Oostblok puppyfabrieken fokken honden kapot

Topic in 'Flora & Fauna' gestart door Vašek, 04-03-2006.

 1. In één woord: BAH!!!
  Zelf zou ik nooit een hondje kopen bij een "hondenfokkerij" met meerdere rassen ook nog eens. Komt bij mij niet over als een goede fokker.............
   
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  [​IMG]
  Foto © vtm​

  Vorig jaar werden 20.000 jonge hondjes uit Slovakije, Hongarije, Tsjechië en Polen op een legale manier in België geïmporteerd en in het reguliere circuit verkocht. De dieren zouden allen medisch gecontroleerd zijn.

  Nochtans luiden Vlaamse dierenartsen de alarmbel. Zij merken dagelijks dat er kwetsbare en zieke pups over de toonbank gaan, ook bij erkende kweker-handelaars. Eva De Wit, een dierenarts uit Genk: “Als je ziet wat we hier over de vloer krijgen, dat is om tranen met tuiten te wenen”.

  Volksvertegenwoordiger Willem-Frederik Schiltz heeft het probleem van de zieke honden op de politieke agenda geplaatst. Dit naar aanleiding van een dierentransport met jonge pups vanuit Slovakije. Toevallig raakte het transport betrokken bij een verkeersongeval. 90% van de pups waren bestemd voor de Belgische markt. De Duitse dierenbescherming werd erbij gehaald en deed merkwaardige vaststellingen. Beate Engelhardt, van de Duitse dierenbescherming onderzocht de hondjes: “De dieren zijn duidelijk jonger dan op hun paspoort staat. De geboortedatum klopt dus niet. De dieren zijn ook niet gevaccineerd zoals het hoort. Wat hondsdolheid betreft, hebben testen aangetoond dat de dieren niet ingeënt zijn“. Jaarlijks zijn er ruim 660 transporten vanuit Oost-Europa naar België.

  Candy Bammens uit Genk kocht recent een Hongaarse poedel bij een grote handelaar in België. De documenten en het medisch paspoort zijn in orde, maar enkele dagen na de aankoop beginnen de problemen. Indien Candy het diertje niet tijdig had laten onderzoeken, had ze nu geen hond meer.

  Ook Dorien Peursum uit Oostende kocht 3 honden bij een erkende dierenhandelaar. De problemen met de dieren zadelen zich op. Vooral haar Slovaakse golden retriever baart haar zorgen. “Zij heeft vermoedelijk heupdysplasie. Op dit moment krijgt ze medicatie tegen de pijn om het mogelijk te maken dat ze kan stappen… Ze is nog jong. Ik ken mensen die hun hond laten inslapen, dat ga ik niet doen. Of een operatie voor een nieuwe heup, ofwel afwachten met pijnmedicatie”. Kostprijs van de operatie : 3.500 euro.

  Voorbeschouwing op televisieprogramma Telefacts van vanavond op de Belgische televisie.
   
 3. Ik kan hier he-le-maal niet tegen!
   
 4. Als een hondenliefhebber kan ik ook niet tegen deze puppy-mills praktijken!:kwaad: Het is het beste om je hond van een erkende fokker in de buurt te kopen of eentje uit asiel te halen. Maar vaak willen mensen wel rashonden, maar dan veel minder betalen en daarom worden ze in Slowakije gefokt en hierheen 'verscheept'. Wel de lusten niet de lasten! erg toch?:nee:
   
  Boya vindt dit leuk/interessant.
 5. Heel akelig allemaal... :snotter: Maar in het hele artikel kom ik maar eenmaal het woord "Tsjechië" tegen. Hoe groot is het Tsjechische aandeel in deze handel; weet iemand dat?
   
 6. Honden kopen bij een handelaar, erkend of niet, is zoeken naar narigheid.
  Natuurlijk kan het mee vallen, maar de kans dat het tegen valt is groot.
  Elke serieuze fokker zou nooit zijn pups op die manier willen verkopen, dus de "handel" moet uit dubieuze bron komen
   
 7. Ik koop mijn honden uit principe alleen bij de erkende hondenhandelaar Josef Svejk.

  Om maar even aan te geven hoever de hondenhandel teruggaat. En hoe diepgeworteld.
   
 8. Duitse politie vindt 78 puppies in kofferbak

  13/07/13 - bron: ANP

  De Duitse politie heeft zaterdag in een kofferbak 78 puppies aangetroffen. De vondst werd gedaan tijdens een routinecontrole op een snelweg in Beieren. Dit hebben Duitse media gemeld.

