Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
89951426_1377961379078003_4338718804994424832_o.jpg

Mensen gaan zelf mondmaskers maken in Tsjechië, zie facebook.com.
 

kuurgast

Donateur
karantena.png


Regeringsbesluit Nationale quarantaine in Tsjechië !


Sinds middernacht heeft de regering het verkeer van mensen in heel Tsjechië beperkt. De verordening bevat een aantal uitzonderingen.
Tijdens haar zondagsessie, die ongeveer een uur voor middernacht eindigde, besloot de Tsjechische regering actie te ondernemen om het coronavirus te bestrijden. De reeds aangekondigde maatregelen zijn verder aangescherpt. Tsjechië staat nu in quarantaine.
Nationale quarantaine zou de verspreiding van het COVID-19-virus zoveel mogelijk moeten vertragen.
Volgens de resolutie is de quarantaine in Tsjechië geldig van maandag 16 maart 0:00 tot 24 maart 6:00uur.

In Tsjechië zijn 293 mensen besmet.

"We hebben de balans opgemaakt en 15 resoluties aangenomen tijdens de huidige regeringsvergadering die het vrije verkeer van mensen beperken en de verspreiding van de coronavirus-epidemie naar andere mensen voorkomen", verklaarde premier Andrej Babiš bij de opening van de persconferentie.

Met ingang van 16 maart om 00.00uur tot 6 uur op dinsdag 24 maart verbiedt de regering het vrije verkeer van personen in heel Tsjechië, met uitzondering van:
- woon-werkverkeer en andere soortgelijke activiteiten
- de noodzakelijke reizen naar familie of geliefden
- reizen die nodig zijn voor het voorzien in essentiële levensbehoeften (aankoop van voedsel, medicijnen en medische hulpmiddelen, sanitair, cosmetica en andere droge goederen, diervoeder en andere benodigdheden, inclusief de behoeften van familieleden en geliefden)
- manieren om de zorg voor kinderen en dieren te waarborgen
reizen om de nodige post- en financiële diensten te verzekeren, of voor tanken
- manieren om in de noodzakelijke behoeften voor een ander te voorzien (bv. vrijwilligerswerk of buurtbijstand)
- reizen naar gezondheids- en sociale zorginstellingen, inclusief het verstrekken van de nodige begeleiders voor familieleden en familieleden en veterinaire zorginstellingen
- reizen om dringende officiële zaken af te handelen, inclusief de noodzakelijke begeleiders van familieleden en familieleden
- met uitzondering van het uitoefenen van beroepen en activiteiten om de veiligheid en de interne orde te waarborgen bij crisisbeheersing en gezondheidsbescherming en het verstrekken van gezondheids- of sociale zorg, waaronder vrijwilligerswerk, individuele spirituele zorg en openbare diensten, openbaar vervoer en andere infrastructuur, diensten voor burgers, waaronder leverings- en bezorgdiensten, veterinaire zorg, verblijf in de natuur en parken of reis terug naar uw woonplaats en begrafenis.

De regering gelast personen op het grondgebied van de Tsjechische Republiek, het verkeer op openbaar toegankelijke plaatsen zo lang als nodig te beperken en in hun woonplaats te verblijven, met de genoemde uitzonderingen. Het is ook noodzakelijk om de contacten met andere personen gedurende de nodige tijd te beperken.

De regering heeft in haar resolutie ook werkgevers aanbevolen om zoveel mogelijk huiswerk te gebruiken om vakanties en betaald verlof voor werknemers en andere in de cao genoemde instrumenten verder te bevorderen, om de uitvoering van werk te beperken dat niet essentieel is voor de activiteit van de werkgever.

Overheidsinstanties, zoals gemeentelijke autoriteiten, belastingdiensten of rechtbanken, moeten de public relations opnieuw beperken tot maandag en woensdag, gedurende maximaal drie uur.

De regering heeft de gouverneurs en de burgemeester van Praag de opdracht gegeven scholen aan te wijzen voor de opvang van kinderen van 3 tot 10 jaar, van wie de ouders medewerkers zijn van het veiligheidskorps, de gemeentelijke politie of het medisch personeel.

Volgens Babiš zijn supermarkten, apotheken en drogisterijen echter altijd open, ook al worden de meest beperkende maatregelen genomen.
De overheid verbied de verkoop van onverpakt brood.

