Sneeuw?! Winter 2010/2011

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

@ Marco: hier staat een map van Bubakov/Herlikovice http://www.holidayinfo.cz/zima/panmapa.php?lang=3&ro=1&cntry=1&rg=2&loc=11&cat=45&frm=info&raw=

Zoals gezegd was vandaag de laatste dag op de piste. Vanmorgen miezerde het een beetje maar dat was gelukkig al snel voorbij, boven de 900 meter ongeveer was het sneeuw. De piste was 's ochtends nog best goed. Maar het werd al snel redelijk tot slecht en eigenlijk was het alleen nog maar te doen bij Herlikovice. Het werd later wel wat losser en daardoor meer bulten. We besloten om wat eerder naar huis te gaan, en toen we de laatste afdeling gingen doen begon het te regenen. Dat was dus precies op tijd. Nu nog even relaxen, douchen, het nieuws volgen uit Japan en omstreken(aardbeving/tsunami) en eten. Morgenvroeg rijden we naar Nederland. Ik zal 's avonds nog een soort samenvatting typen.

Aan iedereen die dit weekend naar huis gaat een goede reis gewenst en voor degene die hier nog komen zal het weinig wintersport worden denk ik...
 
Marco en Plank: goede reis toegewenst voor morgen.

bedankt ........

we zijn vandaag om 12:00 uur ook nog effe op de piste van Vrchlabi geweest. het was idd al een beetje los en glibberig. als er 20 mensen op de piste waren was het al veel. we hebben zo'n 6 tot 7 afdalingen gedaan met een tussen pauze, en rond 14:00 uur begon het idd licht te regenen. er kwamen op dat moment nog een Groningse groep aan om net als ons nog 1x te skieën. we gaan nu nog eens lekker goed tafelen in de buurt, en maken ons klaar voor de grote terug tocht naar ....... huis.

tot ziens ................

gr,
Marco, Tamara, Ton, Jolanda en Jurian.
 
We hebben vandaag een goede reis naar huis gehad. Op de laatste paar uur na hebben we alleen maar zon gehad.

Korte samenvatting van onze wintersport in Tsjechië in 2011.
Vorige week vrijdag 4 maart zijn we vroeg naar Tsjechië gereden. Erg goede heenreis gehad. Alleen maar zonnig. Het duurde even voordat we sneeuw zagen maar toen we eenmaal in Vrchlabi waren blijkt toch wel dat daar de bergen echt beginnen. Nog genoeg sneeuw op de pistes en ook nog wel in het dal.
Zaterdag, zondag en maandag hebben we zonnig weer gehad op de pistes van Bubakov en Herlikovice. Goede pistes voor de gevorderde, op sommige plekken wat lastiger voor beginners vanwege het ijs. Later op de dag was het meestal bij Bubakov wat losser, maar bij Herlikovice nog erg goed. Het was(ook in het weekend) erg rustig.
Dinsdag zijn we met drieën naar Spindleruv Mlyn geweest om af te dalen van de pistes van Hromovka en Svaty Petr. Daar was het drukker, maar niet super druk. Ook daar zonnig weer en een erg mooi uitzicht. Later hoorde we dat dit uitzonderlijk was: 70 km of meer. Piste was ook goed. De gehele dag eigenlijk wel. Helaas was wel de zwarte piste dicht vanwege voorbereidingen op de World Cup van gisteren en vandaag.
Woensdag hebben we 's ochtends rustiger gedaan en zijn we met een aantal nog een halve dag naar de pistes van Bubakov/Herlikovice gegaan. Weer zonnig en goede pistes.
Donderdagochtend werden we verrast door de sneeuw. Het had een aantal uren gesneeuwd en dat leverde een mooi vers laagje op. Wij waren de eerste op de blauwe piste van Bubakov die onze snowboards in de sneeuw zette. Meteen merkte we dat de verse sneeuw stukke trager is. Het werd warmer, maar gelukkig hield het op met sneeuwen(anders werd het regen). De piste was wel eerder al slechter.
Vrijdag regende het 's ochtends en uiteraard was dit niet goed voor de piste. Wel nog even genoten van de laatste afdalingen, maar wel eerder gestopt. Het begon weer te regenen toen we rond 2 uur onze laatste afdaling begonnen. Daarna thuis relaxen, douchen, op internet gekeken en nog een laatste keer uit eten.

Tsjechië: tot volgend jaar!!! Carnaval is dan bijna een maand eerder: 17 februari.
 
Bedankt voor de leuke reacties!
Volgens mij maak ik deze verhalen nu al voor het 3e jaar. Volgend jaar zeker weer ja :)
 
Altijd leuk om een vakantieverslag te lezen, :ja:dus bedankt allen. Ook leuk om te lezen dat je volgend jaar weer naar Tsjechië gaat, Plank.
 
Ook namens mij iedereen bedankt voor de tussentijdse berichtgeving en eindverslagen. Leuk hoor! Net of je een beetje in CZ bent...:slik::snotter:
 
Hey Plank,wanneer ligt de eerste sneeuw er weer(schat ff):denk:

Moeilijk in te schatten... er zijn jaren geweest waarin er in oktober al een paar dagen sneeuw lag. Maar dit ging dan ook al weer snel weg.

Meestal begint het seizoen in Tsjechië pas serieus ergens in december. Het is soms pas vlak voor de kerstvakantie, soms ook pas in januari.
 
Moeilijk in te schatten... er zijn jaren geweest waarin er in oktober al een paar dagen sneeuw lag. Maar dit ging dan ook al weer snel weg.

Meestal begint het seizoen in Tsjechië pas serieus ergens in december. Het is soms pas vlak voor de kerstvakantie, soms ook pas in januari.

De eerste sneeuw valt inderdaad vaak al in oktober, maar het blijft dan niet altijd liggen. Het skiseizoen begint echt op gang te komen rond de kerstdagen. Als er dan nog niet voldoende echte sneeuw ligt, maar de temperaturen liggen wel ruim onder nul, worden de sneeuwkanonnen ingezet, zodat de pistes toch open kunnen.
 
Het is weer voorbij

Het is weer voorbij.....
Op de web-cam van Kněžický vrch is te zien dat de sneeuw langzaam aan het weg smelten is,liften zijn gesloten De winter maakt weer plaats voor de lente:ja: Ik word toch altijd een beetje weemoedig als ik de piste zo zie ....ach nog 9 maanden en dan gaan we weer !:slalom:
 
Zouden ze in Tsjechië die sneeuw ook niet eens zat zijn, ze zijn natuurlijk wel wat gewend maar toch......:koud:
 
Bovenaan