Vakantie 2019, Vsestary

Topic in 'Hoe was jouw vakantie in Tsjechië?' gestart door Franky, 05-08-2019.

 1. Leuke verslagen weer Franky.
   
  bruinh, Franky en Pelhřimov vinden dit leuk/interessant.
 2. Vrijdag 16 augustus 2019

  Vandaag is alweer de laatste volledig dag in ons mooie Tsjechië. Dit keer ga ik in mijn eentje richting de buurtsuper. Behalve voor de dagelijkse boodschapjes, meestal zijn dat enkel broodjes, dumpen wij daar steeds enorme hoeveelheden afval, meestal plastic, in de ernaast gelegen “milieustraat”.

  Thuis gekomen ontbijten wij nog zonder de kids. Die liggen allebei nog op 1 oor. De rest van de dag is het weer zeer wisselvallig. Met andere woorden van zwemmen zal vandaag vast niets komen. Begin van de middag gaan wij 2 nog even langs de Lidl en de Billa in Ricany. Daarbij komen langzamerhand tot de conclusie dat de Lidl het begint te verliezen van de Billa. Laatstgenoemde supermarkt is niet alleen veel breder gesorteerd maar hier en daar ook nog eens een stuk goedkoper. Eigenlijk niet anders dan in Nederland hoor ik steeds vaker.

  En dan komt einde van de middag zo maar onze overbuurvrouw en gastvrouw even langs waaien. Of het ons uit komt een stuk taart bij haar te komen eten. Zo’n gastvrij aanbod slaan wij uiteraard niet af. En zo gaat de hele familie bij deze vriendelijke Tsjechen op bezoek. Heel bijzonder en in alle 9 jaar niet eerder meegemaakt.

  Eénmaal binnen zien wij een keurig (met Delfsblauw) aandoend servies gedekte tafel. Plus 4 stukjes taart, geheel “diabetesproof”. Ja, dat had onze gastvrouw goed onthouden, mede doordat haar echtgenoot suiker heeft. Onder het genot van de zelfgemaakt taart hebben wij een zeer amusant gesprek in het Duits. Bij aankomst 2 weken terug benaderde zij ons in het Engels, maar toen zij merkte dat mijn vrouw naadloos Duits sprak gaf zij aan dit liever te spreken. Onderwerpen als wereldpolitiek passeren de revue, alsook het dagelijks leven voor en na de “Wende”. Heel fijn om mee te maken. Mijn vermoeden dat zij toch wel tot de gegoede burgerij behoren wordt nogmaals bevestigd door hun niet bepaald kritische houding ten opzichte van de huidige president.

  Na een anderhalf uur bedanken wij onze gastvrouw heel hartelijk en rijden voor de laatste keer naar het geweldige restaurant in Ricany. Het zonnetje schijnt weer waardoor wij weer in de tuin van het geweldige eten kunnen genieten.

  Eten bij restaurant Ricany.jpg
   
  Leo, henniekootstradekiel, kuurgast en 8 anderen vinden dit leuk/interessant.
 3. Zaterdag 17 augustus 2019

  En dan is het toch weer zover. Onze laatste dag in het nog steeds geweldige Tsjechië. En wie weet, misschien wel voorlopig voor het laatst. Maar dat weet je nooit met ons. Gelet op het geplande vertrek zijn wij 2 vroeg op. En zo kunnen wij op ons gemak de dakkoffer inladen, want ook onze gastvrouw hadden wij alweer gespot. Handig voor het lenen van de ladder.

  Eénmaal helemaal klaar volgt de afrekening van de energie, maar ook de toeristenbelasting. In al die jaren niet eerder meegemaakt, terwijl het wel steeds bij de bijkomende kosten stond vermeld. In het laatste praatje met onze gastvrouw worden wij van harte uitgenodigd voor een bezoekje bij een volgende vakantie. En uiteraard geven wij hetzelfde aan mocht men in de toekomst Nederland nog eens aandoen. En dan is het echt gedaan met ons verblijf in Vsestary.

