kategorie: bramborová jídla
recept je určen pro 4 osob(y)
doba přípravy je cca 60 minut
Ingredience:
1 kg moučných brambor,
100 g krupice,
3 žloutky,
1 lžíce másla,
1 lžička soli,
200 g tvrdého sýra nakrájeného na kostičky
na omáčku:
2 cibule,
200 g slaniny,
1 lžíce olivového oleje,
500 g loupaných rajčat (konzerva),
sůl,
pepř
Příprava:
1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě horké prolisujeme.
2. Brambory, mouku, žloutky, máslo a sůl zpracujeme do hladkého těsta. Na lehce pomoučněné ploše z těsta vytvoříme váleček a rozkrájíme na asi 20 plátků.
3. Na střed každého plátku položíme několik kostek sýra a vytvarujeme menší knedlík. Knedlíky vložíme do vařící osolené vody a knedlíky asi 10 min. vaříme na mírném ohni.
4. Oloupeme cibuli a rozkrájíme ji spolu se slaninou nadrobno. Poté necháme v horkém oleji zesklovatět. Rozkrájíme rajčata, přidáme k cibulí a podusíme asi 5 min. Osolíme a opepříme a podáváme k bramborovým knedlíkům.
recept je určen pro 4 osob(y)
doba přípravy je cca 60 minut
Ingredience:
1 kg moučných brambor,
100 g krupice,
3 žloutky,
1 lžíce másla,
1 lžička soli,
200 g tvrdého sýra nakrájeného na kostičky
na omáčku:
2 cibule,
200 g slaniny,
1 lžíce olivového oleje,
500 g loupaných rajčat (konzerva),
sůl,
pepř
Příprava:
1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě horké prolisujeme.
2. Brambory, mouku, žloutky, máslo a sůl zpracujeme do hladkého těsta. Na lehce pomoučněné ploše z těsta vytvoříme váleček a rozkrájíme na asi 20 plátků.
3. Na střed každého plátku položíme několik kostek sýra a vytvarujeme menší knedlík. Knedlíky vložíme do vařící osolené vody a knedlíky asi 10 min. vaříme na mírném ohni.
4. Oloupeme cibuli a rozkrájíme ji spolu se slaninou nadrobno. Poté necháme v horkém oleji zesklovatět. Rozkrájíme rajčata, přidáme k cibulí a podusíme asi 5 min. Osolíme a opepříme a podáváme k bramborovým knedlíkům.