De regering verwacht niet dat mensen de quarantaine schenden. De straffen voor overtredingen zijn niet genoemd door haar vertegenwoordigers. Ze waarschuwen dat er geen repressie door de politie zal zijn. Eerder werd echter gesproken over een mogelijke boete van maximaal 3 miljoen kronen.
Bronnen ctidoma.cz + idnes.cz.
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
De crisis-staf wordt geleidt door Prymula.

De regering besloot de Centrale Crisisstaf te activeren vanwege de verspreiding van een nieuw type coronavirus. Het wordt geleid door vice-minister van Volksgezondheid Roman Prymula.
De staf, volgens het statuut na de verklaring van een crisissituatie,
waaronder de huidige noodtoestand, bereidt voorstellen voor oplossingen voor. Zijn voorzitter legt ze voor aan de Veiligheidsraad van de Staat, zo nodig aan de regering.

- De regering legt een werkplicht op aan leerlingen en studenten van het 5e en 6e jaar van medische universiteiten en niet-medische gezondheidswerkers (verpleegkundigen, paramedici, enz.) Op middelbare scholen. Als versterkingen hebben ze regionale hygiënestations, hulpdiensten en ziekenhuizen nodig.

- Alle beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg, artsen, apothekers en andere niet-medische beroepen mogen tijdens een noodsituatie hun verlof niet opnemen.

- Het Ministerie van Financiën vergeeft boetes voor het te laat indienen van belastingaangiften of auditverslagen;

- Het ministerie zal de nieuwe EET-golf niet uitstellen, maar zal niet-naleving niet bestraffen.

- Het leger en de douane worden geroepen om de politie te helpen.

- Autoriteiten moeten de kantooruren beperken tot maximaal 3 uur van maandag tot en met woensdag.

- De staat heeft tussen 16 maart en 4 april de grenscontrole met Duitsland en Oostenrijk tijdelijk opnieuw ingevoerd.

- De gouverneurs en de burgemeester van Praag zijn verplicht een school aan te wijzen voor de opvang van kinderen van 3 tot 10 jaar, van wie de ouders werknemers zijn van het veiligheidskorps, de gezondheidsdiensten of de autoriteiten voor gezondheidsbescherming.

- Kleuterscholen kunnen maximaal zorgen voor groepen van 15 kinderen.

- Aanvullende verkiezingen voor de Senaat in de regio Teplice worden geannuleerd.

- Tickets worden niet verkocht in treinen
Minister van Transport Karel Havlicek zei ook dat mensen geen kaartjes hoeven te kopen in treinen van de Tsjechische Spoorwegen,
als ze die niet hebben, mogen ze hun eindbestemming bereiken.

- Volgende week komen er 1,4 miljoen maskers aan in Tsjechië
Binnen een paar dagen verwachten we een enorme levering van ademhalingsmaskers. Het heeft 1,4 miljoen eenheden. "De situatie zal de komende dagen verbeteren", zei minister van Volksgezondheid Adam Vojtěch. Hij bevestigde dat gratis testen blijft gelden voor mensen die door een hygiënist of arts zijn aangewezen. Andere kandidaten kunnen op eigen kosten proeven doen in geselecteerde laboratoria.

- De desinfectie zal meer dan een miljoen liter bedragen
Tsjechië heeft 140.000 liter kant-en-klare desinfectie en is van plan de komende dagen nog een miljoen liter te mengen.

- De overheid schaft de blauwe parkeerzones binnen gemeenten tijdelijk af. Het afsluiten van winkels en het verbieden van diensten is niet van toepassing op autoreparatie, tuinieren, kaartverkoop, bloemisten of medische hulpmiddelen. Aan de andere kant verbood de regering de verkoop van accommodatie, rijscholen, taxi's, met uitzondering van degenen die boodschappen uitdeelden en de verkoop van elektronica, onlangs, wat een van de uitzonderingen was op de oorspronkelijke verordening van zaterdag.

