Natuurmonumenten van Tsjechië

Topic in 'Attracties & Bezienswaardigheden' gestart door MartinaK, 04-06-2010.

 1. MartinaK

  MartinaK Moderator

  Šerlich - Orlickébergen

  Kenmerkloze piek (1027 m) in de hoofdkam van Orlickébergen, op de bekende weg van Alois Jirásek. Deze plaats bied prachtige uitzicht naar de hele massieve van Orlickébergen.

  Deštná - Šerlich.jpg

  Bergen pine en Limba pine hier werden geplant op kunstmatige wijze in de aanleg van toeristische hut - Masarykova turistická chata. Het is ongetwijfeld de meest bezochte site op de top van de bergen.

  [​IMG]

  Het hut - Masarykova turistická chata - werd gebouwd door de Tsjechische Toerist Club van Hradec Králové, ontworpen door architect B. Fuchs. De eerste steen werd gelegd op 14 juni 1924. Naar het huisje leidt de bergweg van het hotel Orlice v Deštném, die was in 1935 gebouwd.

  De locatie, beschikbaarheid en de hoogte van Šerlich is een ideaal startpunt voor de beste attracties van Orlickébergte. Rond de Šerlich, de liefhebbers van planten kunnen genieten van bijzondere flora, zo als lelies.

  Deštná - Šerlich - Lilie Zlatohlavá, Lilium martagon.jpg
   
 2. MartinaK

  MartinaK Moderator

  Andere bekende wandelpaden in Orlickébergen

  Beste vluchtweg naar het begint van Orlickébergen wandelpaden, is het openbaar vervoer naar plaatsen als - Náchod, Nové Město nad Metují, Rokytnice v Orl. h. en Mladkov.Op deze plaatsen kan relatief gemakkelijk te bereiken de trein van Orlickébergen. Dan kunt je de bus nemen of te voet bezienswaardigheden te bereiken.

  Als je wilt Orlickébergen en uitlopers verkennen, is de ideale manier in Náchod om te beginnen. Direct boven het plein is Náchod kasteel. Op de tegenoverliggende heuvel, maar nu al iets boven, is Jirásek toeristische hut met een observatie (met prachtig uitzicht) en ook twee interessante musea.

  Náchod - kasteel van het plain.jpg Náchod - kasteel.jpg

  Het eerste museum, meer algemeen bekend is, is het fort Dobrošov. De rondleiding van de ondergrondse fort duurt ongeveer een uur.

  [​IMG]

  Tweede museum is infanteriefort boven Náchod Běloves - Březinka”.Dit object heeft geen epische ondergrondse ruimten als Dobrošov, maar is uitgerust met bijna alle originele apparatuur.

  [​IMG]

  Jiraskova toeristische hut met een uitkijktorentje, werd gebouwd in 1923. Na een langdurige reconstructie is weer open voor het publiek.

  [​IMG]
   
 3. MartinaK

  MartinaK Moderator

  Uitstekend vertrekpunt is ook vanuit de Nové Město nad Metují. Vanaf hier “Jirasek” bergpad (Jiráskova horská cesta) begint. Het is rood gemarkeerd pad naar Orlickébergen, die neemt je mee door schilderachtige valleien Peklo,

  P9261079.jpg P9240625.jpg

  kasteelruïnes van Frymburk door de stad Nový Hrádek naar Olešnice in Orlickébergen, waar ze reeds in het bezit stijgt naar de bergrug van Orlickébergen . Dit deel (ongeveer 20 km lang) ook kan worden overwonnen door de bus, die van Nové Město nad Metují naar Olešnice gaan, of langs Sedloňov naar Deštné, daar zijn de overige uitgangspunten naar de Orlickébergen. In Nové Město nad Metují is de aandacht waard is Bartoň kasteel op het plein en de uitstekende theesalon in het klooster tussen Rychta en het plein.

  Wist je dat, dat in restaurace Peklo” menukaart is ook in Nederlandse taal beschrijven?


  [​IMG]
   
  frieda vindt dit leuk.
 4. Pelhřimov

  Pelhřimov Donateur

  Wie zelf het grotere zusje, de Pravčická Brána, gezien heeft, zal begrijpen waarom deze kleine kopie de Mala Pravcicka Brana heet, want het is slechts 2,3 meter hoog, 3,3 meter lang en zo'n 1,5 meter breed.
  Het is gelegen in het nationaal park České Švýcarsko, 2 km ten noorden van Vysoká Lípa (50° 52′ 18″ N, 14° 21′ 0″ O).

