Tabe
† In Memoriam
Nederlanders zijn echte aardappeleters. Vincent van Gogh schilderde ze al. Sinds de Spanjaarden de aardappels in Europa brachten eet de halve wereld aardappelen. In Nederland heb je veel verschillende soorten; Doré's, Rode star, Borgers, Bintjes, uit klei- en uit zandgrond. Om te bakken en om te koken. Nederlanders nemen zelfs hele kilo's aardappelen mee op vakantie. Men denkt kennelijk dat ze in Tsjechie niet te verkrijgen zijn. Maar hoe zit het nu met de Tsjechische aardappelen? Zijn er, net als in Nederland, verschillende soorten, merken, namen etc? Zijn ze minder lekker dan in Nederland? Eten de Tsjechen minder aardappel dan de Nederlanders bijvoorbeeld?
Moet zeggen dat onze ervaringen met Tsjechische aardappel goed zijn. Smaken lekker; zeker gebakken. Met een uitje of knoflook. Maar misschien komen die aardappelen wel uit Griekenland of Hongarije, wie zal het zeggen.
Het valt me wel op dat in Tsjechische restaurants nauwelijks goed gebakken aardappel op de menulijst staan. Jammer.
Moet zeggen dat onze ervaringen met Tsjechische aardappel goed zijn. Smaken lekker; zeker gebakken. Met een uitje of knoflook. Maar misschien komen die aardappelen wel uit Griekenland of Hongarije, wie zal het zeggen.
Het valt me wel op dat in Tsjechische restaurants nauwelijks goed gebakken aardappel op de menulijst staan. Jammer.