  De 55-jarige bestuurder van de auto had geen vergunning voor het vervoer van de hondjes, die in leeftijd variëren van 4 tot 8 weken. Hij is aangehouden. De situatie in de kofferbak was niet overeenkomstig de geldende hygiënische voorschriften. De dieren zijn overgebracht naar een dierenasiel.

  De politie vermoedt dat de 'hondenmaffia' de welpen uit Tsjechië had gehaald voor illegale verkoop in België.
   
 9. cor

  cor

  maar 1 woord:schande!!!!!
   
 10. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Is geen vermoeden maar uitspraak van de Tsjechische vervoerder zie osthessen-news.de.

  [​IMG]
   
 11. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Illegaal transport met 45 puppies op weg naar België tegengehouden

  [​IMG]

  Een illegaal hondentransport vanuit Tsjechië naar ons land kon maandagochtend tegengehouden worden. Aan boord waren 45 puppies die in veel te kleine kooien vervoerd werden om daarna verkocht te worden.

  De Skoda Octavia werd in de nacht van zondag op maandag, rond 0.30 uur, gecontroleerd door de politie in Tsjechië. Toen de agenten de koffer openden, stelden ze vast dat daar enkele kleine kooien instonden met liefst 45 puppies erin.

  De 56-jarige Tsjechische bestuurder bekende aan de politie dat hij onderweg was naar België om de honden daar te verkopen. In het voertuig werden blanco vaccinatiedocumenten tegen hondsdolheid gevonden, wat vermoedelijk betekent dat geen van de honden ingeënt was.

  De dieren werden meteen in beslag genomen. Ze werden ondergebracht in een dierenasiel in de buurt.

  De bestuurder van de wagen wordt beschuldigd van het overtreden van de wet op de dierenbescherming.

  Bron: nieuwsblad.be
   
 12. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Ben wel heel benieuwd hoe ze aan dat artikel komen.....kan niets hiervan vinden in de Tsjechische media.
  Wel is er afgelopen week een bijeenkomst geweest over dit onderwerp in Praag.
  Daar werd de vorige minister van landbouw verweten niets aan dit probleem te hebben gedaan.
  3 Jaar geleden zijn er al vragen gesteld en zou er wat veranderen maar daar is niets mee gedaan.
  Er is een probleem in de wetgeving waardoor het moeilijk is om hier tegen op te treden.
  De wetgeving zal nu aangepast worden waardoor er beter en sneller kan worden opgetreden tegen deze wantoestanden.
  Het is nu namelijk niet verboden om honden te fokken en vervoeren.
  Er is zelfs sprake van een psí jatky in de buurt van Cheb.
  Bronnen:denik.cz (en met afschrikwekkende foto's fragmenty.cz.)
   
 13. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Het verhaal klopte wel maar was de Duitse politie zie news-chemnitz.de.
   
  Ad Verschoor vindt dit leuk/interessant.
 14. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  [​IMG]

  Ruim tweehonderd verwaarloosde honden bevrijd in Tsjechië


  Bij een fokker in Tsjechië zijn meer dan tweehonderd zwaar verwaarloosde honden bevrijd. De honden, waaronder veel chihuahua's, werden aangetroffen in een oude eengezinswoning in de plaats Kamenice nad Lipou.

  De dieren zijn naar asiels in het hele land overgebracht. De veterinaire inspectie SVS bestempelde het incident als "buitengewoon ernstig." De honden leefden in hun eigen uitwerpselen en hadden last van huid- en parasitaire ziekten.

  Dierenactivisten vechten al jaren tegen de illegale handel in pups. Jonge honden van fokkerijen in Oost-Europa worden vaak voor veel geld in West-Europa verkocht. Of dit ook in deze zaak het geval was, is niet bekend.

  Bron: nu.nl
   
 15. kuurgast

  kuurgast Donateur

  De afbeelding die bij dat artikel staat is niet van de betreffende hondjes uit Kamenice nad Lipou.
  De echte foto's hoe ze in dat huis werden aangetroffen zijn echt gruwelijk.

