met zoeken
   
 5. cor

  cor

  succes gaat vast lukken!
   
  Bert Wolda vindt dit leuk/interessant.
 6. Veel succes.
   
  Bert Wolda vindt dit leuk/interessant.
 7. Succes Bert, wij wonen nu met veel plezier in Niedercunnersdorf, niet ver van je vroegere woning in Ebersbach Neugersdorf. Julle gaan zeker wat vinden in Tsjechie.
   
 8. Dat plaatsje ken ik daar gingen we wel eens wandelen. Ligt volgens mij op de grens met Tsjechië. Soms wist je niet of je in Duitsland of in Tsjechië was maar neem aan dat de grenscontrole ook in de kleinere plaatsjes nu wat strenger is?
   
 9. Hoi Bert, nee, je vergist je, Niedercunnersdorf ligt op de weg van Ebersbach Neugersdorf naar Löbau. Heet tegenwoordig gemeente Kottmar Ortsteil Niedercunnersdof. Het staat helemaal vol met umgebinde huizen.
  Groetjes
   
  Bert Wolda vindt dit leuk/interessant.
 10. Inderdaad dan moet ik me vergissen maar Niedercunnersdorff moet ik regelmatig doorgereden zijn. Van Ebersbach naar Löbau kon je ook een binnendoorweggetje nemen en dan komt je volgens mij echt door het dorpje heen. Umgebindehuizen kun je daar nog relatief goedkoop kopen en wij hebben zelf ook zoiets gehad.
   
 11. ben wel benieuwd naar je binding met Tsjechie ?
  ga je hier je pensioen uitzitten leef je als een koning tov nl .
  Kun je al Tsjechisch ?
   
 12. Wij hebben ook een huisje in Tsjechië gekocht, maar wel na een lange maar ook zeer amusabele zoektocht.
  Als je in google reality toetst gevolgd door een plaatsnaam, krijg je de makelaars van die regio te zien.
  Zie je een leuk huis: de teksten kopiëren en plakken in bing vertaler of google translate (misschien bestaan er wel meer vertaalsites).
  In de advertenties worden alleen foto's geplaatst van wat ze je willen laten zien.
  Zijn er negatieve dingen, dan worden ze vaak niet getoond.
  Ik ben heel benieuwd hoe het jullie vergaat?

  Heel veel suc6,
  Groet Luigi.
   

Deel deze pagina