Online tv kijken

Topic in 'Internet' gestart door dennuzzz, 20-08-2014.

 1. of je vraagt gewoon een kennis in nl of hij zijn router als vpn instelt !!!
  zoveel gratis en makkelijke mogelijkheden als je even alles doorleest
   
 2. Er zijn maar weinig routers die je ook echt als VPN router kunt instellen. Je kunt wel een speciale VPN router achter je eigen router hangen en deze vervolgens vanuit het buitenland (via je normale thuisrouter dus) benaderen. Of een router kopen met VPN mogelijkheid. En dan heb je inderdaad een redelijk veilige verbinding via je Nederlandse ip adres. Alleen niet echt een werkje voor de gemiddelde leek op dit forum lijkt mij. Een hoop van de bekende (gratis) VPN protocollen zijn bovendien inmiddels al eens gekraakt door hackers. Maar het kan inderdaad wel en je kunt dan ook naar de Nederlandse TV kijken (niet naar de Belgische TV natuurlijk). Er zijn wel meer mensen op dit forum geweest die dit al eens als een oplossing voor TV kijken hebben aangedragen. Er zitten echter ook een aantal nadelen aan. Als jij leuk TV gaat kijken vanuit CZ en je kinderen zijn lekker thuisgebleven (we kennen Tsjechië zo langzamerhand wel) en thuis aan het internetten zijn, dan is dit internet natuurlijk bijna niet meer vooruit te branden voor hen. Alsof iemand je laptop heeft gekraakt. Als aan weerskanten glasvezel aanwezig was geweest (dus zowel in Nederland als in Tsjechië) dan valt dit misschien nog wel mee. Maar in CZ hebben de meeste mensen gewoon internet met ISDN (een telefoonlijntje dus). Ik heb het thuis wel eens uitgeprobeerd (ISDN) en toen werkte het heel erg traag.

  Het kan dus wel als inderdaad helemaal niemand thuis is achtergebleven en alles (modem en of VPN modem) staan gewoon aan (misschien ook voor de ip camera's en het alarm?). Maar het is wel echt een werkje voor de specialist en een hoop gedoe om enkel maar naar de Nederlandse TV te willen kijken. Als je "thuiswerkt" wat inmiddels natuurlijk al een heleboel mensen doen en je moet inloggen op je werk, dan werkt dit natuurlijk net zo i.v.m. de veiligheid (versleuteling van het dataverkeer middels VPN).
   
  Laatst bewerkt: 08-06-2018
 3. Voor degene die de tip van Azum opvolgt: op mijn computer staan rechtsboven 3 puntjes. Daarna eerst op "Meer hulpprogramma's" clicken en dan op extensies. Mij verbaasde hoeveel daar in staat. Heb maar weggedaan wat ik toch nooit zal gebruiken.
   
 4. Het valt me wel eens op dat een heleboel "oplossingen" van mensen op dit forum vaak theoretische oplossingen zijn (vaak ergens gelezen op het internet) die wel kloppen, maar in de praktijk in Tsjechië toch vaak minder goed werken. Ik probeer ze regelmatig uit en merk dan dat het niet echt goed werkt.

  In Tsjechië heeft zover ik weet bijna niemand kabel (misschien in de grote steden) en internet bijna iedereen o.a via ISDN. Toch zijn er in Tsjechië zelf ook een heleboel andere goede oplossingen bedacht zoals een draadloos modem (telefoonkaart) of digitenne. Vooral het laatste wordt volgens mij ook veel gebruikt. Ook voor HD TV middels de nieuwste technieken. Die gaat de KPN nu pas hier gebruiken terwijl ze die daar toch al weer wat langer hebben. Tsjechië staat namelijk helemaal vol met telefoonmasten en heeft daarom bijna overal (zelfs midden in het bos, wat hier op de Veluwe niet altijd het geval is) echt een uitstekend bereik (netwerk).

  Ik zelf ben vooral geïnteresseerd in echte "Tsjechische" oplossingen. Kan iemand daar op dit forum misschien wat meer over vertellen? ISDN is in Nederland namelijk binnen een paar jaar helemaal verdwenen en toch gebruiken een hoop mensen dat in CZ. Daarom weet ik zeker dat ze daar ook hele goede (misschien voor ons onbekende) alternatieven hebben. Wie?
   
  Laatst bewerkt: 09-06-2018
 5. eigenlijk heb je wel gelijk , wat voor de een vrij simpel is ,is voor de ander science fiction.
  soms moet je er een beetje in verdiepen ,en ja dat kost soms tijd en energie.
  maar dan werkt het ook zoals hier.
  zelfs tv over gprs als in bijv. brno, ga je landelijk zijn er andere snelle mogelijkheden.
  helaas heeft elk gedeelte van cz andere providers ,dus wel even praten met je buren.
  of google aanzetten.
   
