Oostblok puppyfabrieken fokken honden kapot

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Goede zaak dat dit wordt aangepakt. Ik koop in ieder geval geen rashond meer in Tsjechië. In 2001 een Rottweiler gekocht. Compleet met een hele goede stamboom volgens de papieren. Maar de (hele lieve) hond had na enkele jaren heel veel geërfde ziektes onder de leden en is helaas vroeg gestorven. Als ik ooit weer een hond neem in Tsjechië, dan gewoon een vullisbakkie of een uit het asiel.
 

kuurgast

Donateur
Wijzigingen verkoop honden en katten van kracht

Het is vanaf vandaag verboden om honden en katten te verkopen in dierenwinkels en openbare ruimtes. In januari zijn nieuwe maatregelen aangekondigd met een wijziging van de Wet bescherming dieren tegen wreedheid die ook een verbod op het houden van kooien met zich meebrengt, maar dat geldt pas in 2027.

Ook gaat het rijk de kosten van zorg aan gemeenten vergoeden van verzamelde dieren, bijvoorbeeld van eigenaren die mishandelen. De gemaakte kosten zullen echter meer dan 200.000 CZK moeten bedragen voor één fokker. Voor dit jaar heeft het ministerie van Landbouw drie miljoen CZK voor deze uitgaven, vertelde de woordvoerder van de afdeling Vojtěch Bílý aan iDnes.

Bronnen expats.cz + idnes.cz
 
Wij hebben onze Akita's bij een zeer gerenomeerde fokker uit het oosten van Tsjechie. We zijn niet over 1 nacht ijs gegaan om de beslissing te maken waar te kopen. Veel research gedaan en via via mensen gebeld die bij deze fokker een hond gekocht hadden.
Zij staan ontzettend goed aangeschreven ook bij de wereldwijde Akita verenigingen en houden zich aan alle geldende protocollen wat betreft bloedlijnen, aantal nestjes etc.
Toen wij besloten om onze eerste Akita te kopen, werden we eerst bij hun thuis uitgenodigd om kennis te maken en hun honden te ontmoeten. We werden erg welkom geheten,vooral door hun Akita's. Geweldige plek voor de dieren, schoon, ruim, dagelijks buiten in de tuin en regelmatig lopen met ze.
Ze vertelden ons dat ze altijd eerst de mensen willen ontmoeten, vertrouwen hun honden de mensen niet, dan wordt er niet verkocht. We zijn 2 keer op een Akita meeting geweest met veel honden afkomstig van hun fokkerij over de jaren.
1 jaar later kregen we eerste keus bij het uitzoeken van een mannetje Akita. ondertussen zijn ze 4 en 5 jaar, zonder problemen.
Het kan dus wel goed, maar research en ervaringen uit de eerste hand van anderen is wel belangrijk. Je hoort inderdaad verschrikkelijke verhalen.

IMG_4894.jpg
 

kuurgast

Donateur
Mooi @A.Smit :toppie: maar jij woont/werkt in Tsjechië en kan daar zelf kijken etc.
Wat ze met de oostblok-puppy's bedoelen zijn de puppy's die door mensen in bv Nederland worden gekocht via malafide handelaren van over de grens. Het zijn vaak trendy hondjes die mensen voor weinig willen kopen en zo de handel blijven steunen.
 
Bovenaan