  Voor het avondeten maken wij nog een stopje bij de Lidl in Ricany en koersen dan richting Melnik, zij het via een omweg. Voor het middageten hadden wij gedacht weer neer te ploffen bij Pizza Mex, maar daar is het nu wat vroeg voor. Dus besluiten wij het “aangename” (excusez le mot) met het nuttige te verenigen middels een bezoek aan het monument van de kinderen in Lidice. In eerste instantie komen wij daarbij bij een museum uit, maar dat is niet wat ik bedoelde. Dus rijden wij nog een stukje verder en zien een enorm bouwwerk, maar nog geen monument van de kinderen. Dit blijkt iets verder weg te liggen op 1 van de plekken van het voormalig dorp Lidice. Tja en dan staan we daar en worden beiden toch wel erg stil.

  Monument Lidice.jpg Bloemen bij monument.jpg
  Wat een indrukwekkend monument, ook omdat de kinderen zo levensecht zijn neergezet. Met name de kleine kinderen (met knuffels) maken op ons erg veel indruk.

  Hierna gaat de reis verder richting Melnik en inmiddels weten wij Pizza Mex feilloos te vinden. Voor wie dit restaurant niet kent, het ligt aan de (volgens mij enige) rotonde van Melnik. En in tegenstelling tot tijdens de heenreis hebben zij nu wel Pepper Steak.

  Eten bij Mex 1.jpg
  Werkelijk om je vingers bij af te likken. Ons realiserend dat dit tot de laatste indrukken van Tsjechië behoort genieten wij dan ook volop van ons eten.

  Us4.jpg
  Onze dochter, die de afgelopen nacht geen oog dicht heeft gedaan heeft nog maar weinig eetlust. Maar net als vorig jaar krijgt zij de helft van de pizza mee voor onderweg.

  En verder gaat hierna de reis en na anderhalf uur rijden wij alweer door het rustige stuk van Duitsland. En eigenlijk gaat de hele reis wel een beetje zo. Af en toe een stopje, hetzij voor de plas, tankbeurt of de rust tuft het lekker door richting Nederland.

  Us2.jpg

  En ja hoor, op pakweg 1,5 uur tot de grens toch enorme stortbuien meegekregen. Dus ik denk nog, dat belooft nog wat voor Nederland straks. Maar niets van dit alles en bovendien zijn onze wegen toch echt wel kwalitatief een stuk beter te doen met regen. Volgens de navigatie zullen wij rond 23.00 u Anna Paulowna moeten bereiken. Iets wat bijna was gelukt, maar toch wel ietwat vermoeid neem ik 10 km vanaf huis een verkeerde afslag. Maar ach, wat is 10 km op een afstand van ca. 950 km.

  Epiloog
  Inmiddels is het alweer maandag en hebben wij gisteren alle wasjes gedaan, de dakkoffer weer schoon opgeborgen en kijken wij terug op wellicht de fijnste Tsjechië vakantie ooit. Misschien inderdaad voorlopig de laatste keer? En volgend jaar Amerika? Wie zal het zeggen. In ieder geval voor nu: Ahoj!
   
  Leo, chinto, henniekootstradekiel en 9 anderen vinden dit leuk/interessant.
 4. Pelhřimov

  Pelhřimov Donateur

  Franky en familie, bedankt dat we ook dit jaar weer met jullie mee mochten op vakantie.
  Ik heb van al jullie reisverslagen genoten. :toppie:
   
  bruinh, Franky en Saman vinden dit leuk/interessant.
 5. Franky,

  Bedankt voor alle mooie verhalen.
   
  Pelhřimov, bruinh, Franky en 1 andere persoon vinden dit leuk/interessant.
 6. Franky bedankt voor het mogen genieten van je verslag, gr. Hans en Nelly
   
  Franky, Pelhřimov en Saman vinden dit leuk/interessant.
 7. Franky , bedankt voor de leuke verslagen en mooi dat jullie een fijne vakantie gehad hebben.
   
  Franky, bruinh, Pelhřimov en 1 andere persoon vinden dit leuk/interessant.
 8. Franky en familie, wat fijn dat jullie zo genoten hebben van deze welverdiende gezinsvakantie.
  Het was weer erg leuk om alle verhalen te lezen, bedankt daarvoor, en ik hoop in de toekomst nog meer van jullie te lezen.
  Jullie gaan vast nog wel eens terug!
   
