Mollen!!!!

Topic in 'Flora & Fauna' gestart door Tabe, 28-04-2010.

 1. Ik ben er nog steeds niet zeker van dat je ze niet mag doden. Gif weet ik wel dat mag ook in nederland niet. Vroeger gebruikte je paration, maar als er ook iets fout gaat heb je gelijk ook 30 meeuwen vermoord. Maar een klem die ik bebruik zijn ze op slag door. Volgens mij is het ongedierte gelijk aan muizen ratten en wat er nog meer is. De klemmen staan in de grond dus geen enkel dier komt er in. En dan zou de hond ze ook niet mogen vangen. Helaas mijn hond doet dat niet ik heb een Rhodesian, die kijkt alleen naar erg grote dieren hebben we hier ook, gelukkig is dit niet gebeurt.
   
 2. Paardebloemen kun je eten als sla Tabe, wij eten elke week wel een keer rucola en jij hebt het gratis in je tuin .;)

  Groet vanuit Sliedrecht.
   
 3. als je googled op 'mollenverjager' vind je een electrische variant op zonnecellen. Geen idee of het echt zo goed werkt als geclaimed wordt maar is het proberen waard. Lijkt mij beter werken dan klemmen.
   
 4. Die is echt leuk.... En dan bedoel ik dat YouTube filmpje met die bladblazer.
   
 5. Een buis in een molshoop zetten helpt bij mij errrrrrug goed. Geeft door de wind een naar geluid door de gangen van de mollen en is molvriendelijk.

  S6

  Malmug
   
 6. Oeps, als dat molvriendelijk is, zitten alle mollen van Tsjechië straks te luisteren in Tabe's tuin:lmfao:
   
 7. en doen de Boogie Woogie lijkt me een Leuk spectakel:lache:
   
 8. Je kan natuurlijk ook een bordje plaatsen mollen kwekerij en die als figurant aan bieden voor de jeugd serie Krtek. Van de paardenbloemen kan je heerlijke honing maken .500 bloeiende bloemen,5 kilo suiker en een liter water. Volgens onze buurvrouw is het heerlijk. Maar in mijn geval zou ik keizerskronen planten en halve limonade flessen op de kop in de mols ingangen plaatsen. :D
   
 9. Wij hebben ook metalen staven met flessen er over in de grond gestopt en op die plaatsen helpt het inderdaad, maar het is onmogelijk om de hele tuin vol te zetten. Onze kat brengt nog wel eens een dode muis of mol naar binnen, maar in de winter zijn wij er niet en als we dan in het voorjaar komen, is het achterste deel van de tuin helemaal omgeploegd. Jammer, maar het is gewoon niet anders. Ik weet dat Pieter een apparaatje heeft dat hoge tonen uitzend, maar of dat heeft geholpen weet ik eigenlijk niet.
   
 10. Marcel

  Marcel Beheer Moderator

  de teckel van onze tsjechische buren ging altijd de openingen van de molshopen vergrootten door te graven en de aarde weg te happen.
  dus wij hadden een 2x zo groot probleem.
   
 11. Ha Marcel, da's leuk, dat gebeurt namelijk ook bij ons in Zbyslav.
  Eén van de buren heeft een soort "mollenhondje" en is regelmatig, uiteraard als wij er niet zijn, in onze tuin.
  Maar wij hebben daar nog eens een probleem bij. Diezelfde rothond schijt ook nog eens in de tuin.
  Ik heb het opgegeven; Ik ga er grind op storten. Met daaronder worteldoek vanwege de paardebloemen..
   
 12. Geen grind joh!! Gewoon de bergjes aarde glad harken, wat graszaad er over en klaar! Hondenpoepen ook in grind hoor en dan is het lastiger opruimen.
   
 13. Marcel

  Marcel Beheer Moderator

  of je hond trainen ... met explosieven ?

  dynamite_Bassett.jpg
   
 14. Bergjes aarde?....Het lijkt het reuzengebergte wel. En wat grind betreft; daar hebben we inmiddels goede ervaringen mee.
   
 15. En nu maar hopen dat je buren er geen bouvier bijnemen......
   
 16. Hebben jullie geen katten in de buurt? Onze kat vangt mollen en muizen, dus als je meerder katten op je grond uitzet....en je hoeft ze niet te eten geven.
   

Deel deze pagina