 6. Waar ik zit is de afstand tot een centrale waar de telefoonlijnen bij elkaar komen ongeveer 5 km. Men dacht eerst dat internet via de telefoonlijn onmogelijk zou zijn. Dat blijkt toch acceptabel te werken. (De Duitse TV werkt optimaal.) Op een kaart heb ik gezien op de rand te zitten van het gebied dat een zender kan bereiken. Men moet eerst dan maar aantonen dat ik een goede ontvangst heb. Je hebt hier met beperkingen door bomen van een bos en met hoogteverschillen te rekenen.
  Ik stel prijs op een telefoon met een vaste lijnverbinding. Schakel ik op een verbinding door de lucht dan moet ik ook een draagbare telefoon accepteren. Wellicht dan kiezen voor een andere provider.
   
 7. nu begrijp ik het helemaal niet meer...
  internet werkt ,de duitse tv werkt optimaal !!!! op de kaart afstand tot gebied wat zender kan bereiken !!!
  men moet aantonen ik een goede ontvangst heb !!!
  i am lost...
   
 8. Ik heb nu een verbinding via de telefoon. Die is maximaal 100 Mb per seconde (ISDN). Genoeg om met lage kwaliteit TV te kijken.
  Via een zendmast zou je een veel hogere snelheid kunnen krijgen en dus een beter beeld. De BBC heb ik een tijdje kunnen volgen maar die klaagde over de te lage snelheid. Of Nederland in lage kwaliteit blijft uitzenden is voor mij een vraag.
  Wil ik overstappen dan wil ik eerst bewezen hebben dat de zaak werkt voordat ik een nieuw modem koop.
   
 9. Ik heb dit hele topic doorgelopen en de oplossing zoals ik het doe niet gelezen. Duzzzzzz.......
  Ik heb een satelliet waar ik voorheen alle NL zenders op kon ontvangen. Nu niet meer, alleen BVN nog.
  Ik heb Internet + vaste telefoon + TV via O2. Dat gaat via ISDN en daar kijk ik vooral alle CZ zender op.
  Ik heb een box van Amiko die aangesloten is op het modem van O2 op mijn satelliet en op mijn TV. Daar kijk ik alle zenders op die je maar kan bedenken van NL - RTL - Film 1 - Ziggo, Fox sport, kortom de hele rattenplan.
  Daarvoor betaal ik 80 euro per jaar om die software die in die Amiko box zit werkend te houden.
   
  curious en PuNkEnStEiN vinden dit leuk/interessant.
 10. Nou, dat klinkt als een mooie, betaalbare oplossing... :ja:
   
 11. Er stond natuurlijk wel een oplossing beschreven als je alles inderdaad gelezen had. Als je gewoon een Canaal Digitaal abonnement hebt en je bezit een HD receiver en een HD dubbel kop (dus geen gewone dubbele kop) en de juiste schotel qua formaat, dan kun je nog steeds gewoon alles ontvangen (overal). Zoals eerder gezegd; iedereen kon een pakket bij hun kopen voor iets meer dan 50 euro (schotel, nieuwe HD kop en HD receiver). Maar dan moet je dus wel een normaal abonnement hebben. Dat hebben de meeste volgens mij helemaal niet als ik naar sommige reacties kijk (gebruiken vaak allerlei leuke oplossingen zoals een 2e kaart welke via vrienden loopt etc. etc.) want we blijven natuurlijk wel echte Nederlanders (graag dus voor een dubbeltje op de eerste rij s.v.p.). Verder kan ik ook alle Nederlandse (en Belgische zenders) rechtstreeks (live) ontvangen via O2, gewoon via internet en m.b.v. VPN (dus wel degelijk een uitstekende oplossing hoor). Ook de herhalingen (zowel van de Ned. zenders als van de Belg) kan ik bekijken. En dat voor minder dan 3 euro per maand, oftewel minder dan 36 euro per jaar.

  Gebruik je vervolgens bijvoorbeeld Chomecast (casten vanaf het modem rechtstreeks naar het scherm toe) dan kun je ook gewoon zappen met de afstandsbediening op je scherm. Dan heb je ook geen oude pc of laptop nodig die altijd maar aan staat (als je tenminste ook gewoon je eigen laptop of telefoon wilt blijven gebruiken tijdens het TV kijken). Gebruik je bijvoorbeeld Miracast (is weer een andere cast-techniek) dan heb je dit weer wel nodig. Deze loopt namelijk niet rechtstreeks via het modem naar het scherm. Deze techniek loopt via het scherm en dan naar het modem (werkt langzamer).

