Česneková polévka (knoflooksoep) Ingredienten: 8 teentjes knoflook, fijnstampen in een beetje zout, peper, majorijn, komijn 250 gram aardappelen, in kleine blokjes snijden 1,5 liter vleesbouillon 30 gr reuzel 150 gr vers geraspte parmezaan geroosterd brood Bereidingswijze: In pan met vleesbouillon toevoegen knoflook met kruiden, aardappelen en reuzel. Kook de soep tot de aardappelen gaar zijn. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de soep in de borden en strooi er de kaas over. In plaats van een bord met een sneetje brood, wordt de soep vaak geserveerd in een uitgehold brood. Erg lekker.
Re: Recept: Česneková polévka (knoflooksoep) Het klinkt allemaal erg goed jongens! Dankzij jullie kan ik Lenka eens een keer verassen met iets Tsjechisch i.p.v. de altijd (trouwens ook lekkere) Nederlandse ommeletjes.... Thanks! Mathijs
Re: Recept: Česneková polévka (knoflooksoep) Wauw! het water loopt em door de mond! Rontje en Vasek, jullie komen toch ook op de Forum meeting?!? Of wordt het een keer bij jullie georganiseerd, zodat we jullie kookkunst in het echt kunnen bewonderen? eetsmakelijk, Bart
Re: Recept: Česneková polévka (knoflooksoep) Dat is iets lekkers, wat erg dat ik het niet zomaar kan maken... geen tsjechisch brood!
Re: Recept: Česneková polévka (knoflooksoep) Dat heb ik ook gegeten. Het brood was in de vorm van een paddestoel. Samen met een vriendin en haar collega's hiervan genoten. Vooral toen bij sommigen de boel ging lekken
Re: Recept: Česneková polévka (knoflooksoep) Ooh wat ziet dat er lekker uit in zo'n broodje. Jammie.....
Re: Recept: Česneková polévka (knoflooksoep) Jeee, Česnečka komt weer tot leven. Ja ja, dat is het broodje waar ik het over had. Alleen liever donkerbruin. Het is wel een heel maaltijd, en dat brood dat doordrenkt is door de soep en geur van verse knoflook is zoooo lekker, dat ik niet vanaf kan blijven.
Re: Recept: Česneková polévka (knoflooksoep) Ik kan daar wel weer op gaan reageren maar dat doe ik niet. Dus hierbij, veel plezier ermee.
Re: Recept: Česneková polévka (knoflooksoep) Even toelichten Sas, op de foto van Jarin zie je wit broodje. Het is gebruikelijker om een bruin (vast gebakken) broodje te nemen. Gewoon om een simpele reden, dat de brood dan vaster is en in vorm blijft tijdens de maaltijd. In wit broodje trekt de soep te snel in. Als je niet opschiet, zakt het halverwege in elkaar.
Re: Recept: Česneková polévka (knoflooksoep) Zoiets heb ik dus van dichtbij mogen bewonderen. Maar geen reden om het niet op te eten...
Re: Recept: Česneková polévka (knoflooksoep) Nee zeker geen reden om te laten staan. Ook met goelasj soep is het een perfecte kombinatie. Bijkomstig voordeel: soep is dikker, trekt minder snel in brood, dus meer tijd voor bier.
Knoflooksoep... Voor 4 personen: 1,5 liter groentenbouillon, 6 fijngesnipperde knoflookteentjes, 100 g gesnipperde ui, 3 dl slagroom, 30 g peterselie, 1 el olijfolie, peper van de molen en zout. Fruit de fijngesnipperde ui en de knoflookteentjes in olijfolie. Voeg de groentenbouillon en de room toe. Roer goed en laat de soep even aan de kook komen. Kruid alles met peper en zout en garneer de soep met peterselie.
Re: Knoflooksoep... Heel lekker en ook licht, ondanks de slagroom. De knoflook komt goed tot zijn recht!
Re: Knoflooksoep... Ik zal het moeten opzoeken, maar zal het zeker doen. Ik zal je verwittigen als ik het moest hebben. Probeer ondertussen eens de knoflooksoep.
Re: Knoflooksoep... Rontje, ik moet je zeggen, dat ik /tsjechische/ nog nooit knedliky heb gemaakt . Ken je goede recept?
Recept knoflooksoep (česneková polévka) Was nog nooit een knoflooksoep recept hier geplaatst? Ach, wat geeft dat, er zijn zo veel variaties van de knoflooksoep. Dat komt omdat er vroeger veel grootmoeders waren ... Voor 2 hongerige of goed verkouden personen: Iets meer, dan een liter water 2-3-4 tenen knoflook, kijk zelf, wat je aankan 4 aardappelen, kruimig is mijn voorkeur karwijzaad, wat tussen de vingers past beetje majoraan 1 eetlepel (olijf) olie ------------------ Eerst knoflook pellen en goed fijnwrijven met zout (zie foto's hieronder), weg met al die makkelijke tangen! De aardappelen schillen en in grote stukken snijden. Laten koken ongeveer 15 minuten, de aardappelen zijn dan zacht. Karwijzaad toevoegen. Later, nog tijdens het koken, ook knoflook, majoraan en olie toevoegen. Mijn grootmoeder deed altijd een grote lepel reuzel er in, dat was pas lekker. En vet! Makkelijk, niet waar?