- Minstens twee meter afstand
Het is bevolen om een afstand van minimaal 2 meter aan te houden bij contact met andere mensen in een openbare ruimte, bijvoorbeeld bij het winkelen. Om veiligheidsredenen worden contante betalingen aanbevolen en moeten servicemonteurs het directe contact met klanten beperken. Exploitanten van openbare diensten, zoals winkels, winkelcentra, postkantoren, hebben de opdracht gekregen om voorwaarden te scheppen voor het bewaren van een afstand van ten minste 2 meter tussen personen op hun terrein en toegang tot lokalen en om te zorgen voor meer sanitaire maatregelen

"Het is beslist geen avondklok of een huisarrest", zei vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken Jan Hamáček, en zei dat het een maatregel is die is ingevoerd op basis van de ervaring van deskundigen uit andere landen en hun belangrijkste doel is het interpersoonlijke contact te verminderen. coronavirus verspreid.

Het belangrijkste is om tijdelijke regels te volgen en niet uit te zoeken hoe je ze het beste kunt omzeilen. Deze keer gaat het om gezondheid - de gezondheid van ons allemaal.
Bron seznamzpravy.cz.
 
Laatst bewerkt:
09:25

De Tsjechische autoriteiten hebben een regio in het oosten van het land helemaal afgesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er mag sinds maandag 03.00 uur niemand meer in of uit. Het gaat om de regio rond de plaatsen Uničov, Červenka en Litovel, honderd kilometer ten noorden van Brno.

Bron: ad.nl
 

kuurgast

Donateur
Een van de grootste ziekenhuizen van het land heeft maximaal drie dagen beschermingsmiddelen.

Wanhopige voorraadniveaus, artsen die werken aan de grenzen van hun potentieel, vaak zelf het risico lopen op een coronavirusinfectie of anderen. Dit is de situatie in de meeste Tsjechische ziekenhuizen.

Een van de grootste, Universitair Ziekenhuis Motol in Praag, met voorraden voor maximaal drie dagen. Als ze geen andere krijgen, wordt het een enorm probleem. Hun voorraad bestaat uit:
maskers FFP3 - 3000 stuks - verbruik 1000 stuks per dag
maskers FFP2 15.000 stuks - verbruik vanaf 5.000 per dag,
simpele (papieren) mondkapjes 22.000 - verbruik 3.000 - 4.000 per dag
Beschermende bril en schilden - 800 stuks - deze kunnen worden gedesinfecteerd
Desinfectie - 300 l - verbruik 150 liter per dag
Overalls - 2500 - verbruik 150 per dag

Als iemand vandaag een enorme bewondering van ons allemaal verdient, zijn het artsen, gezondheidswerkers en andere mensen die in de frontlinie werken en bijna constant in contact komen met het nieuwe type coronavirus. Daarom kan van hen worden verwacht dat zij voldoende worden voorzien van alles wat ze nodig hebben om hun werk uit te voeren.

Maar de realiteit is anders. Vanwege de catastrofale toestand van de noodzakelijke medische hulpmiddelen in Tsjechië, zetten ze letterlijk hun gezondheid in.

Bovendien heeft de veiligheidsinformatiedienst volgens de website van Watchdog eind december de regering op de hoogte gebracht van tekortkomingen in de nationale materiaalreserves en in het bijzonder van onvoldoende beschermende uitrusting. Het is duidelijk niet gevallen op vruchtbare grond en we zien de resultaten vandaag in het hele land.
Bron ctidoma.cz.
 

kuurgast

Donateur
Epidemioloog Rastislav Maďar: testen moeten voornamelijk beschikbaar zijn voor risicopatiënten.

Volgens premier Andrej Babiš en vice-minister van Volksgezondheid Roman Prymula heeft Tsjechië 100.000 coronavirus-sneltests gekocht, die de komende dagen zouden moeten aankomen. Wat zijn de tests precies, hoe werken ze? En is het goed voor iedereen die een paar keer hoest of snuit om te testen?

Snelle tests kunnen de aanwezigheid van coronavirus binnen een half uur echt detecteren, wat zeker goed nieuws is. In één adem moet echter worden gezegd dat dit antilichaamsets zijn. Hun fabrikanten zeggen dat ze drie tot vijf dagen na de infectie worden gebruikt totdat het antilichaam is ontdekt. Het detecteert de ziekte dus niet in de kiem, de besmette persoon kan een paar dagen de wereld rondlopen en de ziekte verspreiden.

Volgens Rastislav Maďar komt zo'n antilichaamvenster ook voor bij veel andere infectieziekten. “Elke test zal vlak na blootstelling negatief zijn, dus het moet na verloop van tijd herhaald worden. Aangezien een groot deel van de patiënten coronavirus al binnen 5-6 dagen verspreidt, is de snelle test niet het antwoord op alle mogelijke situaties. Maar het is zeker beter dan het niet hebben van de tests.'