  Al 20 jaar werd er door haar buren geklaagd , de politie kon weinig doen. Vorig jaar hebben ze nog voor de deur gestaan , maar werden ze niet binnengelaten.
  Een dame uit Praag 4 verkoopt herhaaldelijk nesten. Thuis heeft ze een yorkshire en chihuahua teef en aarzelt niet om ze te publiceren als moeders van puppy's. De koper heeft zo geen kans om te ontdekken dat hij geen puppy koopt die bij deze dame is geboren, maar uit een fokstation komt.
  Het is niet eenvoudig om zo'n broedplaats te vinden. De fokkers zullen bijvoorbeeld aanbieden om de pup te brengen. Ze veranderen de telefoonnummers, dus het is niet gemakkelijk om erachter te komen dat ze in bulk verkopen. Ze aarzelen niet om de koper uit te nodigen naar een appartement waar alles er goed uitziet.
  Bron psimagazin.cz.

  Goochel op "pomeriaan-pup uit Rusland" , zou me niets verbazen als een aantal daarvan uit Kamenice nad Lipou kwamen.
  Er wordt geld en spullen ingezameld voor de hondjes , zie facebook.
  De hondjes worden nu goed verzorgt en zullen over ongeveer een maand naar nieuwe baasjes gaan.
  Men kan ze ook financieel adopteren.
   
  dennuzzz vindt dit leuk/interessant.
 16. Is erg groot schandaal hier inderdaad.
  En zoals Kuurgast al schreef, de foto's zijn gruwelijk.
  Veel hondjes zijn blind, zonder tanden, kunnen niet meer lopen. Degenen die er nog redelijk uitzien hebben een gigantisch trauma. Op de foto's kan je angst zien, verschrikkelijk.
  Wij sturen geld naar de opvang zodat ze zelf kunnen kopen wat nodig is.
   
  dennuzzz vindt dit leuk/interessant.
 17. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Politie redt zestigtal verwaarloosde honden uit woning in Pilsen

  In Tsjechië heeft de politie ongeveer zestig verwaarloosde honden uit een woning in de westelijke stad Pilsen bevrijd. Tegen de 48-jarige eigenares startte een onderzoek wegens dierenmishandeling, zo meldt een woordvoerder van de autoriteiten vandaag. In een andere woning van de vrouw werden nog eens 20 verwaarloosde en zieke honden ontdekt.


  De autoriteiten brachten alle viervoeters, waaronder heel wat chihuahuas en een hovawart, naar een dierenasiel. Volgens een verantwoordelijke van een plaatselijke dierenvereniging waren de omstandigheden waarin de honden opgesloten zaten uitzonderlijk slecht: overal lagen kadavers en uitwerpselen, luidde het.
   
 18. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Tsjechisch wetsvoorstel strengere straffen dierenmishandeling

  De Kamer van Afgevaardigden, het lagerhuis van het Tsjechische parlement, heeft vandaag een amendement aangenomen om strengere straffen in te voeren voor de mishandeling van dieren en de werking van puppyfokkerijen, en aanvaardt de door de Senaat voorgestelde wijzigingen.

  Het wetsvoorstel moet nog worden ondertekend door president Milos Zeman.

  Het wetsvoorstel is ook gericht op de exploitanten van puppy-fabrieken, de faciliteiten waar honden worden gehouden en gefokt in ongeschikte omstandigheden waardoor ze lijden en die alleen worden gerund om winst te maken uit de verkoop van puppy's.

  De nieuwe wetgeving verhoogt de gevangenisstraf voor mishandeling van dieren van vijf naar zes jaar, terwijl rechtbanken tot tien jaar achter tralies kunnen opleggen voor het fokken van dieren in uiterst ongeschikte omstandigheden die hun leven bedreigen.

  Bron news.expats.cz

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------

  Europees Parlement wil illegale hondenfokkerijen hard aanpakken

  De illegale handel in huisdieren zorgt voor veel dierenleed en moet urgent worden aangepakt, vindt het Europees Parlement. Een grote meerderheid (607 tegen 3) riep de Europese Commissie op met een actieplan en wetsvoorstellen te komen. Het toezicht moet aangescherpt en overtreders moeten zwaarder worden bestraft, luidt de oproep.

  De Europese Commissie deed in 2018 al aanbevelingen aan de lidstaten om fraude in de onlinehandel in huisdieren, vooral honden, te bestrijden. Uit recent onderzoek naar advertenties op internet bleek dat veel dieren te jong of ongezond zijn, een vals paspoort hebben en vaak niet zijn gevaccineerd. Ook is er veel illegaal dierentransport.

  De resolutie is goedgekeurd om harder op te treden tegen de illegale handel van gezelschapsdieren zoals honden en katten.

  Bron oa metronieuws.nl
   
 19. cor

  cor

  als er goed geld is te verdienen vervagen vaak de normen van de mensheid..............
   

Deel deze pagina