  Alleen heb je het over een box die is aangesloten op het modem van O2 en een satelliet. Het één werkt met een schotel en een receiver en het ander werkt met een digitale TV ontvangst welke via het modem binnenkomt m.b.v. internet. Met O2 heb je volgens mij dus helemaal geen schotel nodig en dus ook geen satelliet. De ontvangst van TV wordt via internet namelijk heel anders geregeld dan met een schotel.

  Ik begrijp die satelliet daarom niet zo goed in je verhaal. Of heb je soms Digitenne? Daar is Tsjechië namelijk veel verder mee qua HD techniek dan Nederland. Voor HD uitzendingen gaat de KPN bijvoorbeeld pas in de loop van 2018 deze techniek overnemen. Of je gebruikt een receiver (de Amiko) met een afstandsbediening welke is aangesloten op een schotel. Het modem staat wel in verbinding met deze box, maar enkel om de software updates te kunnen downloaden en bij te kunnen houden (vermoed ik).

  Dus is het via de schotel of is het toch via het internet of is het allebei (switchen)? Alle CZ zenders zitten volgens mij niet op de schotel (via SAT1 en SAT3). Sommigen mensen zijn vooral geïnteresseerd voor een goede oplossing voor Nederlandse TV en anderen willen weer alles kunnen ontvangen voor zo min mogelijk geld. Dat loopt een beetje door elkaar in deze discussie en daarvoor heb je natuurlijk ook verschillende oplossingen. Voor het laatste is jouw oplossing dan waarschijnlijk weer wat meer geschikt. Hoewel jij daarvoor maandelijks dan ook veel meer aan O2 betaald voor het kijken van TV (en vaste telefoon) i.p.v. enkel maar voor het internet. Dat ben je in je verhaal volgens mij een beetje vergeten of zit dat soms ook in die 80 euro van je verrekend?
   
  Laatst bewerkt: 11-06-2018
 12. Klopt
   
 13. Maar als ik de mensen een tip mag geven, kijk gewoon op Marktplaats (dan moet je wel in Nederland wonen natuurlijk). Momenteel worden HD ontvangers geschikt voor Can. Digitaal vaak compleet met schotel en dubbele HD LNB voor minder dan 60 a 70 euro aangeboden. Ik heb er zelf bijvoorbeeld maar 50 euro voor betaald (receiver en een LNB). Ik had wel de juiste set in Nederland maar niet in Tsjechië. Dat is een beetje het nadeel van Can. Dig., je blijft maar receivers kopen (al de vierde in een hele reeks). In Nederland gaat bijna iedereen momenteel over op kabel en worden deze sets van hen redelijk veel op Marktplaats gedumpt. Met dat 2e kaartje (2,50 euro p/m) erbij en je kijkt spotgoedkoop naar alle Nederlandse (en Belgische) zenders. Er zit zelfs voor de liefhebber een Tsjechische zender bij.
   
 14. dus je kijkt via internet ?
  ,met wat voor abonnement, en bij wie ?
  welk type box van amiko ?
   
 15. En is dat met een smartcard of zonder een card en zo ja van wie is dat dan?
   
  curious vindt dit leuk/interessant.
 16. Ik heb eens gekeken op:

  https://www.totaaltv.nl/tests/alleskunner-met-nadruk-op-online/

  Het klinkt zo op het eerste gezicht wel goed als ik het allemaal lees. Ik begrijp ook hoe het werkt. Rest mij de vraag, wat voor een abonnement krijg je dan voor die 80 euro per jaar en bij wie? En werkt het dan ook in Nederland? En zo ja, waarom gebruikt niemand dat dan i.p.v. CD. Want als je al die betaalzenders wilt bekijken, dan moet je daarvoor bij CD ook het veel duurdere abonnement nemen. Dus vraag ik mij daarom eerlijk af: "Waar zit die adder?". Want het klinkt bijna te mooi om waar te kunnen zijn.
   