Veel mensen vinden dat ze voor hun eigen gevoel naar de test moeten gaan. Maar wat nog belangrijker is: thuis zijn en nergens heen gaan, zeker als je symptomen voelt. 'Sommige Europese landen testen alleen risicopersonen, vooral ouderen. De rest van de bevolking moet de symptomen van mogelijke infectie in huisisolatie blijven houden en het systeem niet overbelasten, dat voornamelijk ouderen en chronisch zieken beschermt, ”legt Maďar uit.
Volgens hem is COVID-19 niet al te gevaarlijk voor mensen die geen verzwakt immuunsysteem hebben. 'Ze hebben meestal geen of slechts milde symptomen van infectie. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat ze het virus niet doorgeven aan iemand van wie het immuunsysteem het virus niet zou weerstaan.”

Wat nu? De regering probeert het publiek gerust te stellen, wat prima is. Aan de andere kant hebben we laboratoria met beperkte capaciteit, zonder beschermende uitrusting en bellen dagelijks tientallen mensen die willen worden onderzocht zonder de aanbeveling van een hygiënist omdat ze het van overheidsfunctionarissen hebben gehoord, Andrej Babiš herhaalde het zelf meerdere keren. Minister van Volksgezondheid Adam Vojtěch voegde er ook aan toe: "In een situatie waarin zowel het aantal gevallen als het risico op het verspreiden van ziekten toeneemt, is het in ons belang dat burgers kunnen worden onderzocht, ook als ze niet zijn aangegeven." het is niet mogelijk.

"Enerzijds is de beschikbaarheid van testen belangrijk,
aan de andere kant moet het voornamelijk beschikbaar zijn voor de meest risicovolle patiënten en de meest risicovolle situaties. Honderdduizenden mensen zouden het zeker willen testen, maar logistiek gezien is dit niet mogelijk. Uitbreiding van testcapaciteiten is belangrijk, maar laboratoria moeten aan de basisvoorwaarden voldoen om fout-negatieve tests te voorkomen. Het is beter om niet zeker te zijn van uw toestand en voorzichtig te zijn dan een vals gevoel te hebben dat ik gezond ben en het virus te verspreiden, ” voegde Maďar eraan toe.
Bron ctidoma.cz.
 

kuurgast

Donateur
Er zijn geen maskers, wanhopige dokters zoeken ze zelf.

Tsjechië heeft niet meer dan een miljoen maskers, zoals bevestigd door de minister van Volksgezondheid Adam Vojtěch. Ze zullen heel moeilijk te vinden zijn, natuurlijk zijn wij niet het enige land dat vanwege de coronavirusepidemie voorraden wil aanvullen. Zelfs de vijf miljoen maskers die de regering had beloofd, zullen niet aankomen. Volgens premier Andrej Babiš iemand heeft vals gespeeld in China en is bedrijf failliet. Wanhopige artsen vertrouwen in veel gevallen niet langer op de staat en doen wat ze kunnen.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid moet tussen woensdag en vrijdag extra beschermingsmiddelen arriveren. Niemand weet echter hoeveel wat echt zal zijn. Premier Andrej Babis zei alleen dat het 1,7 miljoen kronen zou kosten. Hopelijk is dit niet alleen een wensgedachte, maar het zal het ook echt zijn. De overheid kan voorlopig geen materiaal vinden. ODS-plaatsvervanger Martin Kupka wees er bijvoorbeeld op dat het vreselijk mooi is, maar tot nu toe alleen op het niveau van beloften.

De dokters vertrouwen de regering niet meer.
Scepsis is geen wonder. Zo ontving de regio Zlín eind vorige week 2.800 maskers van de hoogste kwaliteit. Maar er zijn 16.000 stuks per dag nodig.
De hoop is voornamelijk China, dat een enorme productiecapaciteit heeft en zijn behoefte geleidelijk afneemt. Maar zelfs in China vragen veel landen het tegelijkertijd aan.

Er zijn al diverse regio's die zelf mondmaskers gaan maken.
Bron ctidoma.cz.

