Práce jako zahradník

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Petrlisy by také dělat co mnozí Poláci. Nizozemsko, rychle vydělat peníze a pak po cestách doma. Stále to dohodnout na zklamání. V Nizozemsku je rovněž velkou nezaměstnanost. Když se ekonomika dopadl dobře, byl hodně práce, pro lidi ze zahraničí, mnozí přišli do Nizozemska. Teď je to špatné, v Nizozemsku a Holanďané zjistil, že to žádná legrace, kdyby jen málo práce, co se udělalo cizinci, kteří pracují pro nižší mzdy než je legálně povoleno. Značka šéfové zneužívají, klepnutím na položku chytrý způsob, jak využít všechny typy pravidel. Doufám, že s ním mohou pomoci přátelé Petrlisy v hledání zaměstnání Nizozemsko a přeji mu hodně štěstí, že jeho sny se stanou skutečností.
 
Ale jestli je mezi vámi někdo, kdo ví, jak si při alespoň trošku normálním životním standardu vydělat za rok na dům, nechť mi napíše do pošty :lmfao:

Tak to se taky hlasim. My taky nic neusetrime, Holandsko je v podstate draha zeme na ziti. Jsme ted prechodne v Nemecku, tady je to o neco lepsi, mensi dane a treba vetsi pridavky na deti. A tak se bojim jak to pozdeji zvladneme, tu holandskou financni realitu.
 
Pro Boha a proč ten člověk musí kvůli tomu podnikání nejdřív dělat slouhu v Hollandsku, to nemá fantaziji na to aby přišel na něco jiného. Vždyt to v Cesku jde taky dělat slouhu i bez lámání jazyku a je uplne jedno co, natírej strechy, stipej drivi....
 
Možná v tom vidí i nějaký další benefit? Třeba zářez do CV? Zdokonalení se po jazykové stránce?
Já jsem sem taky nešla pro krásný modrý oči nějakýho Holanďana :D a momentálně si rozhodně neumím představit, že bych tu zůstala po zbytek svého života, ale řekněme, že až se vrátím domů, budu mít trochu lepší perspektivu (docela drasticky měním obor a tímhle si "naženu" praxi nebo co).

Takže za sebe bych mu to úplně nevymlouvala ALE jsem všema deseti pro, aby si to velice dobře rozmyslel, aby potom nesplakal nad (ne)výdělkem..
 
Já bych Ti, Petře, stejně poradila, aby ses zkusil rozletět do světa. Jsi mladý a zřejmě bez závazků, tak proč se neohlédnout za obzory. Pečený holubi nikde nelítají do huby, ale každá životní zkušenost je vždy pro něco dobrá. Třeba bys to zkraje mohl zkusit jako au pair - některé rodiny netrvají na děvčatech...
 
O tom jsem taky přemýšlel ale přišel jsem do první agentury (coolagent) a řekli mi že se mi to nezapočítá do odpracovaných hodin. Že bych musel jet jako helpmother a to kluky neberou. A od té doby jsem se po nabídkách au pair nedíval. Ale nakonec to skončí asi tak že pojedu od student agency do irska na statek na 3 měsíce a pokusím se tam sám nebo za pomocí rodiny u které budu si něco sehnat.
 
Urcite je dobre vyjet za hranice CR,dokud jsi mlady abys pak nelitoval ze jsi to ani nezkusil. Muj bratr byl nekolik let v UK ze zacatku pres Student ag.ale pak si tam sehnal praci sam.Vyhodou je kdyz umis rec,jinak tebou zametaji a vyuzivaji jen na horsi a malo placenou praci.Aspon'' zakladni znalost anglictiny a nebat se mluvit,byt komunikativni. Kdo se boji nesmi do lesa :ja: Preji ti hodne zdaru !
 
Urcite ano, ale me slo o to vypichnout ten automaticky pohled: Zapad = lepsi svet. Neni. Jde jen o to, jestli Ti vyhovuje vic, nez ten nas. Jenze mam zkusenost, ze spousta lidi vnima jen JEDNU stranku, vetsinou ty benefity (eura??), pak ale prijde stret s realitou a nestaci se divit. Spousta lidi si mysli, ze na zapade je lip a strasne mi to zavidi. Ja si to treba nezavidim, prave proto, ze mi tu ty peceny holuby nikdo servirovat nebude...
 
Myslím si, že Zdenda má pravdu. Není to třeba ani tak v průměrném majetku jednotlivých rodin (i když i tam je to vidět, protože v "západních zemích" se majetek předává z generace na generaci a nebyl rozkraden tak, jako u nás za komunismu), ale v celkovém bohatství země. Podívejte se třeba na nizozemské silnice - a srovnejte s českými. Nebo na péči o hendikepované - to se opravdu nedá srovnat! A tak by se dalo pokračovat... Mám prostě dojem, že přes různé problémy se zde lidem žije snáze. A když mají srovnatelný standard rodiny, pak rodiče zaručeně nepracují tolik hodin jako v Česku. Nejen ženy, ale i řada mužů dělá na zkrácené úvazky - a pak si za méně hodin vydělají třeba srovnatelně tolik co v Česku. Každopádně vše je složitější a nedá se to popsat jednou větou. Každý by si měl na svou kůži vyzkoušet, kde mu to sedí líp - a pro každého to bude jiné.

Přeju Ti, Petře, aby ses rozhodl dobře :-)!
 
Myslím, že je to mnohem lepší, než na západě. Dávám přednost, žijící v České republice. Mám celý svůj život v w Nizozemsko, ale myslím, že to se stal život příjemnější. Možná větší prosperitu, ale je to také život s stresu. Najít mnoho útulných život v České republice, že tak ani tam lidi. Mít trochu víc času pro sebe.
 
Ik probeer het in het Tsjechisch te schrijven, maar dat is dus niet zo goed gelukt.:stom:

Ik heb het geschreven als reactie op Bo, die het leven in het westen beter vind dan in Tsjechie.

Ik schreef, dat ik het leven in het westen niet beter vind dan in Tsjechie. Ik geef er de voorkeur aan om te leven in Tsjechie. In het westen mag dan wel meer welvaart zijn, het leven is ook gehaast met veel stress. Ik vind het leven in Tsjechie gezelliger dan in Nederland. Ik vind dat de mensen hier wat meer tijd voor elkaar hebben.

Dit zijn natuurlijk mijn ervaringen, het hoeft niet voor een ieder zo te zijn.:)

Snažím se psát česky, ale to je tak není tak úspěšný.
Napsal jsem byla jako reakce na Bo, který žije v západním najít lepší než v České republice.
Napsal jsem, že jsem najít lepší život na Západě než v České republice. Raději žijí v České republice. V Západ může být větší prosperitu, život je také vrhl s mnoho stresu. Já najít život v České republice Nizozemsku více společensky než v. Myslím, že lidé zde mají trochu víc času pro sebe.
To jsou samozřejmě mé zkušenosti, není pro každého, kdo se tak.

:DJemig de pemig, de google vertaler maakt er ook maar wat van. Ik denk dat de bedoeling wel duidelijk is.
 
Ja lieve Jan, maar hun zijn jong en harstike gezond en de hormomen gieren hun door het lijv en wij hebben ons strijdje al een beetje gestreeden + aan ons zijn de klappen al aan het uitdeelen geweest. Die knaap die deze topic gesticht heeft is pas 21 en blijkbaar van een goed en degelijk thuis dus mocht het hem misgaan word hij door zijn papa zeker wel weer gered .
 
Bovenaan