  Franky, bruinh, Pelhřimov en 1 andere persoon vinden dit leuk/interessant.
 9. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Franky voor mij geldt altijd op de dag van vertrek "inpakken en wegwezen". Heel bijzonder vind ik steeds jullie invulling van deze reisdag. Een bezoek aan het monument van Lidice en nog een complete maaltijd, alsof er geen 950 kilometer hoeft te worden afgelegd. Je houdt het spannend tot het laatst. Geweldig en nogmaals bedankt voor de verhalen !!!!!!!!!!!!
   
  Franky, elske, kukel en 2 anderen vinden dit leuk/interessant.
 10. Mooi
   
  Franky, bruinh, Pelhřimov en 1 andere persoon vinden dit leuk/interessant.
 11. bedankt voor de mooie reisverhalen
   
  Franky, Pelhřimov, Saman en 1 andere persoon vinden dit leuk/interessant.
 12. Hoi Franky.

  Mooi geschreven verslag.
  Ik heb ervan genoten.
  Hopelijk ga je volgend jaar wederom naar Tsjechië om zo'n mooi verhaal te schrijven:ja: Gewoon even een tussenstop onderweg naar Amerika:D.

  Groet Luigi
   
  bruinh, henniekootstradekiel, Pelhřimov en 2 anderen vinden dit leuk/interessant.
 13. Jullie allen nogmaals bedankt voor de reacties en likes. En wie weet tot een vakantie volgend jaar. Of niet. Maar dit forum heb ik in mijn hart gesloten:ja:
   
  A.Smit, Ad Verschoor, bruinh en 6 anderen vinden dit leuk/interessant.
 14. Wij ook Franky!!!!! blijft super om de mooie verhalen van iedereen te lezen.
  En wat hebben wij al veel informatie hierop gevonden.
   
  Ad Verschoor, bruinh, Franky en 4 anderen vinden dit leuk/interessant.
 15. Voor mij begint de vakantie zodra wij de auto starten en eindigt 'ie zodra wij weer op de oprit staan. Sowieso staat in Tsjechië altijd in de auto de radio aan. Tot voor kort was dit Radio Impuls, maar dit jaar kwamen wij Radio Kiss tegen. Iets modernere playlisten. En tot ver in Duitsland staat (met name Impuls) dan ook aan. En zo nemen wij ieder jaar afscheid :slik:van Tsjechië
   
  kuurgast, hgmw, Ad Verschoor en 3 anderen vinden dit leuk/interessant.
 16. dennuzzz

  dennuzzz Donateur

  Franky ik heb vaak orion en faktor aan :)
   
  Franky, bruinh, Pelhřimov en 1 andere persoon vinden dit leuk/interessant.
 17. Wij Cerna hora
   
  Franky, bruinh, Pelhřimov en 1 andere persoon vinden dit leuk/interessant.
 18. Die ken ik nog niet. Volgende keer maar eens proberen

  Leuk! Daar luisterden wij het eerste jaar (2011) altijd naar. Daarna nooit meer kunnen vinden. Maar was ook omgeving Reuzengebergte
   
  bruinh, Pelhřimov, dennuzzz en 1 andere persoon vinden dit leuk/interessant.
 19. Update! Vakantie 2020 is weer geboekt en toch weer voor Tsjechië :wow: gekozen. En net als in 2013 (maar dan nu bewust) gekozen voor 2 huizen. Het eerste kennen wij nog van 2016. Toen zeiden wij al dat wij hier vast nog eens naar dit huis zouden terugkeren. En de vaste lezers weten dat wij dit nooit doen. Dus opnieuw naar het geweldige huis in Valasske Mezirici. Na een week is het de bedoeling af te reizen naar de regio Tabor, waar een geweldig 2e huis op ons wacht. Kortom weer van alles leuks om naar uit te zien in het nieuwe jaar. Maar eerst dit toch wel heftige jaar uit laten knallen:champagne:
   
  bruinh, elske, henniekootstradekiel en 6 anderen vinden dit leuk/interessant.
 20. Pelhřimov

  Pelhřimov Donateur

  :wow:Franky, alvast heel veel voorpret :wow:
   
  Franky, bruinh en Saman vinden dit leuk/interessant.

Deel deze pagina