Práce jako zahradník

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Dobrý den. Vážně uvažuji o tom jet do Nizozemí za prací, letos studuji jazykovou školu, ale pořád se nemohu rozhodnout a tak mám pár otázek. Uvažoval jsem třeba o práci jako gardener nebo keeping house. Co jsem četl na serverech tak třeba assistent zahradníka 1600E za měsíc jestli je to možné a pronájem jedné místnosti +koupelna a kuchyň jsem našel kolem 300eur za měsíc=> http://www.iamexpat.nl/housing/rent...bedrooms+max=500+furnished+order=price+page=1

Chtěl jsem se zeptat jestli tato práce je lepší než třeba v nějakém skladu, jak moc je těžká práce zahradníka nebo housekeeper(nebo práce a bydlení u nějaké rodiny) sehnat, jak moc je to náročné nebo co jiného doporučit, chtěl bych zustat na delší dobu (na začátku říjnu mi bude 21, vystudovaný IT ale střední škola takže umím od každýho něco ale ve výsledku pořádně a dobře nic, teď studuji rok jazykovou školu). A kolik se dá tak vydělat, když budu sám, platit třeba těch 400 za nájem tak co je ještě potřeba zaplatit k tomu. Dále jsem četl že v Holandsku je na každém rohu Polák jestli je to pravda? Dá se ještě tolik vydělat nebo si myslíte že je lepší sehnat v čechách práci za 20000kč hrubého být doma najít si partnerku a žít podle ostatních normalní . Co si o tom myslíte? Díky za odpovědi.
 
No když to nezkusíš, tak nebudeš vědět, co je lepší :)
Záleží asi taky do které části Holandska půjdeš. Já si osobně nedokážu představit ubytování v jedné místnosti s koupelnou a kuchyní za 3 stovky. To už snad nikde neexistuje... Leda na nějaké ubytovně nebo kamrlík ve student housu o osmi metrech čtverečních, kde sdílíš všechno se všema...
 
Těch 1600 měsíčně to je sen, to teda asi nedostaneš nikde pouze snad vyděláš jako zahradní architekt podnikatel se stálou klientelou, budeš štˇastný když to bude jako obyčejný zahradník 800 jestli to vůbec bude možné.Tyhle místa nejsou jen tak jednoduše k mání, jsou dočasné a snad jenom přes nějakou mafiji která si ještě strhne svůj podíl.Zdravotní pojištění není také k zahození....ale není tak výhodné jako v Cˇesku.Přeji hodně ůspěchů!
 
Ještě mě napadlo, že se můžeš zkusit poradit na facebookové stránce "Netherlands.cz - Češi a Slováci v Nizozemsku - Holandsku", tam bude určitě víc lidí, kteří takovou práci dělají, či s ní alespoň mají zkušenosti. Ale s těma 1600 měsíčně (hrubýho) bych taky nepočítala... :(
Doufám, že jsme ti neroztříštili/y veškeré iluze. Hodně štěstí s tvými plány :)
 
Já právě četl na stránkách spojených s úřadem práce http://portal.mpsv.cz/eures/prace_v_eu/zeme/nizozemsko/ minimální mzda 1.424 Eur na měsíc. Tím Offspor je myšleno co? Já právě četl 1.424 Eur na měsíc, tak jsem si říkal že to je hodně dobrý. Takže si myslíte že těch 300-400 euro za jednu místnost je blbost? Ale na tom odkazu je jich celkem dost. Ale když píšete že jako zahradník dostanu tak 800 euro za měsíc tak to pak z toho tím pádem nejde vyžít když min nájem je víc jak 400 eur. Ne Ted jsem trošku zmatenej. Nebo jaká práce by se tam dala sehnat, já právě myslel že sehnat tam práci zahradníka nebo udržba kolem květin nebo tak něco tam problém není, navíc co jsem četl tak v holandsku je nejmenší nezaměstnanost. Nebo si myslíte že na výdělek je lepší třeba Irsko nebo Velká Británie?
 
Ale jo, pokj za 350 - 400 se sehnat da, ale budes se delit o koupelnu, zachod a kuchyni. Od 600 mozna sezenes neco s vlastnim soc.zarizenim. Ale ta vyplata se mi zda nerealna. Vem si, ze treba normalni policajti na ulici maji kolem 1200 cistyho. Vojaci po deseti letech sluzby kolem 1600 a treba strojvudce s praxi ma kolem 2000 (priklady a myho okoli). Tak jako zahradnik si asi 1600 na ruku tezko vydelas.

Když si mladý muži chcete dobře vydělat proč nejdete do "Offshor"u pracovat?

Nemyslis Offshore? To je prace na ropne plosine. Tam se daji vydelat pekny penize, to je pravda.
 
Kolik je teda minimální mzda? Mohla by jste mi to trošku přiblížit a poslat třeba odkaz na nějakou stránku kde je nabídka této práce? Ropná plošina- tím myslíte tanker?Co to obnáší tato práce? Jedná se o cestování po moři?
 
Můj bratr pracuje v Nizozemsku v ropném průmyslu, potřebuje pro svou práci hodně do Kazachstánu. U břehu znamená, že jste v oleji nebo gasplatform prací. V tomto průmysl je stále ještě co vydělat, ale je to těžká práce a dlouhé z domova. Myslím, že je důležité, že hovoříte anglického jazyka. By jste mohl poslat otevřené aplikace pro společnosti působící v tomto odvětví. Píšu to pomocí překlad stroje, takže doufám, že to je čitelný.
 