Dit zijn voorbeelden waar we in NL van kunnen leren!
Weet niet hoe het in NL zal verlopen, maar ben bang dat we over een week in zelfde positie zijn.
 

kuurgast

Donateur
Het aantal bevestigde gevallen is gestegen tot 344 in Tsjechië.

Bedek de mond en neus, trek handschoenen aan, ga anders niet uit, zeggen ministers.
Een simpele sjaal is genoeg en stop er een tissue in.

Om 20:00uur is er een minuut applaus om te bedanken voor de mensen die werken of helpen in de gezondheidszorg, maar ook voor brandweerlieden, politieagenten, verzorgers, chauffeurs, winkeliers.

De politie meldde vandaag verschillende pogingen om het gesloten gebied van 21 gemeenten in de regio Olomouc te verlaten. Dit werd tijdens een persconferentie verklaard door de regiopolitie-directeur Tomáš Landsfeld. De politie heeft nog geen sancties opgelegd.

Het crisisteam van de regio Vysočina heeft vandaag besloten dat het regionale bus- en treinvervoer in de regio gratis zal zijn. De regeling is van toepassing van 17 tot en met 24 maart. Passagiers mogen alleen via de middelste en achterdeuren in de bus stappen en moeten in beide transportmiddelen zowel mond als neus bedekt zijn.
Zelfde regels van gratis etc geldt voor meer plaatsen.

Vanwege de huidige situatie is het volgens vertegenwoordigers van schoolverenigingen dit jaar onwaarschijnlijk dat de schoolverlatingsexamens en de toelatingsexamens voor het secundair onderwijs worden gepland. Het ministerie van Onderwijs wil volgende week beslissen over de deadlines.

De regio's wijzen scholen aan om kinderopvang te bieden aan kinderen van gezondheidswerkers, veiligheidstroepen en hygiënisten.

Volgens een voorstel van de Europese Commissie ontvangt Tsjechië meer dan een miljard euro uit het EU-fonds om de gevolgen van het coronavirus te bestrijden.

Tsjechische gevangenen zullen beschermende maskers naaien, zoals geschat door de gevangenisdienst
ze produceren ongeveer 40 duizend stuks per maand.
De Pardubice-gevangenis was de eerste die erbij betrokken was.
Detailhandel in textielmaterialen en fournituren mogen weer open zodat mensen zelf maskers kunnen maken.

Studenten van de Faculteit der Gezondheidswetenschappen en de Faculteit Chemische Technologie van de Universiteit van Pardubice zullen lokale zorgprofessionals actief helpen. Studenten in de gezondheidszorg zullen betrokken worden bij werkzaamheden in regionale ziekenhuizen en andere instellingen waar ze zullen helpen met patiëntenzorg.

Het Bulovka-ziekenhuis drong er bij het publiek op aan om geen testen te vragen zonder symptomen.
Testen is niet nodig omdat de test vals-negatief kan zijn.

Tsjechische Rode Kruis doet in Opava aankopen voor senioren in quarantaine of voor mensen die niemand hebben om te kopen.
In Ostrava wordt deze dienst geleverd door de humanitaire organisatie ADRA.

Overal worden oproepen gedaan voor dobrovolník/vrijwilliger, vooral om senioren en gehandicapten te helpen.

Partij stelt voor renteloze leningen van 50.000 tot 15 miljoen CZK voor zelfstandigen of kleine en middelgrote ondernemingen.
De terugbetaling kan uiterlijk beginnen in januari 2021.
Mochten de maatregelen tegen de verspreiding van het virus langer dan 3 maanden duurden, dan moet ook worden gesproken over halvering van de heffing voor werknemers of zelfstandigen.

Gepensioneerde politieagenten bieden ook een helpende hand in de strijd tegen het coronavirus. Hun hulp kan echter niet worden geaccepteerd door de politie vanwege een juridisch obstakel. Maar de politiepresident riep de vrijwilligers op om hun gemeenschappen te helpen door in de basisbehoeften van anderen te voorzien.

De regering adviseerde senioren ouder dan 70 jaar hun huis niet te verlaten. Het verbood ook bewoners van bejaardenhuizen het gebied te verlaten. Dit werd aangekondigd door premier Babiš.

Tsjechië heeft toestemming om hulp met China te importeren, zei Babis. De regering stuurt zeven vliegtuigen. Over een week importeren ze 5 miljoen papieren maskers en meer dan een miljoen speciale FFP-maskers.