 17. Als je zowel in Nederland als in Tsjechië een huis hebt is de volgende oplossing het goedkoopst:

  Heb je kabel, haal dan de TV uit je pakket (dus dan blijven enkel maar internet en telefonie over) als je tenminste plaats hebt voor een schotel. Dat scheelt al snel zo'n 15 tot 17 euro per maand bij de kabel. In plaats daarvan sluit je een abonnement af bij kanaal digitaal. Daarvoor heb je een complete set (schotel, dubbele digitale LNB en een bijbehorende receiver) nodig. Koop 2 van die sets (1 voor Ned. en 1 voor CZ) via Marktplaats (kosten totaal, ergens tussen de 120 en 200 euro). Sluit een abonnement af voor 19,50 euro (een heel compleet pakket, maar goedkoper kan natuurlijk ook). En vervolgens kan je op 1, 2 of meer plaatsen (in Europa) TV kijken (zelfs op meerdere plaatsen tegelijkertijd). Werkt altijd 100%. Dat is nog geen 10 euro voor Ned. en nog geen 10 euro voor CZ. Goedkoper bestaat volgens mij echt niet en het is de meest praktische en simpele oplossing (zo geïnstalleerd en zo klaar). Dus ik snap al die verhalen met de meest ingewikkelde technische oplossingen niet (die ik zelf overigens allemaal wel heel goed ken, maar dan hobbymatig) en verhalen van: "We hebben nu nog maar enkel BVN". Echt onbegrijpelijk hoe moeilijk sommige mensen kunnen doen. En al die 900 zenders waar men zo graag over praat; nou die heeft CD toevallig ook gratis er bij in zitten (999 kanalen, vaak vrij te ontvangen tv en radiozenders), maar daar kijkt volgens mij echt geen hond naar of je moet toevallig een cursus Tsjetsjeens doen. M.a.w. ook niet erg belangrijk. Wij hebben bovenstaande oplossing (terwijl wij nu ook kabel krijgen) en we betalen momenteel zelfs minder dan 11 euro (aktie van CD) per maand om op 2 of meer plaatsen te kunnen kijken. Maar dit werkt natuurlijk enkel voor de mensen die een vakantiehuis hebben en niet voor mensen die permanent in CZ wonen.
   
 18. Wij betalen nu € 13 per maand voor een vol jaar bij cd.
  Is onlangs verhoogd van €10 naar €13.
  Kijken in cz en op reis met de caravan naar de tv.
  En nu ook op tablet te volgen.
  Het enige nadeel van cd is dat in het zuiden van Spanje geen ontvangst mogelijk is.
  Met Joyn wel en met een kleine schotel mogelijk.
  Na de hele dag in de buitenlucht is het lekker om '''s avonds tv te kijken.
   
 19. In het algemeen gesteld mag je niet rechtstreeks naar de Nederlandse TV-programma's in het buitenland kijken. Je bent dan aangewezen op 'Uitzending gemist' en daarbij gelden soms ook beperkingen. Een alternatief is BVN-TV. Omdat de NPO reclame maakt dat je hun uitzendingen overal kunt ontvangen heb ik daar bij de Reclamecodecommissie bezwaar tegen gemaakt. Ik maak me nogal druk over de beperkingen. Vanzelfsprekend heeft de commissie ook de NPO benaderd. Die reactie is wel terug te vinden in de uitspraak.
  De uitspraak neem ik hier grotendeels over:

  Het oordeel van de Commissie:
  1.
  Beoordeeld moet worden of de reclame waarin wordt gezegd "Op het nieuwe NPO Start kijk jij wat jij wilt kijken, waar en wanneer jij wilt" de indruk wekt dat met NPO Start ook in het buitenland NPO-programma's kunnen worden bekeken, terwijl in werkelijkheid deze mogelijkheid alleen binnen Nederland bestaat.
  2.
  De Commissie volgt NPO niet in haar standpunt dat de beperking van het online bekijken van NPO-programma's tot Nederland een algemeen bekend 'gegeven' is en dat de reclame voor NPO Start niet de verwachting wekt dat in dit 'gegeven' een wijziging komt. De zinsnede "op het nieuwe NPO Start kijk jij waar jij wilt" kan bij de gemiddelde consument gemakkelijk de indruk wekken dat "waar jij wilt" ook het bekijken van NPO-programma's in het buitenland omvat. Ook in het geval de consument er wel mee bekend is dat - in ieder geval tot nu toe - in het buitenland geen toegang tot NPO-programma's bestond, dan kan hij op basis van de reclame in de veronderstelling verkeren dat deze toegang bij "het nieuwe" NPO Start wel mogelijk is.
  3.
  Dat het nieuwe NPO Start uitsluitend is bedoeld voor het bekijken van NPO-programma's op een device in Nederland, is belangrijke informatie die de gemiddelde consument nodig heeft om een geïnformeerd besluit te nemen over het al dan niet registreren bij NPO Start. Daarom dient de consument in de uiting op deze informatie attent gemaakt te worden. Nu dat niet is gedaan, is sprake van het ontbreken van essentiële informatie. Omdat de gemiddelde consument hierdoor ertoe kan worden gebracht een besluit over een transactie te nemen dat hij anders niet had genomen, is de uiting misleidend als bedoeld in artikel 8.3 aanhef en onder c van de Nederlandse Reclame Code (NRC), en daardoor oneerlijk in de zin van artikel 7 NRC.
  4.
  Op grond van het vorenstaande wordt als volgt beslist:
  De Commissie acht de reclame-uiting in strijd met het bepaalde in artikel 7 NRC. Zij beveelt adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.
   

Deel deze pagina