Vendula

Actief Lid
OK díky, to je celem dost když v 21 máš minimálně 1048€ a ve 23 letech 1446€ to je o 10000Kč. Ale líbí se mě na tom, že to má nějaký systém a není to jak v česku.
To JE celkem DOST, pokud si prijedes do Holandska vydelat za podminek tech, ze bydlis nekde v parku ve stanu, koupes se v grachtech a jsi celou dobu o chlebu a o vode, neplatis si zdravotni pojisteni atd. atd. Pokud tu chces trosku dustojne zit, tak nepocitej, ze bys z toho tak lehce neco usetril... Myslim, ze to je velka chyba lidi, co sem prijedou za vidinou velkeho vydelku - stale prepocitavani eur na koruny, tak to bohuzel nefunguje.
 
Beste Vasek, ik spreek en schrijf geen tsjechisch.In mijn post geef ik ook de netto lonen voor een 20 en 21 jarige.

Ik krijg de indruk dat Petrlisy uitgaat van de bruto bedragen die jij noemt. Misschien is het handig als je hem dit duidelijk kunt maken.
---- vek ------------- mesicne ------ tydne ------- denne[/quote]
 
. Myslim, ze to je velka chyba lidi, co sem prijedou za vidinou velkeho vydelku - stale prepocitavani eur na koruny, tak to bohuzel nefunguje.

Mno, ono je to možná proto, že u nás máme zakořeněnou představu, že kdo má eura, je automaticky milionář. Nikoho z těch, kdo ví, že teď beru eura, jsem NEPŘESVĚDČILA, že si tu za rok na českej barák fakt nevydělám. :stom:

Ano, kdybych mohla zůstat doma, tak dostávám pohádkový plat. Bohužel moje práce byla jaksi podmíněná přesunem sem a to znamená jet na vlastní triko úplně ve všem. To jest, že zatímco doma jsem si mohla dovolit staré ojeté auto a pronájem pohodlného bytu 1+1+balkon a ještě živit krom sebe taky i psa, tady si stěží můžu dovolit studio (pořád na mě jdou poněkud mdloby, že za něco TAKOVÉHO dám měsíčně v přepočtu víc, než jsem vůbec kdy pobírala v ČR), na auto jsem radši rychle zapomněla a budu ráda, když si v brzké době pořídím aspoň nějaké slušnější kolo. A tím to hasne. A to si ještě užívám výhody 30% rullingu. Nechápu, jak to dělají normální domorodci.. možná proto jsou tu všichni tak hubení, když chtějí něco vlastnit, tak už jim pak nezbyde na jídlo :tong:

Časem se z toho snad otřepu, ale zatím si pořád stojím za tím, za čím na začátku: pokud koukáte na to, kolik dostanete, nejdřív se koukněte, kolik budete muset dát za to, abyste žili alespoň trochu jako lidi a potom si rozmyslete, jestli vám to za to vůbec stojí...

Ale jestli je mezi vámi někdo, kdo ví, jak si při alespoň trošku normálním životním standardu vydělat za rok na dům, nechť mi napíše do pošty :lmfao:
 
@hans:

Dat heeft hij wel goed begrepen. Hij rekent echter steeds met tegenwaarde in czk. En dan lijkt het heel wat. Netto loon is voor een buitenlander moeilijk te berekenen. Het eea hangt af van hoelang hij/zij werkt in een jaar. Je kunt vaak bij onvolledig jaar te veel betaalde belasting weer terugkrijgen. Hij zegt ook niet hoe oud hij is, hoelang wil hij blijven en wat zijn bijvoorbeeld zijn woonwensen. Als je komt puur voor geld te verdienen en neem je genoegen met gemeenschappelijk wonen (zoals Polen het vaak doen) dan kan hij wat aan overhouden.

@Ari en Vendula: mate uplne pravdu.
Ale v Holandsku ziji sta ticice lidi jeste s mensim vydelkem jak "minimum loon". Jak to delaji nevim. Asi maji bydleni za malo, anebo k tomu dostavaji nejake dotace statu.

Petr by mel napsat co vlastne planuje. Jak dlouho tady chce zustat a jestli chce vydelat jen penize a ostatni neni dulezite.

 
@Vašek: a není to prostě tím, že sdílejí své domácnosti s někým? Jako single bez přátel, příbuzných a známých bych si takový život neuměla představit. :zwijg:

jestli chce vydelat jen penize a ostatni neni dulezite.


Jenže podle mně jedno bez druhého nejde. Nemůžeš prostě jen chodit do práce a přitom nikde nebydlet, nic nejíst a nebýt svazován místními pravidly, která vyžadují, abys sypal další extra cash...
 
Moje představa je asi taková ted jsem na škole na podzim je mi 21 tak hned po tom chci žít v holandsku nejdéle do 28 let vydělat si nějaké peníze i za cenu skromného živobytí a pak se vrátit do česka a začít podnikat- vím že je to vysněné ale tak každý má přece nějaké cíle. Nepřemýšlím že bych žil v holandsku do smrti.
 
Bovenaan