Tsjechië wil specifiek twee ziekenhuizen toewijzen aan het coronavirus. Het worden het Na Homolce-ziekenhuis in Praag en het St. Anne's universitair ziekenhuis in Brno.

Bouwers hebben last van gesloten grenzen, ze kunnen niet rekenen op buitenlandse arbeiders

Bij het tankstation niet meer het toilet. Het probleem vooral voor vrachtwagenchauffeurs.
De regering realiseert zich dat zonder het goederenvervoer over de weg de hele economie zal instorten.
Het tankstation raadt ook aan dat alle klanten wegwerphandschoenen gebruiken bij het tanken.

De regering heeft vrijstelling verleend van het verbod op de verkoop van accommodatiediensten aan buitenlanders tot ze Tsjechië verlaten of aan buitenlanders met een werkvergunning in de Tsjechië.

De regering heeft de winkels geopend van computers en telecommunicatieapparatuur, audio- en video-ontvangers, consumentenelektronica en andere huishoudelijke producten.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft ziekenhuizen opgedragen de restgezondheidszorg in te perken. Ze moeten de capaciteit vrijlaten voor patiënten met COVID-19

Bron idnes.cz.

Vijf oppositiepartijen hebben de regering opgeroepen om naar waarheid te rapporteren over voorraden beschermingsmiddelen en hun voorraden aan beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg en andere beroepsbeoefenaren. Het publiek moet ook weten hoe de situatie in Tsjechië zich kan ontwikkelen en wat de maatregelen zullen zijn. De uitdaging en vereisten werden samen gepresenteerd door de leiders van ODS, Pirates, TOP 09, STAN en KDU.

Alle drie Slowaakse fabrieken van het Duitse Volkswagen gaat wegens coronavirus de productie tijdelijk stopzetten. De productie wordt onderbroken door de Spaanse afdeling van VW - Seat.
Premier Babiš is het niet eens met de oproepen tot sluiting van de productie bij Škoda Auto. Volgens hem is dit een belangrijk onderdeel van de Tsjechische economie, de effecten van het stopzetten van de productie bij de grootste bedrijven zouden enorm zijn.
Bron ct24.ceskatelevize.cz.

Volgens de Franse president zijn de grenzen van het Schengengebied dinsdag vanaf 12.00 uur gesloten, schrijft Reuters.
Zullen dan de binnenlandse grenzen open gaan?
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
Nieuwe maatregelen na de regeringsvergadering vandaag:

▪️ Praag ziekenhuis in Homolka en Brno St. Anne's ziekenhuis zou zich moeten specialiseren in patiënten met coronavirus. Er zouden 300 bedden moeten zijn.
▪️ Senioren ouder dan 70 jaar mogen niet naar buiten, bewoners van seniorenwoningen mogen het terrein niet verlaten.
▪️ De regering keurde een vrijstelling goed van het verbod op de verkoop van accommodatiediensten aan buitenlanders tot het vertrek uit Tsjechië of een buitenlander met een werkvergunning in Tsjechië.
▪️ Nog een miljard kronen worden door de staat gereserveerd voor een programma van renteloze leningen voor ondernemers. Alleen vandaag zijn 437 aanvragen voor een bedrag van 800 miljoen CZK ontvangen.
Bron facebook.com/CT24.cz.

Crisishoofd Roman Prymula verwacht geen verdere dramatische aanscherping van de maatregelen tegen het coronavirus, zoals een totaalverbod op het verlaten van huis. Ze zijn van mening dat de huidige beperkingen zullen werken.

- Het ministerie van Binnenlandse Zaken beveelt aan dat alle burgers gezichtsbescherming gebruiken, vooral bij het winkelen of in het openbaar vervoer.
 
Laatst bewerkt:
Een van de grootste ziekenhuizen van het land heeft maximaal drie dagen beschermingsmiddelen.

Wanhopige voorraadniveaus, artsen die werken aan de grenzen van hun potentieel, vaak zelf het risico lopen op een coronavirusinfectie of anderen. Dit is de situatie in de meeste Tsjechische ziekenhuizen.