  1 IMG_1310.jpg 13 Mala Pravcicka Brana.jpg

  Meer over deze kleine natuurlijke zandstenen brug....
   
 5. MartinaK

  MartinaK Moderator

  Orlickébergen - rond Deštné

  Misschien wel het bekendste vakantieoord van Orlickébergen is Deštné. Met de “wereld” aangesloten met bussen van Hradec Kralove, Rychnov nad Kněžnou en Nové Město nad Metují (spoorwegen hebben nog nooit ontvangen in Deštné, ondanks een paar projecten uit het begin van de 20e eeuw). Direct in Deštne is opmerkelijk Museum van het wintersport, toerisme en ambacht, in de nabijheid zijn de meest aantrekkelijke plaatsen van Orlickébergen geconcentreerd - zoals natuurreservaten Bukačka, houten chalet van Masaryk op Šerlich, de hoogste berg van Orlickébergen - Velká Deštná en in valleien van Běl’a - Šerlišský molen.

  In het winterseizoen moet Deštné het eerste plaats voor de toerisme delen met Říčky. Skiareaal op Zakletém is de belangrijkste ski ressort. In de zomer, Říčky dient beging van de toeristische pad naar Kunštátský kapel en het Komáří en Anenský hill.
   
 6. Panska Skala bij Novy Bor
  Bron van de Elbe in het Reuzengebergte

  [​IMG]
  Pancavsky vodopad, Reuzengebergte, prachtige wandeling!
   
 7. MartinaK

  MartinaK Moderator

  Orlickébergen – rond Rokytnice

  Rokytnice v Orlických horách (Rokytnice in Orlickébergen) ligt ongeveer op de plaats waar Orlickébergen bergpassen naar Žamberské bossen (die met Orlickébergen vormen een integraal onderdeel). Van Rokytnice kan al heel gemakkelijk rechtstreeks naar de nokken van bergen, ongeveer 7 - 8 km afstand met 400 meter hoogte (klim). Of u kunt opnieuw gebruik maken van bussen die overgaat naar Říčky (vaak), via Bartošovice en laatek ook via Orlické Záhoří (minder vaak). Als u een stop op de Panské Pole – Hanička maakt, wordt u ongeveer 1,5 km afstand van het artilleriefort Hanička, die openstaat voor het publiek.  [​IMG]
   
 8. MartinaK

  MartinaK Moderator

  Orlickébergen – rond Mladkov

  Als u liever het noorden (of noordwesten), selecteer vervolgens Mladkov. Dit is een klein dorpje in de vallei Tichá Orlice rivier is zeer vaak het starthek naar Zemská brána, waar u kunt Žamberk’s bossen gaan via Jirásek toeristische pad nog een bergweg naar het noorden. Vanaf Mladkov maar u kunt ook de tegengestelde richting gaan, en de informatietoeristische pad naar de “concrete grens” artillerie fort Bouda en vervolgens aan een Droge Mond Suchý vrch .

  [​IMG]
   
 9. MartinaK

  MartinaK Moderator

  Průhonice Park op UNESCO World Heritage Site

  Průhonice Park werd opgericht door Ernest graaf Emanuel Silva-Tarouca in 1885 en bouwde het park praktisch tot hem dood in 1936. Het park heeft een oppervlakte van bijna 250 ha en is het grootste natuurlijke landschap parken in Europa.

  De vergadering van de UNESCO in augustus dit jaar bevestigt, dat Průhonice park komen op het lijst van beschermde monumenten. Park is een onderdeel van het historische centrum van Praag.

  Het is dagelijks geopend het hele jaar door. Elk jaargetijde heeft hier zijn eigen charme en het veranderende karakter biedt eindeloze mogelijkheden voor het leren of gewoon lekker ontspanning in een prachtige omgeving. De meest aantrekkelijke tijden te bezoeken zijn de lente en de herfst maanden.

  In het kasteel is de permanente tentoonstelling 'Průhonice kasteel en park, een meesterwerk van de natuur en de menselijke geest " over de geschiedenis van het kasteel en het park.
   

  Bijgevoegde bestanden:

 10. MartinaK

  MartinaK Moderator

  Grot Výpustek

  Nog niet deze plaats bezorgt, maar wel bezorgd ik voor de informatie, zie bijlagen...
   

  Bijgevoegde bestanden:

 11. MartinaK

  MartinaK Moderator

  Grot Na Turoldu

  Ook de grotten in Mikulov, zie bijlagen
   

  Bijgevoegde bestanden:

 12. Vraagje:
  Waar begint het pancavsky vodopad, hoeveel kilometer is het om te lopen en is het ook voor kinderen een beetje te doen?
   
 13. Beste Jonker,
  Ik weet niet waar je ergens zult logeren, maar ik neem aan dat je Špindlerův Mlýn wel zult kennen. Van hieruit bereik je makkelijk met de wagen Horní Mísečky. (grote parking) Van hieruit een fikse wandeling, van enkele uren. Wij deden dit ook met de kinderen. Maar je hoeft niet het hele stuk te lopen, want er vertrekt daar een bus, die de helft van het traject aflegt.
  Onderweg enkele berghutten (twee dacht ik) waar je even kan rusten en iets nuttigen. Prachtige vergezichten!
  Misschien vind je hier nog meer interessante bezienswaardigheden in de streek.
  http://www.czech-mountains.eu/guide/horni-misecky.html

  Virtuele route!

  http://www.czech-mountains.eu/giant-mountains/virtguide_gb.asp?file=a00&reklama=hi

  http://fotoold.astinus.cz/main.php?g2_itemId=3007
   
 14. Hartelijk dank voor de inlichtingen. Ik ga het nakijken en hoop deze wandeling t.z.t. te doen.
   
 15. MartinaK

  MartinaK Moderator

  Skryjská jezírka/ Skryje meeren

  Door de rotsen afgedamd stuk van Zbirožský stroom, is een beetje pretentieus genoemd Skryjská meeren is zeker een mooie plek voor een korte wandeling door de prachtige natuur.

  Als u kiest de eenvoudige weg langs een waterloop of een beetje meer moeilijke route vanuit het dorp Skryje, zeker kunnen jullie het lokale landschap en een kleine waterval bewonderen. Maar u moet rekening houden met het feit dat in plaats van de verwachte meer zult u een lager wateroppervlak, jullie kunnen genieten in een rotsachtig ravijn de prachtige schoonheid van water als grote spiegel en de natuur.

  Het hele gebied is een van de Tsjechische natuurreservaten. Gebied minder dan 60 ha, terwijl het verschuift meer van de kleinere beschermde locaties, maar op de toeristische informatieborden, vinden jullie de informatie over 240 soorten vaatplanten en veel minder vaak voorkomende organismen zoals kreeften of rivier otter. Het schilderachtige rotswanden kwam uit vulkanische activiteit, gevormd door donkergrijze stenen.

  Zeker de beste plek om het bezoek als een reis tegemoet te komen is parkeren in Skryje dorp en de blauwe toeristische roette met de informatie borden optreden - ongeveer 3 km. Het pad is echter vooral op het einde erg moeilijk, soms klim een steen door in de stroom en de weg is niet de breedste. Uiteindelijk zullen jullie het water op de indrukwekkende brug overwinnen.


  Foto Source - Petr Pavlík
   

  Bijgevoegde bestanden:

 16. Het mooie Tsjechie

  hoe mooi is tsjechie ;)in Powerpoint:top:
  om de heimwee wat groter te maken
   
 17. Pelhřimov

  Pelhřimov Donateur

  mooie presentatie :top:
   
 18. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Mark, je mag er van mij nog wel een paar opzetten. Geweldig !!!!
  Veel herkenning. Bedankt !!!!!!!!!!
   
 19. Bedankt Mark om dit te plaatsen. Heeeel veel dingen bezocht en nog eens lekker kunnen nagenieten...
   
 20. Wij zijn hier - een paar jaar terug - in het hoogseizoen geweest en inderdaad alles was gereserveerd. Aan het loket werd ons geadviseerd de volgende morgenvroeg terug te komen. 's Morgens om 8.00 uur kun je namelijk nog kaartjes krijgen voor diezelfde dag : een beperkt aantal. Wij hadden de volgende dag 4 kaarten voor de rondleiding van 13.00 uur. En het was de moeite van het terugkomen en wachten waard: PRACHTIG
   

Deel deze pagina