1 kg dikke uien, 1 el bloem, 1 liter krachtige vleesbouillon, 1 kl boter, kruidentuiltje van tijm - laurier - peterseliestengels, 100 g gemalen kaas bv. Orval, peper en zout.
Pel de uien en snij ze in ringen. Stoof ze aan in de hete boter en laat ze goudbruin kleuren. Strooi er de bloem over en schep goed om. Laat ook de bloem mooi goudbruin kleuren. Leng aan met de vleesbouillon en breng aan de kook. Voeg er het kruidentuiltje aan toe. Laat 10 min zacht doorkoken. Haal het kruidentuiltje uit de bouillon en verdeel de soep over vuurvaste kommetjes. Schep bij elke portie een opgehoopte el gemalen kaas. Zet de kommetjes 1 min onder de hete grill tot de kaas begint te smelten en kleurt.
Varieertip: Leg in elk kommetje een toast, bestrooi die met kaas en zet ze dan kort onder de grill.
Of serveer warme toast of croutons apart bij de soep.
Pel de uien en snij ze in ringen. Stoof ze aan in de hete boter en laat ze goudbruin kleuren. Strooi er de bloem over en schep goed om. Laat ook de bloem mooi goudbruin kleuren. Leng aan met de vleesbouillon en breng aan de kook. Voeg er het kruidentuiltje aan toe. Laat 10 min zacht doorkoken. Haal het kruidentuiltje uit de bouillon en verdeel de soep over vuurvaste kommetjes. Schep bij elke portie een opgehoopte el gemalen kaas. Zet de kommetjes 1 min onder de hete grill tot de kaas begint te smelten en kleurt.
Varieertip: Leg in elk kommetje een toast, bestrooi die met kaas en zet ze dan kort onder de grill.
Of serveer warme toast of croutons apart bij de soep.