Een van de grootste, Universitair Ziekenhuis Motol in Praag, met voorraden voor maximaal drie dagen. Als ze geen andere krijgen, wordt het een enorm probleem. Hun voorraad bestaat uit:
maskers FFP3 - 3000 stuks - verbruik 1000 stuks per dag
maskers FFP2 15.000 stuks - verbruik vanaf 5.000 per dag,
simpele (papieren) mondkapjes 22.000 - verbruik 3.000 - 4.000 per dag
Beschermende bril en schilden - 800 stuks - deze kunnen worden gedesinfecteerd
Desinfectie - 300 l - verbruik 150 liter per dag
Overalls - 2500 - verbruik 150 per dag

Als iemand vandaag een enorme bewondering van ons allemaal verdient, zijn het artsen, gezondheidswerkers en andere mensen die in de frontlinie werken en bijna constant in contact komen met het nieuwe type coronavirus. Daarom kan van hen worden verwacht dat zij voldoende worden voorzien van alles wat ze nodig hebben om hun werk uit te voeren.

Maar de realiteit is anders. Vanwege de catastrofale toestand van de noodzakelijke medische hulpmiddelen in Tsjechië, zetten ze letterlijk hun gezondheid in.

Bovendien heeft de veiligheidsinformatiedienst volgens de website van Watchdog eind december de regering op de hoogte gebracht van tekortkomingen in de nationale materiaalreserves en in het bijzonder van onvoldoende beschermende uitrusting. Het is duidelijk niet gevallen op vruchtbare grond en we zien de resultaten vandaag in het hele land.
Bron ctidoma.cz.

Ik heb mijn vrouw afgelopen dagen ongeveer 8 uur gezien. Ze komt thuis om even te slapen, springt onder de douche en gaat weer naar haar werk in het ziekenhuis. Ik zie de donkere kringen onder haar ogen en het chronische slaapgebrek. Samen met de verpleging lopen de artsen zich uit de naad. Vaak tegen beter weten in.
Het is inderdaad godsgeklaagd dat verslagevers op TV wel de goede bescherming hebben, maar de artsen en verpleging in ziekenhuizen, die juist bij uitstek het beste materiaal zouden moeten hebben, ze niet hebben.
Mijn vrouw zet als arts op de IC inderdaad haar eigen gezondheid in. Diep respect en het is schandelijk hoe het hier gaat.
 

kuurgast

Donateur
Om 20:00uur is er een minuut applaus om te bedanken voor de mensen die werken of helpen in de gezondheidszorg, maar ook voor brandweerlieden, politieagenten, verzorgers, chauffeurs, winkeliers.
89924901_1378821822325292_4962656142967701504_o.jpg


Evenement Podekujme Potleskem : Laten we de gezondheidswerkers bedanken met applaus vanuit onze ramen - woensdag 20:00uur.
Bron facebook.com/milionchvilek.
Děkujeme všem statečným zdravotníkům/We danken alle moedige medische staf. En alle andere helden en heldinnen van tegenwoordig, die hun gezondheid vaak inzetten zonder basisbeschermingsmiddelen om het samen goed te doen.
Je kunt ze ook bedanken deze foto als omslag in te stellen.
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
SÚKL geeft Remdesivir groen licht en wordt gegeven in kritieke toestand geïnfecteerden.

Het Staatsinstituut voor Drugscontrole SÚKL zal de remedie tegen Covid-19 met de werkzame stof remdesivir positief advies gegeven. Het gebruik van een medicijn dat niet is goedgekeurd in Tsjechië en in de Europese Unie moet door het ministerie van Volksgezondheid worden goedgekeurd op basis van het advies van SÚKL. Volgens het Instituut zal remdesivir, bedoeld zijn voor patiënten in kritieke toestand.

Vice-minister van Volksgezondheid Roman Prymula zei eerder
dat Tsjechië contact heeft met het Amerikaanse bedrijf Gilead, dat het nieuwe medicijn ontwikkelt. Het kan om het gebruik ervan verzoeken voor geselecteerde Tsjechische patiënten.

"We hebben onlangs contact opgenomen met Gilead en hen om een farmaceutisch dossier gevraagd, zodat het gebruik van het product met remdesivir zo snel mogelijk kan worden goedgekeurd", zei SÚKL in een verklaring.

Klinische proeven met remdesivir zijn een paar dagen geleden in de VS begonnen. Artsen willen 400 mensen in 50 landen bij elkaar betrekken. De helft van hen krijgt remdesivir, terwijl de rest alleen placebo krijgt, een niet-werkzame stof die is aangepast aan het medicijn. De resultaten van de studie zouden eind maart kunnen zijn.

Er is nog geen goedgekeurd medicijn of vaccin op Covid-19.
Bron idnes.cz.
 
Ik heb mijn vrouw afgelopen dagen ongeveer 8 uur gezien. Ze komt thuis om even te slapen, springt onder de douche en gaat weer naar haar werk in het ziekenhuis. Ik zie de donkere kringen onder haar ogen en het chronische slaapgebrek. Samen met de verpleging lopen de artsen zich uit de naad. Vaak tegen beter weten in.
Het is inderdaad godsgeklaagd dat verslagevers op TV wel de goede bescherming hebben, maar de artsen en verpleging in ziekenhuizen, die juist bij uitstek het beste materiaal zouden moeten hebben, ze niet hebben.
Mijn vrouw zet als arts op de IC inderdaad haar eigen gezondheid in. Diep respect en het is schandelijk hoe het hier gaat.



Veel respect voor je vrouw, veel sterkte beide.
 
Ons dorp is uitgestorven. Iedereen is binnen en blijft binnen. Wel soms in de tuin, maar verder binnen het eigen terrein. Uiteraard zijn er velen die aan het werk gaan. Maar ze gaan snel weg, komen snel weer thuis en blijven daar ook.
Dorpswinkel dicht, dorpskroeg dicht, gemeentehuis(je) dicht, alle acties afgelast. Het voelt onwerkelijk bijna.

Gelukkig hebben we een Whatsapp groep waarin we elkaar op de hoogte houden van ons welbevinden. Dorpje zelf is maar klein, Boheems Paradijs, 250 inwoners, dus dat gaat goed.
We zorgen voor de ongeveer 30 ouderen in onze gemeenschap. Inkopen worden gedaan voor hen, soms gekookt als ze zelf niet kunnen en we houden een oogje in het zeil.

De kinderen in het dorp hebben een online community opgezet waarmee ze online gaming doen, maar ook zorgen voor de communicatie. Werkt feilloos.

Het voelt raar, onwerkelijk, maar de solidariteit onderling voelt erg prettig.
 
wat mij nog steeds verbaasd, zelfs na 15 jr hier ,dat de meeste mensen nog steeds geen Engels kunnen.
toen ik nog studeerde aan de vut sprak ik inkopers van ziekenhuizen etc. die gewoon geen woord buiten de grens spraken.
hoe kun je afhankelijk zijn van een lokale sjacheraar die toevallig wel duits/ engels kan en de prijzen/provisie enorm verhoogt .
of gewoon niet kan leveren omdat hij een tussenpersoon is zonder eigen kapitaal.
als je vandaag de dag geen engels spreekt ,ben je gewoon..........
de chinezen hebben hun firewall ,de Tsjechen hebben hebben hun dubbing .
 

kuurgast

Donateur
Er zijn tot nu toe 396 bevestigde gevallen van coronavirusinfectie in Tsjechië.

Vanwege het gebrek aan beschermende mondmaskers, waren apotheken van Dr.Max de eerste in Tsjechië die plexiglas beschermingsbarrières aanbrachten.
De apotheken installeren nu geleidelijk beschermend plexiglas dat apothekers en patiënten van elkaar scheidt en in de apotheek is het alleen mogelijk om met pinpas te betalen.
Hoe u uzelf en uw omgeving kunt beschermen tijdens het winkelen: Twee meter afstand, masker en handschoenen.
Duizenden mensen begonnen thuis mondmaskers te naaien.

Grotere steden sluiten niet, zegt Prymula.
Maatregelen in de regio Olomouc zijn zeldzaam, zei vice-minister van Volksgezondheid Roman Prymula.
Wegens het grotere aantal besmette hygiënisten sloten zij gedurende ten minste 14 dagen 21 gemeenten in de regio Olomouc en 1 gemeent (Kynice) in de regio Havlíčkův Brod. Er waren 25 patiënten in een relatief kleine gemeenschap met meer dan 1000 contacten. Deze maatregel is daarom genomen.
Volgens hem heeft de regering de situatie van bedrijven aangepakt,
die bleef in een afgesloten gebied. Er is een overgang waar werknemers naar gebieden kunnen rijden waar ze buiten deze quarantaine kunnen werken. En er mag geen contact zijn met de mensen in de buurt.
Bron zpravy.aktualne.cz.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan